Ruduo vestuviu metas .... savaitgali maciau jaunaja su pilvuku ir rutu vainikeliu ;D. Mano klasioke tekejo 8-tam menesy , buvo su balta "tortine" suknele ir su rutu vainikeliu. ;D Per savo vestuves as kategoriskai atsisakiau detis rutu vainikeli , nors ir nebuvau nescia ir su busimuoju jau gyvenom 2metus. Sakiau visis zino , ir zmoniu nejuokinsiu.Mama net apsiverke "kaip nepatogu pries zmones!", lakste man is paskos , vis bandydama ismeigti i galva ir antra vestuviu diena vistiek ji sudegino ;D ;D ;D.Ka jus manote siuo klausimu? Ar reikia laikytis tradiciju ir ji detis jaunajai bet kokiu atveju? Nes pacios zinome , kad nekaltu jaunuju turbut nebebuna ?
Lašeli, mano tokia pat nuomonė, kaip ir tavo Tekėjau be vainikėlio, nesilaukiau ir šiaip nieks išoriškai neįrodytų, kad man jo nederėtų segėti plaukuos ;D ;D ;D Aš iki vestuvių 5 metus draugavau su savo vyru, turbūt irgi visiems viskas aišku buvo, o po penkių metų bedeginant tą vainikėlį apraudot savo nekaltybę, būtų gerokai be ryšio ;D Ačiū Dievui, tėvai nelakstė iš paskos bandydami jį man įsmeigt (kaip žiauriai beskambėtų ;D) į galvą ir net neiškėlė tokio klausimo. Manau, nereikia taip aklai laikytis tų tradicijų, bent jau man tai atrodo gan kurioziškai, nors visai netrukdo . Kiekvienam savo. Gal kas jį įsisega ir dėl tėvų šventos ramybės, kad prieš žmones patogu būtų ;) ;D
Na mano nuomone siuo atveju tai irgi kategoriska-kox dar wainikelis, kai tas "wainikelis" jau swiecia is tolo, kad neuzilgo bus seimos pagausejimas? ;D As tekejau ziema ir mano pilvukas jau buwo 5 men., tai kai mama pora dienu pries vestuves telefonu liudnu balsu pasake "Jerguteliau, nu niekur negaunu ruteliu vainikeliui... Gal pas -iene bus?...", tai as aisku taaaaip pradejau juoktis sakydama, kad nuskintos tos mano ruteles ir nereikia zmoniu juokinti
Labai juokinga, kai per vestuves jaunoji stengiasi uzsideti kuo pustesne, "tortiskesne" suknele bei su puokstele bando slepti pilvuka... Na ka ten prislepsi?.. Mano ir wyro nuomone yra wienoda-nera ko ta pilvuka slepti, kam slepti, kad greit bus dar vienas asmuo seimoje?.. ??? Per westuwes wyras netgi prase, kad issirinkciau suknele, kuri dar labiau paryskintu pilvuka... Na, ar paryskino, tai nezinau, bet kad neslepiau-tai tikrai
Labai juokinga, kai per vestuves jaunoji stengiasi uzsideti kuo pustesne, "tortiskesne" suknele bei su puokstele bando slepti pilvuka... Na ka ten prislepsi?.. Mano ir wyro nuomone yra wienoda-nera ko ta pilvuka slepti, kam slepti, kad greit bus dar vienas asmuo seimoje?.. ??? Per westuwes wyras netgi prase, kad issirinkciau suknele, kuri dar labiau paryskintu pilvuka... Na, ar paryskino, tai nezinau, bet kad neslepiau-tai tikrai
Mano vainikelio pasigedo kunigelis ;). sako, kur jusu vainikelis, sakau pas pirsliene rankinuke ;D. Zodziu ikalbejo jis mane vistik ji uzsideti, atseit ceremonija grazesne bus, grazius zodzius pasakys ;D, taigi nors nezadejau, bet istekejau su rutu vainikeliu ;D.
Bet istiesu kiekvienam savo, as nei pries nei uz. Siaip tai yra gana grazi tradicija atejusi is seno. Man asmeniskai patinka rutu kvapas ir visuomet asocijuojasi su vestuvemis. Nesuprantu kodel besilaukianti negali uzsideti rutu vainikelio ???, jei jau taip tai ji negali vilketi ir baltos sukneles. Juk balta vestuvine suknele taip pat simbolizuoja nekaltybe, tyruma, skaistuma. Argi netaip?
Bet istiesu kiekvienam savo, as nei pries nei uz. Siaip tai yra gana grazi tradicija atejusi is seno. Man asmeniskai patinka rutu kvapas ir visuomet asocijuojasi su vestuvemis. Nesuprantu kodel besilaukianti negali uzsideti rutu vainikelio ???, jei jau taip tai ji negali vilketi ir baltos sukneles. Juk balta vestuvine suknele taip pat simbolizuoja nekaltybe, tyruma, skaistuma. Argi netaip?
Gal aš ir senamadiška, bet tekėjau su rūtų vainikėliu. Nesilaukiau, su vyru preiš vestuves gyvenom pusę metų. Einant į bažnyčią vainikėlis nukrito ;D ;D ;D. Įtariu, tai buvo "ženklas", kad aš jau neskaisti. [smiley=lol.gif] [smiley=lol.gif] [smiley=lol.gif] [smiley=lol.gif]
pati du kartus buvau svočia ir abi nuotakos buvo su vainikėliais. Ir rūtos ne būtinai simbolizuoja nekaltybę, ypač XXI amžiuje. Mano manymu, rūtų vainikėlis reiškia, kad mergina dar netekėjus, o kai vainikėlis nuimamas, užrišama skarelė, kuri simbolizuoja moterystę ir nerūpestingų dienų pabaigą.
Mano vainikėlis guli medinej dėžutėj, garbingoj vietoj, sudžiūvęs, bet vis dar primena man, kad ir aš kažkada buvau nerūpestinga, laisva mergina. Primena nuostabią dieną mano gyvenime, kai aš tapau žmona.
Ir dar apie rūtų vainikėlį sako, kad jei nori susilaukt mergaitės, tai reikia vainikėlį po pagalve pasidėt. Aš pamiršau taip padaryt, tai vis dar nežinau[smiley=idontnow.gif], kas "gavosi"
pati du kartus buvau svočia ir abi nuotakos buvo su vainikėliais. Ir rūtos ne būtinai simbolizuoja nekaltybę, ypač XXI amžiuje. Mano manymu, rūtų vainikėlis reiškia, kad mergina dar netekėjus, o kai vainikėlis nuimamas, užrišama skarelė, kuri simbolizuoja moterystę ir nerūpestingų dienų pabaigą.
Mano vainikėlis guli medinej dėžutėj, garbingoj vietoj, sudžiūvęs, bet vis dar primena man, kad ir aš kažkada buvau nerūpestinga, laisva mergina. Primena nuostabią dieną mano gyvenime, kai aš tapau žmona.
Ir dar apie rūtų vainikėlį sako, kad jei nori susilaukt mergaitės, tai reikia vainikėlį po pagalve pasidėt. Aš pamiršau taip padaryt, tai vis dar nežinau[smiley=idontnow.gif], kas "gavosi"
Man pasakojo vieno sukneliu nuomos salono savininke, kad persistengia nuotakos su tais pilvuku slapstymais (juk visi zino, kiek laiko trunka nestumas : ), kartais net iki persileidimu :-/ Liudna. Ir dazniausiai slepimo aktyvistes buna nuotaku mamos.
