Įkraunama...
Įkraunama...

Mobilūs namukai

QUOTE(Dendra @ 2010 01 13, 18:22)
Labas, labai noriu pratęsti temelę.  smile.gif
Šiuo metu kaip tik atgimė noras įsigyti karavaną, kurių kainos, kaip matau, nukritusios. Turiu sklypą, kuriame po kokių 3-5 m. planuoju statyti nuosavą namą. Bet iki to laiko nuomotis buto nenoriu, juk karavanas vis tiek gausis pigiau?
Gal kas turit daugiau patirties, kas ir kiek papildomai kainuoja be namuko (kiek apšiltinimas, plastikiniai langai, komunikacijų pravedimas...). Kokios išlaidos dar neišvengiamos, norint pradėti jame gyventi?

Pradekite nuo savivaldybes architekto leidimo gavimo 4u.gif Kai gausit, tada jau galesit toliau galvoti. Todel tu nameliu kainos ir krito, nes nuo 2009 metu JAU reikia leidimo, o kai kur ir projekto 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Gladijus @ 2010 01 09, 14:09)
Įmesiu aiškumo dėlei ir aš ištrauką iš vieno reglamento...

"...  Naujoje reglamento redakcijoje išliko nuostata, draudžianti statyti, laikyti ir naudoti apgyvendinimui, nakvynei, maitinimui ir kitiems tikslams vagonėlius ir kitus kilnojamuosius objektus ar įrenginius (mobiliuosius namelius, konteinerius, nebenaudojamas transporto priemones, metalinius garažus), išskyrus atvejus, kai jie naudojami Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos nustatyta tvarka kaip laikinieji statiniai, reikalingi mokslo institucijų moksliniams stebėjimams ir tyrimams vykdyti, teisės aktų nustatyta tvarka įregistruotiems bitynams, masiniams renginiams, turint nustatyta tvarka savivaldybių vykdomųjų institucijų išduotus leidimus, taip pat atvejus, kai vagonėliai naudojami statybos laikotarpiu, teisės aktų nustatyta tvarka turint išduotą statybos leidimą statyti ar rekonstruoti esančius statinius.    
Mobilieji nameliai gali būti įrengiami kempinguose, teritorijų planavimo dokumentuose numatytose vietose ir teisės aktuose numatytais atvejais.... 2009-08-03  "

Idedu citata is tokios pat temos
Atsakyti
g.gif
kažkaip įdomiai.

jei sklypas mano, ne valstybės tai negi irgi reikia leidimo?
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2010 01 13, 19:07)
g.gif
kažkaip įdomiai.

jei sklypas mano, ne valstybės tai negi irgi reikia leidimo?

Kalba eina ne apie valstybine zeme, kalba eina apie sklypa, kuris nuosavybes teise priklauso zmogui, ar tai butu sodo sklypas, ar tai butu zemes ukio paskirties zeme, ar tai butu gyvenamuju namu valda-leidimas reikalingas jam 4u.gif
http://www.spec.lt/index.php?cid=478
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 01 13, 18:35)
Kalba eina ne apie valstybine zeme, kalba eina apie sklypa, kuris nuosavybes teise priklauso zmogui, ar tai butu sodo sklypas, ar tai butu zemes ukio paskirties zeme, ar tai butu gyvenamuju namu valda-leidimas reikalingas jam 4u.gif
http://www.spec.lt/index.php?cid=478

keikiuosi,keikiuosi,keikiuosi.
dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2010 01 13, 19:48)
keikiuosi,keikiuosi,keikiuosi.
dėkui  4u.gif

