Įkraunama...
Įkraunama...

Rūtų vainikėlis

QUOTE (Smiling_girl @ 2004 06 02, 11:42)
O man rutos visai negrazu, koks ten grozis, kai nuvyte geles ant veliumo ar plaukuos kabo, nu sorry, jei ka izeidziau, bet cia kazkokia nesamone, jau kazkieno minetos petruskos man graziau laugh.gif Bet aisku, cia kiekvienai savaip
be to, man tas rutos perseginejimas po zakso irgi kazkokia pieva g.gif jeigu jos simbolizuoja nekaltuma, tai ka pana pasiraso ir jau kalta patampa, kad persegt reik laugh.gif o dar geriau, kai ir zakse, ir baznycioj segineja, isbegi laukan vel persisegi, kad baznycioj vel persegt blink.gif O kas rutu neranda, galiu pas tevus priraut, kaip piktzoliu priauge laugh.gif

Mąstau lygiai taip pat, ir dar nematau jokio grožio, kai rūtų vainikėlis (o ką ten ir vadinti "vainikėliu", nes paprastai ten būna toks žiedelis, kuris turbūt ir ant piršto užlįstų, o ne ant galvos...) prisegtas prie nuometo ir jį nusveria... Kažkaip turėtų nesmagiai maskatuoti ties galva ar ties kaklu, esu mačiusi, ir kaip į petį ar mentę trankosi... blink.gif O šiaip pačios rūtos man visai nieko, tai aš sugalvojau, kad tiesiog įsisegsiu mažutę šakelę į plaukus (į kuodą, nes tikriausiai kažką panašaus darysiu) ir nebus jokių kaitaliojimų vietomis... Nes tikrai nemanau, kad bažnyčioje patapčiau "kalta" vien dėl to, kad pasižadėjau būti amžinai JO... rolleyes.gif
Atsakyti
tai, kad ne tik vainikėlį, bet ir vestuvinius žiedus taip maino laugh.gif man tai absurdas ir į :zaksa" ir į bažnyčią tą pačią dieną. Iš viso tas "Zaksas" kažkokia parodija.

o rūtos... pati turėjau žolynėlį ant galvos, bet ne rūtų, yra ir gražesnių gėlių tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anelija: 02 birželio 2004 - 22:57
Tai gerai, man nereiks ziedu 2 kartus maut, nes tik i zaksa kol kas eisim, o ir be rutu busiu laugh.gif O jeigu pamerge labai alergiska rutoms, bet nezino, oi kaip graziai jos rankeles po persegimo atrodytu unsure.gif
Atsakyti
Nu nežinau... nesisegiau tų rūtų g.gif .. bet einant į bažnyčią vis gi maža pundelį rūtų įgrūdau vyrui į kišenę laugh.gif o maža kas, sakiau, o jeigu kunigas be rūtų nesutiks sutuokti.. ohmy.gif ... bet kunigėlis toks liberalus pasitaikė,- nei jam rūtų reikėjo, nei jaunikiui gėlytę perseginėti biggrin.gif .. sakė, jeigu norite tai persekite - man tai koks skirtumas laugh.gif .... zakse irgi viskas buvo čiki čiki, nes mes pasakėm, kad atėjome po bažnyčios, ir mum nereikia jokių perseginėjimų.. juk tai , galų gale, mūsų vestuvės wink.gif
Atsakyti

As isisegsiu i plaukus maza rutu sakele. kur nors paslepsiu ir bus ramu tongue.gif I nuometa nenoriu segti - negraziai atrodo. Parodysiu pamergei, kur ta sakele pasislepus, kad zinotu kur ieskoti persegant ir psio thumbup.gif
Atsakyti
As kategoriskai pareiskiau, kad rutu jokiu rutu ant mano galvos - nebus. Juk tekejau 4 men. nescia rolleyes.gif (kokios rutos, kai tas darzelis senai pas man istryptas laugh.gif laugh.gif laugh.gif )
Tai kaip iseiti (...kad mamai ant dusios ramiau butu...), kirpeja sukuosena papuose gyvomis gelemis, tad rutos ten na...niekaip nebutu isipaisiusios laugh.gif
Be to, man rutos - siaubingai smirda blink.gif

Papildyta @ [mergetime]1086288545[/mergetime]
Nuometo taip pat atsisakiau, as su juo tragiskai atrodziau, o ir nuomos punkte tokis skurdus ju pasirinkimas buvo...
Atsakyti
Papasakokite man viska is eiles... Kada tos rutos segamos, kada persegamos ir kur jos paskui dedamos? Kas tai daro pamerge, mama ar dar kas? Nu neraukiu siame reikale nieko...
Atsakyti
QUOTE (Smiling_girl @ 2004 06 02, 11:42)
O man rutos visai negrazu, koks ten grozis, kai nuvyte geles ant veliumo ar plaukuos kabo, nu sorry, jei ka izeidziau, bet cia kazkokia nesamone, jau kazkieno minetos petruskos man graziau laugh.gif Bet aisku, cia kiekvienai savaip
be to, man tas rutos perseginejimas po zakso irgi kazkokia pieva g.gif jeigu jos simbolizuoja nekaltuma, tai ka pana pasiraso ir jau kalta patampa, kad persegt reik laugh.gif o dar geriau, kai ir zakse, ir baznycioj segineja, isbegi laukan vel persisegi, kad baznycioj vel persegt blink.gif O kas rutu neranda, galiu pas tevus priraut, kaip piktzoliu priauge laugh.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (dzudi @ 2004 06 04, 07:38)
Papasakokite man viska is eiles... Kada tos rutos segamos, kada persegamos ir kur jos paskui dedamos? Kas tai daro pamerge, mama ar dar kas? Nu neraukiu siame reikale nieko...

Kada segamos as nepasakysiu. Persegamos baznycioje, bet ir cia gal kas nors mane ptaisys. O va paskui paprastai jos yra deginamos (kiek zinau pries islydint jaunuosius pirmai nakciai). Vienose vestuvese labai graziai "atsikrate"tu rutu. Po visu ceremoniju nuvaziavom prie upes, pirsliene nusege rutas, sudejo i grazia dezute, uzrakino ir atidave rakta jaunikiu. Sis ta rakta imete i upe, kad niekas nerastu ir nepasikesintu i zmonos rutas thumbup.gif
Atsakyti
o as segsiuosiu rutas. grazi tokie tradicija, faina. man kazkaip norisi rolleyes.gif ir su pirsliene viska suderinom. antra vestuviu diena deginsim rutas, sake, kad tokie tradicija g.gif
Atsakyti
Peledike, siaip man atrodo, kad rutas reikia degint antra diena g.gif , juk islydint jus miegot, jus dar tipo nekalti, tai kam jas degint? laugh.gif
o del to ismetimo i vandeni, mes tai taip su sirdim surakintom darysim, rakta ismesim, kai plaukiosim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (Isila @ 2004 06 05, 16:23)
o as segsiuosiu rutas. grazi tokie tradicija, faina. man kazkaip norisi rolleyes.gif ir su pirsliene viska suderinom. antra vestuviu diena deginsim rutas, sake, kad tokie tradicija g.gif

nors nelabai domiuosi tokiais dalykais,bet girdėjau per telika kalbėjo kažkokia
(Na ta kur papročius nageinėja) tai sakė kad lietuviai labai blogai daro kad rūtų vainikėlį degina,ištikro jį reikia sudžiovinti ir laikyti namuose ,kiti įrėmina ar pan , rūtu vainikėlis saugo namus ,nuo gaisrų nelaimių ir pan. tai tokos senas ir tikras paprotys.
Atsakyti