Įkraunama...
Įkraunama...

Mobilūs namukai

QUOTE(irisas @ 2010 01 08, 10:08)
dabar įsivaizduokit gyvenime tryse 28 kvadratų namelyje  doh.gif

O baldų plokštės yra labai kokybiškos, bent jau pas mus, visi net stebisi, kad aš ant valgomojo stalo viską darau, mažė paišo dažo, karpo ir jokių įbrėžimų  thumbup.gif Ir tiek naudoti baldai niekur nėra atsilupę. Mano ankščiau gyventame bute naujai gaminti baldai luptis pradėjo po metų  doh.gif

Labai daug seimu didesniu gyvena bendrabucio tipo 18 kvadratuose ir taip kompaktiskai viska isirenge, kad vietos atrodo daugiau, nei kad kitas gyvena apsigriozdines 50kvadratu. mirksiukas.gif
Kalbant apie kokybe baldu...Man jie primena lenkiskus baldus, stalai bei spinteles man liuks, patinka, bet dvigule lova mums pastoviai luzta, trupa apacia, vyras jau supykes mesti ja norejo ir bandyti i jos vieta kazka ikomponuoti.
Aisku, gyvenam jame trumpa laika-vasara tik, o dabar kai architektas liepe nutempti, tai is viso nezinau, kaip bus. Bet jei kalbeti apie patoguma ir gyvenima visa laika(na paskaiciau kitu cia svajones), tai plaukai siausiasi, nes bent jau pas mus labai girdisi, jokios garso izoliacijos, wc jei vidurius paleidzia, kaimynai girdi net, jei pro sali eina lotuliukas.gif
Atsakyti
Pastoviam gyvenimui, manau, tiktų va toks variantas:

namelis

Tik kad kaina turbūt kaip "normalaus" namo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 01 08, 10:19)
Labai daug seimu didesniu gyvena bendrabucio tipo 18 kvadratuose ir taip kompaktiskai viska isirenge, kad vietos atrodo daugiau, nei kad kitas gyvena apsigriozdines 50kvadratu. mirksiukas.gif
Kalbant apie kokybe baldu...Man jie primena lenkiskus baldus, stalai bei spinteles man liuks, patinka, bet dvigule lova mums pastoviai luzta, trupa apacia, vyras jau supykes mesti ja norejo ir bandyti i jos vieta kazka ikomponuoti.
Aisku, gyvenam jame trumpa laika-vasara tik, o dabar kai architektas liepe nutempti, tai is viso nezinau, kaip bus. Bet jei kalbeti apie patoguma ir gyvenima visa laika(na paskaiciau kitu cia svajones), tai plaukai siausiasi, nes bent jau pas mus labai girdisi, jokios garso izoliacijos, wc jei vidurius paleidzia, kaimynai girdi net, jei pro sali eina lotuliukas.gif

Apie lovas nieko negaliu pasakyt, didžiąją išmetėm, nes nenorėjom svetimoj miegot, o dar ir savo naujai pirkta buvo. Iš mažesnių lovų padarėm "tapčianus" terasoj, aptraukėm dirbtine oda ir stovi visus metus terasoj smile.gif Na taip, izoliacijos ten nėra, bet kaip laikinas būstas ant savo sklypo man geriau nei nuomojamas butas doh.gif
Dar plotas labai jaučiasi dėl žemesnių lubų, man 46 kv. butas atrodė tikrai didesnis nei 42 kv. namelis, jame daugiau pertvarų, lubos žemesnės, va tas ir trūkumas. Nors bute man irgi niekas netillpo doh.gif lotuliukas.gif Reiktų namo 300 kv. savo "chlamui" biggrin.gif