Jei jus tai paguos-as irgi keikiuosi doh.gif Yra tik du variantai dabar:
1. Issiimti leidima kaip karkasinio nameliukscio statybai ir ji gavus-apsiuti dailylentem. 4u.gif
2. Arba tokiame namelyje galima gyventi tol, kol statomas tikras namas(gauti tikro namo statybai leidimai bei projektai)-tada 3 metus tokiame namelyje ir neapsiutame galima gyventi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 01 13, 19:28)
Jei jus tai paguos-as irgi keikiuosi doh.gif Yra tik du variantai dabar:
1. Issiimti leidima kaip karkasinio nameliukscio statybai ir ji gavus-apsiuti dailylentem. 4u.gif
2. Arba tokiame namelyje galima gyventi tol, kol statomas tikras namas(gauti tikro namo statybai leidimai bei projektai)-tada 3 metus tokiame namelyje ir neapsiutame galima gyventi 4u.gif

o jūs ant kokio pagrindo vagonėlį statot?

arba 3 var. pažeist įstatymą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2010 01 13, 20:31)
o jūs ant kokio pagrindo vagonėlį statot?

arba 3 var. pažeist įstatymą  unsure.gif 

Dar ant jokio. Mat kai isigijau-dar buvo galima, o paskui tvarkiausi dokumentus savivaldybej del namo statymo, man taip architektas draugiskai "mezdu procim" pasake-o ta bakuze ant ratu nusitempkit patys arba nutempsim mes, sako, laiko turim dabar, vazinejam po apylinkes, gaudom tuos namelius cool.gif Iki tevu sodybos nutempiau. Ir pradejau po istatymus narsyti, galvojau, kad mane neteisetai "isdure" doh.gif
Atrodo, teisetai, gerai, kad baudos neuzdejo... unsure.gif
Vaikai susirgo, buciau jau po svenciu nulekusi atsiklausti, ar tiktu toks variantas, kad nuimciau ratus, padeciau ant pamatu ir apsiuciau kaip karkasinuka, tuoj idesiu viena nuotrauka, man nerealiai jis buvo patikes. wub.gif

3 punktas man jau atkrenta-mane jau suseke doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 01 13, 19:40)
Dar ant jokio. Mat kai isigijau-dar buvo galima, o paskui tvarkiausi dokumentus savivaldybej del namo statymo, man taip architektas draugiskai "mezdu procim" pasake-o ta bakuze ant ratu nusitempkit patys arba nutempsim mes, sako, laiko turim dabar, vazinejam po apylinkes, gaudom tuos namelius cool.gif Iki tevu sodybos nutempiau. Ir pradejau po istatymus narsyti, galvojau, kad mane neteisetai "isdure" doh.gif
Atrodo, teisetai, gerai, kad baudos neuzdejo... unsure.gif
Vaikai susirgo, buciau jau po svenciu nulekusi atsiklausti, ar tiktu toks variantas, kad nuimciau ratus, padeciau ant pamatu ir apsiuciau kaip karkasinuka, tuoj idesiu viena nuotrauka, man nerealiai jis buvo patikes. wub.gif

3 punktas man jau atkrenta-mane jau suseke doh.gif

jaučiu apie tokį tu user posted image
mes irgi apie tokį galvojam.
tik dabar dėl to leidimo doh.gif doh.gif doh.gif
nes jau ir taip išsidūrėm su tuo nameliu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mercedes @ 2009 12 17, 15:01)
Patys negyvenam tokiame namelyje,bet vyras turėjo užsakymą rekonstrukcijai.Truputis vaizdinės medžiagos:
                      PRIEŠ
user posted image

PO
user posted image

QUOTE(*meduota* @ 2010 01 13, 20:45)
[i]jaučiu apie tokį tu [img]

Panasiai, ikeliau is kitos temos, galvojau, man negrazu ta buda, o va toks visai fainas wub.gif Ir se tau, boba, devintines doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 01 13, 19:47)
Panasiai, ikeliau is kitos temos, galvojau, man negrazu ta buda, o va toks visai fainas wub.gif Ir se tau, boba, devintines doh.gif

aha, gražus šitas variantas thumbup.gif
Atsakyti
Ai ne, nesamone parasiau, skubu trinti, kol niekas neperskaite blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 13 sausio 2010 - 19:58
paskaičiau, paskaičiau.
gerai tu ten pavarei thumbup.gif
net susijuokiau garsiai.sakiau MB, kad va, ot moteris. neleidžia ant žemės, taipakiš požeme thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti