O as siandien vel kepiau bananu keksa ir gavosi dar skaniau nei praeita karta! Gal todel kad orkaite geresne ir produktai lietuviski mergaites pabandykit - nesigailesit
p.s. beje patyrinejau lietuviskus kepimo miltelius tai sudetis gerokai skiriasi nuo mano anksciau naudotos angliskos baking powder be to maniske baking powder buvo su miltais, o va siandien naudojau tai tokius cukraus pavidalo miltelius.. gal cia koncentracija didesne ir tame atsakymas kodel sikart mano keksas zyyymiai puresnis buvo.. na ir zinok tu zmogau kas ir kaip
Mamos vardadieniui padariau tortą...
Biskvitinis tortas su varškės kremu
Biskvitui
4 kiaušinio baltymai
150 g cukraus
6 kiaušinio tryniai
1 pakelis vanilinio cukraus
1 citrinos tarkuota žievelė
75 g miltų
25 g krakmolo
1 a. š. kepimo miltelių (nepilnas)
Įdarui
9 lapeliai želatinos (20 g)
500 g neriebios varškės
2 citrinų tarkuota žievelė ir sultys
150 g cukraus
1 skardinė konservuotų abrikosų ar persikų
200 g aviečių (arba vyšnių, braškių ir pan.)
500 ml plakamos grietinėlės
smulkinti riešutai ar kokoso drožlės
Biskvitas. Baltymus mikseriu išplakti iki putų. Plona srovele nenustojant plakti suberti 50 g cukraus ir toliau plakti iki standumo.
Trynius, likusį cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos žievelę sumaišyti ir kruopščiai išplakti (~ 5 min.).
Trynių kremą šluotele atsargiai įmaišyti į baltymus. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišyti ir persijoti į kiaušinių masę. Atsargiai išmaišyti.
Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Atsargiai sukrėsti masę ir išlyginti paviršių. Kepti iki 175° C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Biskvitą ataušinti ant grotelių. Perpjauti horizontaliai į dvi dalis.
Įdaras. Želatiną užmerkti šaltame vandenyje ir leisti išbrinkti. Varškę sumaišyti su citrinų sultimis, žievele ir cukrumi. Išplakti mikseriu, kol ištirps cukrus. Abrikosus sudėti į sietelį, kad nuvarvėtų (skysčio neišpilti). Želatiną ištirpinti 3 v. š. pašildyto abrikosų sirupo. Avietes ir pusę abrikosų atskirai sutrinti į piurė. Želatiną sumaišyti su varške. Varškės masę padalinti į dvi lygias dalis. Į vieną dalį įmaišyti aviečių piurė, į kitą abrikosų piurė. Kai varškės kremas ims stingti, išplakti grietinėlę ir pusę sumaišyti su abrikosine varške, kitą pusę su avietine.
Apatinę biskvito dalį apjuosti išardomos torto formos kraštu. Ant biskvito paskleisti avietinę masę ir išlyginti paviršių. Dėti viršutinę biskvito dalį ir ant jos išdėlioti abrikosų puseles (kelias palikti tortui papuošti). Užpilti abrikosiniu kremu. Tortą pabarstyti smulkintais riešutais ar kokoso drožlėmis ir papuošti likusiais abrikosais. Dėti į šaldytuvą, kol kremas visiškai sustings.
P. S. varškę naudojau Mūsų švelniąją liesą (sudėjau 3 indelius). Varškės kremas man pasirodė rūgštokas, tad dar įbėriau kelis šaukštus cukraus (prieš dėdama želatiną). Vietoje abrikosų dėjau persikus. Ant biskvito juos paskleidžiau supjausčiusi kubeliais. Biskvitą dar sulaisčiau sirupu nuo persikų... Tortas labai gaivus ir skanus Atleiskite už ne itin kokybiškas nuotraukas...
Biskvitinis tortas su varškės kremu
Biskvitui
4 kiaušinio baltymai
150 g cukraus
6 kiaušinio tryniai
1 pakelis vanilinio cukraus
1 citrinos tarkuota žievelė
75 g miltų
25 g krakmolo
1 a. š. kepimo miltelių (nepilnas)
Įdarui
9 lapeliai želatinos (20 g)
500 g neriebios varškės
2 citrinų tarkuota žievelė ir sultys
150 g cukraus
1 skardinė konservuotų abrikosų ar persikų
200 g aviečių (arba vyšnių, braškių ir pan.)
