Šįvakar turėjome svečių, tad dariau kelis užkandžius ir desertą...
Musas su krabų mėsa
160 ml žuvies (daržovių ar paukštienos) sultinio
4,5 - 5 g želatinos (3 lapeliai)
150 g varškės sūrelio
400 g krabų mėsos
1 maža svogūno galvutė, smulkiai supjaustyta
1 v. š. smulkintų krapų
1 v. š. majonezo
druskos, pipirų
Užmerkti želatiną šaltame vandenyje. Blenderyje susmulkinti pusę krabų mėsos, sumaišyti su svogūnais, krapais, majonezu ir sūriu.
Dėti masę į dubenį ir plona srovele supilti želatiną, ištirpintą karštame sultinyje. Į masę įmaišyti likusią smulkiai supjaustytą krabų mėsą, kruopščiai išmaišyti, pagardinti druska ir pipirais. Perlieti formeles šaltu vandeniu, sudėti paruoštą masę ir padėti į šaldytuvą 3 4 val.
P. S. žinoma krabų mėsos neturėjau , tad dariau su krabų lazdelėmis (tiktų ir krevetės...). Naudojau Mūsų tepamą varškės sūrelį su žalumynais (visą 185 g indelį) ir visą krabų lazdelių pakuotę (500 g). Tikrai labai nesudėtinga ir labai skanu
Dar iškepiau tradicinį neapolitietišką pyragą "Dunojus" (Torta Danubio), tik normaliai negalėjau nufotografuoti prie svečių
Pyragas "Dunojus"
Mielinė tešla pagal šio recepto 2 variantą
1 kiaušinis, pyragui aptepti
aguonos, sezamo sėklos ar kalendra, apibarstyti
Įdaras
150 g sūrio
100 g virto kumpio (rūkytos ar virtos dešros ir pan.)
Paruošti mielinę tešlą. 26 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Tešlą padalinti į 16 - 18 gabaliukų.
Kiekvieną gabaliuką iškloti į paplotėlį ir į vidurį dėti po kelis gabalėlius kumpio ir sūrio.
Tada tešlos kraštelius suimti ir suformuoti rutulį.
Į formos vidurį dėti viena paruoštą tešlos rutulį, o aplink jį gražiai išdėlioti ir kitus tešlos rutulius. Rutuliukų nereikia labai suglausti, nes kepdami jie išsipūs.
Paruoštus rutulius aptepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti aguonomis, sezamu, kalendra ir pan.
Kepti iki 200° C įkaitintoje 30 - 40 min., kol gražiai apskrus.
P. S. pyragas labai skanus ir šiltas, ir šaltas. Geriau naudoti išraiškingesnio skonio sūrį. Kadangi tešlą dariau pagal nurodytą receptą, suformuoto pyrago nebereikia kildinti, o iškarto reikia kepti Jeigu kas pageidausite, galėsiu parašyti ir originalų tešlos receptą... Tarp kitko, galima daryti ir su saldžiu įdaru pagal jūsų nuožiūrą
Pyragas "Dunojus"
Mielinė tešla pagal šio recepto 2 variantą
1 kiaušinis, pyragui aptepti
aguonos, sezamo sėklos ar kalendra, apibarstyti
Įdaras
150 g sūrio
100 g virto kumpio (rūkytos ar virtos dešros ir pan.)
Paruošti mielinę tešlą. 26 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Tešlą padalinti į 16 - 18 gabaliukų.
Kiekvieną gabaliuką iškloti į paplotėlį ir į vidurį dėti po kelis gabalėlius kumpio ir sūrio.
Tada tešlos kraštelius suimti ir suformuoti rutulį.
Į formos vidurį dėti viena paruoštą tešlos rutulį, o aplink jį gražiai išdėlioti ir kitus tešlos rutulius. Rutuliukų nereikia labai suglausti, nes kepdami jie išsipūs.
Paruoštus rutulius aptepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti aguonomis, sezamu, kalendra ir pan.
Kepti iki 200° C įkaitintoje 30 - 40 min., kol gražiai apskrus.
P. S. pyragas labai skanus ir šiltas, ir šaltas. Geriau naudoti išraiškingesnio skonio sūrį. Kadangi tešlą dariau pagal nurodytą receptą, suformuoto pyrago nebereikia kildinti, o iškarto reikia kepti Jeigu kas pageidausite, galėsiu parašyti ir originalų tešlos receptą... Tarp kitko, galima daryti ir su saldžiu įdaru pagal jūsų nuožiūrą
Įsimylėjusi Boruže, jeigu dešrelės neskanios, jos ir nepasidarys skanios net ir tapusios "Sagutėmis" Tad tikrai geriau dėti normalias dešreles, kurias ir taip valgote
O dėl tinginio tai net nežinau... Vieną vaisių rinkčiausi saldesnį, kitą rūgštesnį... Su niekuo iš tavo išvardintų nebandžiau...
Shiduh, o skanūs blynai, ar tik tiek, kad nesuplyšę?
Smagu, kad lietiniai patiko O kuo tešla skystesnė, tuo blyneliai plonesni ir skanesni...
