Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: pleputės :) konsultacijos

Visad eidama i pokalbius knisdavau kelis vakarus informacijos apie imone, ismokdavau vos ne mintinai ju svetaine ir ne viena karta nieko panasaus neklause doh.gif doh.gif doh.gif Jaucia jie turbut, kad skaitei... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(white:) @ 2006 10 19, 21:48)
Visad eidama i pokalbius knisdavau kelis vakarus informacijos apie imone, ismokdavau vos ne mintinai ju svetaine ir ne viena karta nieko panasaus neklause  doh.gif  doh.gif  doh.gif Jaucia jie turbut, kad skaitei... ax.gif

Cia jau savaime aisku kad reikia pasiskaityt. Negi eini i imone visai apie ja nezinodama. Esu girdejus kad darbdaviai vertina tokius apsiskaitymus. Vadinas ne prosali eidama uzsukai tenai.
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2006 10 19, 14:13)
tai nuo to laiko, kai einu į pokalbius (tiksliau ėjau, nes jau senokai buvau, šiuo metu dirbu) visada pasirankioju kiek įmanoma daugiau info apie tą firmą, kad nepasirodyčiau, kaip tu išsireiškiai "karakumų asilėlis"  lotuliukas.gif 

Na aš irgi, žinojau kuo ta organizacija iš esmės užsiima ir t.t ir pan., bet žinai, man susidarė įspūdis, kad ten norėjo ne kažkokias konkrečias pareigas siūlyti, o tiesiog pažiūrėti, kas aš per žmogus. Nes va dabar, kai pagalvoju, tai buvo maždaug toks vaizdas: ateinu, keletas mandagumo frazių pokalbiai apie orą ir aš laukiu, kada prabils ko mane pasikvietė (jei kvietė - reiškia kažko konkrečiai), o departameno direktorius žiūri į mane taip maždaug "na kada pradėsi savo rečitalį?" g.gif ...
P.s. jei iš mano ano parašymo susidarė įspūdis, kad ėjau net nežinodama kuo įstaiga užsiima - tai, patikėkit, tiktrai ne biggrin.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leputė: 20 spalio 2006 - 13:55
QUOTE(Lietus @ 2006 10 17, 21:29)
Skaiciau, Plepute, tavo komentarus ir visu pirma norejau pasakyti - esi nuostabus zmogus, kad sitaip geranoriskai daliniesi su visais savo ziniomis ir patirtimi, aukoji tam savo laika 4u.gif
O siaip norejau paklausti gal nelabai i tema.Kadangi domiesi psichologija (manipuliacine ir kitokia biggrin.gif ), gal zinai kokia gera knygute, tikrai verta demesio, kaip nustatyti savo pasaukima, kokia specialybe tinka geriausiai. Zinau, kad tiksliausi yra asmenybes testai (MBTI), bet jie velniskai kainuoja, jei darytis paciam, o ne per darbdavi.
Dekui.

