Įkraunama...
Įkraunama...

Menjero sindromas

As taip pat noriu prisijungti prie siu diskusiju. Pries dvi savaites man pradejo reikstis galvos svaigimas. Bet jis beveik nuolat mane kankino - po 10 val per diena ir daugiau. Tiesiog jau ryte pabundu, atsikeliu ir po keletos minuciu pradeda svaigti galva ir tik vakare pasijusdavau geriau. Uzimo ausyse nejauciau, taciau kai kalbu su zmonemis, man susidaro toks jausmas, kad as juos girdziu "paveluotai", ta prasme jie pasako kazka, o as ta informacija ne is karto suprantu. Taip kankinausi tris dienas ir nuejau pas daktare. Pradzioj galvojo, kad gal mazakraujyste, bet kraujo tyrimai puikus. Liepe gerti Polvertic 16 mg. Dabar dar tik savaite kaip vartoju sias tabletes, taciau jau buvo dienu kai jauciuosi puikiai. Vakar pavyzdziui visa diena jauciausi labai gerai, o vat uzvakar buvo labai blogai, dabar rasydama sia zinute vel jauciuosi nekaip. Daktare sake, kad tik menesio eigoje pajusiu pokycius. Jeigu i gera Polvertic turesiu gerti 3 men. jei ne - vel eiti pas daktare. Bet man ji nedare daugiau jokiu kitokiu tyrimu. Dabar kantriai laukiu kol isgersiu pirmaja vaistu pakuote. tada bus matyti. Paskaiciusi jusu pasakojimus, manau, kad man turbut tik I stadija. Manes nepykina, ausyse neuzia, tik svaigsta galva. is tikruju labai sunku tokios bukles dirbti. Aplinkiniai nelabai supranta kaip slyksciai jautiesi...as apskritai esu jautri visokiems tokiems dalykams, todel man sunku dirbti, atsiranda baimes jausmas, norisi pasislepti nuo visu.. unsure.gif
As taip pat manau, kad cia kalta sutrikusi kraujotaka...
Atsakyti
Kocama 4u.gif Gal paguosiu, bet as irgi jau tris savaites kankinuosi sad.gif Nezinau, ar mums tas pats - man kol kas buvo nustatytas vestibiulinis neuronitas, bet dabar rimtai itariu Menjera (kol kas nebuvo galimybes normaliai pasikonsultuoti su gyd., esu ne LT), nes pradejo uzti ausyje. Prasidejo viskas nuo baisiu svaigimu su kambario sukimusi, savaite apskritai lovoje pragulejau, nes vos atsikelus viskas siubuodavo. Dabar lengviau, bet nuolat pykina ir tokia lengvo svaigimo busena. Tiesa, buvo ir antras priepuolis su kambario sukimusi ir baisiu ausies tvinksejimu. Zodziu, dabar tokia nuolatine baimes busena - o kas, jeigu vel prasides unsure.gif

Jei netycia prisijungs kokia vilniete - kur kreiptis, kad padarytu audiograma? Ir ar yra Vilniuje otoneurologas? Busiu kita savaite, butinai noriu pasidaryti tyrimus...
Atsakyti
Na, va jau baigiu gerti antra Polvertic 16 mg pakuote. Jauciuosi zymiai geriau. Tik cia kuria diena dirbau toki darbeli, reikejo popieriu karpyti, tai pradejo suktis galva...o viena diena tai pamirsau laiku tablete isgerti, tai gal po 1,5 val. taip bloga pasidare, sakiau, kad jau mirtis...tai greiati isgeriau ir gal po gero pusvalanduko pagerejo.Dabar jau laikausi grieztai valandu...dar septynias pakuotes vaistu reikes suvartoti...tikiuosi ne visa gyvenima smile.gif
Atsakyti
Keliu temą aukštyn 4u.gif
Lankausi čia pirmą kartą, nes atrodo ir mane kažkas panašaus pasigavo.
Ką tik grįžau iš gydytojų. Jau tris savaites galva šiek tiek svaigsta, užgulinėja ausis, kartais pacypia ausyse. LOR parašė gerti Betaserc'ą, tai negi ir mane šitas sindromas užpuolė? g.gif Jokios ligos neminėjo, tik nusiuntė konsultacijai pas neurologą, o eilės poliklinikoj baisios, kol sulauksiu aš to neurologo doh.gif
Atsakyti
Neziniuxe, na, as ne gydytoja, bet jeigu galva svaigsta tik "siek tiek", tai man cia panasiau, kad neurologas gal ras kokias uzspaustas kraujagysles, o ne Menjera 4u.gif Ko ir linkiu smile.gif

