Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: pleputės :) konsultacijos

QUOTE(Bajm @ 2006 10 17, 12:39)
mergaitės
parašykit pleputei plepute@inbox.ru ir ji jums patars, pataisys cv, motyvac.laišką

Man tikrai geriau i emaila rasyti. Tada bent jau nepraleisiu jusu laisko ir prasymo mirksiukas.gif

QUOTE(Bajm @ 2006 10 17, 12:39)
man vis dar kyla abejonių dėl klausimo dėl būsimos šeimos
man 25 m.
jeigu pasakysiu, kad šeimą kursiu sulaukus 30 m. ir vėliau
nežinau, ar daug kas patikės, gal 50%/50% ax.gif

vis dėlto norėčiau rasti kokį atsakymą, kad šeima netrukdo darbui
o jeigu ir būtų vaikelis - aš esu pastovus žmogus ir keisti darbų nemėgstu
noriu pasakyti taip, kad ieškau darbo ilgesniam laikui, t.y. ne 1-2 m.
Sioj vietoj kuo puikiausiai matosi tavo nuostata, kad pagimdyti vaika reikia iki kokiu 27 - 28, ar ne? mirksiukas.gif O ka, jei darbdavys turi nuostata, kad vaikus reikia gimdyti iki 25? Arba iki 23? Arba iki 30? 35? Juk visaip gali buti rolleyes.gif As neprisimenu ar tu istikejus, bet jei ne, tai klausimo is viso neturetu buti - gal tu net draugo neturi doh.gif Tai tikrai ne darbdavio reikalas. Jei esi istekejus, tada biski kitas reikalas, taciau vis tiek - gal tavo vyras dabar turi roki darba, kai daznai i komandiruotes isvaziuoja, o vat po 4 metu jam pazadejo paausktinima ir jau bus namie daugiau? Butu pats tas laikas vaika gimdyti smile.gif Ir t.t. Aplinkybiu gali buti milijonas ir tikrai ivairiu...
Jei jauti, kad sis atsakymas tau ne prie sirdies, tada galima bandyti parodyti kaip sis busimas darbas atitinka visus tavo lukescius ir reikalavimus ir akcentuoti, kad ieskai ilgalaikio pastovaus darbo, o todel vaiko prieziuros atostogos butu tik trumpalaikes (zvelgiant is gyvenimo perspektyvos smile.gif ) atostogos.
Bet kokiu atveju reikia pasakyti, kad vaika planuosi atsizvelgdama i savo situacija darbe tam, kad nei viena is gyvenimo sriciu nenukentetu. Tas gali padeti nuraminti darbdavius, kad vaikas bent jau neatsiras netycia biggrin.gif

As dar pagalvosiu ka dar galima tokioj situacijoj sugalvoti cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *plepute*: 17 spalio 2006 - 12:58
Plepute kaip cia yra su pasakymais per prastas darbas mano issilavinimui, tau per geras. Kazkaip kur tik siunciu cv tai arba per gera per bloga. Gal mandagus pasakymas "ding ir cia ir nesirodyk" . ? Nes tokio vuduriuko nerandu ilgai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aile: 17 spalio 2006 - 13:10
QUOTE(Aile @ 2006 10 17, 14:04)
Plepute kaip cia yra su pasakymais per prastas darbas mano issilavinimui, tau per prastas. Kazkaip kur tik siunciu cv tai arba per gera per bloga. Gal mandagus pasakymas "ding ir cia ir nesirodyk" . ? Nes tokio vuduriuko nerandu ilgai.

Ne, tai nera mandagus taves “pasiuntimas”. Is tiesu buna, kad matai is kandidato issilavinimo, patirties, kad siame darbe jam bus neidomu, kad jame reikalaujama zymiai maziau igudziu, nei jis turi. Aisku, dabar jam darbo reikia ir jis gal but mano, kad jam ten visai tiks, bet laabai tiketina, kad po menesio jis jau kitaip manys. Dar vienas niuansas – ne visi darbo aspektai parasomi skelbime, todel kartais perksaite skelbima isivaizduojame, kad jis vienoks, o is tiesu jis zymiai prastesnis. Todel as buciau linkus tiketi tokiais pasakymais. Priesingu atveju tau tiesiog pasakytu, kad “deja, jus neatitinkate keliamu reikalavimu” arba dar paprasciau “mes issirinkome kita zmogu”.

