Įkraunama...
Įkraunama...

Rūtų vainikėlis

QUOTE(lijo @ 2006 11 17, 16:52)
na... jei tu vestuvių naktį atsisveikinsi su nekaltybę, tai viskas čiki  mirksiukas.gif priešingu atveju, tai tik spektaklis, pasišaipymas iš senųjų tradicijų

visiskai pritariu, kam cia to farso?neisizeiskit, kas vainikelius segsites, ar jau buvote isisegusios, bet man tai atrodo kvailai kai pora jau seniai kartu gyvena, o kad ir negyvena, bet vistiek vaidina nekaltucius. as kategoriskai atsisakiau segeti rutas, nors mociutes ir labai prase smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dendule @ 2006 11 17, 14:43)
Oje baisiai kas is to nuometo liko....
Del rutu tai man visai grazu...jeigu skoningai ir neperkrauta o tik pvz sakele...ne tiek nekaltybe o kiek mergyste atsisveikinimas statuso pasikeitimas. Nemanau kad senovej visos nekaltos tekedavo.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
ijo aciu uz atsakyma thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Prince: 23 sausio 2007 - 16:52
QUOTE(dendule @ 2006 11 17, 14:43)
Nemanau kad senovej visos nekaltos tekedavo.

Kaip MB kažkurią dieną sakė "Nemanyk, kad jau ir senovėje taip visos nekaltos ir tekėdavo irnesakyk.gif "
Atsakyti
Kažkaip man irgi atrodo, kad dabar rūtų vainikėlis reiškia ne tiek nekaltybę, kiek moters statuso pasikeitimą. Per savo vestuves žadu jį segtis, nors su draugu iki vestuviu busim jau daugiau nei metus gyvenę kartu. Tik tiek, kad mudu abudu vienas kitam buvom pirmi wub.gif tai veinikėlis beveik ir senovinę prasmę atitiks smile.gif

tik va nežinau, kaip su tom rūtom spalio mėnesį... ar jos vis dar žaliuoja?ir iš viso, kur jų gauti reikės? g.gif
Atsakyti
QUOTE(syte @ 2007 01 24, 16:10)
Kažkaip man irgi atrodo, kad dabar rūtų vainikėlis reiškia ne tiek nekaltybę, kiek moters statuso pasikeitimą. Per savo vestuves žadu jį segtis, nors su draugu iki vestuviu busim jau daugiau nei metus gyvenę kartu. Tik tiek, kad mudu abudu vienas kitam buvom pirmi wub.gif  tai veinikėlis beveik ir senovinę prasmę atitiks smile.gif

tik va nežinau, kaip su tom rūtom spalio mėnesį... ar jos vis dar žaliuoja?ir iš viso, kur jų gauti reikės?  g.gif

Na mano situacija panasi, tik kad mes kartu negyvenom. Tekejau spalio men. ir rutu buvo:) drauge vis kuoksta atveze:). Tik as segejau mirtas, tai irgi vestuvinis simbolis is senu senoves;)
Sekmes smile.gif
Atsakyti
O ka mirta reiškia (t.y., ką simbolizuoja)? Speju, kad kažką panašaus, kaip ir rūtos... Ar klystu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo syte: 24 sausio 2007 - 15:43
As irgi segsiuos rutas blush2.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Garbanike: 25 sausio 2007 - 11:22
QUOTE(syte @ 2007 01 24, 16:42)
O ka mirta reiškia (t.y., ką simbolizuoja)? Speju, kad kažką panašaus, kaip ir rūtos... Ar klystu?

Kaip tik rasydama ieskojau to psl apie mirtu reiksme...

Poveikis: mirta globoja išsigandusius ir suteikia pasitikėjimo savimi.

Ypatumai: dar ir šiandien nuotakos vainikas pinamas iš mirtų. Kaip pasakoja viena arabų legenda, mirta kilo iš rojaus. Graikų ir romėnų mitologijoje ji buvo skirta Afroditei ir laikoma jaunystės, grožio ir nekaltybės simboliu.

Va:)smile.gifsmile.gifsmile.gif.
Atsakyti
rutu vainikeli turbut pas floriste reikes prasyti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(welkom1 @ 2007 02 27, 11:23)
rutu vainikeli turbut pas floriste reikes prasyti tongue.gif

man floriste nedare nes bijojo su rutos prasidet alergiska, o mirtos nealergizuoja:) ir vasara aitraus kvapo ant saules neturi kiek zinau.
Pasiklausk ar tavo floriste padarys kad poto per velu nebutu pasirupinti paciai rutomis mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš tikrai nesisegsiu, nevaidinsiu nekaltos mergelės lotuliukas.gif Nieks ir taip nepatikės tongue.gif

Juokingiausia buvo, kai dalyvavau giminių vestuvėse, jaunoji buvo žinomai (bet dar nesimatė) nėščia, ir vis tiek rūtelkų prisikaišiojo lotuliukas.gif
Atsakyti