Kadangi man tradicinės lietuviškos vestuvės ne prie širdies, mano iškilminga šventė bus be piršlių, be muzikantų ir be daugelio kitų tradicinių 'darom, nes taip reikia, ką žmonės pasakys' dalykų.
Rūtų vainikėlio tikrai nesegėsiu, nes man čia irgi viena iš tų 'taip reikia' tradicijų. Esu rūtoms alergiška, be to, žalias mažas vainiikėlis tikrai nesiderins prie visos mano aprangos, nors nuometas bus (pati nustebau, kai nuomos salone pasimatavus pamačiau, kad jis man labai tinka
)
Dėl vainikėlio simbolikos - na čia jau kiekviena sau prisitaiko. Kadangi tradiciškai tai nekaltybės simbolis, gal kiek juokinga, kai n-mėnesį nėščia jaunoji su didžiuliu vainiku tuokiasi. Tačiau būkim tolerantiškos - na o jei tai merginai gyvenimo svajonė buvo ištekėti su pūsta balta suknia ir į nuometą įsegtu vainikėliu. Negi negalima segėti vainikėlio, nors labai apie jį svajojai, nes esi nėščia - tai vėl būtų galvojimas 'ką žmonės pasakys'. Dar gerai, kad pas mus nėra, kaip arabų šalyse, tradicijos po pirmosios vestuvių nakties baltą paklodę išnešti į lauką kaimynams ir svečiams parodyti - ji būtinai turi būti su raudona dėme, kitaip didžiulė negarbė ir tt
Aš tai tiesiog iš principo atmetu tą tradiciją, nes man ji nepatinka.
There is a path to the top of the highest mountain.