As pati laukiu neurologo konsultacijos Santariskese. Pries tai jau buvau pas otoneurologe - jai atrodo, kad tai tiesiog vestibulinis neuronitas, turi praeiti. Tada buvau pas LOR - ji vis delto neatmeta Menjero galimybes doh.gif Dave dar siuntima pas paprasta neurologa, nors nezinau, ka jis ten dar naujo gali iziureti...
Atsakyti
QUOTE(Suomi @ 2009 11 06, 14:41)
Neziniuxe, na, as ne gydytoja, bet jeigu galva svaigsta tik "siek tiek", tai man cia panasiau, kad neurologas gal ras kokias uzspaustas kraujagysles, o ne Menjera 4u.gif Ko ir linkiu smile.gif

Dar gal pamiršau pridurti, kad du kartus galva svaigo labai labai, jei būčiau neatsisėdus, tai būčiau nugriuvus. Tie svaiguliai trukdavo apie 15min blush2.gif
Aš ir tikiuosi, kad tai tik kraujagyslės...
Atsakyti
QUOTE(neziniuxe @ 2009 11 06, 15:49)
Dar gal pamiršau pridurti, kad du kartus galva svaigo labai labai, jei būčiau neatsisėdus, tai būčiau nugriuvus. Tie svaiguliai trukdavo apie 15min  blush2.gif
Aš ir tikiuosi, kad tai tik kraujagyslės...

Menjero svaigulys paparastai trunka 1-3valandas. Ir ne siaip svaigsta, o paprastai viskas sukasi is kaires i desine arba is desines i kaire.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kleopatra VII: 22 gruodžio 2009 - 13:00
Gal kam bus įdomu.
http://menjeroliga.blogspot.com/

Atsakyti
QUOTE(Žibambukas @ 2007 02 17, 20:13)
          sad.gif            Buvau vakar pas dar kitą psichoterapeutą, tai sakė, kad nieko man nėra, reik sugebėti save nuraminti ir vsio, o kad šiandien po pasivaikščiojimo pajūriu vėl užėjo priepuolis - krūtinėj baisus nerimas, spaudimas, rankos pradėjo stingti, žodžiu, baisu...            verysad.gif            Tai įkaliau bromazepamo, šiek tiek aprimo, bet kiek ilgam...          Prarandu viltį, kad kas nors gali man padėti...              cray.gif

Zinau, kad atsakineju i sena zinute, bet tau - vegetodistonija. Panasiose situacijose reikia ieskoti gero psichologo ir psichoterepeuto. Vilniuje tokius galiu parekomenduot 4u.gif
Atsakyti
Prisijungsiu prie Jūsų visų verysad.gif

