Vakarienei gaminau balandeliu apkepa Man patiko, maziui irgi... Vyresnelis nemegsta kopustu, maniau, valgys sita, ale isrankiojo Na, gris vyras, paziuresiu kaip ivertins
Sonatina, žuvienė gavosi nereali . Labai švelnus skonis. Man ir vaikui kaip tik , o vyrui norėjosi daugiau prieskonių .
Įtraukiau į mūsų šeimos meniu .
Ačiū tau .
Įtraukiau į mūsų šeimos meniu .
Ačiū tau .
QUOTE(Sandriuks @ 2006 09 26, 19:06)
Mano kiaušinių vyniotinis kaip skanu mmm jumi, jumi......tik aš faršą pakepinau prieš tai,nes nebuvo laiko reikėjo greičiau
Ir dar grybų padažą padariau,nu apsivalgymas.Įtrauktas į mūsų meniu
Ir dar grybų padažą padariau,nu apsivalgymas.Įtrauktas į mūsų meniu
Sandriuk arba Sonatina kaip jus gaminate grybu padaza?
an "Delano" yra dieviskas grybu padaziukas,butu idomu suzinot kaip paciai pasigamint
Vakar valgėme keptą viščiuką...
Keptas viščiukas
1,2 1,3 kg viščiukas
1 v. š. medaus
1 a. š. garstyčių
2 v. š. aliejaus
4 v. š. apelsinų džemo
1 v. š. karšo vandens
2 v. š. sojos padažo
maltų kvepiančiųjų pipirų
Viską sumaišyti, aptepti viščiuką ir kepti orkaitėje.
P. S. Aš dar į vištos vidų įdėjau apipjaustytą puselę citrinos ir apipjaustytą puselę apelsino... Kepiau kepimo rankovėje kartu su daržovėmis iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 1 val. 10 min. ir dar 10 min. praplėšusi rankovę, kad višta apskrustų...
Višta gavosi labai sultinga ir skani, tik mums trūko aštrumo ir šiek tiek druskos, tad kitą kartą dar į įmaišyčiau čili padažo ir vištą bei daržoves šiek tiek pasūdyčiau...
Keptas viščiukas
1,2 1,3 kg viščiukas
1 v. š. medaus
1 a. š. garstyčių
2 v. š. aliejaus
4 v. š. apelsinų džemo
1 v. š. karšo vandens
2 v. š. sojos padažo
maltų kvepiančiųjų pipirų
Viską sumaišyti, aptepti viščiuką ir kepti orkaitėje.
P. S. Aš dar į vištos vidų įdėjau apipjaustytą puselę citrinos ir apipjaustytą puselę apelsino... Kepiau kepimo rankovėje kartu su daržovėmis iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 1 val. 10 min. ir dar 10 min. praplėšusi rankovę, kad višta apskrustų...
Višta gavosi labai sultinga ir skani, tik mums trūko aštrumo ir šiek tiek druskos, tad kitą kartą dar į įmaišyčiau čili padažo ir vištą bei daržoves šiek tiek pasūdyčiau...
Kiek riekia pilti sultinio, iki kiek mėsos kukuliukai su sūreliu turi būti apsemti? Ar juos geriau kepti toj skardoj, kur prie orkaitės būna pridėta ar mažesnę skardelę naudoti?
Sonatina, aš skaitau tik 2 tavo temą, bet laiko nelabai turiu, tik gali atsakyti, kad išbandytumėme visus tavo siulomus patiekalus, kokių formų reikia turėti? (p.s. mačiau nuorodą tos firmos, kur tu perki, bet ten tiek daug tų formų, kad perskaityti negaliu). Gal gali patarti (su pavadinimais)
Vakar gavau kelias kriaušes, tad iškepiau paprastutį, bet skanų pyragą...
Pyragas su kriaušėmis
1 ¼ puodelio miltų
1 ½ a. š. kepimo miltelių
½ puodelio manų kruopų
½ puodelio cukraus pudros
175 g sviesto
1 kiaušinis, išplaktas
2 v. š. šalto vandens ar pieno
½ puodelio gervuogių džemo
410 g skardinė kriaušių, nuvarvintų ir storai supjaustytų riekėmis
Miltus, kepimo miltelius, manų kruopas, cukraus pudrą sumaišyti, sudėti kubeliais supjaustytą sviestą ir pirštais trinti, kol pasidarys trupiniai.
Įmaišyti plaktą kiaušinį ir vandenį ar pieną. Suminkyti tešlą. 2/3 tešlos sudėti į 20 x 20 cm formą ir pirštais padengti dugną.
Aptepti džemu, ant viršaus išdėlioti kriaušes. Užtrupinti likusią tešlą.
Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 25 30 min. arba kol gražiai pagels. Ataušinti ant grotelių.
P. S. puodelis - 237 ml. Nebūtina naudoti manus, bet su jais tešlą bus traškesnė. Manus galite pakeisti ½ puodelio miltų. Aš dariau su šviežiomis kriaušėmis ir mėlynių džemu... Manau, kad labai tiktų aviečių džemas...