Esi teisi, kad jie velniskai kainuoja. O nauda... nezinau, ar jie tikrai verti tokiu pinigu. Apie specialybe ir tai, kaip save surasti, manes klausineja daznai, todel papasakosiu ka manau apie tai smile.gif
Reikia atskirti du dalykus: profesija ir darbo pobudis. Del profesijos viskas aisku, tuo tarpu del darbo pobudzio viskas labai neaisku. Kalbedama apie darbo pobudi, turiu omeny tokius dalykus kaip individualus arba komandinis darbas, atsakomybes lygis, uzduociu pobudis - ar reikia spresti logines klaidas ir dirbti su sistemom, ar reikia tas sistemas kurti, ar reikia bendrauti su zmonemis, kurti idejas, ar ieskoti budu kaip tas idejas realizuoti... Ir t.t. Ta pati profesija gali tureti visiskai skirtinga darbo pobudi. Pvz., buhalteris dirba su popieriais, ar ne? Bet vyr.buhalteris nemazai dirba su zmonemis. Jei buhalteris tvarko kokio nors projekto finansus, jam reikia ne tik buhalteriniu igudziu, bet ir gebejimo dirbti komandoje, su zmonemis, kartais kai kuriems buhalteriams reikia labai nemazu oratoriaus sugebejimu, kad jie pasiektu vienu ar kitu tikslu. Ir pan. Paminejau profesija, kuri yra viena is labiausiai apibreztu, aiskiu. O ka tada kalbeti apie tokius darbus kaip projektu vadovai ar vadybininkai, visokie kitokio pobudzio vadybininkai? Ten is viso miskas, kuriame pasiklisti galima po pirmo zingsio. Tai sukelia pasimetima tiek darbdaviui (jis nezino nei kur, nei kokiu zmoniu ieskoti), tiek paciu kandidatu (kurie taip pat nezino nei kur, nei kokio darbo ieskoti) tarpe. Viso to pasekoje gauname tokia situacija: daznai skelbime nurodytos kelios specialybes, o po to eina tas ilgas asmeniniu savybiu sarasas, i kuri ir bandoma sudeti visus tuos neapciuopiamus dalykus, kurie is esmes gali pakeisti visa darba. O kandidatai dalyvauja vienam pokalby po kito tik tam, kad praktiskai po pirmu zodziu suprastu, kad juos tas darbas visiskai nedomina. Ir as nezinau, ar tokia situacija pasikeis ir jei pasikeis, tai kaip greitai. Kol kas darbdaviai nerado budu darbo pobudziui aprasyti taip, kad kandidatai vien is skelbimo suprastu ar jiems to reikia. Taip pat kandidatai dare ir darys tokias klaidas kaip netinkamo sau darbo pasirinkimas, nezinojimas ar sis darbas yra is tiesu jam.
Kai manes klausia kaip to isvengti, as atsakau - niekaip doh.gif Neimanoma to isvengti. Neimanoma padaryti testo, kuris parodys kas zmogui labiausiai tinka. Nes i testus atsako pats zmogus. O jis atsako tik tai, kas siuo metu yra jo galvoj (visi testai, susije su elgesiu darbe, darbo pasirinkimu susije su samoningais atsakymais, nes cia pasamones neistirsi, pasamoneje kaupiasi musu asmenines problemos ir kompleksai, o ne info apie darba smile.gif ). Taigi, kai teste manes praso pasirinkti ar man patinka bendrauti su zmonemis ir as atsakau "taip", vienas is sio testu rezultatu bus tas, kad man patinka bendrauti su zmonemis biggrin.gif Jei pildysiu si testa po juodos darbo dienos, kai nenoresiu matyti nei vieno zmogaus 5 km atstumu nuo saves, as atsakysiu "ne" ir testas man pasakys, kad man labiau tinka uzdari darbai, darbai, kur reikia maziau bendrauti...
Knygos... Nezinau nei vienos geros knygos apie sias saves paieskas per darba. Kodel? Del tos pacios priezasties - labai skiriasi tie darbai, daug kas priklauso nuo imones, nuo zmoniu, nuo vadovu. Kiek maciau panasiu istoriju - zmogus dirbo viena darba imonej, isejo i kita daryti to paties ir nieko nesigauna. Viskas is ranku krenta, darbas nebepatinka, tragedija. Visiskai depresuotas keicia darba, eina daryti vel to paties, tik i trecia imone ir tik tam, kad nors kazka pakeistu, ir vel viskas puiku. Sekasi, patinka, norisi dar. Stai ir pasakyk - kas buvo ne taip? O atsakymas banalus - kolektyvo darbo stilius netiko. Pirmoj ir trecioj imonej viska planavo, o antroj ne. O jis irgi yra superplanuojantis zmogus ir be planu pasimeta ir dirbt negali. Realiai nebegali dirbti. Bando savo planus daryti, bet kaip juos igyvendinsi tarp tu, kurie nieko neplanuoja? ...... Atrodytu, kad tai tokia smulkmena, bet ji nulemia viska...
Taigi, kad ilgai nekalbeciau biggrin.gif , galiu aprasyti pagrindinius momentus, i kuriuos patariu atkreipti demesi svarstant apie save ir savo darba. Sie momentai remiasi moksliniais tyrimais (ir vienom is paskutiniu asmenybes teorijom). Pasistengsiu tai aprasyti trumpai (ir per tau rizikuoju ne viska aiskiai surasyti), todel jei kils klausimu arba bus neaisku, nebijuokite klausti.
Rasysiu ne bendrai apie teorija, o tik apie darba.
1. Pirmiausiai, atkreipkite demesi i tai, kiek jus esate linkusi dominuoti. T.y. kiek ryztinga esate, kiek megstate kovoti del savo nuomones, ginti ja, kiek galite nepriklausomai nuo aplinkos vis tiek likti istikima savo idejom. Jei sis bruozas pas jus isreikstas labai stipriai, jus negalesite dirbti darbo, kur jums bus isakinejama, nurodoma is virsaus ka daryti. Jus galesite buti pavaldine, bet tik tuo atveju, jei jusu vadovas jums tarsi "pardavines" idejas. Kitaip nepaklusite. Net ir rizikuodama prarasti darbus. Visi pazistame tokius zmones, ane? smile.gif
Kita vertus, jei megstate isiklausyti i kitus, isklausyti daug ivairiu nuomoniu pries priimdama sprendima, atsizvelgiate i kitus nuspresdama viena ar kita dalyka, yra didele tikimybe, kad mokesite ir zinosite kaip vykdyti virsininko isakymus, kaip prisitaikyti prie ivairiu zmoniu, kaip lanksciai reaguoti i ivairias situacijas.
Tiek vienokie, tiek kitokie zmones reikalingi. Bet skirtinguose darbuose. Pvz., pardavimu vadybininkas, dirbantis naujai atsiradusioj imonej, kuri agresyviai eina i rinka, kur reikia sukurti daug kontaktu, prastumti preke, turi tureti labai dideli ryztinguma, uzsispyrima, atkakluma. Tuo tarpu pardavimu vadybininkas isitvirtinusioje imoneje bus labiau orientuotas i santykiu su klientais palaikyma, paslaugu kokybes gerinima ir pan. Tokiam darbui kuo puikiausiai tiks lankstus ir i kitus atsizvelgiantis asmuo. Taigi, pareigos ir profesija tokia pat, o situacijos priesingos.
2. Ivertinkite savo ekstraversijos lygi. Kiek megstate ir mokate bendrauti. Kiek jums reikalingi zmones, kiek gerai jauciates budami su zmonemis. Dirbdami kartu su zmonemis. Noreciau pabrezti zodi "dirbdami". Pvz., as megstu bendrauti ir buti su zmonemis. Bet po darbo. Darbo metu man patinka dirbti vienai ir kuo maziau zmoniu yra mano aplinkoj, tuo man geriau. Kita vertus, jei nera nieko, jauciuosi taip pat blogai. Mano optimumas - 2 arba 3 zmones. Zinau sia riba, todel niekada neeiciau dirbti i darba, kur reiketu daug saveikauti su zmonemis. Lygiai taip pat neeciau i darba, kuris reikstu visa laika darba vienatvej. Manau, cia net pavyzdiu nereikia, kaip pagal si bruoza skiriasi darbai. Kas dar priklauso siai antrai bruozu grupei? Noras tarsi apjungti savo asmenini ir darbo gyvenima (daznai zmones, kurie turi labai stipriai isvystyta si bruoza, greitai susiranda draugus darbe, su bendradarbiais leidzia laisvalaiki ir pan.) Yra kompanijos, kur tai yra tradicija, kitaip neisivaizduojama bendravimo, o yra kompanijos, kur i jus paziuretu kaip i psichika, jei ateitumete su ideja kartu pasitusinti penktadienio vakara.
3. Psichologai si bruoza vadina "empatija". Kiek jums rupi kiti zmones? Kiek norite jiems padeti? Jais rupintis? Kiek pasitikite kitais? Butinai ivertinkite si aspekta, rinkdamiesi darba. Yra neblogu filmu pvz. apie tai, kokie suzlugdyti jauciasi kai kurie pradedantys advokatai, kai staiga supranta, kad savo profesijoje negali nekuo pasitiketi. Yra profesijos, kuriose kovoji su pasauliu. Yra profesijos, kuriose pasauliui tarnauji. Saves keisti nereikia ir poziurio i pasauli taip pat. Taciau dirbti su zmonemis, kurie masto panasiai, yra zymiai lengviau. As pati asmeniskai viena karta isejau is "svajoniu" darbo tik del sio bruozo. Mano ir akcininku poziuris i siuos dalykus nesutapo ir as nusprendziau, kad lauzyti saves nenoriu. Po to per pokalbius visada tai issiaiskindavau pries pradedama realiai svarstyti darbo pasiulyma.
4. Kontrole. Kiek megstate kontroliuoti savo ir kitu darba? Kiek planuojate? Kiek sistemingai dirbate? Ar pas jus ant stalo ir galvoj yra kurybiskas bardakas ar griezta (nesakau, kad nekurybiska smile.gif ) tvarka? Butina ivertinti save ir savo poreikius siuose dalykuose, o taip pat ivertinti savo busimo vadovo nora ir polinki kontroliuoti. Daznai zmones, kurie yra linke labai kontroliuoti save, pakankamai neproblematiskai priima ir kitu kontrole, nes supranta jos svarba. Tuo tarpu tie, kuriuos kontrole zlugdo, nemoka nei patys kontroliuoti, nei supranta kam to reikia. Tai labai dazna konfliktu darbe priezastis. Tai taip pat dazna darbu keitimo priezastis. Pasakysiu dar daugiau - tai dazna priezastis, kai zmogus galvoja, kad toks darbas jam netinka, nes joje yra tiek daug kontroles (arba atvirksciai, jos neuztenka), o beda yra tik darbo organizavime arba vadovavimo stiliuje. Lygiai toks pats darbas, jei daromas su kitais zmonemis, zmogui butu visai prie sirdies...

