aš irgi tuoksiuos be rūtų, kam vaidint, jog esi nekalta, jeigu ištikrųjų tokia nesi ? Kitaip, tariant, kam apsimetinėti tuo, kas nesi:oh Būkim savimi ir tegu mus priima tokias, kokios mes esam, o kam tai nepatinka, tai tegu ir nežiūri.
O tradicija, tai yra iki vestuvių būti nekaltai, tai jei laikaisi tradicijų, tai laikykis iki galo
Mano mama, kai pranešėm, jog planuojam tuoktis, tai kaip tik sakė "kam jum tuoktis, gyvenkit susidėję ir viskas jei dar vaikų neturit" ...
o as isisegsiu mazarutos sakele , na musu vestuves bus su tradicijomis, nes be ju neisivaizduoju vestuviu, juk su jomis daug linksmesnes jos buna, o kas daro vestuves kavinese be poro, pirsliu... tai ka as zinau eiline vakariene, tokias gali surengti su draugais tikrai bet kada, o vestuviu svente turi buti ispudinga ir nepakartojama, na cia tik mano nuomone, o rutoas segsiuosi dar ir del to kad baznycioje netektu raudonuoti kai kunigas paprasys vyr.pamerges persegti rutu vainikeli (sakele) i desne puse, jau isivaizduoju ta situacija visi stovi sustinge ir pasimete, nes jo paprasciausiai nera na nepykit cia tik mano nuomone
Mes irgi darome tradicines vestuves, nes tik tokių ir noriu. Paprasto pasisedėjimo kavinėje iš karto nenorėjau (nu, kad ir su muzikantais ir t.t., bet čia vis tiek ne tai, mano akimis žiūrint...) Todėl bus pas mus ir piršliai, ir visi kiti tradiciniai dalykai. Tik rūtų nenoriu segtis, nes man jos nepatinka. Kažkaip vienintelė "tradicija" iškrenta . Na, dar keliaraiščio irgi nenoriu, bet čia jau gal ne tokia tradicija, kaip labiau mada. O bažnyčioje, kiek girdėjau, prieš ceremoniją kunigui galima pasakyti, kad nebus tų rūtų, tai paskui ir nereikės raudonuoti, nes jis tą rūtų persegimą praleis. Tačiau jeigu Tau norisi persisegti rūtas ir t.t., tai tada jau kitas reikalas . Visos mes skirtingos ir turime savo skonį.
na taip is tikruju cia musu visu vestuves ir jas planuojame kaip mums labiausiai patinka
QUOTE(candy3 @ 2005 06 16, 22:44)
o as isisegsiu mazarutos sakele , na musu vestuves bus su tradicijomis, nes be ju neisivaizduoju vestuviu, juk su jomis daug linksmesnes jos buna, o kas daro vestuves kavinese be poro, pirsliu... tai ka as zinau eiline vakariene, tokias gali surengti su draugais tikrai bet kada, o vestuviu svente turi buti ispudinga ir nepakartojama, na cia tik mano nuomone, o rutoas segsiuosi dar ir del to kad baznycioje netektu raudonuoti kai kunigas paprasys vyr.pamerges persegti rutu vainikeli (sakele) i desne puse, jau isivaizduoju ta situacija visi stovi sustinge ir pasimete, nes jo paprasciausiai nera na nepykit cia tik mano nuomone
nu reikia mažiau dėmesio į kunigus kreipti tai tikrai sveikiau ir ilgiau gyvensit
QUOTE(candy3 @ 2005 06 16, 21:44)
Na per eilinę vakarienę su draugais merginos paprastai nesinuomoja nuotakų suknelių, neina į bažnyčią prisiekti, nesinuomoja mašinų, fotografų ir operatorių Aš noriu visos ceremonijos su visom tradicijom, bet pačio tradicinio vestuvinio 'baliaus' 2 dienų tai nenoriu. Porą vasarų soduose priešais mus namą nuomavo vestuvėms, tai kiekvieną savaitgalį tos pačios armonikos ir tos pačios muzikantų dainos, tie patys piršlių korimai, ateidavo pas mus kirvio skolintis ir tt. Tai taip 'neakivaizdžiai' esu gal 20-30 vestuvių sudalyvavus, atmušė bet kokį norą balių tradicijoms Todėl darau 'mini' variantą - vienos dienos vakarienė užsakytame restorane, be piršlių, bet su porom ir liudininkais.
