Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 3

QUOTE(Įsimylėjusi Boružė @ 2006 09 28, 22:41)
Sandriuk arba Sonatina kaip jus gaminate grybu padaza?  mirksiukas.gif
an "Delano" yra dieviskas grybu padaziukas,butu idomu suzinot kaip paciai pasigamint  ax.gif

Žiūrau Sonatina tau neatsakė ax.gif aš tai pakepinu svogūnus,gerai kol pagelsta.Po to sudedu pievagrybius,smulkiai pjaustytus ir gerai pakepinu.Po to man patinka iš Galina blankos grybų sriuba ,tai va išmaišau su šaltu vandeniu du valgomus šaukštus,supilu ant pakepintų svogūnų ir grybų.Po to supilu kokį 150 ml.grietinėlės ir apie 100ml.vandens.Užkaitinu iki virimo ir skanaus!!!
Atsakyti
dabar kaip tik valgau purius blynus su medum thumbup.gif bijau, kad po to neilysiu i kelnes savo, nes toooookie skanus thumbup.gif nei jie riebus, nei ka drinks_cheers.gif
dar dariau blynelius is krabu lazdeliu, taip pat labai patiko ir ypatingai kaip Sonatina siule su saldziu cili padazu thumbup.gif
siandien dar darysiu makaronu lizdelius grietineles padaze, manau, kad bus skanu ax.gif
Aciu Sonatina 4u.gif
Atsakyti
Mama_Tania, taigi nebūtina daryti viską tose pačiose formose, kaip ir aš smile.gif Svarbiausia turėti apvalią atidaromą torto formą, apvalią formą banguotais kraštais pyragui, stačiakampę kekso formą, keksiukų formeles, kelias skardas apkepams ir kepsniams... Neturint keksiukų formelių, sėkmingai galima kepti didelius keksus kekso formoje... Na net nebežinau daugiau... ax.gif Visa kita tik dėl grožio biggrin.gif

Įsimylėjusi Boruže, aš padažus darau retai, tad ir neatsakiau tau smile.gif Bet Sandriuks labai išsamiai aprašė visą procesą smile.gif Ir aš taip pat daryčiau 4u.gif

laurechka, tai gerai, kad ir vyrui patiko smile.gif O dėl lizdelių tu teisi - manau, kad sėkmingai iškepsi ir orkaitėje smile.gif O gal turi kokį didelį puodą su dangčiu, tai galėtum daryti ir jame 4u.gif

starbee, džiaugiuosi, kad blynai patiko smile.gif Tikiuosi ir lizdeliais nenusivilsi ax.gif

rasulkadz, tikiuosi blynai pavyks ir patiks smile.gif
Atsakyti
Sonatina, tikiuos ir toliau tęsi savo subforumą. Tavo gerbėjų gretos vis gausėja.
Atsakyti
ka reiskia-zelatinos lapeliai? g.gif
Atsakyti
O aš vakar dariau makaronų lizdelius, tik vietoj grietinėlės pyliau pieno ir įdėjau turėtų virtų grybų. Sūrio neturėjau, tai uždėjau lydyto. Labai skanu gavosi thumbup.gif . Tik, gaila, mano šeimos dalis įtariai žiūri į kiekvieną naują patiekalą. Jau supykau ir sakiau - kepsiu tik kotletus. O man taip norisi išbandyti ką nors nauja verysad.gif . Bandžiau balandėlių apkepą, dar žuvį prancūziškai, tai viena valgiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žemaika: 29 rugsėjo 2006 - 17:19
tavi, dar bent vieną temą tikrai atidarysiu mirksiukas.gif

zebrova, apie želatinos lapelius žiūrėk štai čia smile.gif

Žemaika, džiaugiuosi, kad patiekalai patinka smile.gif Tik žinoma gaila, kad namiškiai nevertina naujovių... unsure.gif Na bet bent jau save palepink mirksiukas.gif
Atsakyti
Sonatina-širdingi dėkojimai hi.gif Šiandien gaminau kiniškus paplotėlius su mėsa "Rou bing". Gavosi labai skaniai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šįvakar norėjosi greitos ir lengvos vakarienės... rolleyes.gif

user posted image

Tailandietiškas stir-fry su krevetėmis

4 asmenims

250 g ryžių makaronų
druskos
3 v. š. aliejaus
1 raudonas saldusis pipiras, supjaustytas plonomis juostelėmis
1 morka, supjaustyta plonais šiaudeliais
1 šviežias žalias čili pipiras, supjaustytas plonais šiaudeliais
2,5 cm ilgio šviežio imbiero šaknis, nulupta ir supjaustyta plonais šiaudeliais
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
8 svogūnų laiškai, supjaustyti šiaudeliais
500 g virtų tigrinių krevečių
2 v. š. baltojo vyno acto
2 v. š. sojos padažo
½ laimo sultys
1 v. š. sezamų aliejaus