500 ml plakamos grietinėlės
smulkinti riešutai ar kokoso drožlės
Biskvitas. Baltymus mikseriu išplakti iki putų. Plona srovele nenustojant plakti suberti 50 g cukraus ir toliau plakti iki standumo.
Trynius, likusį cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos žievelę sumaišyti ir kruopščiai išplakti (~ 5 min.).
Trynių kremą šluotele atsargiai įmaišyti į baltymus. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišyti ir persijoti į kiaušinių masę. Atsargiai išmaišyti.
Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Atsargiai sukrėsti masę ir išlyginti paviršių. Kepti iki 175° C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Biskvitą ataušinti ant grotelių. Perpjauti horizontaliai į dvi dalis.
Įdaras. Želatiną užmerkti šaltame vandenyje ir leisti išbrinkti. Varškę sumaišyti su citrinų sultimis, žievele ir cukrumi. Išplakti mikseriu, kol ištirps cukrus. Abrikosus sudėti į sietelį, kad nuvarvėtų (skysčio neišpilti). Želatiną ištirpinti 3 v. š. pašildyto abrikosų sirupo. Avietes ir pusę abrikosų atskirai sutrinti į piurė. Želatiną sumaišyti su varške. Varškės masę padalinti į dvi lygias dalis. Į vieną dalį įmaišyti aviečių piurė, į kitą abrikosų piurė. Kai varškės kremas ims stingti, išplakti grietinėlę ir pusę sumaišyti su abrikosine varške, kitą pusę su avietine.
Apatinę biskvito dalį apjuosti išardomos torto formos kraštu. Ant biskvito paskleisti avietinę masę ir išlyginti paviršių. Dėti viršutinę biskvito dalį ir ant jos išdėlioti abrikosų puseles (kelias palikti tortui papuošti). Užpilti abrikosiniu kremu. Tortą pabarstyti smulkintais riešutais ar kokoso drožlėmis ir papuošti likusiais abrikosais. Dėti į šaldytuvą, kol kremas visiškai sustings.
P. S. varškę naudojau Mūsų švelniąją liesą (sudėjau 3 indelius). Varškės kremas man pasirodė rūgštokas, tad dar įbėriau kelis šaukštus cukraus (prieš dėdama želatiną). Vietoje abrikosų dėjau persikus. Ant biskvito juos paskleidžiau supjausčiusi kubeliais. Biskvitą dar sulaisčiau sirupu nuo persikų... Tortas labai gaivus ir skanus Atleiskite už ne itin kokybiškas nuotraukas...
sonatina saunus tortas, gaila kad pas mus varskes nerasta bandysiu su kitu tokiu produktu turinciu panasuma i varske
gal patartumet kuom butu galima pakeisti manu kruopas karaliskuju kepenu recepte, gavau kepenu, bet manu cia nei su ziburiu nerasiu
mastau, gal sauksta miltu ir sauksta krakmolo
mastau, gal sauksta miltu ir sauksta krakmolo
jolančiuk, supratau
Ineciuk, smagu sutikti ir daugiau maisto gaminimo fanatikių
Dėl inkstų ir širdžių tai nelabai žinau, ką patarti... Iš inkstų agurkinę sriubą virk
Aš retkarčiais gaminu vištų širdeles - tiesiog išverdu ir patroškinu su daržovėmis ir grietine Na dar pasidairysiu kokių receptų...
Vietoje manų kruopų į kepenis tikrai gali dėti miltų ar krakmolo (arba ir to, ir to)
O kuriam pasaulio krašte nėra varškės??? Visų pirma, varškę gali pasidaryti pati Arba pakeisti, pavyzdžiui, rikota (jos tikrai visur yra, ar ne? ) Arba dar tiktų koks nors cream cheese...
jurginėli, aš lizdelius laužiau rankomis, jie laužiasi tikrai labai lengvai Bet gal tavo kitokie lizdeliai, ne itin stori, tai jų gali tada išvis nelaužti
garbane, labai smagu, kad keksas gavosi dar skanesnis O kokios markės kepimo miltelius pirkai Lietuvoje? Aš visada naudoju tik Dr. Oetker, tai jie tikrai miltelių, o ne cukraus pavidalo
Ineciuk, smagu sutikti ir daugiau maisto gaminimo fanatikių
Dėl inkstų ir širdžių tai nelabai žinau, ką patarti... Iš inkstų agurkinę sriubą virk
Aš retkarčiais gaminu vištų širdeles - tiesiog išverdu ir patroškinu su daržovėmis ir grietine Na dar pasidairysiu kokių receptų...
