Įkraunama...
Įkraunama...

Rūtų vainikėlis

QUOTE(l-onely @ 2008 04 17, 00:52)
jei zinojot tai ir per tilta nesti yra ne lietuviska tradicija, bet jos niekas nesmerkia... man kartais keista buna .. kai ziani net juokas ima smile.gif

Tiltas tai lietuviška tradicija smile.gif Iš to paties straipsnio:

Sovietmečiu, kuomet buvo naikinamos visos lietuvių tautos ritualinės apeigos, žmonės pasigedo veiklos ir simbolių, palydinčių į naująjį gyvenimo etapą. Dažnai būdavo pasigriebiami visiškai beprasmiai žaidimai ir net kitų proginių ritualų nuotrupos.

Nuotakos nešimas per vieną tiltą, per tris, o kartais net per septynis tiltus, nereiškia nieko kito, tik taksistų, vežančių jaunuosius ir jų palydą, kilometražo didinimą. Tai jie, sumanę pasipelnyti iš vestuvių, sukūrė tilto mitą.

Atsakyti
as nesidejau rutu vainikelio....
Man tai nekaltybes simbolis.... O kadangi as su vyru pries vestuves 2 metus pragyvenau kartu ir dar pries tai 3 metus pradraugavom, tai ir tas rutu vainikelis juokingai atrodytu.... ax.gif
Galiu suprasti tradicijas. Beto manau, kad tai kiekvieno zmogaus asmeninis reikalas, taciau sutikite, kad juokingai atrodo penkta menesi besilaukianti nuotaka ir su laaaaabai zaliu rutu vainikeliu.... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fleitutė @ 2008 04 17, 07:57)
Tiltas tai lietuviška tradicija smile.gif Iš to paties straipsnio:

Sovietmečiu, kuomet buvo naikinamos visos lietuvių tautos ritualinės apeigos, žmonės pasigedo veiklos ir simbolių, palydinčių į naująjį gyvenimo etapą. Dažnai būdavo pasigriebiami visiškai beprasmiai žaidimai ir net kitų proginių ritualų nuotrupos.

Nuotakos nešimas per vieną tiltą, per tris, o kartais net per septynis tiltus, nereiškia nieko kito, tik taksistų, vežančių jaunuosius ir jų palydą, kilometražo didinimą. Tai jie, sumanę pasipelnyti iš vestuvių, sukūrė tilto mitą.

bet tai ne iš liaudies glūdumų atėjusi tradicija... čia tik kaip pati sakei taksistų komercinis išmislas... tongue.gif mirksiukas.gif va, rūtų vainikėlis, išlydėtuvės- lt tradicija... thumbup.gif
Atsakyti
Pernai liepos mėnesį tuokiausi BE rūtų vainikėliu. Su jaunuoju buvom pažįstami 7 metus, 4 iš jų jau pragyvenę kartu. Kadangi buvau ir be veliumo, plaukus puošė kukli rožytė.
P.S. Namuose mama dar erzindama pasiūlė vainikėlį nupinti, tipo dėl manęs dar vienas krūmas paliktas auga. Pasiūliau jai pačiai tą vainiką ir dėtis. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2008 05 21, 10:20)
Pernai liepos mėnesį tuokiausi BE rūtų vainikėliu. Su jaunuoju buvom pažįstami 7 metus, 4 iš jų jau pragyvenę kartu. Kadangi buvau ir be veliumo, plaukus puošė kukli rožytė.
P.S. Namuose mama dar erzindama pasiūlė vainikėlį nupinti, tipo dėl manęs dar vienas krūmas paliktas auga. Pasiūliau jai pačiai tą vainiką ir dėtis.  bigsmile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif čia tai geras.... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(l-onely @ 2008 04 17, 00:52)

blogo tradicijose as irgi nieko nematau, bet pries paisydama tradiciju pasiaiskinau ka jos reiksia. Mano nuomone jei nezinai kokia tam tikros tradicijos reiksme kam jos isvis reik g.gif o suzinojusi ka kas reiksia atsirinkau kas man tinka o kas ne. man pvz nereikia nei vainikelio nei keliaraiscio schmoll.gif
man smagu dar butu sugalvoti kazka originalaus ir grazaus, tik va tam fantazijos truksta blush2.gif juk kiekviena tradicija kazkas kazkada sugalvojo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(maidala @ 2008 05 21, 17:23)
blogo tradicijose as irgi nieko nematau, bet pries paisydama tradiciju pasiaiskinau ka jos reiksia. Mano nuomone jei nezinai kokia tam tikros tradicijos reiksme kam jos isvis reik g.gif o suzinojusi ka kas reiksia atsirinkau kas man tinka o kas ne. man pvz nereikia nei vainikelio nei keliaraiscio schmoll.gif
man smagu dar butu sugalvoti kazka originalaus ir grazaus, tik va tam fantazijos truksta blush2.gif juk kiekviena tradicija kazkas kazkada sugalvojo ax.gif

man keliaraištis nors ir ne lietuviška tradicija, ale vis tiek patinka... tuo labiau, kad tokį gražutį jau turiu... wub.gif thumbup.gif tai noris ir panaudot... biggrin.gif
Atsakyti
as katik prisiregistravau ir tiesa pasakius kompiuteris ir internetas man ne naujiena,bet vargo turiu kaip kiaule pasipjovus biggrin.gif biggrin.gif ,bandau surasti apie vestuves ir butent apie svocias ka nors.Busiu seses vestuvese svocia,ir baisiai lauzau galva del sukneles,nezinau kokia spalva rinktis.padekit man ,pasufleruokit kokiam forume galiu rasti tokia tema.nu as nerandu nors tu ka. g.gif schmoll.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti