Įkraunama...
Įkraunama...

Rūtų vainikėlis

QUOTE(darata @ 2005 07 07, 16:07)
Oi, Indrutėle kaip tu apsiskaičiusi, gal žinai o tai jei rūtų vainikas simbolizuoja perėjimą iš mergystės į moterystę, tai ką reiškia veliumas. Kodėl jis persegamas vyriausiai pamergei. unsure.gif

Nu geras, negirdėjau, kad pamergei reikia veliumą persegti blink.gif Aš tai visai nenoriu savo veliumu dalintis schmoll.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(darata @ 2005 07 07, 14:15)
Oi gi nugi būk gera pasakyk, ką reikia daryti, kad mano vyriausia pamergė ištekėtų. Jinai taip nori, bet dar net kandidato į vyrsu netri, tai aš jai jau norėčiau pagelbėti, pavaražyti ką nors  tongue.gif

Tai štai smile.gif
Norėdama padėti draugėms greičiau ištekėti nuotaka turėdavo:
- išeidama iš užstalės patraukti staltiesės kampą
- įlipus į vežimą (dabar turbūt ir mašina tiktų wink.gif ) lieti vandenį per petį
- į bažnyčią per kaimą važiuoti stačia
- grįžusi iš jungtuvių nesėsti tuoj pat už stalo, "kad neužsėstų draugėms vietos"
O merginos jaunajai važiuojant į bažnyčią tuoktis prie jaunosios vežimo pririšdavo siūlų kamuolį, į vežimą įdėdavo savo darželių rūtų arba šluotas smile.gif
Atsakyti
Man su tuo veliumu vistiek neaišku, tai reikia jį segti pamergei ar ne? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Indrutėlė @ 2005 07 07, 16:22)
Tai štai smile.gif
- įlipus į vežimą (dabar turbūt ir mašina tiktų wink.gif ) lieti vandenį per petį
- grįžusi iš jungtuvių nesėsti tuoj pat už stalo, "kad neužsėstų draugėms vietos"
O merginos jaunajai važiuojant į bažnyčią tuoktis prie jaunosios vežimo pririšdavo siūlų kamuolį, į vežimą įdėdavo savo darželių rūtų arba šluotas smile.gif

Tai kad dabartiniams laikams nelabai pritaikysi tas tradicijas... g.gif Nebent staltiesės kampą patraukti, ale kad tik nepersistengti ir su valgiais nenutraukus g.gif biggrin.gif
Vandens irgi gi nelaistysi, stačia nevažiuosi... blink.gif Niu va prie stalo dar gali neskubėti rolleyes.gif O su tais siūlais ir šluotom tai jaučiu irgi nieko nesigautų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(me2za @ 2005 07 07, 14:16)
Nu geras, negirdėjau, kad pamergei reikia veliumą persegti  blink.gif Aš tai visai nenoriu savo veliumu dalintis  schmoll.gif  blush2.gif

Na pagal tradicijas lygtais antrą dieną, svočia nuima veliumą užsega vyriausiai pamergei ir užriša jaunąjai skarelę. Jei pas jus vestuvėse tokios tradicijos nebus, ta veliumu nereiks dalintis. rolleyes.gif
Atsakyti
Šiap tai gerai atrodytų jaunoji į bažnyčią stačia važiuodama: pro mašinos liką išlindus ir mosikuojasi, oi nepakartojamas vaizdelis thumbup.gif thumbup.gif . O šiaip aš irgi dėls staltiesės tai manau galima padaryti, o gal kokių dar paprastesnių burtų gali biggrin.gif ma padaryti.
Atsakyti
QUOTE(Indrutėlė @ 2005 07 07, 15:22)
Tai štai smile.gif

labai ačiū už įdomią informaciją, ir apie rūtų reikšmę, ir apie kitas tradicijas 4u.gif

Na, merginos, kurios limuzinais važiuos - išlįskit per stogą ir važiuosit stačios biggrin.gif
Nieko sau vaizdeils būtų doh.gif biggrin.gif

Na ok, solidarizuodamasi su netekėjusiomis pamergėmis aš irgi tada pirmoji už stalo nesėsiu. ax.gif
Atsakyti
Aš irgi apie liuką pagalvojau tongue.gif Tai man vistiek neaišku dėl to veliumo, taigi jaunoji antrą dieną jau be suknelės būna ir be veliumo aišku, tai kaip galima jį nusegti ir prisegti pamergei? Nesueina man čia galai... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(me2za @ 2005 07 07, 14:37)
Aš irgi apie liuką pagalvojau  tongue.gif  Tai man vistiek neaišku dėl to veliumo, taigi jaunoji antrą dieną jau be suknelės būna ir be veliumo aišku, tai kaip galima jį nusegti ir prisegti pamergei? Nesueina man čia galai... blush2.gif

jaunoji antra vestuviu diena buna su kita suknele, bet veliuma dar prisisega, o paskui per ta procedura, persega ji vyr.pamergei, o tada si su veliumu laksto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(me2za @ 2005 07 07, 14:37)
Aš irgi apie liuką pagalvojau  tongue.gif  Tai man vistiek neaišku dėl to veliumo, taigi jaunoji antrą dieną jau be suknelės būna ir be veliumo aišku, tai kaip galima jį nusegti ir prisegti pamergei? Nesueina man čia galai... blush2.gif

na tai va taip būna, jaunoji atsikelia napsirengusi jau ne vestuvine suknele, bet užsideda veliumą, atsisėda už satalo su veliumu. ir tada svočia pašnekėjusi, jaunikiui uždeda kepurę ir jaunąjai nuima veliumą uždeda jį vyriausiai pamergei ir užriša skarelę. Aišku tą veliumą pasiimsiu iš pamergės, nes jis bus iš nuomos. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Niu man tai ta tradicija nelabai...Mano veliumas ir bus tik mano blush2.gif Tiksliau nuomotas... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Ai aš tai leisiu merginai pasidžiaugti, na tegu paturi biški, gal paskui jai taip patiks, kad nenorės atiduoti hah.gif hah.gif
Atsakyti