sonatina, tai geriau jau tu dek retai receptus, kad ir karta koki per savaite ar menesi, vistiek dar kruva neisbandyta, bet nenustok temu atidarineti.
ar teisingai supratau, kad purius blynus galima kepti vaflineje?
silver 27, ačiū Malonu, kad paplotėliai patiko
Dorinda, smagu, kad apkepas gavosi skanus
mexica, aš ir neturiu recepto, tiesiog siūliau blynelius valgyti su pirktiniu padažu... Bet paieškojusi radau receptų...
Tailandietiškas saldus čili padažas
4 čili pipirai, sumalti
4 tailandietiški čili pipirai, susmulkinti
1 puodelis cukraus
1/2 puodelio vandens
1/2 puodelio ryžių acto
2 v. š. išspausto česnako
1/2 a. š. saldžiosios paprikos
1 a. š. druskos
1 v. š. žuvies padažo
1 v. š. šviežių laimo ar citrinų sulčių
Nedideliam puode storu dugnu sumaišyti čili pipirus, cukrų, vandenį, actą, česnakus, papriką ir druską. Užvirti ant vidutinės ugnies. Maišyti, kol ištirps cukrus ir druska ir sumažinti ugnį. Virti ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės. Nukelti nuo viryklės ir įmaišyti žuvies padažą ir citrinos ar laimo sultis. Jei norite tirštesnio padažo, galite įmaišyti ½ a. š. miltų, sumaišytu su šlakeliu vandens.
Prieš patiekiant, ataušinti iki kambario temperatūros. Ataušusį padažą sudėti į sandarų indelį ir laikyti kambario temperatūroje 2 3 dienas.
Saldus čili padažas
4 ilgi raudoni čili pipirai
2 česnako skiltelės
20 ml žuvies padažo
100 g cukraus
100 ml ryžių acto
100 ml vandens
Česnakus ir čili pipirus susmulkinti grūstuvėje, tada dėti visus ingredientus į puodą storu dugnu, užvirti ir virti ant silpnos ugnies iki sirupo konsistencijos. Kai atšals, patiekti.
Shiduh, žiūrėsim, kaip ten bus toliau O dėl blynų viską supratai teisingai - galima kepti ir vaflinėje
Dorinda, smagu, kad apkepas gavosi skanus
mexica, aš ir neturiu recepto, tiesiog siūliau blynelius valgyti su pirktiniu padažu... Bet paieškojusi radau receptų...
Tailandietiškas saldus čili padažas
4 čili pipirai, sumalti
4 tailandietiški čili pipirai, susmulkinti
1 puodelis cukraus
1/2 puodelio vandens
1/2 puodelio ryžių acto
2 v. š. išspausto česnako
1/2 a. š. saldžiosios paprikos
1 a. š. druskos
1 v. š. žuvies padažo
1 v. š. šviežių laimo ar citrinų sulčių
Nedideliam puode storu dugnu sumaišyti čili pipirus, cukrų, vandenį, actą, česnakus, papriką ir druską. Užvirti ant vidutinės ugnies. Maišyti, kol ištirps cukrus ir druska ir sumažinti ugnį. Virti ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės. Nukelti nuo viryklės ir įmaišyti žuvies padažą ir citrinos ar laimo sultis. Jei norite tirštesnio padažo, galite įmaišyti ½ a. š. miltų, sumaišytu su šlakeliu vandens.
Prieš patiekiant, ataušinti iki kambario temperatūros. Ataušusį padažą sudėti į sandarų indelį ir laikyti kambario temperatūroje 2 3 dienas.
Saldus čili padažas
4 ilgi raudoni čili pipirai
2 česnako skiltelės
20 ml žuvies padažo
100 g cukraus
100 ml ryžių acto
100 ml vandens
Česnakus ir čili pipirus susmulkinti grūstuvėje, tada dėti visus ingredientus į puodą storu dugnu, užvirti ir virti ant silpnos ugnies iki sirupo konsistencijos. Kai atšals, patiekti.
Shiduh, žiūrėsim, kaip ten bus toliau O dėl blynų viską supratai teisingai - galima kepti ir vaflinėje
Noriu pasakyti ,kadšinių-faršo vyniotinis gavosi liuks.Niekas neprilipo,puikiai susivyniojo.Karšto neragavom,nes vėlai pagaminau.Skanavom sekančią dieną. Sekantį kartą įdarui naudosiu grybus.O su šokladiniais momentais patyriau fiasko
Na o mes vakar skanavom kalakutienos zuikį su sūriu Labai skanus, tik man jau kažkaip pabodę santa marios prieskoniai vištienai, kokius dar būtų galima išbandyti?