Mano patirtis su svaigimu jau metinė.. Prieš metus lygiai užklupo pirmas priepuolis: miegant lovoje beprotiškas svaigimas galvos, akys atrodo sukasi kartu ir kambarys.. Viskas skrieja beprotišku greičiu .. Žinoma po tokių lakiojiimu pradėjo pykinti. Vonioje parkritau ant grindų ir vemiu verysad.gif Jausmas toks, kad atemė kojas ir rankas ..toks nežmoniškas silpnumas.. O svaigulys vis nenustoja. Vyras padėjo iki lovos nueiti.. Prigulus nustojo svaigti galva. ( vsikas truko nelabai ilgai gal 1-3 min.) Lovoje širdis šokinėja, pasidarė labai šalta ir galva suskaudo nes vaistų išgėriau..
Va toks priepuolis buvo pats rimčiausiais po kurio puoliau pasidaryt VISŲ IMANOMŲ sveikatos tyrimų. Visų visų apie kuruos čia rašote pasakojate .. Rezultatas- sveika blink.gif Neurologė pasakė tik tiek, kad čia aukštų žmonių problema blink.gif ( mano ugis 180cm. pasirodė jai labai retas gal lotuliukas.gif ) ir patarė daryti Jogos pratimus. Ir palikau it musę kandus. Maži svaiguliukai , tie sukimaisi akyse vis buvo ir buvo.. Jie buvo trumpi, ausų ar galvos neužgulė neskaudėjo .. Bet jie man taip pabodo.. Tik internetas gelbėjo mane ..Taip išmokau pristabdyti svaigima akyse: iš kart susirandu akimis koki daiktą namie ir sukonsentruoju žvilgsinį į jį..Padeda. Svaigimas sustoja. Internete radau kitų gydytojų. Skambinau. bendravau. Viena gydytoja po apsilankymo diagnozavo: gerybinį pozicinį paroksizminį svaigimą. Hm.. Viską išaiškino..kas kur sutriko..Pamokino ką daryt kaip ten išjudinti toki klausoos aparačiuką .. Geriu dabar Bataserką 1x2. Nž. kaip bus toliau, bet viską darysiu, kad tas jausmas išnyktu iš mano gyvenimo. Duos man mėnuo. Sako tikrai viskas pranyks. Žiurėsime mirksiukas.gif
Tokia mano istorija..
Paguoda tik ta, kad esu ne viena.. Esate Jūs kurios pasidalins patirtimi.
Visoms sekmės 4u.gif
Atsakyti
Pastaruoju metu man dažnai traška ausyse, užkrenta jos, galvos svaigimo, pykinimo nėra, ar tai gali būti Menjero ligos simtomai? verysad.gif Gal kas susidūrėt su panašiais simtomais? Būčiau labai dėkinga jei pasidalintumėt savo patirtimi:)
Atsakyti
Galiu pasipasakoti ir as. Turejau ta sindroma ir kartais bijau, kad jis nepasikartotu, nes tai buvo tikrai baisu, todel uzjauciu tas, kurios nuolat su juo susiduria.
Bijau sumeluoti, bet man tai nutiko gal pries ketverta metu. Gyvenam UK. Isvykom atostogu po pacia Anglija. Jau pirma diena pajutau, kad pasigavau slapimo pusles uzdegima,susinervinau siaubingai, nes vaistus palikau namie. Vyras ramino, kad parvaziuosim ir viskas bus gerai, bet as zliumbiau krokodilo asarom, kad sugadinau atostogas. Gryzus namo isgeriau vaistu ir jauciau, kad lyg ir svaigsta galva, galvojau nuo nuovargio. Taciau ryte ... vos pramerkus akis prasidejo kosmarai-galva svaigo,atrode, kad lova lekia kosminiu greiciu, niekaip negalejau sukoncentruot zvilgsnio, akys sokinejo, iskart supykino. Eiti buvo neimanoma, koordinacija sutrikus, staciau kojas, o zeme atrodo tolo nuo ju. Gerai, kad MB buvo namuose, taip ir lakste su bliudais pas mane, o as gulejau ir nejudejau, negalejau atmerkt akiu, nes vos atsimerkdavau - supykindavo. Nezinau kodel tada nesikreipiau i anglu medikus, gal nepasitikejau ... Laukiau pagerejimo ir isvykimo i LT. Gal po savaites jau islipdavau is lovos pati, nueidavau i tulika pasiramsciuodama sienu. Palaukiau dar savaite. Nebepykindavo, bet negalejau sukoncentruot is kart zvilgsnio, akys lakiodavo kazi kur, pastoviai jauciausi kaip isgerusi. Internete paskaiciau, kad gali but sis sindromas. Parasiau tetai emeila (ji biologijos mokslu daktare), papasakojau viska, ji liepe gryzti ir issitirti. Paprasiau anytos, kad uzregistruotu pas neurologa ir isvykau i LT. Buvo baisu, kad nebutu kokio priepolio lektuve, bet kelione praejo gerai.
Lietuvoje, neurologas isklausinejo kas ir kaip - iskart israse Betaserco. Liepe gert ir laukt, jei pagerejimo nebus, daryti tyrimus su visais tomografais. Bet pagerejo tikrai, jau galedavau iseit i lauka ir drasiau eiti gatve, galedavau paskaityt knyga. Po menesio gydytojas leido gryzt i UK. Taciau liepe visada tureti Betaserco, jei kartais vel liga atsinaujintu. Liepe vengt stresiniu situaciju, triuksmingu vietu ar darbo susijusio su triuksmu, vibracija ir pan. Gydytojas pabreze, kad tai susije su smegenu kraujotaka, liepe profilaktiskai pavartoti vitaminu su ginkobiloba ar panasiu.
Taigi kol kas viskas gerai. Pasikartojimo nebuvo. Nors kartais kai labai susinervinu, bijau, kad kita ryta pabusiu svaigstancia galva. Pastebejau, kad po to, pasidariau jautri garsui, negaliu but labai triuksmingoj aplinkoj arba kokie caizus garsai mane tiesiog veda is proto. Taciau migrenos ar uzimo nebuvo ir ligos metu.
Visoms mergytems linkiu pasveikti, tureti be galo daug stiprybes ir kantrybes. Esam isuktos i rutina, stresus, nervus, baimes, darbus, matyt musu smegenys reikalaudamos poilsio paguldo mus i patalus. Bukite sveikos!
Atsakyti