Ryžių makaronus sudėti į didelį puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu, išmaišyti šakute, kad atsiskirtų vieni nuo kitų, uždengti puodą dangčiu ir nukėlus nuo viryklės palaikyti 4 minutes. Gerai nuvarvinti.
Gilioje keptuvėje įkaitinti 1 v. š. aliejaus. Suberti raudonuosius pipirus, morkas, čili pipirus, imbierą, česnaką, svogūnus ir kepinti ant didelės ugnies apie 2 min.
Suberti krevetes ir pakepinti 1 min., tada įmaišyti makaronus.
Įmaišyti likusį aliejų, actą, sojos padažą, laimo sultis ir sezamų aliejų ir kepinti 1 min.

P. S. žinoma eilinį kartą pusės ingredientų neturėjau, tad kai ko visai nedėjau, kai ką pakeičiau... mirksiukas.gif Vietoje paprikos įdėjau gabalą cukinijos, supjaustytos šiaudeliais, ir pievagrybių, vietoje šviežio čili pipiro įbėriau žiupsnelį maltų čili pipirų, vietoje svogūnų laiškų naudojau smulkiai supjaustytą svogūno galvą, imbiero nedėjau visai... Krevečių turėjau tik 200 g... Labai greita (ilgiausiai užtrunka daržovių pjaustymas) ir skanu smile.gif
Atsakyti
Siandien vakarienei dariau kopustu apkepa su farsu 4u.gif nu jau skanumelis neispasakytas bigsmile.gif , dariau is kalafijoru, farsa emiau kalakutienos, o kadangi grietineles neturejau tai dariau su grietine biggrin.gif viskas isejo kuo puikiausiai, labai vyrui patiko ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šįryt valgėme blynelius... smile.gif

user posted image

Marcipaniniai blyneliai su aguonų įdaru

100 g marcipaninės masės
300 ml pieno
3 kiaušiniai
7 v. š. miltų

Įdarui:
400 g varškės
50 g cukraus
5 v. š. pieno
50 g paruoštos aguonų masės

Marcipanus sutrinti blenderiu su 50 ml pieno į piurė. Įmušti kiaušinius, išmaišyti. Suberti miltus, išmaišyti. Supilti likusį pieną ir dar kartą išmaišyti. Iškepti blynelius (~ 12 – 16 vnt.).
Varškę sumaišyti su pienu ir aguonų mase, įdaryti blynelius.

P. S. skanūs blyneliai... Atsikandus juntamas labai malonus marcipano skonis... rolleyes.gif Manau galima padaryti tiesiog su varškės įdaru, bet jei mėgstate aguonas, aguonų masę galite pasiruošti pagal šį receptą:

250 g aguonų masės:
125 g maltų aguonų
60 ml karšto pieno
25 g minkšto sviesto
galima įmušti kiaušinį, kad surištų masę
galima pagardinti romu, razinomis ir t. t.
Aguonas užpilti karštu pienu, palaikyti 15 min. ir sumaišyti su likusiais ingredientais.
Atsakyti
QUOTE(starbee @ 2006 09 29, 12:07)
dabar kaip tik valgau purius blynus su medum thumbup.gif bijau, kad po to neilysiu i kelnes savo, nes toooookie skanus thumbup.gif nei jie riebus, nei ka drinks_cheers.gif
dar dariau blynelius is krabu lazdeliu, taip pat labai patiko ir ypatingai kaip Sonatina siule su saldziu cili padazu thumbup.gif
siandien dar darysiu makaronu lizdelius grietineles padaze, manau, kad bus skanu ax.gif 
Aciu Sonatina 4u.gif


Visas sonatinos temas per paieska perziurejau, bet taip ir neradau saldaus cili padazo recepto verysad.gif
Atsakyti