Pyragas su kriaušėmis
1 ¼ puodelio miltų
1 ½ a. š. kepimo miltelių
½ puodelio manų kruopų
½ puodelio cukraus pudros
175 g sviesto
1 kiaušinis, išplaktas
2 v. š. šalto vandens ar pieno
½ puodelio gervuogių džemo
410 g skardinė kriaušių, nuvarvintų ir storai supjaustytų riekėmis
Miltus, kepimo miltelius, manų kruopas, cukraus pudrą sumaišyti, sudėti kubeliais supjaustytą sviestą ir pirštais trinti, kol pasidarys trupiniai.
Įmaišyti plaktą kiaušinį ir vandenį ar pieną. Suminkyti tešlą. 2/3 tešlos sudėti į 20 x 20 cm formą ir pirštais padengti dugną.
Aptepti džemu, ant viršaus išdėlioti kriaušes. Užtrupinti likusią tešlą.
Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 25 30 min. arba kol gražiai pagels. Ataušinti ant grotelių.
P. S. puodelis - 237 ml. Nebūtina naudoti manus, bet su jais tešlą bus traškesnė. Manus galite pakeisti ½ puodelio miltų. Aš dariau su šviežiomis kriaušėmis ir mėlynių džemu... Manau, kad labai tiktų aviečių džemas...
Na ka, atejo ir mano eile pasigirti kokius skanumynu dariau is Sonatinos receptu
Balandeliu apkepas isejo puikiai Nieko neimprozavau, tai ir gavosi gerai
Kiausiniu -farso vyniotinis: jo suvynioti man nesigavo,nes kepiau perpus mazesneje skardoje,todel man pagrindas ne visiskai iskepe ir vyniojant buvo problemu.Bet sulipdziau siaip ne taip ir gavosi gerai Skonis vistiek tas pats isliko
Kopustu apkepas taip pat liuks
Kotletai su sufle jau dariau du kartus ir abu kartus gavosi
Kalakutienos vyniotinis su suriu viskas gerai,tik per mazai Kita karta pirksiu 1 kg farso.Beje naudojau vistienos farsa,liuks skonis
Keksas su kriausemis ir sokoladu Truputi perkaitinau virykle,todel virsus apdege, bet skonis pasakiskas Beje dejau ne kriauses, o obuolius,skonis
Cukiniju pyragas su tunu sitas mano draugui labiausiai patiko!
Kiauliena korejietiskai Skaniai gavosi,tik galejau nepagailet druskos
Siltos kopustu salotoslabai labai skanios salotos.Pagirioms pats tas
Obuoliu pyragas su jogurtu Labai skanus pyragas, tik truputi kepimo milteliai jautesi,kita karta maziau desiu.Dejau sauksteli su kaupu
Varskinis tinginys jau rasiau apie ji,jis man kartokas gavosi,turbut tu teisi buvai Sonatina,kad del varskes.Bet siaip labai skanus
Stai tiek mano gardumynu Labai skanus ir be galo paprasti tavo receptai Sonatina.Tik kai kurie nesigauna del mano patirties stokos,bet viskas su laiku Aciu tau labai
Balandeliu apkepas isejo puikiai Nieko neimprozavau, tai ir gavosi gerai
Kiausiniu -farso vyniotinis: jo suvynioti man nesigavo,nes kepiau perpus mazesneje skardoje,todel man pagrindas ne visiskai iskepe ir vyniojant buvo problemu.Bet sulipdziau siaip ne taip ir gavosi gerai Skonis vistiek tas pats isliko
Kopustu apkepas taip pat liuks
Kotletai su sufle jau dariau du kartus ir abu kartus gavosi
Kalakutienos vyniotinis su suriu viskas gerai,tik per mazai Kita karta pirksiu 1 kg farso.Beje naudojau vistienos farsa,liuks skonis
Keksas su kriausemis ir sokoladu Truputi perkaitinau virykle,todel virsus apdege, bet skonis pasakiskas Beje dejau ne kriauses, o obuolius,skonis
Cukiniju pyragas su tunu sitas mano draugui labiausiai patiko!
Kiauliena korejietiskai Skaniai gavosi,tik galejau nepagailet druskos
Siltos kopustu salotoslabai labai skanios salotos.Pagirioms pats tas
Obuoliu pyragas su jogurtu Labai skanus pyragas, tik truputi kepimo milteliai jautesi,kita karta maziau desiu.Dejau sauksteli su kaupu
Varskinis tinginys jau rasiau apie ji,jis man kartokas gavosi,turbut tu teisi buvai Sonatina,kad del varskes.Bet siaip labai skanus
Stai tiek mano gardumynu Labai skanus ir be galo paprasti tavo receptai Sonatina.Tik kai kurie nesigauna del mano patirties stokos,bet viskas su laiku Aciu tau labai
Sonatina, ruošiuosi savaitgaliui kepti pyragėlius su bekonu, gal gali smulkiau parašyti, kaip tu prerišai juos ir kokią mėsą pirkai?
Sonatina, vyrui irgi patiko Ot gerai, sivakar dar nereiks gamint, nes nuo vakar dar daug liko O dariau tik is 1/3 normos gal
Ir dar... Kepant lizdelius, ar galima juos orkaitej gaminti? Nes as neturiu dangcio keptuvei. Sudeciau viska i blekute, uzdengciau folga ir keptu jie ten. Ar gerai mastau
Ir dar... Kepant lizdelius, ar galima juos orkaitej gaminti? Nes as neturiu dangcio keptuvei. Sudeciau viska i blekute, uzdengciau folga ir keptu jie ten. Ar gerai mastau