Tai pagrindiniai keturi dalykai (ar bruozu grupes), i kuriuos as patariu atsizvelgti, renkantis sau profesija, darba, sriti gyvenime. Ju kombinacija duoda nepakartojamas ir unikalias asmenybes smile.gif Pvz., megstantis kontrole ir mylintis kitus zmones zmogus butu puikus socialinis darbuotojas, o nekenciantis kontroles (ir megstantis laisva kuryba) ir mylintis kitus zmones puikiai jaustusi dirbdamas su labdaros akcijom, nevyriausybinese organizacijose su visokiais projektais ir keistom, bet svarbiom idejom. Dominuojantis ir megstantis kontrole zmogus yra kuo puikiausias prieziuretojas, auditorius, teisininkas. Dominuojantis ir prie kurybos zmogus yra labai geras vadovas, metantis desimt ideju per minute. Jam reikalingas dominuojantis ir megstantis kontrole zmogus, kad tas idejas uzrasytu ir apmastytu kaip jas galima igyvendinti biggrin.gif Ir t.t. Kaip sakiau, kombinaciju daug...
Jusu vietoj jums reikia pagalvoti koks zmogus esate, kas jums svarbu, o kas ne ir pagal tai ieskoti savo sriti / profesija / darba. Kaip sakiau, as ne uz profesija (ja galima keisti nors ir desimt kart gyvenime, as ir pati taip dariau ir darysiu). Daznai esme buna ne profesijoje ar srityje, o kaip tik darbo pobudy... Kai yra galimybe daryti taip, kaip labiausiai gali save realizuoti. Kas labiausiai atitinka tavo asmenybe. Bet pirmiausiai savo asmenybe reikia pazinti. As tikiu, kad darbo paieskos, dalyvavimas pokalbiuose labai tam padeda. Vien isklausydamas visokius tau netinkancius variantus suzinai nemazai apie save - zinoti kas tau netinka yra kartais svarbiau net uz zinojima kas tau tinka. Taigi, sis juodas darbo paieskos periodas gali staiga nusvysti nuo saules, jei tik paziuresite i dangu mirksiukas.gif

