Įkraunama...
Įkraunama...

Rūtų vainikėlis

QUOTE(zuika/puika @ 2005 06 14, 15:00)
O jei kunigas klaus, kodel nebus to vainikelio, kaip atsakyti? Juk nesakysi, kad pas mane seniai to "rutu" vainikelio nera blush2.gif , todel jo ir nesikabinu.

Na as nemanau,kad kunigas paklaus...o jei paklaus-atklausiu atgal,kaip jam paciam atrodo blush2.gif
Atsakyti
Kadangi man tradicinės lietuviškos vestuvės ne prie širdies, mano iškilminga šventė bus be piršlių, be muzikantų ir be daugelio kitų tradicinių 'darom, nes taip reikia, ką žmonės pasakys' dalykų.
Rūtų vainikėlio tikrai nesegėsiu, nes man čia irgi viena iš tų 'taip reikia' tradicijų. Esu rūtoms alergiška, be to, žalias mažas vainiikėlis tikrai nesiderins prie visos mano aprangos, nors nuometas bus (pati nustebau, kai nuomos salone pasimatavus pamačiau, kad jis man labai tinka rolleyes.gif )
Dėl vainikėlio simbolikos - na čia jau kiekviena sau prisitaiko. Kadangi tradiciškai tai nekaltybės simbolis, gal kiek juokinga, kai n-mėnesį nėščia jaunoji su didžiuliu vainiku tuokiasi. Tačiau būkim tolerantiškos - na o jei tai merginai gyvenimo svajonė buvo ištekėti su pūsta balta suknia ir į nuometą įsegtu vainikėliu. Negi negalima segėti vainikėlio, nors labai apie jį svajojai, nes esi nėščia - tai vėl būtų galvojimas 'ką žmonės pasakys'. Dar gerai, kad pas mus nėra, kaip arabų šalyse, tradicijos po pirmosios vestuvių nakties baltą paklodę išnešti į lauką kaimynams ir svečiams parodyti - ji būtinai turi būti su raudona dėme, kitaip didžiulė negarbė ir tt blink.gif
Aš tai tiesiog iš principo atmetu tą tradiciją, nes man ji nepatinka.
Atsakyti

(gal kuri is jusu zino, ar baznycioje kunigas nieko nesako, kad rutu vainikelio nera)
Viskas priklaus nuo kunigo. Mum pvz. liepė persegt, o jei būtų nebuvę įdomiai atrodytų, o draugam Prisikėlimo bažnyčioj išvis nieko nesakė ir jie nieko nedarė smile.gif
Atsakyti
vakar su vyr. pamerge kalbejau ir pasakiau kad vainikelis butu is keliu saleliu mazu ir kad ji galima butu taip prisegt kad net nesimatytu,nes nenoriu kad koks kleckas kabetu.tai sake,kad ji tikrai tuo pasirupins.
Atsakyti
Aš irgi greičiausiai segsiu tik rūtos šakelę, o ne vainikėlį... ax.gif Nenoriu to klecko nuotraukose, šakelė gal ne taip baisiai atrodys blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(me2za @ 2005 06 16, 15:49)
Aš irgi greičiausiai segsiu tik rūtos šakelę, o ne vainikėlį... ax.gif  Nenoriu to klecko nuotraukose, šakelė gal ne taip baisiai atrodys  blush2.gif

nu nesuprantu aš jūsų, jei nenorit tų rūtų, tai kam čia save bandot apgauti su tom šakelėm, užkištom kur nesimatytų
Atsakyti
nes laikomes tradiciju,t.y. bandom laikytis
Atsakyti
QUOTE(Pacific @ 2005 06 16, 16:35)

Galima pagalvoti kad ir tradicija likti nekaltai islaikete blush2.gif aisku,as gi nezinau,nepatikrinsiu,ale kodel man abejoniu kyla ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pacific @ 2005 06 16, 19:35)

nesutinku su tokiu požiūriu schmoll.gif , bet jūs galite nesutikti su manim mirksiukas.gif
Atsakyti
kate0, aš su tavim 100% sutinku thumbup.gif O dar geriau atrodo, kai rūtų vainikėlis ant galvos ir atsikišęs pilvukas doh.gif Beje, tos visokiausios tetulės, dėl kurių paprastai laikomasi tų tradicijų (nes ką žmonės pasakys) po to puse lupų pliotkina, kad jau gyvena kiek laiko arba kad laukiasi ir dar tas rūteles prisisegus... Čia tik mano nuomonė, žinau, kad turbūt dauguma su ja nesutiksit...
Atsakyti
Nu aš sau pasijuokiu, kai tas vainikėlis yra o pilvas didelis, busimo vyro sesuo taip tekejo, tai jos mam, mano busima anyta būtinai ji uždėjo. Isivaizduoju jos reakciją, kai as būsiu bejo
Atsakyti
QUOTE(kate0 @ 2005 06 16, 20:05)
Nu aš sau pasijuokiu, kai tas vainikėlis yra o pilvas didelis, busimo vyro sesuo taip tekejo, tai jos mam, mano busima anyta būtinai ji uždėjo. Isivaizduoju jos reakciją, kai as būsiu bejo

Oh užkala mane tos visokios mamulės, tetulės ir bobulės, kurios nurodinėja, ką reikia daryti bash.gif mirksiukas.gif . Suprantu, jei pati nuotaka taip nori, tai tada čia jau jos teisė rinktis. Bet kai kiti žmonės nurodinėja, kaip ir ką reikia daryti, tai taip ir norisi pasakyti jiems, kur jie turi eiti biggrin.gif ax.gif . Man asmeniškai tie rūtų vainikėliai nepatinka, ir pati nenoriu nei šakelės, nes man tai yra ne į temą. O jeigu jau kam labai svarbus tas vainikėlis, tai, žinoma, gali užsidėti. Bet pati nuotaka ir turi spręsti, o ne visas burys kokių nors bobulkų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsIrTu: 16 birželio 2005 - 19:24