Mmm... kaip as ju noreciau... Tik kazin rasciau cia pas save zarnu Reikes paieskoti, bo labai jau pasiilgau....
vaje kaip vedaru pasiilgau.Greit i LT grisiu,tai i Smukle viena gera tiesiu taikiniu uzsisakyti as ju...
QUOTE(vida/d @ 2007 08 16, 13:41)
vaje kaip vedaru pasiilgau.Greit i LT grisiu,tai i Smukle viena gera tiesiu taikiniu uzsisakyti as ju...
jo vėdarai bulviniai,tai vos ne delikatesas,bet kraujiniai tai iš vis kažkas nerealaus,mano mamytė kažkada kai augindavo kiaules tai kepdavo .Daugiau tikrai niekada nebeteks valgyt,nes iš parduotuvės niekada nepirkčiau,o ir iš nepažystamų žmonių negalėčiau .O vat tada tai būdavo tikri šeimos pietūs
Aš tai stengiuosi palikti šiek tiek vietos, neprikimšti, tai tada man jie nesutrūkinėja.
QUOTE(darbsti @ 2007 09 25, 23:20)
Nu ką ir aš prisiruošiau vėdarus daryti. Turiu žarnų, tik kaip jas paruosti, kad nebutų kvapo nežinau. Ir kiek reikia prikišti bulviu? Ar pilnai, ar palikti zarnose siektiek vietos?
Kad nebūtų kvapo žarnas reikia pamirkyti į vandenį su actu.
Aš visada grįždama pas mama, liepiu nupirkti žarnų, tai ji jas ir sutavrko, pačiai to daryti neteko, bet vien kemšant jas rankos prismirsta... tiesiog žinau, kad mama jas gerai numirko vandenyje, acte ir dar su tokiais mėlynaisiais grūdeliais, tokį skysti violetinį padaro ir pamirko, na vaistinėse tų grūdelių būna pirkti Mama sako, kad tada jos tikrai švarios ir kvapo nebebūna Aš kemšu nepilnai puse žarnos, subadau kelis kartus ir man niekad nesutrūkinėja..Būna begalo skanu Taip tik šį savaitgalį važiuoju pas mamą, tai jau liepiau nupirkti žarnų
Vakar kepiau, gavosi Pasidalinsiu su jumis receptūra...
Ingredientai:
tarkuotos bulvės (2 litrai)
tarkuotas svogūnas
karštai rūkytas kumpis , pjaustytas mažyčiais kubeliais (labai smulkiai) apie 100 g
aliejus
pienas užvirintas (plikymui) - 1 stiklinė
pora šaukštų avižinių dribsnių
pusė stiklinės kefyro
Tarkius (nenusunktus) užplikiau verdančiu pienu, sudėjau kumpį (bet labai labai smulkiai reikia supjaustyti), kefyrą, dribsnius, aliejų, druskos, pipirų - ir viską į išmirkytas actuotame vandenyje žarnas. Įdėjau į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę
Pakepiau gal 10 min., tada su dantų krapštuku subadžiau ir kepiau dar 50 min. Nu niam niam kaip skanu buvo....
Ingredientai:
tarkuotos bulvės (2 litrai)
tarkuotas svogūnas
karštai rūkytas kumpis , pjaustytas mažyčiais kubeliais (labai smulkiai) apie 100 g
aliejus
pienas užvirintas (plikymui) - 1 stiklinė
pora šaukštų avižinių dribsnių
pusė stiklinės kefyro
Tarkius (nenusunktus) užplikiau verdančiu pienu, sudėjau kumpį (bet labai labai smulkiai reikia supjaustyti), kefyrą, dribsnius, aliejų, druskos, pipirų - ir viską į išmirkytas actuotame vandenyje žarnas. Įdėjau į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę
Pakepiau gal 10 min., tada su dantų krapštuku subadžiau ir kepiau dar 50 min. Nu niam niam kaip skanu buvo....
Aš tai visad apkepinu svogūno galvą smulkiai pjaustyta ,tada dedu supjaustytus šoninės gabaliukus ir supilu ant tarkuotu bulvių išmaišau ir į žarną . o ją plaunu su kalio permanganatu arba truputį į vandenį įpylu sodos irgi gerai
kiek to acto pilti?
QUOTE(Bitemaja @ 2004 09 13, 11:26)
sv.kraujas, virtos kruopos perlines arba kruopeles, druska, (meta man nepatinka) ir kepama orkaiteje. Gaminant nuo vaizdo praina noras valgyti:)))
o tai is kur to kraujo gaut?