Deja, nei knygos daugiau apie tai, nei kazkokiu nuorodu duoti negaliu. Tai dalykai, surinkti is ziniu gabaliuku, tu paciu mano pacios keikiamu testu biggrin.gif , is patirties. Galiu tik va taip pasidalinti jais su jumis ax.gif

QUOTE(rudukė @ 2006 10 18, 10:26)
Sveikos, aš irgi paskaitinėju šį forumą . Pleputės patarimai superiniai:)
praverčia ne tik darbo ieškant, bet ir šiaip gyvenime:)
Tuo pačiu norėjau paklausti, gal, Plepute, galėtum kokią knygą apie manipuliavimą parekomenduot paskaityt?
Būtų labai didelis dėkui:)
O koks butent manipuliavimas tave domina? Kokiose srityse? Ir kokiom kalbom tu skaitai? mirksiukas.gif

QUOTE(Otava @ 2006 10 18, 14:48)
Tau jau labai gerai plepute paaiskino, bet noriu siek tiek prideti is savo, kaip darbdarvio puses.
Siuo metu musu imonei ieskau administratores. Viena is kandidaciu mokosi 1-ame magistranturos kurse gerame universitete prestizine specialybe. Ja atmeciau, nes tokiam zmogui tikrai reikalingas kitoks darbas. Uz puses metu ji tikrai mus paliks, nes ieskosis kito darbo, nors pokalbio metu sake, kad to daryti neplanuoja.

