gal galetum placiau papasakoti apie saplvas. kas tinka, kas ne
kusachius, iš kur būsi,nes mes turim naujos statybos butą ir jį įrenginėjame, gal galima tave pasamdyti interjero apipavidalinimui
QUOTE(padruske @ 2006 11 05, 23:16)
gal galetum placiau papasakoti apie saplvas. kas tinka, kas ne
oi, spalvos tikrai labai plati tema. jei nori placiau pasiskaityti apie spalvas, ju itaka zmonems ir erdvei, galiu visa "referata" atsiusti email'u
keli bendri bruozai:
siltos spalvos, kaip raudona, oranzine, ryski rozine ir ju svelnesni atspalviai suteikia jaukumo, skatina bendravima, mastyma ir apetita. erdveje jos atrodo esancios arciau. geltona taipogi silta, nuteikia linksmai, bet jei jos labai daug -ima erzinti. grynos geltonos spalvos kambariuose dazniau verkia kudikiai ir pykstasi poros. rozine spalva slopina pykti ir fizine energija.
saltos saplvos, kaip melyna, zalia, alyvine ir kiti panasus atspalviai veikia raminanciai, atpalaiduoja. melyna spalva mazina apetita. zalia spalva netgi padeda sveikti, ir yra pati tinkamiausia nescioms. violetine skatina vaiku vaizduote ir kurybinguma. taciau per daug siu spalvu interjere gali sukelti melancholija ir liudesi. melynose patalpose atrodo salciau, tad zmones naudoja daugiau sildymo.
grynas, ryskias spalvas geriau naudoti kaip akcentus (baldams, aksesuarams, detalems), o sienoms ir grindims rinktis svelnesnius siu spalvu tonus, bei neutralias spalvas (juoda, balta, pilka, ruda).
psichologai teigia, kad komfortiskiausiai zmones jauciasi naturaliu, zemes spalvu interjere. tai butu medaus, karameles, smelio, kremine, pusu, juros, vandens melynumo, zaliuju alyvuogiu spalvos, bei visi neutralus tonai.
patarimas, jei niekaip neissirenkate spalvines gamos savo interjerui -susiraskite jums patinkancia nuotrauka, paveiksla ar panasiai, isanalizuokite jame esancius spalvu derinius bei ju santyki, ir perkelkite i interjera
jei norite daugiau suzinoti apie spalvas, arba paeksperimentuoti su ju deriniais, cia visai neblogas interneto puslapis:
http://www.behr.com/behrx/workbook/
nors patys interjerai tenai abejotini
http://www.behr.com/behrx/workbook/
nors patys interjerai tenai abejotini
labai aciu uz tuos pavizdelius. patiko ta su salelia. kai tik. turesiu projekteli, atsiusiu pasirodyt,butu idomu suzinot tavo nuomuone.
o referata, jegu turesi laiko,imesk man. labai. idomu pasiskaityti.aciu labai
o referata, jegu turesi laiko,imesk man. labai. idomu pasiskaityti.aciu labai
QUOTE(kusachius @ 2006 11 08, 20:45)
oi, spalvos tikrai labai plati tema. jei nori placiau pasiskaityti apie spalvas, ju itaka zmonems ir erdvei, galiu visa "referata" atsiusti email'u
keli bendri bruozai:
siltos spalvos, kaip raudona, oranzine, ryski rozine ir ju svelnesni atspalviai suteikia jaukumo, skatina bendravima, mastyma ir apetita. erdveje jos atrodo esancios arciau. geltona taipogi silta, nuteikia linksmai, bet jei jos labai daug -ima erzinti. grynos geltonos spalvos kambariuose dazniau verkia kudikiai ir pykstasi poros. rozine spalva slopina pykti ir fizine energija.
saltos saplvos, kaip melyna, zalia, alyvine ir kiti panasus atspalviai veikia raminanciai, atpalaiduoja. melyna spalva mazina apetita. zalia spalva netgi padeda sveikti, ir yra pati tinkamiausia nescioms. violetine skatina vaiku vaizduote ir kurybinguma. taciau per daug siu spalvu interjere gali sukelti melancholija ir liudesi. melynose patalpose atrodo salciau, tad zmones naudoja daugiau sildymo.
grynas, ryskias spalvas geriau naudoti kaip akcentus (baldams, aksesuarams, detalems), o sienoms ir grindims rinktis svelnesnius siu spalvu tonus, bei neutralias spalvas (juoda, balta, pilka, ruda).