Dėl rūtų - na, kunigui iškart pasakysim, kad šios tradicijos pas mus nėra, ir tikrai prieš nieką nesiruošiu raudonuoti, kad be vainikėlio.
O dėl tetulių - jei yra vainikėlis, bet jaunieji jau kartu gyvena ar nuotaka nėščia, jos burbuliuos, jei nėra vainikėlio - vis tiek burbuliuos. Visiems tikrai neįtiksi, svarbu žiūrėt, kaip pačiai geriau, nes tai visų pirma yra jaunųjų šventė
na tai tau gerai, o as tik vienose vestuvese dalyvavau ir manes nieks neatmuse ir is vis cia kiekviena turi savo nuomone, savo norus ir t.t tad nera reikalo gicytis, nes visu vestuves bus kiekvienai individualios ir pacios graziausios, tad geriau planuojam savo busimas vestuves o ne cia gincijames. kam patinka tradicines vestuves valio , kam nepatinka irgi valio tas pats ir su rutu vainikeliu tik kadangi visu skirtingos nuomones reiktu tokiu kvailu temu visai nekurti siame forume , na cia vel gi mano nuomone. tad gyvenkim taikiai ir laukim savo graziausios dienos
candy3, visiškai pritariu - kiekviena turi savo nuomonę ir savo mintis apie svajonių vestuves.
Aš tradicinėse vestuvėse mielai svečiu ar pulke pabūčiau ir tikrai labai linksmai laiką praleisčiau, net neabejoju, bet mano vestuvės bus kitokios, nes būtent tokių ir noriu.
Man tai ir svarbiausia - vestuvės yra jaunųjų šventė, ir jei jie daro taip, kaip jiems patinka, o ne tik dėl to, kad taip reikia, taip liepia tėvai, tetulės, kaimynai - tai ir puiku, vadinasi, tai ir bus tokios vestuvės, apie kurias jie patys svajojo.
Aš tradicinėse vestuvėse mielai svečiu ar pulke pabūčiau ir tikrai labai linksmai laiką praleisčiau, net neabejoju, bet mano vestuvės bus kitokios, nes būtent tokių ir noriu.
Man tai ir svarbiausia - vestuvės yra jaunųjų šventė, ir jei jie daro taip, kaip jiems patinka, o ne tik dėl to, kad taip reikia, taip liepia tėvai, tetulės, kaimynai - tai ir puiku, vadinasi, tai ir bus tokios vestuvės, apie kurias jie patys svajojo.
Man niekada net neiskilo klausimas, nes esu elergiska rutom-atsiranda pusles-tarsi nudegus buciau...
Nors ir yra kazkoks spaudimas is mociutes, kad jo reik, bet tai net NESVARSTOMA....
Nors ir yra kazkoks spaudimas is mociutes, kad jo reik, bet tai net NESVARSTOMA....
Aš irgi mąstau, kad reikėtų be rūtų tą dieną apsieit. Gyvenam kartu jau ketvirti metai, tai kai pagalvoji, kam ištikrųjų tos rūtos segamos, tai kažkaip mums jau nelabai ir tinka.
QUOTE(zuika/puika @ 2005 06 14, 17:00)
O jei kunigas klaus, kodel nebus to vainikelio, kaip atsakyti? Juk nesakysi, kad pas mane seniai to "rutu" vainikelio nera , todel jo ir nesikabinu.
o jei kunigas prie manęs prikibs, tai taip jam ir išdrošiu, kad mano rūtos senai nuvyto...