Na aš vakar kepiau "Sagutes" tai labai patiko,tik kad per tą norą greičiau viską padaryti,sudėjau visas į skardą ir tarpus per mažus padariau tai nelabai išsipūtė,bet vistiek skanu.Dėkui Sonatinai
Čalykušu, na galiojimo terminą tai jau visada reikėtų pasižiūrėti Aš kildinu orkaitėje (įkaitinu iki 50 C, išjungiu ir dedu uždengtą dubenį su tešla, galima ir dureles palikti vos vos praviras)
Shiduh, smagu, kad blynai ir baravykai pavyko ir patiko
Kaliteja, ačiū Malonu, kad "Sagos" buvo skanios
Shiduh, smagu, kad blynai ir baravykai pavyko ir patiko
Kaliteja, ačiū Malonu, kad "Sagos" buvo skanios
Sonatina, SOS.
Darysiu balandėlių apkepą.
Prie ingredientų parašyta, kad reikia sultinio. O prie aprašymo neparašyta kur tą sultinį dėti.
Būk gera atrašyk, nes einu daryti valgyti .
Darysiu balandėlių apkepą.
Prie ingredientų parašyta, kad reikia sultinio. O prie aprašymo neparašyta kur tą sultinį dėti.
Būk gera atrašyk, nes einu daryti valgyti .
Atsiprašau Sonatinos,bet ištirpink karštam vandenuke ir supilk ant paruošto apkepo prieš kepimą Ten nurodyta trys puodeliai,na maždaug.Aš niekad nieko nematuoju.Viską dedu "iš akies".Pati porcijas reguliuoju
QUOTE(Sandriuks @ 2006 09 06, 18:30)
Atsiprašau Sonatinos,bet ištirpink karštam vandenuke ir supilk ant paruošto apkepo prieš kepimą Ten nurodyta trys puodeliai,na maždaug.Aš niekad nieko nematuoju.Viską dedu "iš akies".Pati porcijas reguliuoju
Ačiū Sandriuk .
O aš galvojau kaip dabar daryti: ar dėti tik druskos ar druskos nedėti ir pilti sultinį.
Tai dabar aišku, kad pilsiu sultinį.
O šiaip tikiuosi, kad nepagalvojai, kad nežinau ką su sultiniu reikia daryti ir kam jis reikalingas?
labai noriu padėkot Sonatinai už žuvį marinate ,dabar tai bus mano mėgstamiausias receptas,daug ką išbandžiau:varškinį tinginį bandelės su cinamonu ,varškiniai blynai,žuvis prancūziškai ,aguoniniai trikampėliai,kalakutienos vyniotinis,jautienos stroganovas,viskas pavyko ir buvo labai skanu,ačiū tau
gaminau makaronų lizdelius su faršu tik aš gal per daug garstyčių įdėjau arba garstyčios per aštrios
Šįvakar valgėme labai skanų vyniotinį...
Kiaušinių faršo vyniotinis
5 kiaušiniai
250 g majonezo
350 g tarkuoto fermentinio sūrio
Įdarui
500 g faršo
1 svogūno galva
1 kiaušinis
druskos, pipirų
Kiaušinius sumaišyti su majonezu ir sūriu. Supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 20 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje.
Šiek tiek ataušinti. Turi gauti gražus minkštas omletinis pagrindas.
Ant pagrindo paskleisti įdarą: faršą, sumaišytą su kiaušiniu, smulkiai supjaustytu svogūnu, pagardintu druska ir pipirais.
Pradedant trumpuoju kraštu susukti į vyniotinį. Vyniojasi labai lengvai.
Kepti dar 40 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje.
P. S. vyniotinio gaunasi nemažai, bet jį galima supjausčius gabaliukais užšaldyti, o vėliau atšildyti mikrobangų krosnelėje. Skardą naudojau standartinę, esančią prie orkaitės. Faršą reikia dėti žalią ir į jį nepadauginti druskos (aš įdėjau 1 a. š., bet jau buvo šiek tiek per sūru), nes omletas gaunasi pakankamai sūrus (kitą kartą, kad nesigautų taip sūriai, dėsiu majonezo ir grietinės mišinį). Tikrai labai paprasta ir skanu
Kiaušinių faršo vyniotinis
5 kiaušiniai
250 g majonezo
350 g tarkuoto fermentinio sūrio
Įdarui
500 g faršo
1 svogūno galva
1 kiaušinis
druskos, pipirų
Kiaušinius sumaišyti su majonezu ir sūriu. Supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 20 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje.
Šiek tiek ataušinti. Turi gauti gražus minkštas omletinis pagrindas.
Ant pagrindo paskleisti įdarą: faršą, sumaišytą su kiaušiniu, smulkiai supjaustytu svogūnu, pagardintu druska ir pipirais.
Pradedant trumpuoju kraštu susukti į vyniotinį. Vyniojasi labai lengvai.
Kepti dar 40 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje.
P. S. vyniotinio gaunasi nemažai, bet jį galima supjausčius gabaliukais užšaldyti, o vėliau atšildyti mikrobangų krosnelėje. Skardą naudojau standartinę, esančią prie orkaitės. Faršą reikia dėti žalią ir į jį nepadauginti druskos (aš įdėjau 1 a. š., bet jau buvo šiek tiek per sūru), nes omletas gaunasi pakankamai sūrus (kitą kartą, kad nesigautų taip sūriai, dėsiu majonezo ir grietinės mišinį). Tikrai labai paprasta ir skanu
QUOTE(JoanaS @ 2006 09 06, 20:46)
Labai noriu pakalusti, kur perkat tuos makaronų lizdelius kiek žiūrinėjau, niekaip nerandu įsivaizduoju, kad jie turėtų prie makaronų būt, betčia gal tik didžiosiose parduotuvėse
aš pirkau "saulutėje" bet mačiau ir norfoj ir kt centruose
Siandien dariau , kaip Sonatina sako viena is top 10 patiekalu - vistiena jogurtiniame padaze. Aisku, nieko naujo nepasakysiu - patiekalas pavyko ir buvo labai skanus buvo...
aciukas
aciukas
SOnatina tik nepamiršk šio recepto (vyniotinio) į dėti į pirmą puslapį