O dėl tinginio tai net nežinau... Vieną vaisių rinkčiausi saldesnį, kitą rūgštesnį... Su niekuo iš tavo išvardintų nebandžiau...
Shiduh, o skanūs blynai, ar tik tiek, kad nesuplyšę?
Smagu, kad lietiniai patiko O kuo tešla skystesnė, tuo blyneliai plonesni ir skanesni...
purus man nelabai, bet vaikui tai patiko. bet cia gal labiau vaflines kalte, kuri kazkodel suteikia maistui kartumo siek tiek, be to jie daresi iskarto labai trapus, o man patinka minksti blynai. uz tai lietiniai, tai jau mano blynai, esciau ir esciau tik kad figura neleidzia. tokio skonio lietinius kazkur esu jau valgius. dabar saldytuve sala obuoliu-braskiu uogienes tesla, tfu tiksliau pyrago tesla. tik uogiene desiu kazkokia kita, nes braskiu neturiu. kaip manai ar tiktu j. serbentu? turiu pertekliu.
O štai ir žadėtasis desertas (atleiskite už nekokią nuotrauką )...
Musas su baltuoju šokoladu ir braškių padažu
Musas
2 v. š. apelsinų sulčių
100 g baltojo šokolado
1 lapelis (2 g) želatinos
200 ml riebios grietinėlės
3 kiaušinio tryniai
50 ml cukraus
Padažas
200 g braškių
100 ml apelsinų sulčių
1 2 v. š. cukraus
Užmerkti želatiną šaltame vandenyje. Išplakti grietinėlę. Trynius išplakti su cukrumi iki baltumo (kol cukrus visiškai ištirps). Karštose apelsinų sultyse ištirpinti želatiną ir sudėti susmulkintą šokoladą. Palaikyti nuolat maišant ant silpnos ugnies, kol šokoladas visiškai ištirps.
Į šią masę atsargiai įmaišyti grietinėlę ir trynius. Sudėti musą į formeles ir pastatyti į šaldytuvą 1 val.
Padažui braškes blenderiu sutrinti su sultimis ir cukrumi.
Užpilti ant muso ir patiekti.
P. S. musas labai skanus... Jį galima pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve uždengus plėvele iki 2 parų (be padažo). Į apelsinų sultis įmaišiau šaukštą apelsinų likerio. Cukraus į braškes dėjau šiek tiek daugiau, nes šaldytos braškės buvo nelabai saldžios...
Musas su baltuoju šokoladu ir braškių padažu
Musas
2 v. š. apelsinų sulčių
100 g baltojo šokolado
1 lapelis (2 g) želatinos
200 ml riebios grietinėlės
3 kiaušinio tryniai
50 ml cukraus
Padažas
200 g braškių
100 ml apelsinų sulčių
1 2 v. š. cukraus
Užmerkti želatiną šaltame vandenyje. Išplakti grietinėlę. Trynius išplakti su cukrumi iki baltumo (kol cukrus visiškai ištirps). Karštose apelsinų sultyse ištirpinti želatiną ir sudėti susmulkintą šokoladą. Palaikyti nuolat maišant ant silpnos ugnies, kol šokoladas visiškai ištirps.
Į šią masę atsargiai įmaišyti grietinėlę ir trynius. Sudėti musą į formeles ir pastatyti į šaldytuvą 1 val.
Padažui braškes blenderiu sutrinti su sultimis ir cukrumi.
Užpilti ant muso ir patiekti.
P. S. musas labai skanus... Jį galima pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve uždengus plėvele iki 2 parų (be padažo). Į apelsinų sultis įmaišiau šaukštą apelsinų likerio. Cukraus į braškes dėjau šiek tiek daugiau, nes šaldytos braškės buvo nelabai saldžios...
Kepiau vištieną su daržovėmis jogurto padaže. Bet kepiau paprastoje skardoje: pridėjau bulvių, morkų, paprieskoniavau ir tada uždėjau 2 kumpelius truputį su tuo jogurto padažu palaikytus (padažo nusipirkau tik mažą pakiuką - 75 ml), dar ant bulvių užvarvinau kažkiek padažo, sūrio patarkavau, skardą "aprengiau" su folija ir kepiau apie pusvalandį, tada nuėmiau foliją, dar 10 min pakepiau ir gavosi labai gerai ir labai skaniai
Atsiprašau, gal atitrūkau nuo temos: o koks tas jogurto marinatas? Perkamas?
Kira, labai smagu, kad gavosi skaniai
Limcamca, štai receptas: Vištiena su daržovėmis jogurto padaže O ten yra ir padažo nuotrauka
Limcamca, štai receptas: Vištiena su daržovėmis jogurto padaže O ten yra ir padažo nuotrauka
Vaje kaip skaniai tas musas atrodo Kaip mėgstu tokius desertus...O ten dar toks rudas sluoksnis yra kažkoks tarp balto ir raudono ar man vaidenasi?
Jau nebespėju visų Sonatinos receptų išbandyt, tokia eilė laukia ir ji nuolat ilgėja Gal Sonatiną atostogų išleidžiam
Jau nebespėju visų Sonatinos receptų išbandyt, tokia eilė laukia ir ji nuolat ilgėja Gal Sonatiną atostogų išleidžiam