Atsiprasau, plepute, kad ilindau i tavo tema su patarimais blush2.gif
Oooo, kaip smagu matyti temoj darbdave bigsmile.gif Gal gali daugiau pakomentuoti dalykus, apie kuriuos merginos diskutavo? Ir siaip apie darbo paieskas? 4u.gif Merginos, pasinaudokite proga, paklausinekite zmogaus, kuris sedi uz kito stalo puses... Aisku, jei Otava ne pries... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *plepute*: 22 spalio 2006 - 00:39
Plepute, tu esi NEREALI ax.gif Skaitau viska kaip sventa rasta bigsmile.gif nors darbo jau nebeieskau, bet visi tavo patarimai nemirtingi. Einu uzsiseivinsiu kad nedingtu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(begonija @ 2006 10 22, 11:23)
Plepute, tu esi NEREALI  ax.gif Skaitau viska kaip sventa rasta  bigsmile.gif  nors darbo jau nebeieskau, bet visi tavo patarimai nemirtingi. Einu uzsiseivinsiu kad nedingtu  lotuliukas.gif

Aciu, aciu ax.gif Ar pavyko uzseivinti? biggrin.gif As pati bandziau kelis kartus, bet labai jau didelis failas gaunas, tai nusibodo po puslapi delioti. Nusprendziau visiskai pasitiketi SM ir tiketis, kad nieks nedings unsure.gif

Merginos, as CV lyg visom persiunciau, kas prase. Kas negavo, rasykit dar, pakartosiu smile.gif O i laiskus savaites begyje bandysiu atsakyti...
Atsakyti
Labuka,
reikia skubaus patarimo. Ryt einu i pokalbi, bet neprisimenu kokie reikalavimai buvo tai pozicijai ir net nzn ka reikes sakyt, kad pataikyciau del ko as siunciau ta savo CV pas juos. Kaip issisukti tokioj situacijoj? Ar galima butu sakyti, tiesiai sviesiai, kad nepamenu jusu skelbimo, nes tai jau senokai buvo ir kad siunciu i tas imones, kurios man pasirodo idomios pagal darbo pobudi ir pagal mano baigtu studiju specializacija, nes butent ieskau darbo, kuris atitiktu mano studiju pakraipa.
Atsakyti
QUOTE(neramioji @ 2006 10 23, 21:22)
Labuka,
reikia skubaus patarimo. Ryt einu i pokalbi, bet neprisimenu kokie reikalavimai buvo tai pozicijai ir net nzn ka reikes sakyt, kad pataikyciau del ko as siunciau ta savo CV pas juos. Kaip issisukti tokioj situacijoj? Ar galima butu sakyti, tiesiai sviesiai, kad nepamenu jusu skelbimo, nes tai jau senokai buvo ir kad siunciu i tas imones, kurios man pasirodo idomios pagal darbo pobudi ir pagal mano baigtu studiju specializacija, nes butent ieskau darbo, kuris atitiktu mano studiju pakraipa.
Labai gerai sugalvojai pasakyti, tiesiai i desimtuka mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(rakta @ 2006 10 23, 16:10)
Is tiesu plepute mums labai padejo. thumbup.gif  As jau i worda viska isimeciau, atsispausdinsiu ir kai reikes visada bus po ranka. As plepute neturiu dar CV atsiusk ir man. Aciu labai labai.
Na, as nezinau is kur turi motyvacini tongue.gif nes atrodo, kad tavo meilo neturiu ir kur siusti CV nezinau biggrin.gif

