Įkraunama...
Įkraunama...

Mobilūs namukai

Laikau didelį balioną viduje.
Dėl židinio: užsikuria kaip ir boileris, jei pjezo kristalas geras biggrin.gif Tačiau aš darau taip: nuimu groteles metalines ir uždegu su degtuku. Turi būti instrukcija arba pardavėjų paklausk.
Atsakyti
Aciu uz atsakymus,na viduje man baisoka laikyti,bandysim statyti lauke ir kazkaip ta baliona aptaisyti.Jei yra kas pasidare lauke,tai dar parasykite i ka ta baliona istatete,kaip apdirbote?
Atsakyti
Kai namelį įsigijau, tai buvo mintis budikę darytisprie namelio balionui. Ale laiko neištaikiau. Tap ir stovi iki šiol viduje.
Atsakyti
mano vyro senelis buvo dujininkas jo dujų balionas stovėjo lauke suvirintoje dėžėje n metų o ir dėžė labiau dėl saugumo...

dabar dėl įstatymų- mano sodo sklypas skaitosi kad yra kaime- ne saugomoje teritorijoje- perskaičiau visus įstatymus- jei tai nesiekia 50m2 dar aukštingumui ribos yra- bet nepamenu dabar - nes mobilus namelis nesiekia aukštingumo ribos net jei pastatysit ant metrinio pamato) jokių leidimų nereikia- aišku jei namelis stovės 3 m atstumu nuo žemės ribos. kas ištraukė kad reik leidimų man keista- nu gal jei tai didmiesčio teritorija?? ar saugoma teritorija(bet tokiu atveju negausit leidimo jokiam namui)
Toks namelis skaitosi nesudėtingas statinys.
Atminti tereik vieną dalyką jei jūsų sodas ne miesto teritorijoje- statyti tokį statinį reikia 3m atstumu nuo kaimyno ribos. Anksčiau buvo 2m
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Klepesova: 13 balandžio 2011 - 13:42
QUOTE(Klepesova @ 2011 04 13, 14:40)
mano vyro senelis buvo dujininkas jo dujų balionas stovėjo lauke suvirintoje dėžėje n metų o ir dėžė labiau dėl saugumo...

dabar dėl įstatymų- mano sodo sklypas skaitosi kad yra kaime- ne saugomoje teritorijoje- perskaičiau visus įstatymus- jei tai nesiekia 50m2 dar aukštingumui ribos yra- bet nepamenu dabar - nes mobilus namelis nesiekia aukštingumo ribos net jei pastatysit ant metrinio pamato) jokių leidimų nereikia- aišku jei namelis stovės 3 m atstumu nuo žemės ribos. kas ištraukė kad reik leidimų man keista- nu gal jei tai didmiesčio teritorija?? ar saugoma teritorija(bet tokiu atveju negausit leidimo jokiam namui)
Toks namelis skaitosi nesudėtingas statinys.
Atminti tereik vieną dalyką jei jūsų sodas ne miesto teritorijoje- statyti tokį statinį reikia 3m atstumu nuo kaimyno ribos. Anksčiau buvo 2m

Idekit nuoroda i skaitytus istatymus, nes toks ispudis, kad skaitete senus 4u.gif
Apie statybos leidima niekas ir nesako, kad jis reikalingas.
Reikalingas SUDERINTAS PROJEKTAS su savivaldybes architektu, nesvarbu, ar mobilus namelis kaime, ar mieste. 4u.gif
http://www.ekspertai...eli_su_pamatais
Atsakyti
Būtų įdomu patirtis kurie derino.
nes jau toks jausmas, kad tada ir WC statant ar šulinį savo sklype statant jau reik kažkam prasinešt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 04 13, 19:47)
Būtų įdomu patirtis kurie derino.
nes jau toks jausmas, kad tada ir WC statant ar šulinį savo sklype statant jau reik kažkam prasinešt  doh.gif

Ka padarysi: kokia valdzia issirinkom, tokia turim doh.gif Visam pasaulyje tuos mobilius leidzia, net prie juros, pas mus viskas kitaip, net sodo sklype be paraso nepasistatysi. devil.gif
Bet as esu uz tai, kad zmogus, pries isigydamas toki nameli, klausytu ne prekybininku istatymo interpretacijas, o suzinotu visa tiesa, visas statymo galimybes ir jau tada darytu isvadas: rizikuoti ir statyti be suderinimo( bet jau ir patvirtintos baudos yra nuo 2010.10.01:
5. Už naujo nesudėtingo statinio savavališką statybą skiriama bauda statytojams nuo vieno tūkstančio iki dviejų tūkstančių litų. Už tokius pačius veiksmus, padarytus juridinio asmens, bausto bauda už šioje dalyje numatytus pažeidimus, skiriama bauda nuo dviejų tūkstančių iki trijų tūkstančių litų. is cia
http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=
arba bandyti nueiti pas architekta ir nemokamai suzinoti absoliuciai viska.

Pas mus istatymai priestaraujantys vienas kitam doh.gif
Mobilus namelis i laikina statini "nebeisipaiso", nes:
Nesudėtingas laikinas statinys – nesudėtingas statinys, kurį leista pastatyti ir naudoti ribotą terminą, bet ne ilgiau kaip 3 metus. Nesudėtingas laikinas statinys ir teisės į jį Nekilnojamojo turto registre neregistruojami [4.1].