Kita vertus, cia gera proga pamastyti kaip save pateikiate. Jau ne karta sakiau, kad idealiausias saves pateikimas yra parodymas kaip puikiai tinkate siam darbui pagal issilavinima, patirti. As, pvz., asmeniskai kartais ir issilavinima siek tiek kitaip pateikdavau, o patirti tuo labiau ax.gif Cia jau praktiskai filosofinis klausimas - ar darbdavys spres uz jus, ar jus uz ji biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2006 10 17, 10:41)
Kartais tokios atrankos daromos, nors labai suabejociau ju tikslingumu g.gif Jei ne paslaptis, kokios cia pareigos?
Nepasakyciau, kad viena grupe siaip sau vaiksto i pokalbius. Juk jie renkasi (ir teigiama atsakyma gaus is viso tik vienas zmogus). As linkus manyti, kad kai pakalbes su visais, pamatys geru kandidatu ir vienoj, ir kitoj grupej. Juos ir pakvies i kita etapa. O tai, kad jie dabar cia kandidatus i grupes skirsto tik rodo, kad atranka darantis zmogus labai bando viska pagal plana daryti ir yra nelabai patyres biggrin.gif

Tai irgi parodo atranka darancio zmogaus nepatyrima. Labai jau blaskosi jis / ji. O gal ir imone nelabai rimta... doh.gif

Ačiū 4u.gif Žmogus, su kuriuo bendravau, tiesiai pasakė- į tolesnį etapą kviesim tik iš vienos grupės, bet dar nenusprendėm iš kurios doh.gif Čia bankas 4u.gif Ieško aktyvaus pardavimo vadybininkų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2006 10 17, 18:35)
Ačiū  4u.gif  Žmogus, su kuriuo bendravau, tiesiai pasakė- į tolesnį etapą kviesim tik iš vienos grupės, bet dar nenusprendėm iš kurios  doh.gif  Čia bankas  4u.gif  Ieško aktyvaus pardavimo vadybininkų  unsure.gif
Taigi pries tave jie turi rimtus pavadinti mirksiukas.gif Gal ir is vienos rinksis, velnias zino. Bet tai butu nelabai tikslingas sprendimas. Nebent jie turi jam pagrinda... g.gif
Atsakyti
Skaiciau, Plepute, tavo komentarus ir visu pirma norejau pasakyti - esi nuostabus zmogus, kad sitaip geranoriskai daliniesi su visais savo ziniomis ir patirtimi, aukoji tam savo laika 4u.gif
O siaip norejau paklausti gal nelabai i tema.Kadangi domiesi psichologija (manipuliacine ir kitokia biggrin.gif ), gal zinai kokia gera knygute, tikrai verta demesio, kaip nustatyti savo pasaukima, kokia specialybe tinka geriausiai. Zinau, kad tiksliausi yra asmenybes testai (MBTI), bet jie velniskai kainuoja, jei darytis paciam, o ne per darbdavi.
Dekui.
Atsakyti
Sveikutes. Jungiuosi prie jusu, nes terminuota darbo sutartis eina i pabaiga, tad emiau ieskoti darbo, ir nusivyliau paieska... Nesuprasi, kokio darbuotojo jiems reikia, toks ispudis, kad iesko nezinia ko, klausia nezinia ko, o greiciausiai, tai tokio zmogaus, kuris dirbs uz maziausia atlyginima. Beje, niekas daugiau tukstancio nesiule... Bet as tiek gavau pradedama dirbti pries 6 metus...
Atsakyti
Sveikos, aš irgi paskaitinėju šį forumą . Pleputės patarimai superiniai:)
praverčia ne tik darbo ieškant, bet ir šiaip gyvenime:)
Tuo pačiu norėjau paklausti, gal, Plepute, galėtum kokią knygą apie manipuliavimą parekomenduot paskaityt?
Būtų labai didelis dėkui:)
Atsakyti
QUOTE(Aile @ 2006 10 17, 14:04)
Plepute kaip cia yra su pasakymais per prastas darbas mano issilavinimui, tau per geras. Kazkaip kur tik siunciu cv tai arba per gera per bloga. Gal mandagus pasakymas "ding ir cia ir nesirodyk" . ? Nes tokio vuduriuko nerandu ilgai.

