kosmaras, as galvojau, kad tokios nesamoningos tradicijos jau seniai neegziztuoja
kokie rutu vainikai speju kad tik viena is milijono lietuvoje turetu teise uzsideti ta rutu vainikeli , o visos kitos tai manau tik zmones juokina
aisku as cia labai kategoriskai pasakiau, bet tikrai nesitikejau, kad siais laikais tokiu dalyku buna, ir dar ypac , kad to reikalauja santuoku rumuose ir baznycioj
O tai ka man reikes daryti? As joms alergiska
Paprasciausiai nesidek, na jei nori tai cia jau kitas dalykas.
Siaip tai nereikalaujama tokiu dalyku, jei busi be wainikelio tai tiesiog reikia pasakyt pries bazinycia ar zaksa.
Bet wisai kitas dalykas kai kiti to nori, wat sedejom cia wisi (as mano brangiausias ir abi mamos) gerem kawa ir uzsikalbejom apie westuwes. Na tai as ir pasakiau kad nesidesiu jokio wainikelio. Zodziu mamos labai nustebo, kaip as jo galiu NESIDET . Galima pagalwot, kad kartu jau 2 metu negywenam ir is wis miegam atskirose lowose . Ir is wis galima pagalwot, kad isteka mamos o ne as.
Siaip tai nereikalaujama tokiu dalyku, jei busi be wainikelio tai tiesiog reikia pasakyt pries bazinycia ar zaksa.
Bet wisai kitas dalykas kai kiti to nori, wat sedejom cia wisi (as mano brangiausias ir abi mamos) gerem kawa ir uzsikalbejom apie westuwes. Na tai as ir pasakiau kad nesidesiu jokio wainikelio. Zodziu mamos labai nustebo, kaip as jo galiu NESIDET . Galima pagalwot, kad kartu jau 2 metu negywenam ir is wis miegam atskirose lowose . Ir is wis galima pagalwot, kad isteka mamos o ne as.
QUOTE(dolė @ 2004 06 06, 22:33)
nors nelabai domiuosi tokiais dalykais,bet girdėjau per telika kalbėjo kažkokia
(Na ta kur papročius nageinėja) tai sakė kad lietuviai labai blogai daro kad rūtų vainikėlį degina,ištikro jį reikia sudžiovinti ir laikyti namuose ,kiti įrėmina ar pan , rūtu vainikėlis saugo namus ,nuo gaisrų nelaimių ir pan. tai tokos senas ir tikras paprotys.
(Na ta kur papročius nageinėja) tai sakė kad lietuviai labai blogai daro kad rūtų vainikėlį degina,ištikro jį reikia sudžiovinti ir laikyti namuose ,kiti įrėmina ar pan , rūtu vainikėlis saugo namus ,nuo gaisrų nelaimių ir pan. tai tokos senas ir tikras paprotys.
vat as irgi girdejau ir zinau kad mano mama turi vainikeli sita iki siol...
QUOTE(zuviuke @ 2005 03 10, 14:40)
kosmaras, as galvojau, kad tokios nesamoningos tradicijos jau seniai neegziztuoja
kokie rutu vainikai speju kad tik viena is milijono lietuvoje turetu teise uzsideti ta rutu vainikeli , o visos kitos tai manau tik zmones juokina
aisku as cia labai kategoriskai pasakiau, bet tikrai nesitikejau, kad siais laikais tokiu dalyku buna, ir dar ypac , kad to reikalauja santuoku rumuose ir baznycioj
nu juokine nejuokina dabar tai zmones i tai demesio nekreipia man tai kazkaip vienodai sviecia turi teise uzsidet vainikeli ar neturi....nori tegul uzsisega sau...kodelgi ne!Beje kiek filmuotos medziagos maciau tai visos jaunosios su vainikeliais buvo
Na as tai tikrai nesidesiu rutu vainikelio, pirma del to, kad man negrazu, antra ir negaleciau detis, nes iskart visa raudona pasidaryciau , isivazduoju kaip graziai tada atrodyciau
Na daug cia visko priskaiciau ir manau kad tikrai nereikia to vainikelio jei jau pries vestuves kartu gyvena. As taip pat jo nesisegsiu.
QUOTE(kate0 @ 2005 03 11, 00:07)
palukit, o prie ko zakse vainikelis? nesupratau, paaiskinkit
Nu mes tai ir i baznycia eisim....o jeigu jus i baznycia neisit tai ir vainikelio nereikia
QUOTE(kate0 @ 2005 03 10, 23:07)
palukit, o prie ko zakse vainikelis? nesupratau, paaiskinkit
Tai ir santuokų rūmuose vainikėlis persegamas jei jį turi
QUOTE(elve @ 2005 03 11, 16:18)
Tai ir santuokų rūmuose vainikėlis persegamas jei jį turi
Kiek maciau tai vilniaus CMB nieks nepersega vainikelio tik Vilniaus miestos Cmb ir tt..