Įkraunama...
Įkraunama...

Rūtų vainikėlis

Parašykite kur gauti rūtų vasario mėnesį?
Atsakyti
Na as rutu vainikelio tai tikrai nesidesiu -daug juokingiau atrodysiu su juo, nei be(o dar juo labiau, kai dabar laukiu, ar tik nereikes mums vestuviu paskubinti doh.gif )
Papildyta:
QUOTE(JurgitaL @ 2006 02 14, 13:35)
Parašykite kur gauti rūtų vasario mėnesį?

Tikrai nezinau, net nenumanau... g.gif
Atsakyti
Na as tai manau, kad as irgi nesidesiu rutu vainikelio, nes man tai irgi truputi zmoniu juokinimas. Nesilaukiu, bet visiems akivaizdu turbut, kad nesimbolizuoju nekaltybes. Bet jeigu kazkam laibai norisi, tai galima rutas tiesiog naudoti kaip papuosala (kaip ir geles i plaukus). Taip jau yra, kad siais laikais simboliai praranda savo reiksme, bet vis tiek mielai naudojami.... Gerai tai ar blogai - spresti kiekvienai is jusu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristi ana @ 2006 02 20, 11:26)
Na as tai manau, kad as irgi nesidesiu rutu vainikelio, nes man tai irgi truputi zmoniu juokinimas. Nesilaukiu, bet visiems akivaizdu turbut, kad nesimbolizuoju nekaltybes. Bet jeigu kazkam laibai norisi, tai galima rutas tiesiog naudoti kaip papuosala (kaip ir geles i plaukus). Taip jau yra, kad siais laikais simboliai praranda savo reiksme, bet vis tiek mielai naudojami.... Gerai tai ar blogai  - spresti kiekvienai is jusu  smile.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
gyvenam kartu 4-ti metai, tikrai butu juoko, jei vainikeli isisegciau tongue.gif

o mano drauge tekedama buvo 4 menesi nescia ir su vainikeliu, ir ka 12 val ji sudeginom pagal tradicija, na per vestuves tai nieks nesijuoke, bet...
mama jai ta rutu vainika nupyne, tai ir isisege unsure.gif
Atsakyti
Sveikos panikes.As ir sakiau man jokiu rutu i galva tai jau tikrai nesegs.mes su busimuoju vyru kartu jau 7 metai tai ir taip viskas aisku blush2.gif o ir siaip jos greit nuvysta ir atrodo nutyses.nei grozio nei prasmes jis man nepriduos.Tik vat galvoju jei as be rutu tai nebus ir ka perseginet Baznycioj bet tada ir vyrui gelytes nieks nepersegines ar kaip.Vat sitas man ramybes ir neduoda.matau daug is jusu be rutu tekejot tai kaip pas jus su tuo persegimu buvo ar nieko nedaret ir liko vyro gelyte toj pacioj pusej??????Please help!!! unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(niukse @ 2006 02 25, 22:38)
Sveikos panikes.As ir sakiau man jokiu rutu i galva tai jau tikrai nesegs.mes su busimuoju vyru kartu jau 7 metai tai ir taip viskas aisku  blush2.gif o ir siaip jos greit nuvysta ir atrodo nutyses.nei grozio nei prasmes jis man nepriduos.Tik vat galvoju jei as be rutu tai nebus ir ka perseginet Baznycioj bet tada ir vyrui gelytes nieks nepersegines ar kaip.Vat sitas man ramybes ir neduoda.matau daug is jusu be rutu tekejot tai kaip pas jus su tuo persegimu buvo ar nieko nedaret ir liko vyro gelyte toj pacioj pusej??????Please help!!! unsure.gif  unsure.gif

As tai net nezinojau, kad persegineti kazka reika lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Gal ir reikia, bet as tai nieko neperseginesiu, nes nematau tame nei prasmes nei gilios reiksmes. schmoll.gif O rutu vis tiek nesisegsiu schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(kristi ana @ 2006 02 25, 23:26)
As tai net nezinojau, kad persegineti kazka reika  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Gal ir reikia, bet as tai nieko neperseginesiu, nes nematau tame nei prasmes nei gilios reiksmes. schmoll.gif O rutu vis tiek nesisegsiu  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif

Perseginėja todėl, kad tai jau nebe sužadėtiniai, o vyras ir žmona. Tai jau ir prasmė ir gili reikšmė.
Kaip ten būna su tais perseginėjimais, kai mergina be rūtų vainikėlio nežinau, bet manau, kad apie tai reikia iš anksto su kunigu pasitarti. Per mūsų vestuves kunigas pats pasakė- o dabar prašau persegti vainikėlį ir gėlytę. Ir po jo žodžių pirmoji pora priėjo prie mūsų ir persegė.
Aš nei laukiausi iki vestuvių, nei mes kartu gyvenom, tai net nebuvo tokios minties nesisegti rūtų. O rūtas vasario mėnesį turėjau, nes iš rudens buvau jas persisodinusi iš lauko į vazonėlius ir auginau ant palangės savo kambaryje (iš anksto rūpinausi, kad jų turėčiau).
Atsakyti
QUOTE(Vaiduze @ 2006 02 25, 23:42)
Perseginėja todėl, kad tai jau nebe sužadėtiniai, o vyras ir žmona. Tai jau ir prasmė ir gili reikšmė.
Kaip ten būna su tais perseginėjimais, kai mergina be rūtų vainikėlio nežinau, bet manau, kad apie tai reikia iš anksto su kunigu pasitarti. Per mūsų vestuves kunigas pats pasakė- o dabar prašau persegti vainikėlį ir gėlytę. Ir po jo žodžių pirmoji pora priėjo prie mūsų ir persegė.
Aš nei laukiausi iki vestuvių, nei mes kartu gyvenom, tai net nebuvo tokios minties nesisegti rūtų. O rūtas vasario mėnesį turėjau, nes iš rudens buvau jas persisodinusi iš lauko į vazonėlius ir auginau ant palangės savo kambaryje (iš anksto rūpinausi, kad jų turėčiau).

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiduze @ 2006 02 26, 00:42)

Gali buti, kad viskas prasminga ir grazu, bet as vistiek nenoriu schmoll.gif schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas!mielos merginos kurios zadat teketi be rutu,labai prasau papasakokit kaip jus darysit su tais vyro gelytes persegimais ar isvis neperseginesit?nes jei be rutu tai jau nuotakai ner ka ir persegt o kaip su jaunikiu darysit???Nors koki patarima verysad.gif Labai prasau verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif 4u.gif
Atsakyti
niukse, aš kai tekėjau, tai iš principo nenorėjau segti jokių rūtų, nes man asmeniškai tai visiškai negražu schmoll.gif .... Vienintelė tradicija, kuri vestuvėse man labai nepatinka. Tai mes vyrui gėlytę persegėme po ceremonijos, kai jau lauke buvome. Ir šiaip, kiek žinau, jeigu jaunoji nesega rūtų, tai reikia kūnigui pasakyti, kad jis paskui ir nelepteltų to, kad o dabar gerbiamieji, persekime gėlytes.... Kai kurie kūnigai iš karto paklausia, o kai kuriems reikia tiesiog pasakyti... Metrikacijų biure irgi galima perspėti, kad nebus rūtų (nors dažniausiai tai paklausia).... Čia, žinoma, tokie reikalai suderinami prieš pat ceremoniją. Ir jeigu rūtų nesegi, tai nereikia bijoti - kūnigai dėl to nesmerkia mirksiukas.gif , o jau CMB darbuotojams tai iš viso dzin biggrin.gif O jaunikiui gėlytę paskui persegti vis tik reikės. Kad matytųsi, jog jis jau vedęs mirksiukas.gif (ne tik pagal žiedą). Bet čia arba lauke, arba mašinoje galėsite padaryti. Nebūtina bus taip jau afišuotis.....

QUOTE(kristi ana @ 2006 02 25, 23:26)
As tai net nezinojau, kad persegineti kazka reika  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Gal ir reikia, bet as tai nieko neperseginesiu, nes nematau tame nei prasmes nei gilios reiksmes. schmoll.gif O rutu vis tiek nesisegsiu  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif

Aišku, niekas nesmerks, jeigu nepersegsite vyrui gėlytės. Bet šiaip tai čia kaip ir ėjimas poroje pasikeičia (pradžioj jaunoji eina vyrui iš kairės pusės, o paskui eina iš dešinės), taip ir ta gėlyte pas jaunikį atsiduria dešinėj pusėj. Kad dar prieš ceremoniją pas jį, kaip ir pas pulką, gėlytė yra kairiame atlape, o paskui pasidaro kaip pas piršlį/liudininką (jei tas vedęs, žinoma wink.gif ). Tik tiek, kad persegti gaima ramiai, nesiafišuojant, kažkur lauke ar mašinoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsIrTu: 27 vasario 2006 - 13:58