QUOTE(white:) @ 2006 10 23, 20:14)
Tai va kodel as darba valstybinej imonej kaip didziausia siauba prisimenu - ten ne gramo kontroles nebuvo!  blink.gif  blink.gif
Oi, Pleput, kaip visad aciu aciu uz auksines mintis ir patarimus  4u.gif  4u.gif  4u.gif
4u.gif Kaip sakiau kontrole yra dazniausia konfliktu ir sunkumu darbe priezastis. Kuo daugiau galvoji apie siuos bruozus, kuo labiau analizuoji santykius su zmonemis (ne tik darbe), tuo labiau supranti, kiek tai tiesa. Ir kad butent is ju susidaro visa ta neapciuopama charakteriu ir problemu ivairove...
Apie tai net ne kiekvienas baiges psichologija zino, sakyciau, jums (o pries tai man biggrin.gif ) nuskylo apie tai suzinoti nail.gif
Atsakyti
Plepute, šiandien buvau pokalbyje dėl pareigų, kurioms sklebime buvo parašytas reikalavimas kruopštumas. Pokalbio metu klausė manęs apie laisvalaikio užsiėmimus, atsakiau, kad mėgstu rankdarbius ir ypač siuvinėjimą. Kaip manai ar su atsakymu nenugrybavau blush2.gif g.gif Nors iš tiesų toks ir yra mano hobis ax.gif
Atsakyti
Nu, vat buvau sian tame pokalbyje, bet jauciu vel kazka nugrybavau. doh.gif
Mane kaip uzsipuole vadovas su tokiais klausimais, kuriu tu nedirbdamas toje srityje nelabai zinai visu subtilybiu. Tai bandziau kazka mykti, mastyti is savo pozicijos, bet nzn kaip ten bus viskas. Ir pats blogiausias sdalykas tas, jog manes klausia vadovas, kaip as tvarkausi tokiose stresinese situacijose ar man nebutu per sudetingas darbas, kai vienu metu reikia keleta darbu daryti ir tel sneketi ir kazka rasyti ir t.t. Na tai as jo paklausiau, kad turbut sis klausimas iskilo jam, del to jog as labai ramiai sedziu pries ji ir ramiu tonu kalbu. Tai jis palingavo galva, kad taip jam ir pasirode. Na bet as jam paaiskinau, kad tikrai nesijauciu reikalo siuo atveju dar sneketi telefonu, kazka uzsirasineti ir vaidinti labai energinga. Tai manu jis pats suprato, kad juokingai cia gavosi su tuo klausimu. biggrin.gif veliau pasakiau, kad esu tikrai labai aktyvus zmogus, pilnas energijos(nes jiems butent reikia labai aktyvaus zmogaus). O as is tikruju naturoje esu nuolat veikianti 100 darbu ir viska spejanti biggrin.gif
tada dar man rode visokius reklaminius bukletus ir liepe komentuoti, tai zodziu po kiekvieno mano komentaro supratau, kad musu su vadovu nuomones nesutampa. Na, tai vat ir nebesuprantu nieko, nes jau man toks itarimas, kad tikrai busiu tuoj Luzere is didziosios raides.
Atsakyti
Dar norejau paklausti: manes per pokalbi klause, jei paskambintu man klientas ir paprasytu uzsakyti lektuvo bilietus manes, ar as uzsakyciau. (nors tai ne kelioniu agentura). Labai pasimeciau del tokio kalusimo ir vat galvoju kaip reiktu sakyti tokiu atveju? As atsakiau, kad uzsakyciau(jei su klientu butu pakankamai draugiski santykiai)Bet keistas klausimas g.gif Plepute, gal cia kokia paslepta mintis?
Atsakyti
labas rytas,

As irgi turiu klausima Pleputei: susiduriau su problema kaip ivardinti kokio darbo as ieskau ax.gif noreciau dirbti banke, tokiame konkreciame skyriuje, bet...bet nemaciau nei karto, kad butu koks skelbimas, kvieciantis naujus darbuotojus i toki skyriu, tai kaip man subtiliau parasyti, gi nerasysiu "noriu darbo banke" biggrin.gif biggrin.gif
ir dar vienas klausimas: ar vertas demesio toks planas: pirmiausiai isidarbinu apskritai i banka i kokias paprastas pareigas, tarkim kad ir klientu aptarnavimo specialiste, o tada jau zvalgausi kaip patekti i ta mano norima skyriu.
Ar verta eiti per aplinkui?

Aciukas is anksto 4u.gif beje, Plepute galeciau tau savo cv inmesti? rolleyes.gif
Atsakyti