Vietoje manų kruopų į kepenis tikrai gali dėti miltų ar krakmolo (arba ir to, ir to)
O kuriam pasaulio krašte nėra varškės??? Visų pirma, varškę gali pasidaryti pati Arba pakeisti, pavyzdžiui, rikota (jos tikrai visur yra, ar ne? ) Arba dar tiktų koks nors cream cheese...
jurginėli, aš lizdelius laužiau rankomis, jie laužiasi tikrai labai lengvai Bet gal tavo kitokie lizdeliai, ne itin stori, tai jų gali tada išvis nelaužti
garbane, labai smagu, kad keksas gavosi dar skanesnis O kokios markės kepimo miltelius pirkai Lietuvoje? Aš visada naudoju tik Dr. Oetker, tai jie tikrai miltelių, o ne cukraus pavidalo
Sonatina, siūlau į varškės apkepą vietoj manų kruopų dėti kus kuso kruopas. Tik 1 šaukštu mažiau dėti.
Sonatina, rytoj mano vestuvių metinės, tai noriu paklausti ką galėtum pasiūlyti tikios įsoūdingesnio pagaminti: iš antrų patiekalų ir desertų. Iš desertų gal pyragą kokį, kad reikėtų orkaitėj kepti .
Tik pirmiausiai matyt, kad reikės formom apsiprekinti , nes gyvenime nesu jokių desertų kepusi .
Tik pirmiausiai matyt, kad reikės formom apsiprekinti , nes gyvenime nesu jokių desertų kepusi .
Aš irgi noriu pagirti ir padėkoti sonatinai už receptukus Kotletai su sufle kepurėlėmis tapo vienu mėgstamiausiu mūsų šeimynos patiekalų, o apie kotletų kepimą keptuvėje jau net minčių nekyla
Dabar bandysiu bananinius blynelius, nes kaip tik guli 2 taškuoti bananai namie
Dabar bandysiu bananinius blynelius, nes kaip tik guli 2 taškuoti bananai namie
QUOTE(prieblanda @ 2006 09 07, 09:23)
Tarp Sonatinos receptų labai daug su sūriu ir majonezu. Dėl sūrio gal jau tiek tos, bet kuo būtų galima pakeisti majonezą, nes mano šeimynoj yra tokių, kuriems jo nelabai galima
Dėl polinkio tukti, turiu atidžiai rinktis maistą, todėl nepraslydo pro akis, kad receptai labai apsunkinti kaloringais produktais. (Sonatina čia ne priekaištas, o tik baltas pavydas, kad tikriausiai niekas neina į kūną). Aš pati esu išbandžiusi cukinijų-tuno pyragą. Tikrai labai liuks receptas. Mano patobulinimai, sumažinantys kalorijas: naudojau rupius miltus, į kiaušinių plakinį įdėjau tik šaukštą grietinės ir truputį sūrio.
Pasiūlymas kuom pakeisti majonezą: kepant, troškinant dėti 12 proc. Rama grietinėlės padažu .
AIRA, smagu, kad kotletai patinka O taškuoti bananai patys tinkamiausi šiems blynams
Makarska, nepavydėk, nes polinkį ir aš turiu Bet aš ne kartą įsitikinau, kad svoris didėja tikrai ne nuo majonezo, o nuo miltinių ir saldžių patiekalų (bent jau man ) O pasiūlymas tikrai geras, reikės pamėginti
Makarska, nepavydėk, nes polinkį ir aš turiu Bet aš ne kartą įsitikinau, kad svoris didėja tikrai ne nuo majonezo, o nuo miltinių ir saldžių patiekalų (bent jau man ) O pasiūlymas tikrai geras, reikės pamėginti
QUOTE(Ineciukas @ 2006 09 07, 20:50)
gal patartumet kuom butu galima pakeisti manu kruopas karaliskuju kepenu recepte, gavau kepenu, bet manu cia nei su ziburiu nerasiu
mastau, gal sauksta miltu ir sauksta krakmolo
mastau, gal sauksta miltu ir sauksta krakmolo
Siaip tai manu gali nusipirkti uzsienio parduotuvese,jie yra smulkesni ir angliskai vadinasi-SEMOLINA,mat as nezinau kuriame tu pasaulio kraste randiesi