QUOTE(flight @ 2010 01 08, 10:19)
Pastoviam gyvenimui, manau, tiktų va toks variantas:

namelis

Tik kad kaina turbūt kaip "normalaus" namo  biggrin.gif

o va tokiam su mielu noru gyvenčiau su vyru dviese kai vaikai išsilakstytų thumbup.gif Atiduočiau vaikam savo būstą, o pirktumėm tokį ir pasistatytumėm kur nors wub.gif Faini tie nauji, kaina jų didelė, bet žinant, kad su baldais ir technika, ko gero pigiau negu statytis ir įsirenginėt panašios kvadratūros namą.
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2010 01 08, 11:02)
bet kaip laikinas būstas ant savo sklypo man geriau nei nuomojamas butas  doh.gif

o va tokiam su mielu noru gyvenčiau su vyru dviese kai vaikai išsilakstytų  thumbup.gif Atiduočiau vaikam savo būstą, o pirktumėm tokį ir pasistatytumėm kur nors  wub.gif Faini tie nauji, kaina jų didelė, bet žinant, kad su baldais ir technika, ko gero pigiau negu statytis ir įsirenginėt panašios kvadratūros namą.

Tas tai faktas kaip blynas drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

O as metausi doh.gif Realiai man to namelio reikejo tik del sodybos. Ale dabar kai "patrumpino", tai bandau su architektu geruoju, ieskau visokiu projektu, kalkuliuoju kainas. Narsau po visas statybines temas. Stai ir suka galva:ar man prastumti ta nameli su projektu ir ji "apsisiuti", na buvo cia fainos nuotraukos idetos, suzavejo mane wub.gif Tai jei projektas kainuos kazkur apie 1000lt+apsisiuvimas bei apsisiltinimas dar kokius 5000lt, ar geriau nusipirkti standartini projekta uz 1500lt ir statyti rastini(radau, kad 7m*7m be stogo, be irengimo kainuos 15000lt). g.gif Dar 5000lt butu stogas, 10000 langai, durys...ale juk amzina, pasensim va su vyru, tai gal ne plastike tam gyventi, o tokiam rastiniam?
Ech, apmastymuose esu...
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 01 08, 11:26)
Tas tai faktas kaip blynas drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

O as metausi doh.gif Realiai man to namelio reikejo tik del sodybos. Ale dabar kai "patrumpino", tai bandau su architektu geruoju, ieskau visokiu projektu, kalkuliuoju kainas. Narsau po visas statybines temas. Stai ir suka galva:ar man prastumti ta nameli su projektu ir ji "apsisiuti", na buvo cia fainos nuotraukos idetos, suzavejo mane wub.gif Tai jei projektas kainuos kazkur apie 1000lt+apsisiuvimas bei apsisiltinimas dar kokius 5000lt, ar geriau nusipirkti standartini projekta uz 1500lt ir statyti rastini(radau, kad 7m*7m be stogo, be irengimo kainuos 15000lt). g.gif Dar 5000lt butu stogas, 10000 langai, durys...ale juk amzina, pasensim va su vyru, tai gal ne plastike tam gyventi, o tokiam rastiniam?
Ech, apmastymuose esu...

O kodel architektas liepia patraukt?
Na, uz rastini be langu, be stogo ir pan tai nemazi pinigai gaunas doh.gif o dar kiek pareikalaus doh.gif Langai ri durys 10000 tikrai nekainuos biggrin.gif musu 25 kvadratai langu namui su vitrina 7300 kainavo.
Mes virs 10000 idejom kol namelis tapo gyvenamas, apsiltinom, lentelem apkalem, stoga siltinom ir kita danga dejom, terasa darem, langus ir duris keitem, boileri statem, atsivedem vandeni, kanalizacija pajungem, na ir dar visokiu smulkmenu. bet visus darbus darem patys, medziagos per buma buvo pirktos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irisas: 08 sausio 2010 - 10:33
QUOTE(irisas @ 2010 01 08, 11:32)
O kodel architektas liepia patraukt?

Mes virs 10000 idejom kol namelis tapo gyvenamas, apsiltinom, lentelem apkalem, stoga siltinom ir kita danga dejom, terasa darem, langus ir duris keitem, boileri statem, atsivedem vandeni, kanalizacija pajungem, na ir dar visokiu smulkmenu. bet visus darbus darem patys, medziagos per buma buvo pirktos.