O šiandien kepiau obuolių pyragą su jogurtu, nu labai Tik va neradau vanilinio jogurto, naudojau žemuoginį, man rodos vanilinis būtų dar skaniau , o viršų šokoladu apliejau
O šiandien kepiau obuolių pyragą su jogurtu, nu labai Tik va neradau vanilinio jogurto, naudojau žemuoginį, man rodos vanilinis būtų dar skaniau , o viršų šokoladu apliejau
QUOTE(Shiduh @ 2006 09 30, 02:55)
sonatina, tai geriau jau tu dek retai receptus, kad ir karta koki per savaite ar menesi, vistiek dar kruva neisbandyta, bet nenustok temu atidarineti.
ar teisingai supratau, kad purius blynus galima kepti vaflineje?
ar teisingai supratau, kad purius blynus galima kepti vaflineje?
Na jei nesupyksit as i sita klausima galiu atsakyt taip purius blynus galima kepti vaflineje, as kepiau man be galo skanus gavosi
Sonstins,galvojau kad ismeginisu daug tavo receptu bet i keksus net neziurejau,o siandien galvojau ka cia skanaus pasigaminti ir kadangi neturejau kocelau,tai beliko tik keksa daryt 2 Dariau sokoladini keksa su kriausem,tai as tau net nemoku apsakyt koks skanus gavosi!!! Skanesnio nei as,nei mano vyrelis nebuvo valges Isimt graziai nelabai pavyko,nors isemiau jau atsalusi,bet svarbiausia--dieviskas skonis Rytoj darysiu is dvigubos normos,o kita savaitgali vesiuos i svecius is trigubos porcijos,jei ismoksiu graziai isimt
QUOTE(garbane @ 2006 09 30, 16:27)
sonatina, o is kur gauti ta marcipanu mase..?
Maciau pirkti Rimi, prie pabarstymu tortui. Gali ir paciai pasidaryti tik terliones daug.
Kažkaip šis savaitgalis mūsų namuose tapo Sonatinos receptų savatgaliu
Pusryčiams kepiau Kaizerio omletą - labai skanu Tinkamas šventiškesniems pusryčiams
Pietums bandžiau sukurpti vištieną jogurto padaže, bet čia ne viskas taip sklandžiai vyko kaip tikėjausi. Pirmiausia, tai HyperRimi neradau jokio jogurtinio padažo, o Kuhne firmos buvo tik garstyčios Kad galčjau bandyti kokį kitą baltą salotų padažą net nepagalvojau Taigi pirkau natųralaus jogurto, į kurį primaišiau visokių prieskonių bei porą šaukštų majonezo. Prie daržovių pridėjau cukinijų, o vietoj kumpelių naudojau vištos krūtinėlę. Rezultate gavosi daug skysčio, o norėjau tirštai Ir padažo prie krūtinėlės kažkaip norėjosi, kad būtų šlapiau
Žinau, kad yra toks labai gardus "pepper souce", bet nemoku jo pagaminti
Bet patiekalų bandymų dieną išgelbėjo kukurūzų burbuolės, kurios pasirodė labai gardžios
Rytoj pusryčiams bus cukinijos su grybais ir sezamu, pietums turėjo būti kiauliena korėjietiškai, bet atidėta, nes visi užsipageidavo tradicinių šašlykų Kepsiu greitą obuolių pyragą, o pirmadieniui į darbą įsidėt bus fokača
p.s. norėjau įdėti nuotraukų, bet milžiniškos gavosi
Pusryčiams kepiau Kaizerio omletą - labai skanu Tinkamas šventiškesniems pusryčiams
Pietums bandžiau sukurpti vištieną jogurto padaže, bet čia ne viskas taip sklandžiai vyko kaip tikėjausi. Pirmiausia, tai HyperRimi neradau jokio jogurtinio padažo, o Kuhne firmos buvo tik garstyčios Kad galčjau bandyti kokį kitą baltą salotų padažą net nepagalvojau Taigi pirkau natųralaus jogurto, į kurį primaišiau visokių prieskonių bei porą šaukštų majonezo. Prie daržovių pridėjau cukinijų, o vietoj kumpelių naudojau vištos krūtinėlę. Rezultate gavosi daug skysčio, o norėjau tirštai Ir padažo prie krūtinėlės kažkaip norėjosi, kad būtų šlapiau
Žinau, kad yra toks labai gardus "pepper souce", bet nemoku jo pagaminti
Bet patiekalų bandymų dieną išgelbėjo kukurūzų burbuolės, kurios pasirodė labai gardžios
Rytoj pusryčiams bus cukinijos su grybais ir sezamu, pietums turėjo būti kiauliena korėjietiškai, bet atidėta, nes visi užsipageidavo tradicinių šašlykų Kepsiu greitą obuolių pyragą, o pirmadieniui į darbą įsidėt bus fokača
p.s. norėjau įdėti nuotraukų, bet milžiniškos gavosi
Kepem siandien kalmarus tesloje
Sonatina, valgiau ir galvojau, kad reik tau roziu puokste nusiust
Nu nereaaaaaaliai skanu O dar su saldziarugsciu padazu is keciupo
Apsirijom, taip sakant Nu be galo skanu. Tokie grazus ziedukai gavosi tu kalmaru ir apskrufo tie miltai taip graziai, nu pasaka Rytoj laukia kalakutiena su apelsinu padazu
Sonatina, valgiau ir galvojau, kad reik tau roziu puokste nusiust
Nu nereaaaaaaliai skanu O dar su saldziarugsciu padazu is keciupo
Apsirijom, taip sakant Nu be galo skanu. Tokie grazus ziedukai gavosi tu kalmaru ir apskrufo tie miltai taip graziai, nu pasaka Rytoj laukia kalakutiena su apelsinu padazu
Spygle, smagu, kad vyniotinis patiko O kas būtent nepavyko su šokoladiniais momentais?
