Įkraunama...
Įkraunama...

Rūtų vainikėlis

QUOTE(žvarba @ 2005 06 30, 13:43)
o jei kunigas prie manęs prikibs, tai taip jam ir išdrošiu, kad mano rūtos senai nuvyto...

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Aš kai pasakiau namiškiams, kad rūtų nesisegsiu, tai kaip suputojo, supuolė aiškinti, tai nervas suėmė tik ir viskas sad.gif Ką žmonės pasakys, o ką pagalvos, paskui kalbės ir t.t..... siaubas, visiem liepiau užsičiaupti ir neaiškinti sad.gif
Atsakyti
Kadangi aš buvau prieš rūtas, o jei išbers ar dar bala žino kas atsitiktų, tai paprašiau kad toj vietoj kur gėles užsisakinėjom nupintų iš tokių baltų smulkių gėlyčių mažą vainikėlį mirksiukas.gif turėtų gražiai atrodyti ir vistiek turėsiu vainikėlį, kad ir ne rūtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ALMUŠKA @ 2005 07 03, 18:57)
Aš kai pasakiau namiškiams, kad rūtų nesisegsiu, tai kaip suputojo, supuolė aiškinti, tai nervas suėmė tik ir viskas sad.gif Ką žmonės pasakys, o ką pagalvos, paskui kalbės ir t.t..... siaubas, visiem liepiau užsičiaupti ir neaiškinti sad.gif

ačiū dievui, pas mane namuose visi labai ramiai reaguoja į visus mano norus biggrin.gif , tik mano anytai,- jie man regis ne labai prie širdies, bet jos nuomonė man giliai dzin... beee.gif
Atsakyti
QUOTE(liutuke.m @ 2005 07 04, 12:27)
Kadangi aš buvau prieš rūtas, o jei išbers ar dar bala žino kas atsitiktų, tai paprašiau kad toj vietoj kur gėles užsisakinėjom nupintų iš tokių baltų smulkių gėlyčių mažą vainikėlį  mirksiukas.gif turėtų gražiai atrodyti ir vistiek turėsiu vainikėlį, kad ir ne rūtų  biggrin.gif

Gera idėja smile.gif
Atsakyti
Pas mane nebus rūtų vainikėlio, nes jo jau senai nebėra laugh.gif laugh.gif Kažkaip man juokingai atrodyti jei būčiau su vainikėliu, nes jau porą metų kartu gyvenam, tai iš kur gi tas vainikėlis gali būti g.gif
Atsakyti
QUOTE(ALMUŠKA @ 2005 07 03, 18:57)

Uzuojauta. sad.gif Gerai kad man niekas nieko nekontroliuoja. biggrin.gif Nei vieni nei kiti visiskai nesikisa i musu vestuviu planavima. Net keista.... g.gif
Atsakyti
Ai aš tai užsisegsiu tą rūtų vainikėlį, neimu aš šitos problemos į galvą, na ir visai graži ta tradicija persegimo į kitą puse, deginimo. Ir visiems giminėms ramiau bus, o tai paskui kalbos būtų, daugiau negu vandens. blink.gif
Atsakyti
Sveikutės.
Man vainikėlis visai grazu. Mes kaip ir nedarėm vestuvių...
Pas kunigėlį kai klausiau ar reikia vainikėlio, tai jis sakė, kad nebūtinai, tik pasiūlė turėti su savim, šalia žiedų ir tuo pačiu pašventino (jis žinojo, kad mes ne vienerius metus kartu gyvenom) tongue.gif tongue.gif
Nesu prietarų fanatikė, bet pagal senovės papročius, rūtų vainikėlis atbaido blogį , nesėkmes ir t.t. tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(pela @ 2005 07 04, 16:50)
Nesu prietarų fanatikė, bet pagal senovės papročius, rūtų vainikėlis atbaido blogį , nesėkmes ir t.t.  tongue.gif  tongue.gif

Pas mus sode visa rūtų gyvatvorė yra, ir aš atsakinga už jos priežiūrą, tai jei vainikėlis atbaido visokias nesėkmes, tai gyvatvorė juo labiau biggrin.gif
O šiaip esu rūtoms alergiška, gyvatvorę karpau su pirštinėm ir ilgom rankovėm, tai rūtų vainikėlio dar ir dėl to tikrai nebus.
Atsakyti
Na o aš, mielos merginos, rimtai pasidomėjau šituo reikalu smile.gif Ėjau į Mažvydo biblioteką, skaičiau knygas ir štai ką atradau...
Rūtų kaip nekaltybės prasmė yra tik kažinkelinta. Tikrai ne pirmoji. Ir šiais laikais yra gerokai suvulgarinta.
Rūtų vainiko praradimas nereiškia nekaltybės praradimo. Jis reiškia perėjimą iš jaunystės į moterystę. Tai štai wink.gif Sekitės tuos vainikėlius į sveikatą ir neimkit į galvą, ką pikti liežuviai šneka thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indrutėlė: 05 liepos 2005 - 19:55
Apturėjau nedidelį kuriozą su rūtų vainikėliu, taigi vestuvių rytą nupynė man rūtų vainikėlį užsidėjau ir po viso baliaus pasižiūriu o gi kažkur aš jį pamečiau, tai kitą rytą atsikėlus, susiradau namie rūtų ir nusipyniau pati kitą vainikėlį, kurį dabar ir džiovinu, nes kaip sakoma reikia nuotakai pačiai jį nusipynti, tai tą aš ir padariau. rolleyes.gif
Atsakyti