skanaus, nes temute apmirusi
Sveikos. Sakykit, o parduotuvėse žarnos valytos būna? Pirkau vakuumuotas, parašyta sūdytos, lenkiškos.. Bet ką aš žinau, aplipusios jos ten kažkuom, gabalais tokiais. Nesupratau, ką reik su jom dar daryt? Nesu gyvenime darius vėdarų, o taip noriu.. ir dar, ar išnyksta mirkant tas kvapas?
QUOTE(Ragany @ 2013 08 10, 16:24)
Sveikos. Sakykit, o parduotuvėse žarnos valytos būna? Pirkau vakuumuotas, parašyta sūdytos, lenkiškos.. Bet ką aš žinau, aplipusios jos ten kažkuom, gabalais tokiais. Nesupratau, ką reik su jom dar daryt? Nesu gyvenime darius vėdarų, o taip noriu.. ir dar, ar išnyksta mirkant tas kvapas?
Aišku valytos. Tie "kažkas" - tai taukai, kepant sukepa, bet aš juos vis tiek prieš darydama vėdarus išlupinėju. Kvapas specifinis mažėja, bet vis tiek išlieka. Net kepant jaučiasi. Prieš darydama gerai išplaukite ir iš išorės, ir iš vidaus, ir dar pamirkykite, kad nebūtų per sūru
QUOTE(anastazas @ 2013 08 10, 18:51)
Aišku valytos. Tie "kažkas" - tai taukai, kepant sukepa, bet aš juos vis tiek prieš darydama vėdarus išlupinėju. Kvapas specifinis mažėja, bet vis tiek išlieka. Net kepant jaučiasi. Prieš darydama gerai išplaukite ir iš išorės, ir iš vidaus, ir dar pamirkykite, kad nebūtų per sūru
Tai nereik ten tų taukų nudraskyt? Aš draskiau, tai nusidraskė kažkokia plėvė dar, suplėšiau tas žarnas, o jei švariai nulupinėt tuos taukus, tai ten darbo belekiek dar. žo , gavau išmest. Ir nesupratau, ar jos valytos. nepamenu, kaip darydavo močiutė, bet ji kažkaip tas žarnas su pipirais, druska, česnaku sutrindavo ir pamerkdavo berods.. Ji kepdavo, man tai labai skanu būdavo, o pati nemoku.
QUOTE(Ragany @ 2013 08 10, 19:31)
Tai nereik ten tų taukų nudraskyt? Aš draskiau, tai nusidraskė kažkokia plėvė dar, suplėšiau tas žarnas, o jei švariai nulupinėt tuos taukus, tai ten darbo belekiek dar. žo , gavau išmest. Ir nesupratau, ar jos valytos. nepamenu, kaip darydavo močiutė, bet ji kažkaip tas žarnas su pipirais, druska, česnaku sutrindavo ir pamerkdavo berods.. Ji kepdavo, man tai labai skanu būdavo, o pati nemoku.
aš nudraskau
turiu klausimuka svarbu, paskutini karta kai kepiau vedarus, gavosi taip, kad vedarai sausoki, kepe ilgai...ar gali buti, kad per zemai nuleidau groteles, vat klausimas ar reikia auksciau vedarus kepti ar zemiau, na niekaip nesuvokiu
QUOTE(georgiana @ 2014 01 15, 09:51)
turiu klausimuka svarbu, paskutini karta kai kepiau vedarus, gavosi taip, kad vedarai sausoki, kepe ilgai...ar gali buti, kad per zemai nuleidau groteles, vat klausimas ar reikia auksciau vedarus kepti ar zemiau, na niekaip nesuvokiu
aš įprastai dedu per vidurį, kaitinimas iš viršaus ir apačios.
Sausoki gal dėl netinkamų tarkių Vėdarams reikia nepagailėt riebalo
QUOTE(anastazas @ 2014 01 15, 09:59)
aš įprastai dedu per vidurį, kaitinimas iš viršaus ir apačios.
Sausoki gal dėl netinkamų tarkių Vėdarams reikia nepagailėt riebalo
Sausoki gal dėl netinkamų tarkių Vėdarams reikia nepagailėt riebalo
na as kepu normaliai ikaitinu orkaite iki 200 laipsniu, tada darau tarkius, sutarkuoju bulves, pilu 0.5 l virto pieno, kepta svoguniuka, tada idedu pirktine kiaulienos desrele malta, as ja isardau ir pasmulkinus iberiu, dar druskytes, o gal as kazka ne taip darau lauksiu komentaru
QUOTE(georgiana @ 2014 01 15, 10:45)
na as kepu normaliai ikaitinu orkaite iki 200 laipsniu, tada darau tarkius, sutarkuoju bulves, pilu 0.5 l virto pieno, kepta svoguniuka, tada idedu pirktine kiaulienos desrele malta, as ja isardau ir pasmulkinus iberiu, dar druskytes, o gal as kazka ne taip darau lauksiu komentaru
kiek šeimininkių, tiek receptų Jei pilate pieno, sausi neturėtų būti
Į vėdarų tarkius dedu tik paspirgintus lašinukus, pakeptą svogūną ir pipirų bei druskos. Tų lašinukų nepagailiu. Minkšti būna ir skanūs... tik kaloringi O pieną pildavau į kugelį, bet atradau, kad vietoj jo dedant grietinę yra daug skaniau.
QUOTE(anastazas @ 2014 01 15, 10:55)
kiek šeimininkių, tiek receptų Jei pilate pieno, sausi neturėtų būti
Į vėdarų tarkius dedu tik paspirgintus lašinukus, pakeptą svogūną ir pipirų bei druskos. Tų lašinukų nepagailiu. Minkšti būna ir skanūs... tik kaloringi O pieną pildavau į kugelį, bet atradau, kad vietoj jo dedant grietinę yra daug skaniau.
Į vėdarų tarkius dedu tik paspirgintus lašinukus, pakeptą svogūną ir pipirų bei druskos. Tų lašinukų nepagailiu. Minkšti būna ir skanūs... tik kaloringi O pieną pildavau į kugelį, bet atradau, kad vietoj jo dedant grietinę yra daug skaniau.
Aciu labai, kad pasidalinote ryt lauike dvi skardo vedariuku, nes tevuku Gimtadieniai arteja
Parsivežiau iš kaimo kraujo, kepsiu vėdarus. Bet receptų su proporcijomis nelabai gausiai čia . Kažkada vieną kartą esu kepusi, gal gausis ir šį sykį.
QUOTE(gita @ 2014 04 13, 13:16)
Parsivežiau iš kaimo kraujo, kepsiu vėdarus. Bet receptų su proporcijomis nelabai gausiai čia . Kažkada vieną kartą esu kepusi, gal gausis ir šį sykį.
Oho lauksim recepto ir foto