6.2. Nesudėtingas statinys – paprastų konstrukcijų pastatas, kurio visų aukštų, rūsio (pusrūsio), antstatų, pastogės patalpų ir naudojimo paskirtimi susietų priestatų plotų, apskaičiuotų tarp išorinių sienų išorinių paviršių, suma yra ne didesnė kaip 80 kvadratinių metrų, jame negali būti gyvenamųjų ar poilsio paskirties patalpų; paprastų konstrukcijų inžinerinis statinys [4.1].“

is cia:
http://www.spec.lt/index.php?cid=22450
Kadangi mob.namelyje yra GYVENAMA ir POILSIO zona, namelis tampa II grupes nesudetingu statiniu, kuriam tikrai nereikia statybos leidimo, bet reikia supaprastinto projektelio ir architekto paraso, nesvarbu, kur jis stovetu.
Yra dar viena legali galimybe statyti nameli, kai nuejus pas architekta pateiki data, iki kada nameli naudosi:
Kai kurie pagal prigimtį kilnojamieji daiktai (konteineriai, vagonėliai, kioskai ir pan.) gali būti priskiriami statiniams. Jie priskiriami statiniams tik tuo atveju, jei atitinka visus Statybos įstatyme nurodytus statinio požymius, t. y. juos įrengiant atliekami statybos darbai, naudojami statybos produktai ir jie tvirtai sujungiami su žeme. Statybos darbai gali būti atliekami, pvz., įrengiant kilnojamiems daiktams pamatus, prijungiant prie jų stacionarius inžinerinius tinklus (elektros, vandens tiekimo, nuotekų ar pan.). Kaip jau minėta, toks nesudėtingas statinys gali būti statomas ir laikinam naudojimui, jei bus nustatytas jo laikinumo režimas – data, iki kurios šis statinys turi būti nugriautas, išardytas ar kitaip pašalintas.
Is cia
http://www.vtpsi.lt/...?article_id=167
Sis atvejas tinka, kai namelis statomas ne miesto teritorijoje, ne saugomose, ne prie vandens telkiniu, ne misko teritorijoje, tada projekto nereikia, kaip Klepesovos atveju, bet vis tiek reikia PARASO ir tikslios datos, iki kada namelis bus panaikintas.

Nezinau, kodel Lietuvos valdzia kratosi tu nameliu? g.gif Gal bijo, kad patys seimunai prisistatys ten, kur neleidziama? Bet jau sodo sklypuose tikrai galejo leisti statyti, niekam bloga tie nameliai nedaro, vaizdo negadina, jau geriau tvarkingas vagonelis, nei netvarkingas kokio sodo kaimyno aptresusi bakuze, kuria griauti reiktu drinks_cheers.gif O ir dabar kai kainos butu islaikymo siaubingos, tokie nameliai daugeliui jaunu seimu palengvinimas butu. Juk visam pasaulyje net atskiri sklypai yra, kur zmones gyvena tokiuose nameliuose ir vargo nemato.
Atsakyti
Gi viskas elementaru... Nebeliks otkatų iš statybininkų...
Atsakyti
QUOTE(Foxas1 @ 2011 04 15, 14:52)
Gi viskas elementaru... Nebeliks otkatų iš statybininkų...

Va va ir man taip atrodo, seimunai daugiau rupinasi tuo,kad leidus vagonelius pasistatyti musu LT biedni zmones nebestengsis statyti namu, o jei nestatys namu, tai ir kisenes ju nuplones. As ir nesuprantu, vis aiskina mums,kad einam i europa, o kai atsisuki pasiziureti kur mes .... tai taip ir nesupranti ka gero valdzia isviso surinko is europos. Sori,kad pritersiau eteryje blush2.gif
Atsakyti
Sena pazistama, raset, kad reikia supaprastinto projektelio ir architekto paraso. As skambinausi architektui ir pasakiau, ko noriu. Jis man sake, kad pirma reikia eiti pas geodezininkus ir pasidaryti sklypo topo nuotrauka. Ar ji tikrai yra butina, paprastam projekteliui? Visgi kainuoja nemazus pinigus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neri-meri @ 2011 04 18, 22:22)
Sena pazistama, raset, kad reikia supaprastinto projektelio ir architekto paraso. As skambinausi architektui ir pasakiau, ko noriu. Jis man sake, kad pirma reikia eiti pas geodezininkus ir pasidaryti sklypo topo nuotrauka. Ar ji tikrai yra butina, paprastam projekteliui? Visgi kainuoja nemazus pinigus  smile.gif

Jums pasake tiesa(jei turite tuscia sklypa be jokiu geodeziniu) 4u.gif O kokiam cia rajone? Man geodezinis ir topo nuotrauka kainavo 1500lt.
Ir dar-kai praeinama tokie kryziaus keliai, tai norisi tada jau ne vagoneli statyti, o koki rastinuka... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 19 balandžio 2011 - 06:49
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 04 19, 07:23)
Jums pasake tiesa(jei turite tuscia sklypa be jokiu geodeziniu) 4u.gif O kokiam cia rajone? Man geodezinis ir topo nuotrauka kainavo 1500lt.
Ir dar-kai praeinama tokie kryziaus keliai, tai norisi tada jau ne vagoneli statyti, o koki rastinuka... blush2.gif

As is Siauliu. Ir pas mus sode tuscias sklypas, nera jokiu geodeziniu. Gal Siauliuose bus pigiau g.gif . O architektui ir nemazai turbut mokejot uz projekteli? Jei nenorit rasyt cia, parasykit i a.z., nes as dabar pradejau tuos kryziu kelius smile.gif
Atsakyti