Įkraunama...
Įkraunama...

Rūtų vainikėlis

As taip pat manau, kad jo nereikia, nes tik prajuokins liaudi ir pletku pridarys. Siaip jau visi zino, kad 3 metai kartu gyvenam, kam tos rutos dar?! doh.gif
Atsakyti
QUOTE(L@umzirgis @ 2008 04 11, 14:07)
As taip pat manau, kad jo nereikia, nes tik prajuokins liaudi ir pletku pridarys. Siaip jau visi zino, kad 3 metai kartu gyvenam, kam tos rutos dar?! doh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Aš sutinku. Man irgi juokinga truputį ir neturi prasmės. Šiais laikais daugumos netekėjusių merginių 18 metų ir vyresnių rūtelės yra nuvytę. Nors, kaip sako kiekvienam savo. Bet vis gi nėščia jaunoji su rutelėm man atrodo komiškai.

Pagal baltarusių tradiciją, vietoj rūtos yra naudojama mirta, bet jeigu mano informacija yra teisnga, nekaltybės ji nesimobilizuoja. Ten yra toks prietaras, kad jeigu namuose žydi mirta, vadinasi kuri nors namų mergina greit ištekės. Pas mums namuose nežinau tyčia ar netyčia taip ir įvyko.
Atsakyti
QUOTE(Samira @ 2008 04 11, 14:32)
lotuliukas.gif    lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Aš sutinku. Man irgi juokinga truputį ir neturi prasmės. Šiais laikais daugumos netekėjusių merginių 18 metų ir vyresnių rūtelės yra nuvytę.  Nors, kaip sako kiekvienam savo. Bet vis gi nėščia jaunoji su rutelėm man atrodo komiškai.

Pagal baltarusių tradiciją, vietoj rūtos yra naudojama mirta, bet jeigu mano informacija yra teisnga, nekaltybės ji nesimobilizuoja. Ten yra toks prietaras, kad jeigu namuose žydi mirta, vadinasi kuri nors namų mergina greit ištekės. Pas mums namuose nežinau tyčia ar netyčia taip ir įvyko.

O kas turi pasirupinti tuo vainikeliu?
Atsakyti
QUOTE(gintreja @ 2008 04 11, 14:35)
O kas turi pasirupinti tuo vainikeliu?

Sakyčiau mama. Nors tradiciškai vainikėlį pindavo per mergvakarį. Tik reiktų pasitikslinti ar pamergės netekėjusios ar vyresnės moterys. Nes pagal lietuvių tradiciją per mergvakarį susirinkdavo ir ištekėjusios moterys, kurios jaunjąjai duodavo patarimų santuokiniam gyvenimui.
Atsakyti
QUOTE(Samira @ 2008 04 11, 14:41)
Sakyčiau mama. Nors tradiciškai vainikėlį pindavo per mergvakarį. Tik reiktų pasitikslinti ar pamergės netekėjusios ar vyresnės moterys. Nes pagal lietuvių tradiciją per mergvakarį susirinkdavo ir ištekėjusios moterys, kurios jaunjąjai duodavo patarimų santuokiniam gyvenimui.

O rutu kur gaut? Jauciu nera ju pirkt...
Atsakyti
QUOTE(gintreja @ 2008 04 11, 14:42)
O rutu kur gaut? Jauciu nera ju pirkt...

Auginti reikejo, seti darzelyje lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(paliulaite @ 2008 04 11, 17:50)
Auginti reikejo, seti darzelyje  lotuliukas.gif

Tai gal ir augino, bet kai sutiko savaji ir nuvyto visos rutos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Man tai MB mociute priauginus :DDDD sake tik graziausias man duos ;D o pasakojo kad soduose aina poros ir praso net pirkti rutu nes ju dabar net turgui neparduoda.
Atsakyti
o man mamyte augino augino ir paaiskejo, kad man ju nereikes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paliulaite @ 2008 04 11, 08:16)
Manasias dvejones issprende kunigelis, kai nuejome aptarti ceremonijos. Viska papasakojo, po to sako "rutu vainikelio tai turbut nebus? Nes sitiek laiko pradraugavus retai kur besutiksi skaiscia pora. O kai nesilaikoma tradicijos, tai ir jos simboliai netenka prasmes". taigi jau dabar nebedvejoju. O jei kas ir bus prie mano veliumo, tai smulkiu gelyciu vainikelis. Arba nieko smile.gif

supratingas kunigas pasitaikė. Ir gerai pasakė iš tiesų...
Pas mane irgi jokių rūtų nebus smile.gif

O žinot, dar komiškiau kai per mergvakarį pasisamdo mergos striptizo šokėją, o kitą savaitgalį visokių rūtų nuotaką prisisegioja lotuliukas.gif o Vakare jai keliaraištį nusega. Loginė seka tokia thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(juodoji_nasle @ 2008 01 25, 07:52)
Žinokit, prieš daug metų teko būti draugės vestuvėse, ir kai aš ją pamačiau, tas vainikėlis nu taip apgailėtinai atrodė, suvytęs toks (nieko keisto, gi visą dieną prisegtas), kad vien jau dėl to vaizdo aš jo nenoriu smile.gif Bet ne tik dėl to - vistiek,  tris metus kartu gyvenam, ką čia dar nekaltybę rodyt smile.gif Va jeigu mirtų gaučiau...

man irgi teko dalyvayti vestuvėse kur jaunoji prie altoriaus ėjo jau su nuvytusiu vainikėliu, o jis buvo nemažas ir tas jo nuleipimas gerai matėsi. Na buvo karšta tą dieną. Bet iškart kilo minti - ką simbolizuoja nuvytusios rūtos jos plaukuose biggrin.gif
Atsakyti
as tai pvz isisegsiu rutu vainikeli, ir tai tikrai nesimbolizuos kad esu dar nekalta.. o tai kad mano vyras man buvo pirmas vyras gyvenime, tad savotiskai rutu vainikelis atliks savo funkcija smile.gif beto pas mane prie namo po lanagais keli krumai tu rutu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamullia @ 2008 04 12, 12:30)
as tai pvz isisegsiu rutu vainikeli, ir tai tikrai nesimbolizuos kad esu  dar nekalta.. o tai kad mano vyras man buvo pirmas vyras gyvenime, tad savotiskai rutu vainikelis atliks savo funkcija smile.gif beto pas mane prie namo po lanagais keli krumai tu rutu biggrin.gif

pilnai sutinu drinks_cheers.gif
Atsakyti