AIRA, malonu, kad ir zuikis, ir pyragas patiko O dėl prieskonių... Tada geriausiai dėti druskos, pipirų, paprikos ir įvairiausių žolelių, tinkančių paukštienai...
O tie žemuoginiai jogurtai išvis valgomi? Niekada nepirkau, nes vis prisimenu iš vaikystės žemuoginį muilą ir praeina noras...
garbane, marcipanų masės būna prie visokių dalykų kepiniams - kepimo miltelių, pudingų, papuošimų... O kondensuotą reikia neatidarytą dėti į puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų, užvirti ir virti 1,5 - 2 val. Tik būtina nuolat stebėti, kad neišgaruotų visas vanduo ir kad skardinė būtų apsemta... Aš verdu puodą uždengusi dangčiu, tai niekada vandens ir nereikia papildomai pilti...
Dorinda, džiaugiuosi, kad blynai patiko
Įsimylėjusi Boruže, labai džiaugiuosi, kad keksas pavyko ir patiko O blogai išsiimti galėjo dėl to, kad gal nelabai kruopščiai formą ištepei riebalais...
prieblanda, smagu, kad kai kas pavyko, gaila, kad kai kas nepavyko O dar kiek visko prisiplanavusi Tikiuosi, kad visi suplanuoti patiekalai pavyks O nuotraukas galima gi sumažinti (aš mažinu su Microsoft Office Picture Manager)...
mexica, tada prašom siųsti kokį rožių krūmą - vis nieko neprisiruošiu pasodinti prie namo O šiaip tai tikrai labai smagu, kad patiko ir kalmarai, ir padažas
AIRA, malonu, kad ir zuikis, ir pyragas patiko O dėl prieskonių... Tada geriausiai dėti druskos, pipirų, paprikos ir įvairiausių žolelių, tinkančių paukštienai...
O tie žemuoginiai jogurtai išvis valgomi? Niekada nepirkau, nes vis prisimenu iš vaikystės žemuoginį muilą ir praeina noras...
garbane, marcipanų masės būna prie visokių dalykų kepiniams - kepimo miltelių, pudingų, papuošimų... O kondensuotą reikia neatidarytą dėti į puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų, užvirti ir virti 1,5 - 2 val. Tik būtina nuolat stebėti, kad neišgaruotų visas vanduo ir kad skardinė būtų apsemta... Aš verdu puodą uždengusi dangčiu, tai niekada vandens ir nereikia papildomai pilti...
Dorinda, džiaugiuosi, kad blynai patiko
Įsimylėjusi Boruže, labai džiaugiuosi, kad keksas pavyko ir patiko O blogai išsiimti galėjo dėl to, kad gal nelabai kruopščiai formą ištepei riebalais...
prieblanda, smagu, kad kai kas pavyko, gaila, kad kai kas nepavyko O dar kiek visko prisiplanavusi Tikiuosi, kad visi suplanuoti patiekalai pavyks O nuotraukas galima gi sumažinti (aš mažinu su Microsoft Office Picture Manager)...
mexica, tada prašom siųsti kokį rožių krūmą - vis nieko neprisiruošiu pasodinti prie namo O šiaip tai tikrai labai smagu, kad patiko ir kalmarai, ir padažas
Siandien pas mane irgi Sonatinos rezeptu diena Pusryciam kepiau "saguciu" tai man tiesa sakant nelabai patiko,nes desreles kazkokios vee pasirode,dejau "Bingo" desreles tai uztai neskanu turbut,nes jos neskanios Pietums kepiau makaronus-kriaukles idarytas farsu ir sampinjonais su padazu. Gavosi skanu,tik kiek kietoki gavosi makaronai,manau todel,kad perkepiau Ir laaabai sotus,suvalgiau 5 ar 4 bet persivalgiau,iki dabar nenoriu valgyt Is tu 24 kriaukliu puse dar rytojui liko abiems su MB pavalgyti O apie keksa jau rasiau--fantastika,nors tiesa sakant laaabai abejojau ar gausis Rytoj darysiu varskes tingini ir pyragelius su kriausem. Kaip manai Sonatina kas tiktu i varskes tingini: banainai,konservuoti persikai,ananasai,kriauses,obuoliai (visus siuos vaisius turiu). Kuriuos deti,kaip manai? Dar bandysiu ryt sriubyte virti kokia,gal svogunu