Įkraunama...
Įkraunama...

Rūtų vainikėlis

QUOTE(Indrutėlė @ 2005 07 07, 12:01)

Taip kad visos, kurios dar netekėjusios, tikrai savo rūteles tebeturite thumbup.gif Na, gal tik be rasos wink.gif

thumbup.gif
Atsakyti
va kaip, nu šito tai nežinojau. blink.gif Gerai, kad apsišvietusiu žmoniu yra musu tarpe ane rolleyes.gif
Atsakyti
Čia pas mus vien šviesuoliai biggrin.gif
Atsakyti
aš tai nusoleidau ir sakiau kad segsiuos rūtas, bet ku jų nelaba matytūsi, nes labai jau man baisiai atrodo, kai wainikėlis prisegtas pie šono ir kaip kliackas atrodo. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(me2za @ 2005 07 07, 10:36)
Aš bandysiu priešintis, bet kaip išeis, tai nežinau... blush2.gif

Jeigu labai norėsi, tai pavyks pasipriešinti smile.gif. Svarbu tik pačiai neabėjoti ir nedvėjoti. O tada viskas pasiseka thumbup.gif . Sekmės Tau 4u.gif . Linkiu pasielgti taip, kaip pati to nori, o ne kaip nori kiti... 4u.gif

QUOTE(toja @ 2005 07 07, 10:37)
O as segsiuos ne vainikeli, o rutu sakele, man grazu ir visiskai nusispjaut ar yra tos rutos ar ne. as noriu rutu ir jas segsiuos, o jei nenoreciau nesisegciau ir man nuosirdziai dzin ka tos bobulencijos kalba, as nuotaka, kaip noresiu taip ir padarysiu  biggrin.gif

Jeigu pačiai nuotakai tai patinka, tada jokių problemų. Tegul segasi ir aplamai daro ką tik nori. Nes čia yra JOS šventė ir ji PATI sprendžia kaip jai puoštis ir pan. O jau jokios bobulencijos tikrai negali trigrašio kaišioti. Tegul į save žiūri ir nenurodinėja kitiems, kaip jie turi elgtis. Mane tai labiausiai siutina, kai man kas nors ką nors nurodinėja. Tada iš principo darau priešingai biggrin.gif Labai jau užsispyrusi esu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Indrutėlė @ 2005 07 07, 10:01)
Netikiu, kad nebėra. Čia, aišku, kaip kas supranta wink.gif Bet, kaip jau rašiau anksčiau - rūtos, tai ne nekaltybė. Kai raselė nuo rūtelių nukrėsta, tai nebėr nekaltybės, o kai pačių rūtelių nebėr... Reišia, kad atsisveikinta su jaunyste, kad pereita į kitą socialinį statusą. Štai taip.
Anksčiau merginos irgi mačiau diskutavo - ar kai per ceremonija bažnyčioj persega vainikėlį į kitą pusę, tai jau iš karto "kalta" patampa biggrin.gif Štai ir įrodymas, kad visai kita prasmė to vainikėlio smile.gif Ne "kalta" tampa, o moterimi. Ne fizine prasme, o socialine. Va.
Taip kad visos, kurios dar netekėjusios, tikrai savo rūteles tebeturite thumbup.gif Na, gal tik be rasos wink.gif

as va irgi jau norejau rasyti, kad rutos - tai nereiskia kalta ar nekalta esi wub.gif O tai, kad esi jau nebemergina, o moteris, zodziu, aplenke cia mane thumbup.gif
Atsakyti
o beja vietoj rutu galima segtis mirtas, jei labai norit rutu, o esat alergiskos
Atsakyti
QUOTE(toja @ 2005 07 07, 12:33)
o beja vietoj rutu galima segtis mirtas, jei labai norit rutu, o esat alergiskos

Pagal seną lietuvių tikėjimą... Jei nuotaka eina į vestuves su mirtų vainiku, o ne su rūtų, tai sako, kad bus nelaiminga moterystė. Be to, mirtos reiškė puikybę g.gif
Atsakyti
Dar kai kas apie vainikėlius smile.gif
Kaip jau kažkas čia minėjo - lietuviai ne degindavo vaikikėlius per vestuves, o padėdavo į skrynelę saugoti. Juos labai gerbdavo ir saugodavo tose skrynelėse iki mirties. Kuri moteris po vestuvių vainikėlį ilgiau išsaugodavo, apie tą žmonės kalbėdavo, kad tai moteriai gerai sekas. O jei vainikėlis nebesaugomas, tai geriau jį sudeginti, nes jis yra šventas.
Štai taip senoliai tikėjo smile.gif
Atsakyti
Oi, Indrutėle kaip tu apsiskaičiusi, gal žinai o tai jei rūtų vainikas simbolizuoja perėjimą iš mergystės į moterystę, tai ką reiškia veliumas. Kodėl jis persegamas vyriausiai pamergei. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(darata @ 2005 07 07, 14:07)
Oi, Indrutėle kaip tu apsiskaičiusi, gal žinai o tai jei rūtų vainikas simbolizuoja perėjimą iš mergystės į moterystę, tai ką reiškia veliumas. Kodėl jis persegamas vyriausiai pamergei. unsure.gif

smile.gif Kad ištekėtų 4u.gif Nors tokio dalyko tarp lietuvių papročių neradau... Matyt, čia kiek modifikuotas wink.gif Nes radau tokį, kad kiekviena pamergė su jaunosios veliumu turėdavo pašokti, jei norėdavo ištekėti smile.gif
Iš tikrųjų, tai ir daugiau dalykų žinau, kuriuos reikėtų padaryti, kad pamergės ištekėtų wink.gif Jei kam įdomu - klauskit smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indrutėlė: 07 liepos 2005 - 14:15
Oi gi nugi būk gera pasakyk, ką reikia daryti, kad mano vyriausia pamergė ištekėtų. Jinai taip nori, bet dar net kandidato į vyrsu netri, tai aš jai jau norėčiau pagelbėti, pavaražyti ką nors tongue.gif
Atsakyti