Įkraunama...
Įkraunama...

Rūtų vainikėlis

As irgi be rutu tekejau (ir be nuometo). Su gyvom gelem sukuosenoj (tuo metu is mados dar nebuvo iseje medziagines ir plastmasines). Norejau palaidu plauku, bet perkalbejo ir sukele kuoda i virsu. Nasigailejau, buvo karsta, todel tokia sukuosena buvo "patogi ". Ir siaip musu vestuves buvo be tradiciju, vietoj pirsliu - liudinikai, vietoj pabroliu -pamergiu pulko - geriausiu draugu burys ir poravosi kas kaip norejo ;D

As irgi su gyvom gelem plaukuose, tokios pat buvo ir puokstej. Man taip grazu!!!! Vis jau graziau 100x, nei su dirbtinem :-/
Atsakyti
Aš irgi tekėjau su vainikėliu :smile.gif, tiesa, su vyru iki vestuvių kartu negyvenom, tekėjau ne nėščia, bet ir nekalta nebuvau wink.gif. Tiesa, įtariu, kad mano mama kitaip galvojo ;D. Vestuvės buvo tradicinės su piršliais, pulku ir visu kitu ,,tram-pam-pam".
O kai dėl rūtų, tai man asmeniškai juokingai atrodo kai ,,pilvota" nuotaka su rūtomis teka, kad ir kaip liberaliai į tai bežiūrėtum - tai jau vistiek svieto juokinimas. Suprantu, kad gal dabar, pakoregavus tradicijas, rūtos ir nereiškia nekaltybės, bet koks čia ,,nerūpestingų jaunystės dienų praradimas" kai pilvas ant nosies ???. Tokiu atveju ir aš pritariu nekurių bobučių išsireiškimui - ,,vainikas pagal skylę" :smile.gif
Atsakyti
Tokiu atveju ir aš pritariu nekurių bobučių išsireiškimui - ,,vainikas pagal skylę" :smile.gif

;D ;D ;D ;D ;D ;Dkai prisimenu kokio dydzio glebys prirautas rutu man vainikeliui buvo  ;D ;D Tiesa, is ju buvo nupintos musu vardu raides vietoj vainikelio  ;D
Atsakyti
 Aš tai tekėjau be rūtų, tik gyvos gėlės plaukuose. Užtat mano liudininkė(pati fainiausia mano draugė) vis neatstojo - "davai prisegsiu ;D. Aš pati ir pirmąkart, ir antrąkart su prisegtu rūtų vainikėliu ženijaus" ;D ;D
Atsakyti
Antrakart su rutu vainikeliu teket - didziausias pirmo vyro izeidimas  ;D ;D ;D Praktiskai mato zmones, kodel motera antrakart teka ;D ;D
Atsakyti
O man isege net nepastebejau :smile.gif. Dariausi sukuosena kirpykloj kartu su savo pirmaja pamerge, o ta man nematant padave kirpejai vainikeli, o kadangi sukuosenoj buvo gyvos rozes, tai isegt vainikeli problemu nebuvo  ;D. Suzinojau tik pries vidurnakti, kai pirsliene sako: "Davai sudeginsim nafig, bent pramoga liaudziai bus ;D" (tekejau 20sav., dar be pilvo, bet kita savaitgali vezant nuotraukas dalyviams, pilvukas pupsojo kaip ir turi but ;D, nors neslepiau as jo per vestuves, jis man per savaite issoko ;D)
Atsakyti
As tekejau ne su rutu vainikeliu, o su mazute rutos sakele. Kadangi plaukai buvo palaidi, nebuvo jokio nuometo nei geliu, tik karunele, tai ta sakute taip tarp garbanu isimaise ir viskas. Man ji vaizdo tikrai negadino. Is pradziu ir as buvau susigalvojus be jokiu rutu eiti, bet i baznycia eiti graziau kaip priklauso. Nors tos mano ruteles oi seniai jau nuskintos buvo. Rutu nedeginom, o gale viso baliaus mano vyrui buvo issegta gelyte, man - rutos, ir atiduota vienas kitam saugoti, kaip jaunystes simboli. Taigi apie nekaltybe cia nebuvo kalbos  ;)
Atsakyti
Aš irgi manau, kad rūtų vainikelis simbolizuoja daugiau jaunistę, o ne nekaltybe. Galvojat, kad mūsų mamos tekėdamos nekaltos būdavo, aš kažkodėl taip nemanu ir seniau su pilvu tekėdavo.Mano pačios tėvai kai ženijosi, tai sakė, jie tuo metu kaime buvo pirmieji, kurie ženijosi "ne iš reikalo'. O mano tėvai ženoti, jau 27 metus, tai kaip tada. Ir dar teko būti nemažai vestuvių ir vienose vainikėlį degino kitose į dėžutę dėjo. Kur į dėžutę dėjo, tai nuimdavo antros dienos ryte, po pirmosios nakties, o kur degindavo, tai ta pačia dieną 12 val. nakties, tai kada ta pirmojis naktis turėjo būt? Čia manau daugiau tradicija, nei kalta ar nekalta tu, parodymas
Atsakyti
 Nesuprantu kodel besilaukianti negali uzsideti rutu vainikelio  ???, jei jau taip tai ji negali vilketi ir baltos sukneles. Juk balta vestuvine suknele taip pat simbolizuoja nekaltybe,  tyruma, skaistuma. Argi netaip?

Niu vat as irgi nesuprantu, kodel 'kaltai' rutu negalima :-/? Gal zmogui patinka tas vainikelis ir tiek :-/.. Aisku, su tom raudom, tai gal kiek perliankiama.. :smile.gif.. Bet vainikelis- nieko blogo[smiley=ne.gif]..
Atsakyti
mes visiskai netradiciskai sventem vestuves, tad apie joki vainikeli kalbos nebuvo. Buvau isisegusi gyvu freziju, labai graziai atrode. Nors, tarp kitko, tekejau nekalta (turbut retai sitom dienom pasitaiko :smile.gif, taigi ruteles man teisetai priklause ;D ;D
Atsakyti
Kazkada skaiciau laikrastyje straipsni apie lietuviu paprocius ir tradicijas, tai ta straipsnio autore porino, kad rutu vainikelio deginimas tai visai ne is senoves lietuviu paprociu kiles. Si mada atsirado sovietmeciu. Senoves lietuves po vestuviu rutu vainika geriausiu atveju isdziovindavo (dazniauisia Klaipedos kraste) ;D.
Atsakyti
O aš tai apskritai labai rūtų nemėgstu - man jos labai smirda.
Tekėjau irgi ne iš reikalo, bet jau 1 metuelius pagyvenusi su savo būsimuoju.
Mano mama nėra tradicijų šalininkė, taigi ar aš su vainikėliu, ar ne, jai gana vienodai švietė - jai svarbiau, kad suknelė ir šukuosena gražios būtų, o visokie vainikėliai - dzin.
Tačiau sesuo, kuri buvo svočia, labai jau norėjo tos nusegimo tradicijos. Tai suradom kompromisą - užsisakiau, kad man padarytų baltą dirbtinę rūtelės šakelę. Gražiai derėjo prie nuometo, ir buvo ką nusegti, į skrynelę įdėti.
Tik sesuo vis juokavo, kad kai nuseginės tą rūtelę, tai pakomentuos, kad "Jaunoji tikro vainikėlio jau nebeturi, tai tik pakaitalą įsisegė"  ;D
O šiaip tai man visai gražu, kai įsegta rūtelės šakelė. Bet jau kai vainikėlis kaip koks svambalas kabalioja ant nuometo, tai visai nepatinka - taip neskoningai atrodo, kažkaip nedera tas sunkus pakabukas prie lengvutės perregimos medžiagos
Atsakyti