Zeme patenka i kulturos paveldo zona doh.gif Ir nors mums firmu, prekiaujanciu nameliais, atstovai sake, kad tikrai tikrai nereikia jokio leidimo, jokio projekto, ale vos nenudegem, uz tai ir perspeju visus, kad nesunku nueiti juk pas architekta su sklypo dokumentais ir paklausti, konsultacija tikrai nekainuoja, gal tik eile reikia bendra islaukti. Kaimynei is kaimyniu temos net bauda uzdejo ir liepe nutempti, nors pastate jie i sodybviete, kiek supratau, ant pamatu net. Apie sodu sklypus kalbejom, tai pazistama architekte irgi pasake, kad nebeleidzia tu nameliu statyti doh.gif Pas mus juk Lietuva, juk lietus lyja, kad tik nesamoniu visokiu eiliniam zmogui prigalvoti...

Realiai tai daug sudejot, juk ir namelis buvo pirktas, jeigu sukalkuliuosit, ar nebutu buve pigiau koks laikinas karkasiukas? g.gif Mano tevai toki garaza dare gal 40 kvadratu, bet apsiltino ji, is vidaus apkale tom kartotinem dailylentem, is lauko-graziom lentos, nudaze rudu pinotexu, nu garazas net grazesnis uz nama wub.gif Kainavo viskas-15000lt. Tiesa, langu ten nera, katilo nera... Bet jei butu gyvene, gal uz 20000 isirenge?
Ech, numirsiu as, matyt, kas geriau ir pigiau gaunasi lotuliukas.gif
Dar pagalvojau apie tuos namelius-jie daugiau pritaikyti siltesniems krastams, nu kai pas mus buna iki -20, tai tas 10cm apsiltinimas labai juokingas, kai pati gyvenu plytiniam name, kuris siltintas is lauko bei vidaus bendroj sumoj dar 30. mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 08 sausio 2010 - 10:51
Vajej su tom zonom doh.gif Sudejom daug, bet nelabai buvo iseities, nes vazinet ir metus statytis karkasinuka nei laiko nebuvo nei galimybiu smile.gif Juolab dar reiktu visus baldus, santechnika prikt, tikrai butu kainave daugiau smile.gif mum reikejo greitai, atsivezem, issivaliau ir isikraustem smile.gif Pirkom namuka su mintim, kad paskui nuvesim mamai i soda, gal ji vasarom sumastys gyvent smile.gif Apsiltinimas skystas pas juos, bet mes zinojom, kad reiks siltintis. dejom putu polistirola, bet silta buna rudeni ilgiau nei pas anyta mediniam apmuritam name, ir sildymo sezona gerokai anksciau baigiam smile.gif kazkaip saulute prisildo smile.gif ziema sudetingiau, tada duju balionas menesiui ar net maziau, dar plius elektra. Vasara tai kaifuoju namelyje thumbup.gif
Atsakyti
kas del nutempimu tai nesamone,nebent draustinyje jei statysi,o del sodo statyk laisvai,jei kazkam neaisku pasiskaityk istatymus,sode iki 80kv statyni gali stayt be projekto,o cia namukas gaunasi tik kaip laikinas statinys,.kas del sienu tai pats karkasas yra 10cm ir skaitosi zieminis variantas,tik esme yra ta kad keiciau visa vata tam karkase nes sena kaip ir visuose buvo sukritus.nuvaziuokit kur jais prekiauja ir pamatuokit visu karkasu stori ir pamatysit kad apie 5cm.aisku kaip kam kas aktualiau galit statyt laikinus karkasinius bet sudekit visus varztus ir visa kita be ko tikrai neapseisit ir tada galutine suma pasakykit.
Atsakyti
QUOTE(mmbaldai @ 2010 01 08, 12:23)
jei kazkam neaisku pasiskaityk istatymus,sode iki  80kv statyni gali stayt be projekto,o cia namukas gaunasi tik kaip laikinas statinys,.