Tau jau labai gerai plepute paaiskino, bet noriu siek tiek prideti is savo, kaip darbdarvio puses.
Siuo metu musu imonei ieskau administratores. Viena is kandidaciu mokosi 1-ame magistranturos kurse gerame universitete prestizine specialybe. Ja atmeciau, nes tokiam zmogui tikrai reikalingas kitoks darbas. Uz puses metu ji tikrai mus paliks, nes ieskosis kito darbo, nors pokalbio metu sake, kad to daryti neplanuoja.

Atsiprasau, plepute, kad ilindau i tavo tema su patarimais blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2006 10 17, 09:44)
*plepute*,
Ir ar dažnai kviečia į pokalbį nenurodydami pareigų? (CV siunčiau vienoms pareigoms, o į pokalbį kvietė kitoms, bet tą sužinojau tik pokalbio metu  blink.gif 

Eh, būtent tokia ir mano situacija...
Nutariau pakeisti darbą, nusiunčiau CV į vieną organizaciją. Vakar -bac skambutis iš ten, kviečia, kaip išsireiškė "trumpai šnektelti". Nuvažiuoju, tikėdamasi kažkokio konkretaus pokalbio apie konkretų darbą su tiesioginiu viršininku, o susitinku su departameno direktorium, kuris pradeda iš serijos "kaip įsivaizduojate mūsų įstaigos veiklą ir savo vietą joje..." O įstaigėlė ten didžiuuulė, departamentų gal 10, visų veikla skirtinga.... Pašnekėjau kažką tokio... Na ką tokia abstrakčia tema pasakyti? Žodžiu, pasirodžiau kaip "karakumų asilėlis"... Būčiau žinojus, kad tokių abstrakcijų klausinėja, būčiau bent nete apie kokių nors jų strateginių tikslų prisikaičius, ar kitų gražių frazių...
Atsakyti
QUOTE(leputė @ 2006 10 19, 13:16)
Eh, būtent tokia ir mano situacija...
Nutariau pakeisti darbą, nusiunčiau CV į vieną organizaciją. Vakar -bac skambutis iš ten, kviečia, kaip išsireiškė "trumpai šnektelti". Nuvažiuoju, tikėdamasi kažkokio konkretaus pokalbio apie konkretų darbą su tiesioginiu viršininku, o susitinku su departameno direktorium, kuris pradeda iš serijos "kaip įsivaizduojate mūsų įstaigos veiklą ir savo vietą joje..." O įstaigėlė ten didžiuuulė, departamentų gal 10, visų veikla skirtinga.... Pašnekėjau kažką tokio... Na ką tokia abstrakčia tema pasakyti? Žodžiu, pasirodžiau kaip "karakumų asilėlis"... Būčiau žinojus, kad tokių abstrakcijų klausinėja, būčiau bent  nete apie kokių nors jų strateginių tikslų prisikaičius, ar kitų gražių frazių...

gerai čia parašei biggrin.gif
man kažkada panašiai buvo lotuliukas.gif , tai nuo to laiko, kai einu į pokalbius (tiksliau ėjau, nes jau senokai buvau, šiuo metu dirbu) visada pasirankioju kiek įmanoma daugiau info apie tą firmą, kad nepasirodyčiau, kaip tu išsireiškiai "karakumų asilėlis" lotuliukas.gif (čia aš ne iš tavęs juokiuosi, iš pasakymo apie asislėlį, kažkodėl prajuokino) thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2006 10 19, 14:13)
gerai čia parašei  biggrin.gif
man kažkada panašiai buvo  lotuliukas.gif , tai nuo to laiko, kai einu į pokalbius (tiksliau ėjau, nes jau senokai buvau, šiuo metu dirbu) visada pasirankioju kiek įmanoma daugiau info apie tą firmą, kad nepasirodyčiau, kaip tu išsireiškiai "karakumų asilėlis"  lotuliukas.gif  (čia aš ne iš tavęs juokiuosi, iš pasakymo apie asislėlį, kažkodėl prajuokino)  thumbup.gif

is pokalbiu galima tyketis visko. Gali ateit ir sakys nu pasakok o tada pasakys viso gero. Man taip buvo. Papasakojau ko cv neuzfiksavau ir pan. Zinoma butinai reikia viska pasisikaityti kas imanoma apie firma.Zaliai niekada nepatarciau eiti.
Atsakyti