Neri-Meri.
Siūlau du varijantus: eiti sąžiningai ir imtis kryžiaus kelių (beje, neblogi geodezininkai priešais auksinį berniuką randasi, geodeziniai plius topo nuotrauka man kainavo 1300 Lt prieš tris metus). Mano dvigubas sklypas
Kitas variantas - pirkti, statytis vagonėlį ir ramiai gyventi (jei sodo valdžia geranoriška).
Pats pradėjau pirmą variantą, tačiau, nuo manęs nepriklausančių aplinkybių verčiamas pasukau antru keliu...
QUOTE(Foxas1 @ 2011 04 19, 10:23)
pasukau antru keliu...
kaip ir daugelis, sodų savininkų
Mes nameli jau turim 3metus, sodas 6a. Diena jis labai prikaista, o nakti atsala ( as turiu omeny vasaros metu). Atrodo, ir dabar galetum ten but, bet istisai turi sildytis, todel pagalvojom , kad reikia apsisiltinti, pasidaryti namuka. Bet kuo giliau i miska, tuo daugiau malku Speju, kad ir mums teks tenkintis antru variantu. Labai jau brangiai gaunasi tas legalizavimas, o kur dar medziagos apsiltinimui, stogui ir pan.
QUOTE(Neri-meri @ 2011 04 19, 12:31)
Mes nameli jau turim 3metus, sodas 6a. Diena jis labai prikaista, o nakti atsala ( as turiu omeny vasaros metu). Atrodo, ir dabar galetum ten but, bet istisai turi sildytis, todel pagalvojom , kad reikia apsisiltinti, pasidaryti namuka. Bet kuo giliau i miska, tuo daugiau malku Speju, kad ir mums teks tenkintis antru variantu. Labai jau brangiai gaunasi tas legalizavimas, o kur dar medziagos apsiltinimui, stogui ir pan.
Būtų įdomu, jei fiksuotumėt savo darbus prie namelio ir vestumėt kokį dienoraštį.
Patys irgi norėtume kada nors jį apšiltinti.
Kas man patinka rusijoje, tai tip vadinamos dačnyje amnistiji, kurių metu galima lengvai legalizuoti nelegaliai pastatytus namukus ir kitus statinius. Buvau radęs tinklapį, kur žmogus taip pasistatė namą 80 kvadratų.
Norėjau vakar vandenį namelyje palaisti - tai blyn vamzdis vienas trūkęs... Reiks naują pirkt ir keisti.
juk istatyme nurodyta (28,28.1str.), kad galima iki 2012m gruodzio 31d. visas nelegalias statybas itesinti, be jokiu kliuciu (jei zmogus kreipiasi geranoriskai- skaitosi, kaip lengvinanti aplinkybe), tai statykites sau i valias - svarbu i terminus suspekit.. (juk valdzios savavaliskus namus gigantiskus kai pradejo griauti, iskart istatymai ju naudai pasikeite....) o kuo mes prastesni?
cia siaip jei kam idomu...
http://www.vtpsi.lt/...?article_id=323
http://www.sbvilnoja...ka-statyba.html (apacioj yra atmintine surasyta- kokie dokumentukai reikalingi)
cia siaip jei kam idomu...
http://www.vtpsi.lt/...?article_id=323
http://www.sbvilnoja...ka-statyba.html (apacioj yra atmintine surasyta- kokie dokumentukai reikalingi)
QUOTE(Foxas1 @ 2011 04 26, 16:37)
Norėjau vakar vandenį namelyje palaisti - tai blyn vamzdis vienas trūkęs... Reiks naują pirkt ir keisti.
Foksas.. Gal zinai kaip mobiliame namelije uzkurti dujini katila.. (instrukciju jokiu nera ) ir tikrai zinai kaip kuriasi dujinis zidinys ?
Eto elementarno: atsuki dujas. Spaudi ir Pasuki rankenėlę ant boilerio (paprastai būna viršutinė), židinio prieš laikrodžio rodyklę iki užsikirtimo (kažkur 20 - 30 laipsniu kampu), pradeda eiti dujos. Mano boileryje kibirkštis iš karto duodama, sukimo metu. Židiniui - atskira knopkė. Kai užsidega - reikia tokioje rankenėlės padėtyje palaikyti kokias penkiolika sekundžių. Tada atleisti ir sukti prieš laikrodžio rodyklę iki norimos liepsnos. Boileris - paprastai dega tik budinti liepsnelė, kai leidi karštą vandenį - automatiškai įsijungia pilnai. jei nepamiršiu - sode būsiu, instrukcijas nufotkinsiu.
Matau ,kad ne apie ta kalbam...Pas mane cenrinis sildymas ir katilas sildymui ir karstam vandeniui tas pats,, lig dvieju konturu.. su termoreguliatorium ir dar balazino kuom.. (gaila negaliu ikelti foto)
Dar pamastymui, jai paleisiu i sistema vasarini vandeni kazin ar stipriai uzsiters katilas ir vamzdynai..(vasarinis vanduo pompuojamas is upes)
Foksas,kaip isprendei nuoteku salinima..Planuoju ileisti du kesonus, galvoju turetu pakakti..
Gal kas zino kokios preleminarios suliniu kasimo kainos siandien dienai.
Dar pamastymui, jai paleisiu i sistema vasarini vandeni kazin ar stipriai uzsiters katilas ir vamzdynai..(vasarinis vanduo pompuojamas is upes)
Foksas,kaip isprendei nuoteku salinima..Planuoju ileisti du kesonus, galvoju turetu pakakti..
Gal kas zino kokios preleminarios suliniu kasimo kainos siandien dienai.
Dar vienas klausimas.. turiu nedideli duju baliona (nuo dujinio krautuvo, automobilines dujos) ar tokios dujos tinka.. Koks reikalingas reduktorius? Ar dujineje plytoje nereikia nieko keisti ,kad tiktu dujos is baliono?