As tuokiausi su pilvuku, bet ne todel, kad tekejau is reikalo, tiesiog musu vestuviu data pakoregavo artimo zmogaus mirtis. Neslepiau savo pilvuzo, atvirksciai, labai elegantiskai atrodziau. Ir suknele pritaike butent mano gabaritams, nereikejo atrodyti komiskai, suspaustai, "uzsleptai". Rutu vainiko neturejau, netradiciskai tikriausiai :
As tuokiausi su pilvuku, bet ne todel, kad tekejau is reikalo, tiesiog musu vestuviu data pakoregavo artimo zmogaus mirtis. Neslepiau savo pilvuzo, atvirksciai, labai elegantiskai atrodziau. Ir suknele pritaike butent mano gabaritams, nereikejo atrodyti komiskai, suspaustai, "uzsleptai". Rutu vainiko neturejau, netradiciskai tikriausiai :
Pritariu miško uogai-jau senai tas vainikėlis simbolizuoja ne nekaltybę, o greičiau mergavimą... aš irgi tekėjau su rūtom, nors jos jau buvo nuskintos ;D tik be pilvo-šitą užsiauginau praėjus 3m po vestuvių tik... Ir pačios vestuvės buvo tokios kaimiškos, tradicinės nors norėjosi kažkiek kitaip, bet kai tėvai muziką apmoka-tai nelabai papurkštausi... :-[ O ir juos pilnai suprantu-jiems irgi šventė... Kartais juokingos tos tradcijos, bet tokios jos mūsų lietuvėlėj, o kai pagalvoji, kad tik kartą tenka su jom susidurti, tai kodėl nepadalyvavus tam spektaklyje? ;D
O as tekejau 3 mestumo menesy ir suknele mano buvo taip pat ruda (na tokia varine labiau). Vainikely deginom, bet cia buvo taip per baliu: jau buvo 3 :o vestuviu diena ir pirsliene (teta mane nesiojusi nuo gimimo ant ranku) issitrauke is savo tasytes maza vainikeli (visi zinojo kad laukiuos - neslepiau). Niu visi jau girti buvo. Mes saldziai pasijuokem ir sudeginom ;D
As tekejau irgi be rutu vainikelio ir 2am menesy... Siaip mano a.a.mama ir nesiule man - dar apsitarem su ja, sakom, nereikia tu rutu, gi i baznycia eisim, tai pries davatkas nepatogu - dar kas netycia nuspres, kad cia nekaltas prasidejimas, sako, buna kartais, va pries 2000 metu paskutini karta... ;D ;D ;D
QUOTE |
Kartais juokingos tos tradcijos, bet tokios jos mūsų lietuvėlėj, o kai pagalvoji, kad tik kartą tenka su jom susidurti, tai kodėl nepadalyvavus tam spektaklyje? ;D |
Va butent... tikiesi viena karta sudalyvauti savo pacios vestuvese, todel nori kad viskas butu kaip pats nori ;)
QUOTE |
Noa Parašyta: Šiandien 11:30 As tekejau irgi be rutu vainikelio ir 2am menesy... Siaip mano a.a.mama ir nesiule man - dar apsitarem su ja, sakom, nereikia tu rutu, gi i baznycia eisim, tai pries davatkas nepatogu - dar kas netycia nuspres, kad cia nekaltas prasidejimas, sako, buna kartais, va pries 2000 metu paskutini karta... |
;D ;D ;D ;D ;D
As irgi be rutu tekejau (ir be nuometo). Su gyvom gelem sukuosenoj (tuo metu is mados dar nebuvo iseje medziagines ir plastmasines). Norejau palaidu plauku, bet perkalbejo ir sukele kuoda i virsu. Nasigailejau, buvo karsta, todel tokia sukuosena buvo "patogi ". Ir siaip musu vestuves buvo be tradiciju, vietoj pirsliu - liudinikai, vietoj pabroliu -pamergiu pulko - geriausiu draugu burys ir poravosi kas kaip norejo ;D
Aferiste, tai galejai ir paprasyt! Juk zinai, kad pas mumi visad ruteliu yra ;D. NOrs jau reiktu gal naikinti :. Paskutinioji sesuo istekejo...
O as labai labai senamadiska buvau - tekejau isisegus rutu vainikeli ;D. Ir dar didziavaus tuo ;). Nors ir nebuvau nescia, bet gyvenom pries tai su busimu vyru kartu gal 0.5 metukus...
O as labai labai senamadiska buvau - tekejau isisegus rutu vainikeli ;D. Ir dar didziavaus tuo ;). Nors ir nebuvau nescia, bet gyvenom pries tai su busimu vyru kartu gal 0.5 metukus...