Šįvakar norėjosi greitos ir lengvos vakarienės...
Tailandietiškas stir-fry su krevetėmis4 asmenims
250 g ryžių makaronų
druskos
3 v. š. aliejaus
1 raudonas saldusis pipiras, supjaustytas plonomis juostelėmis
1 morka, supjaustyta plonais šiaudeliais
1 šviežias žalias čili pipiras, supjaustytas plonais šiaudeliais
2,5 cm ilgio šviežio imbiero šaknis, nulupta ir supjaustyta plonais šiaudeliais
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
8 svogūnų laiškai, supjaustyti šiaudeliais
500 g virtų tigrinių krevečių
2 v. š. baltojo vyno acto
2 v. š. sojos padažo
½ laimo sultys
1 v. š. sezamų aliejaus
Ryžių makaronus sudėti į didelį puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu, išmaišyti šakute, kad atsiskirtų vieni nuo kitų, uždengti puodą dangčiu ir nukėlus nuo viryklės palaikyti 4 minutes. Gerai nuvarvinti.
Gilioje keptuvėje įkaitinti 1 v. š. aliejaus. Suberti raudonuosius pipirus, morkas, čili pipirus, imbierą, česnaką, svogūnus ir kepinti ant didelės ugnies apie 2 min.
Suberti krevetes ir pakepinti 1 min., tada įmaišyti makaronus.
Įmaišyti likusį aliejų, actą, sojos padažą, laimo sultis ir sezamų aliejų ir kepinti 1 min.
P. S. žinoma eilinį kartą pusės ingredientų neturėjau, tad kai ko visai nedėjau, kai ką pakeičiau... Vietoje paprikos įdėjau gabalą cukinijos, supjaustytos šiaudeliais, ir pievagrybių, vietoje šviežio čili pipiro įbėriau žiupsnelį maltų čili pipirų, vietoje svogūnų laiškų naudojau smulkiai supjaustytą svogūno galvą, imbiero nedėjau visai... Krevečių turėjau tik 200 g... Labai greita (ilgiausiai užtrunka daržovių pjaustymas) ir skanu