psichologai teigia, kad komfortiskiausiai zmones jauciasi naturaliu, zemes spalvu interjere. tai butu medaus, karameles, smelio, kremine, pusu, juros, vandens melynumo, zaliuju alyvuogiu spalvos, bei visi neutralus tonai.
patarimas, jei niekaip neissirenkate spalvines gamos savo interjerui -susiraskite jums patinkancia nuotrauka, paveiksla ar panasiai, isanalizuokite jame esancius spalvu derinius bei ju santyki, ir perkelkite i interjera
keli bendri bruozai:
sakau, is kur tas pastovus aliks pas mane, vis noriu ir noriu valgyt reiks melynai persidazyt viska
QUOTE(mallena @ 2006 11 09, 13:30)
sakau, is kur tas pastovus aliks pas mane, vis noriu ir noriu valgyt reiks melynai persidazyt viska
jei nori maziau valgyt, pabandyk valgyt is melynos lekstes -psichologai sako kad veikia. arba irenk melyna sviesa saldytuve, tai viskas atrodys neskaniai, ir nesinores valgyt
nu siaip is melynos lekstes ir valgau, bet , nepastebjau, kad del to maziau suvalgyciau o del saldytuvo sviesos reiks pagalvot tik kazi kaip vyras reaguos i tuos mano prisigalvojimus, reik jam visa tai kazkuom pagrist. Ir is vis, kai grizines is darbo, stengsiuos pasitikt ji su melyna sviesa
Kusachiau,noriu tavo palaimos mano sugalvotoj spalvu gamoj.Viso buto sienu spalva tokia beveik balta (niu kaip sako balintos kavos,gal net sakyciau sviesesne) tad spalvas isgausim is baldu,lempu paveikslu ir seip visokiu niekuciu.Taip va saliono baldai butu pas mus sviesiai zali tiksliau pistazijos spalv+pastatomi sviestuvai tokios spalv+paveikslas su kokiais zalsvais patepliojimais.Virtuves (sujungta su salion) noriu raudonos(ne kokios bordo ir ne tamsiai raud).Grindys ir durys pas mus sviesios.Noriu sviesiu ir erdviu namu.
Kaip tu sakai ar dera tos spalvos(man sis derinys )ir DAR... zinau,kad melyn slopina alki,o kaip su raudona?Mes tokie zinok, megstantys pavalgyt tai as kazkaip bijau nutukimo,o vyrui sakes butu.
Visas butas penhausas.
Kaip tu sakai ar dera tos spalvos(man sis derinys )ir DAR... zinau,kad melyn slopina alki,o kaip su raudona?Mes tokie zinok, megstantys pavalgyt tai as kazkaip bijau nutukimo,o vyrui sakes butu.
Visas butas penhausas.
na, o mes su vyru pasirinkom ryskias spalvas savo name.visai idomu.kazkodel visai nenoreciau eilines kremines ar panasiu atspalviu. juk juos beveik kekvienam bute ar name rasi.
kusachius,o is kokio miesto tu esi?sakau, gal kavytes kada susitiktukem isgerti?
kusachius,o is kokio miesto tu esi?sakau, gal kavytes kada susitiktukem isgerti?
QUOTE(padruske @ 2006 11 10, 10:50)
na, o mes su vyru pasirinkom ryskias spalvas savo name.visai idomu.kazkodel visai nenoreciau eilines kremines ar panasiu atspalviu. juk juos beveik kekvienam bute ar name rasi.
Tai tokias spalvas rinkotės vien dėl to kad nebūtų kaip daugumoj butų? Įdomus požiūris.
Aš sakyčiau reikia darant interjerą pamiršt kas yra aplink ir įsirengt namus taip kad būtų malonu juose gyvent. Ryškios spalvos man asmeniškai patinka kur nors išeiginėje aplinkoje, o namuose jos labai greitai atsibosta. Man labai aišku kodėl pas daugumą yra ramūs atspalviai, ir pas save sienas nusidažiau šviesiais šiltais tonais, ir man visai nesvarbu kas yra pas daugelį ir kokios ten yra mados...
kad ne mados as vaikausi, o tiesiog aplink mus ir taip pilna tu pilku atspalviu.besirenkat saplvas ar baldus niekada nesidairau aplinkui, renkuisi tai, kas patinka man