Kalba eina ne apie projekta, o LEIDIMA. Ar skiriat tokius dalykus? Ir ne vien draustinyje ar regioniniam parke. Apie 80kvadratu-tai cia juk sienu kvadratura, realiai jie be projekto ir leidimo buna ant zemes apie 25kvadratus, o mobilus nameliai yra virs tu 25kvadratu, tai sienu kvadratura jau virsys tuos 80kv.
Ir is viso, jei istatyme randat pamineta zodi "mobilus nameliai" salia laikinu statiniu-bukit gera, imeskit cia 4u.gif
Atsakyti
nu aisku nevisi penkis aukstuosius baige,o kad sienu kvadratura skaiciuotu tai pirma karta girdziu.ir idomu kodel namukas turi ratus bet neturi pamatu?del to kad tai laikinas statinys kaip kokia puspriekabe kuria gali pertraukt i kita vieta.o jei prie jusu namuko kazkoks durnelis prisikabino ir nori nutraukt tai cia tada yra tik jusu problemos nes jie stovi visur ir nieks prie ju nesikabina.
Atsakyti
QUOTE(mmbaldai @ 2010 01 08, 12:48)
nu aisku nevisi penkis aukstuosius baige,o kad sienu kvadratura skaiciuotu tai pirma karta girdziu.

.o jei prie jusu namuko kazkoks durnelis prisikabino ir nori nutraukt tai cia tada yra tik jusu problemos nes jie stovi visur ir nieks prie ju nesikabina.

Cia nereikia jokiu 5 aukstuju, cia reikia tik MOKETI skaityti, tam keturiu klasiu gana :mirksiukas: Ir tema cia tam, kad pasidalinti kaip galima daugiau informacijos, kad ir kokia ji absurdiska butu, kad ir kokie kvaili istatymai sukurti butu-bet reikia ju laikytis, ar ne?
Idedu naujausias zinias apie laikinus statinus, domekites :4u: 
6.2. Nesudėtingas statinys – paprastų konstrukcijų pastatas, kurio visų aukštų, rūsio (pusrūsio), antstatų, pastogės patalpų ir naudojimo paskirtimi susietų priestatų plotų, apskaičiuotų tarp išorinių sienų išorinių paviršių, suma yra ne didesnė kaip 80 kvadratinių metrų, jame negali būti gyvenamųjų ar poilsio paskirties patalpų; paprastų konstrukcijų inžinerinis statinys [4.1].“-cia apie sienu plota, o ne grindu, plius, tame pastate NEGALI BUTI jokios gyvenamos patalpos.

Atkreipkit demesi, jog firmu, prekiaujanciu mobiliais nameliais, tinklalapiuose ideti seni, 2002 metu istatymai, stai kodel ir gaunasi dabar taip, kad "pasimauna" visi su tais mobiliais nameliais ir leidimu neissiemimais. :oh: 

Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 01 08, 13:11)
Cia nereikia jokiu 5 aukstuju, cia reikia tik MOKETI skaityti, tam keturiu klasiu gana :mirksiukas: Ir tema cia tam, kad pasidalinti kaip galima daugiau informacijos, kad ir kokia ji absurdiska butu, kad ir kokie kvaili istatymai sukurti butu-bet reikia ju laikytis, ar ne?
Idedu naujausias zinias apie laikinus statinus, domekites :4u: 
6.2. Nesudėtingas statinys – paprastų konstrukcijų pastatas, kurio visų aukštų, rūsio (pusrūsio), antstatų, pastogės patalpų ir naudojimo paskirtimi susietų priestatų plotų, apskaičiuotų tarp išorinių sienų išorinių paviršių, suma yra ne didesnė kaip 80 kvadratinių metrų, jame negali būti gyvenamųjų ar poilsio paskirties patalpų; paprastų konstrukcijų inžinerinis statinys [4.1].“-cia apie sienu plota, o ne grindu, plius, tame pastate NEGALI BUTI jokios gyvenamos patalpos.

Atkreipkit demesi, jog firmu, prekiaujanciu mobiliais nameliais, tinklalapiuose ideti seni, 2002 metu istatymai, stai kodel ir gaunasi dabar taip, kad "pasimauna" visi su tais mobiliais nameliais ir leidimu neissiemimais. :oh: 

tarp isoriniu sienu plotas o ne isoriniu sienu.tai kaip matot keturiu klasiu neuztenka  :D

Atsakyti