aš nesegėjau nei vainikėlio nei šakelės, man tos rūtos truputi absurdiškai atrodo, kai pora kokius minimum 5 metus draugauja ir kartu gyvena.
Prieš įeinant į bažnyčią zakristijonas manes paklausė, ar turiu įsisegusi rūtų vainikėlį, o aš pasakiau, kad ne. Jis apie tai pasakė kunigui ir ta vieta apie rūtų persegimą buvo tiesiog praleista.
Nemanau, kad kažkas tos dalies pasigedo. Man tos tradicijos su rūtų vainikėliu labai jau senamadiškos, bet kažkam tai labai svarbu. Taigi kiekvienam savo
As irgi nesegiau jokiu rutu, man irgi ziauriai nepatinka kai kazkas zalio ant veliumo kaba, visa vaizda gadina, dar pas kai kurias toks didelis tas vainikas buna, tai isvis tragiskai atrodo (bent jau man). Kunigui nieko nesakiau del to vainikelio, o jis ir nelklause, ir ceremonija buvo be rutu....
Galima prieiti išvados, kad šiais laikais rūtas pakeitė KT. Kadangi jaunimas naudojasi KT, tų rūtų šių dienų jaunimui jau nebereikia. O simbolinis rūtų vainikėlio nuėmimas reikštų, kad KT reikia išmesti į šiukšliadėžę ir naudotis natūraliais vaikelio planavimo metodais arba turėti vaikų "kiek Dievas duos"
P.S. Tai ypač taikytina toms, kurios tuokiasi bažnyčioje.
QUOTE(*Svajukė* @ 2005 08 04, 13:40)
Galima prieiti išvados, kad šiais laikais rūtas pakeitė KT. Kadangi jaunimas naudojasi KT, tų rūtų šių dienų jaunimui jau nebereikia. O simbolinis rūtų vainikėlio nuėmimas reikštų, kad KT reikia išmesti į šiukšliadėžę ir naudotis natūraliais vaikelio planavimo metodais arba turėti vaikų "kiek Dievas duos"
nu man čia toks payginimas nei šiap nei taip
QUOTE(*Svajukė* @ 2005 08 04, 11:40)
Visiskai nesupratau ka norejei pasakyti.......
QUOTE(vIKIs @ 2005 08 04, 09:54)
aš nesegėjau nei vainikėlio nei šakelės, man tos rūtos truputi absurdiškai atrodo, kai pora kokius minimum 5 metus draugauja ir kartu gyvena.
Prieš įeinant į bažnyčią zakristijonas manes paklausė, ar turiu įsisegusi rūtų vainikėlį, o aš pasakiau, kad ne. Jis apie tai pasakė kunigui ir ta vieta apie rūtų persegimą buvo tiesiog praleista.
Nemanau, kad kažkas tos dalies pasigedo. Man tos tradicijos su rūtų vainikėliu labai jau senamadiškos, bet kažkam tai labai svarbu. Taigi kiekvienam savo
as tai segejau rutu vainikeli ir man jis neatrode kaip koks kleckas, taip pat man neatrode absurdiskai nes mudu negyvenom nei dienos kartu.
noriu tik pasakyti jei absurdiskai atrodo rutu vainikelis, tai taip pat apsurdiskai turetu atrodyti ir nuotaka su balta suknele:)jei jie jau gyveno kartu:)
tai mano nuomone ir prasau uz ja nepykti o dabar labai lauksiu jusu kritikos ir komentaru
QUOTE(*Svajukė* @ 2005 08 04, 11:40)
nesupratau ka tuo norejai pasakyti?
QUOTE(lotute @ 2005 08 04, 14:28)
as tai segejau rutu vainikeli ir man jis neatrode kaip koks kleckas, taip pat man neatrode absurdiskai nes mudu negyvenom nei dienos kartu.
noriu tik pasakyti jei absurdiskai atrodo rutu vainikelis, tai taip pat apsurdiskai turetu atrodyti ir nuotaka su balta suknele:)jei jie jau gyveno kartu:)
tai mano nuomone ir prasau uz ja nepykti o dabar labai lauksiu jusu kritikos ir komentaru
aš juk ir sakau kad kiekvienai savo .
beje, mano suknelė ir nebuvo balta
QUOTE(*Svajukė* @ 2005 08 04, 12:40)
Svajuke, nebe tie laikai kad turėtum vaikų "kiek Dievas duos..." kažin ar būtum laiminga turėdama 15 vaikų, neatsitraukdama nuo puodų ir t.t.
Beje šiais laikais ne tik KT yra vienintelė apsaugos priemonė. Dėl natūralių šeimos planavimo metodų tai pritariu 100 proc., tik va kad gyvenimo tempas verčia rinktis kur kas paprastesnes apsaugos priemones, nei kas rytinį seilių ar gleivių tikrinimą.
Nu čia jau į kitą skyrelį reiktų pereiti padiskutuoti
QUOTE(kate0 @ 2005 08 04, 15:43)
Taip, kad tai rodo statusa visuomeneje. O kiekvienas gali suprasti balta spalva kaip nori
Tikrai, tiek baltą spalvą, tiek rūtų vainikėlį kiekvienas supranta savaip. Vienoms tai tiesiog vestuvių tradicijos, rodančios statuso pakeitimą, kitoms - siaurai tetulyčių ir kt suprantama reikšmė, susijusi su merginos/moters anatomija ir fiziologija.
QUOTE(kate0 @ 2005 08 04, 10:47)
Jau greitai galesi pasakyti segejai tu ji ar ne 100 procentu
Taip taip, būtinai papasakosiu po kito savaitgalio, kaip man sekėsi