Įkraunama...
Įkraunama...

Rūtų vainikėlis

QUOTE(bliamba @ 2006 04 11, 11:39)
Sveikos,
Nusprendziau as po poros savaiciu per savo vestuves isisegti ta rutu sakele smile.gif, ne del to, kad nekaltybe simbolizuotu, o labiau mano "mergiskas dienas"  blush2.gif
Bet iskilo man toks klausimukas - kur tokiu metu laiku gaut tu rutu, lauke ju tik rudi nudziuve ir nusale stagarai stukso. Bet juk kiek nuotaku ziema su tom rutom tea, tai is kur jos gauna??? g.gif

paaiskink placiau kaip rutos tavo mergyste primena..negi sodindavai jas, ravedavai? kazkaip keista?! lotuliukas.gif
Atsakyti
man apskritai keista, kai merginos, seniai jau kaltos smile.gif issigalvoja ivairius priciudus (rutu vainikeliai, sakeles ant galvos, veliume ar kitur segti...)
nu kam kitus juokinti ir save statyti i kvaila padeti?

tikrai? mergystes dienas jums rutos primena? ir ka su jomis darydavai, kad primena?

man mergystes dienas barbes primena smile.gif

nors tai Jusu reikalas...
Atsakyti
QUOTE(tinaa @ 2006 04 21, 10:35)
man apskritai keista, kai merginos, seniai jau kaltos smile.gif issigalvoja ivairius priciudus (rutu vainikeliai, sakeles ant galvos, veliume ar kitur segti...)
nu kam kitus juokinti ir save statyti i kvaila padeti?

tikrai? mergystes dienas jums rutos primena? ir ka su jomis darydavai, kad primena?

man mergystes dienas barbes primena smile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Mes "antirutininkes" Barbes segsimes, o po to ant bankucheno jas deginsim lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Na jei nori, tegu segasi tas rutas! Man tai irgi juokingai atrodo, kai naudojami simboliai, kurie neatitinka savo prasmes. Na pavyzdziui netikintys nesioja kryzelius ant kaklo del to kad TIK grazu ir pan. Tai gal ir rutos kai kam TIESIOG GRAZU. As suprasciau, kad jaunystes dienas simbolizuoti gali geliu vainikelis ant galvos, bet rutos blink.gif blink.gif Beje, o ka - po vestuviu atsisveikinat su jaunyste? lotuliukas.gif Pasenstat per nakti? lotuliukas.gif
As tai su jaunyste nesiruosiu atsisveikint! schmoll.gif
Atsakyti
o del barbiu cia visai gera ideja smile.gif
Atsakyti
cia labai aiskiai paaiskina rutu vainikelio prasme, ka beja labai daznai daug kas maiso
http://www.vestuves....how&news_id=345
cia dar apie simbolika ir rutas
http://www.vestuves....how&news_id=764
ir dar nepamenu kur skaiciau, apie rutas, kur ju prasme istiesu yra visai kitokai, nei reiskia nekaltybe, ten berods buvo minima kaip daigtas apsaugantis jaunuosius nuo nuziurejimo. ir rutas segdavosi netgi jaunikis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo toja: 21 balandžio 2006 - 12:21
QUOTE(toja @ 2006 04 21, 13:09)
cia labai aiskiai paaiskina rutu vainikelio prasme, ka beja labai daznai daug kas maiso
http://www.vestuves....how&news_id=345
cia dar apie simbolika ir rutas
http://www.vestuves....how&news_id=764
ir dar nepamenu kur skaiciau, apie rutas, kur ju prasme istiesu yra visai kitokai, nei reiskia nekaltybe, ten berods buvo minima kaip daigtas apsaugantis jaunuosius nuo nuziurejimo. ir rutas segdavosi netgi jaunikis.

Tai beda tame, kad tos, kurios segasi, net is tolo nesuvokia, kodel jos taip daro ir kokia prasme tai turi joms! doh.gif Dazniausiai jokios ir neturi. Vat nesuprantu zmoniu kurie elgiasi vienaip ar kitaip nes "TAIP REIKIA" ir jiems net neidomu, o kam ir kodel to reikia!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristi ana: 21 balandžio 2006 - 14:16
QUOTE(kristi ana @ 2006 04 21, 15:04)
Tai beda tame, kad tos, kurios segasi, net is tolo nesuvokia, kodel jos taip daro ir kokia prasme tai turi joms! doh.gif Dazniausiai jokios ir neturi. Vat nesuprantu zmoniu kurie elgiasi vienaip ar kitaip nes "TAIP REIKIA" ir jiems net neidomu, o kam ir kodel to reikia!

arba segasi, nes bijo, kad kazkas bambes, kazkas priekaistaus... nuotakos, visada bus, kas bamba ar apkalba, bet juk JUMS reikes tas rutas segtis, o ne tiems, kas bamba...pasiulykit jiems uzsisegti biggrin.gif

postringauju toms, kuriu kuklios vestuves ir nebus tradiciju, tos kurios darote su tradicijomis, darykite kaip ismanote drinks_cheers.gif
Atsakyti
Perskaiciau visus pasisakymus ir nuomones. Labai idomiu dalyku suzinojau. Visa laika buvau isitikinusi, jog rutos simbolizuoja tik jaunosios nekaltybe ir skaistuma, o pasirodo - ne. Bet sitas - nekaltybes - simbolio priskyrimas rutoms labiausiai paplites, manyciau, ir visos tetulytes/bobulytes tik ta rutu reiksme ir tezino. O per pacias vesutves imti ir aiskinti visiems sveciams, kad su rutomis as sieju savo jaunas, laisvas dieneles tai jau butu per daug...
Bet visgi as, tikriausiai, ruteliu nesisegsiu...
Atsakyti
sveikos, aš ir vis suku gavą segtis ar ne...tačiau žinau buvo atvejų, kai neįsisegus kunigas paklausė kur rūtos...jaunoji tik raudonavo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(elij`a @ 2006 04 24, 16:25)
sveikos, aš ir vis suku gavą segtis ar ne...tačiau žinau buvo atvejų, kai neįsisegus  kunigas paklausė kur rūtos...jaunoji tik raudonavo  blink.gif

blink.gif blink.gif blink.gif
O jei ateitum be nuometo, tai gal paklaustu "kur nuometas?" doh.gif doh.gif
Man idomu, kokiam katekizme ar baznytinese apeigose parasyta, kad jaunosios tuokiamos tik su rutomis???
Atsakyti
smile.gif aišku man ir tai jau tampa tokiu farsu... nebent jaunieji negyvenę kartu iki vestuvių, gal tada gražiau atrodo...bet kai jau liaudiškai tariant "susimetė" ir gyvena kokius 5 metus, tada jau tikrai juokingai atrodytų lotuliukas.gif dar kažkaip galvoju, nežinau dėtis ar ne...dėl žmonių akių, na kad neužkliūčiau, po to klausinės ku rūtos, mane tas sunervintų...bet tada gi nieko nepersega bažnyčioje?
Atsakyti
paklausus kur rutos, gali atsakyti, kad nu neauga pas mane rutos nors tu ka smile.gif koks kieno reikalas kur rutos? neauga daugiabucio kieme...smile.gif
Atsakyti