Įkraunama...
Įkraunama...

Rūtų vainikėlis

jooooooooooooo
viskas gaunasi del kitu akiu,
kad kitiems ramiau butu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (lavanda @ 2004 05 21, 10:05)
Sinuhe
o kodel mirtas??? niekad negirdejau g.gif
pas mus visur rutas dedasi, bet man tas vainikas kazkaip negraziai atrodo.... biggrin.gif gal kokia sakele i plaukus kartu du gelytem imontuosiu, ir tiek... bent jau bobutei mano ramiau bus wink.gif

lavanda, evangelikai liuteronai taip daro, aš nežinau kodėl rolleyes.gif Pati katalikė esu, tik va liuteronų bažnyčioje tuoksimės, reiks pagal juos daryt wink.gif
Atsakyti
QUOTE (palade @ 2004 05 21, 10:15)
jooooooooooooo
viskas gaunasi del kitu akiu,
kad kitiems ramiau butu biggrin.gif

Nabutinai rolleyes.gif O man paciai malonu buvo ji segeti clap.gif Tooookia tikra lietuvaite pasijauciau laugh.gif
Atsakyti
As tai ejau i baznycia, bet vainikelio nesidejau. Kitaip butu kiles skandalas. Pacios pagalvokit - buvau 1,5 men nescia. O su rutu vainikeliu? Kas iseina - nekaltas prasidejimas? Sensacija! biggrin.gif Ka as zinau kas butu - gal i sventasias kokias isventintu biggrin.gif Paskui naujagimi tasytu Romon ir atgal... Et, kam man tos geles biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mano nuomone, tas rutu vainikelis yra siais laikais taip isniekintas, kad gal geriau butu jo nesegeti!
Jei jau noras yra laikytis paprociu, tai jei neklystu, rutu vainikelis simbolizuoja nuotakos nekaltybe. Butu idomu suzinoti, ar atsirastu bent viena siu laiku nuotaka, kuri nekalta tekejo? Ir dar pastebejau tai, kad kuo daugiau moteris gyvenimo maciusi buna, tuo didesnis jos vainikas. g.gif O jei dar nescia teka ir vainikas ant galvos... Juokinga!

Papildyta @ [mergetime]1085132091[/mergetime]
Ir dar: kazkaip susidaro ispudis, kad daugeli teka, laikosi paprociu tak, kad kitiems ramiau butu. Tai gal tada su kitais ir vienam kambaryje miegoti reiktu, kad tik jiems ramiau butu.
Atsakyti
As tai tikriausiai segsiuos ta vainikeli, man tai visai grazi tradicija
Atsakyti
O as, tekedama, net pamirsau, kad toks yra rolleyes.gif ..ir vistiek buciau jo nesidejusi, nes juokinga, kaip ir rase kazkuri, siais laikais rutu vainikeliai...detis jis tik del to, kad bobute nesupyktu?....nzn nzn...Ir siaip buvau be veliumo, tai kur as ji buciau segusis? g.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Man tai anyta uzsege biggrin.gif Zmogaus tikejimas nekaltumu stebina biggrin.gif Stebiuosi kaip cia dar vyrui rutu vainiko nenupyne biggrin.gif Kaip cia gaunas, kad nuotaka tyra, o jaunikis prasikaltes? biggrin.gif
Atsakyti
Man tai tik keista, kad kai kuriems zmonems is tikruju rupi, ar jaunoji segi vainikeli rolleyes.gif vadinas, labai jau mano seima demokratiska, nes man niekas jo net nesiulo, nebent as pati uzsiminciau. Bet man aisku jo nereikia ir visai nenoriu, nesamone cia man kazkokia.
Siaip yra daug kvailu tradiciju, tai nejau visu laikytes del to, kad giminei butu ramiau? na jau ne, cia MUSU svente, o ne giminiu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (Akva @ 2004 05 21, 11:32)
Mano nuomone, tas rutu vainikelis yra siais laikais taip isniekintas, kad gal geriau butu jo nesegeti!
Jei jau noras yra laikytis paprociu, tai jei neklystu, rutu vainikelis simbolizuoja nuotakos nekaltybe. Butu idomu suzinoti, ar atsirastu bent viena siu laiku nuotaka, kuri nekalta tekejo? Ir dar pastebejau tai, kad kuo daugiau moteris gyvenimo maciusi buna, tuo didesnis jos vainikas. g.gif O jei dar nescia teka ir vainikas ant galvos... Juokinga!

Ir dar: kazkaip susidaro ispudis, kad daugeli teka, laikosi paprociu tak, kad kitiems ramiau butu. Tai gal tada su kitais ir vienam kambaryje miegoti reiktu, kad tik jiems ramiau butu.

Merginos, tradicijos sako, kad "jei mergina teka pirmą kartą, ji segi vainikėlį" O apie nekaltybę nieko nerašo. Tik atleiskit, aš tai skaičiau prieš dešimt metų, tai nepasakysiu, kur.

P.S. Aš tekėjau "nekalta". Aš su savo būsimu vyru buvau miegojusi kartu nesykį, bet iki lytinio akto nenuėjom. Nors šiaip pritariu tiems, kurie kartu gyvena iki vestuvių ir niekuomet jų nesmerkiau. Manu, kad tai yra visai normalu ir priimtina...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexandra: 02 birželio 2004 - 09:44
nezinau gal tai ir grazi tradicija bet man asmeniskai tai labai jau keista
ta simbolika apie nekaltybe mane uzmusa biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
o be to gal ir principai labai jau groja, matai uosviene nori tai as tycia jo nesisegsiu blink.gif
Atsakyti
QUOTE (palade @ 2004 06 02, 09:58)
nezinau gal tai ir grazi tradicija bet man asmeniskai tai labai jau keista
ta simbolika apie nekaltybe mane uzmusa biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
o be to gal ir principai labai jau groja, matai uosviene nori tai as tycia jo nesisegsiu blink.gif

nu nekaltybe simbolizuoja ir balta sukneles spalva...tai ka, vilksies juoda? laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti