O tai Inore, rūtų vainikėlį reikia pačiai nusipinti? Šito nežinojau, o tai gal žinai kodėl jaunoji pati turi nusipinti?
Tai ir man dabar iškilo klausimas - pačiai tą vainikėlį pintis ar kažkas turi nupinti?
QUOTE(me2za @ 2005 07 07, 07:47)
Tai ir man dabar iškilo klausimas - pačiai tą vainikėlį pintis ar kažkas turi nupinti?
Aš kiek žinau, tai pamergėlės turi nupint
QUOTE(inore @ 2005 07 05, 21:13)
Apturėjau nedidelį kuriozą su rūtų vainikėliu, taigi vestuvių rytą nupynė man rūtų vainikėlį užsidėjau ir po viso baliaus pasižiūriu o gi kažkur aš jį pamečiau, tai kitą rytą atsikėlus, susiradau namie rūtų ir nusipyniau pati kitą vainikėlį, kurį dabar ir džiovinu, nes kaip sakoma reikia nuotakai pačiai jį nusipynti, tai tą aš ir padariau.
o tai ka jus ne pirma diena vainikeli deginot?
Man atrodo, kad man pačiai teks pintis, jau tos mano pamergės...
Tai kurią dieną tą vainikėlį reikia deginti? Susibalamūūūtinau
QUOTE(me2za @ 2005 07 07, 09:29)
Man atrodo, kad man pačiai teks pintis, jau tos mano pamergės...
o kam ji išvis segtis
Aš tai jo išvis nenoriu, ale mano anyta pasišiaušusi kaip reta
Jau seniai tų rūtų nebėra, bet va tipo tokia tradicija...
QUOTE(me2za @ 2005 07 07, 09:33)
aš tai tikrai jo nesegsiu
Aš bandysiu priešintis, bet kaip išeis, tai nežinau...
QUOTE(toja @ 2005 07 07, 10:37)
O as segsiuos ne vainikeli, o rutu sakele, man grazu ir visiskai nusispjaut ar yra tos rutos ar ne. as noriu rutu ir jas segsiuos, o jei nenoreciau nesisegciau ir man nuosirdziai dzin ka tos bobulencijos kalba, as nuotaka, kaip noresiu taip ir padarysiu
pritariu
QUOTE(me2za @ 2005 07 07, 09:33)
Netikiu, kad nebėra. Čia, aišku, kaip kas supranta Bet, kaip jau rašiau anksčiau - rūtos, tai ne nekaltybė. Kai raselė nuo rūtelių nukrėsta, tai nebėr nekaltybės, o kai pačių rūtelių nebėr... Reišia, kad atsisveikinta su jaunyste, kad pereita į kitą socialinį statusą. Štai taip.
Anksčiau merginos irgi mačiau diskutavo - ar kai per ceremonija bažnyčioj persega vainikėlį į kitą pusę, tai jau iš karto "kalta" patampa Štai ir įrodymas, kad visai kita prasmė to vainikėlio Ne "kalta" tampa, o moterimi. Ne fizine prasme, o socialine. Va.
Taip kad visos, kurios dar netekėjusios, tikrai savo rūteles tebeturite Na, gal tik be rasos