Mama_Tania, viskas atrodo tiesiog fantastiškai
O dėl skonio nesiginčijama - mums šis padažas pasirodė labai tinkamas prie cukinijų blynų
sirse, o mintis su jogurtiniu padažu puiki Reikės ir man pamėginti
Džiaugiuosi, kad bandelės patiko
o aš vakar ir vėl kepiau obuolių pyragą su jogurtu ( jau 3 k.per savaitę ) ir makaronus kriaukles su kalakutiena
As vis pagalvoju, gal kas jau kalmaru koki recepteli rado
Parejau namo tusciu skrandziu, tai pasiziurejus jusu nuotraukas uzsimaniau visko iskart ir po DAAUUGG
Nezinau nuo ko ir bepradet
Turim kalakutienos, tai bandysiu ja paruosti pagal vistienos su apelsinu sufle recepta
P.S. Gal kas tuir uzslepe koki saldziarugscio padazo recepteli - labai norisi su vienais ryziais ko nors "more tasteful"
Parejau namo tusciu skrandziu, tai pasiziurejus jusu nuotraukas uzsimaniau visko iskart ir po DAAUUGG
Nezinau nuo ko ir bepradet
Turim kalakutienos, tai bandysiu ja paruosti pagal vistienos su apelsinu sufle recepta
P.S. Gal kas tuir uzslepe koki saldziarugscio padazo recepteli - labai norisi su vienais ryziais ko nors "more tasteful"
Kalmarai tešloje
aliejaus kalmarams kepti
0,5 kg kalmarų, supjaustytų 1 cm storio žiedais
2 puodeliai miltų
2 v. š. džiovintų petražolių
druskos ir maltų juodųjų pipirų
2 citrinos, supjaustytos skiltelėmis
Puode storu dugnu ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Sumaišyti miltus, petražoles, druską ir pipirus. Kalmarus apvolioti miltuose, atsargiai dėti po kelis į įkaitusį aliejų ir kepti, kol apskrus 1 2 min. Kiaurasamčiu išimti kalmarus ir dėti ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius.
Patiekti su citrinų skiltelėmis. Dar pabarstyti druska.
P. S. recepto nebandžiau... Bet keik skaičiau, visur mintis ta pati - miltus sumaišyti su bet kokiais mėgiamais prieskoniais (galima įberti česnakų miltelių, įvairių aštrių pipirų, žalumynų ir t. t.) ir kepti įkaitintame aliejuje ne ilgiau, kaip 1 - 2 min., nes kitaip kalmarai bus guminiai... Ir visur patariama patiekti su citrinomis
Saldžiarūgštis padažas su kečupu
1/3 puodelio kečupo
1/3 puodelio acto
0,5 puodelio cukraus
3/4 a. š. druskos
1/2 puodelio vandens
1 v. š. kukurūzų krakmolo
Saldžiarūgštis ananasinis padažas
1 puodelis smulkintų ananasų
0,5 puodelio ananasų sulčių
0,5 puodelio cukraus
1/3 puodelio acto
1/2 puodelio vandens
1 v. š. kukurūzų krakmolo
Saldžiarūgštis sojos padažas
1/3 puodelio sojos padažo
1/3 puodelio acto
1/3 puodelio cukraus
1 puodelis vandens
1 v. š. kukurūzų krakmolo
0,5 v. š. aliejaus
Saldžiarūgštis slyvų padažas
1,5 v. š. rūgščių supjaustytų slyvų
1,5 v. š. cukraus
1 v. š. kečupo
4 v. š. vandens
1 a. š. kukurūzų krakmolo
Paruošimas (visų padažų): krakmolą išmaišyti su vandeniu. Sumaišyti visus ingredientus puodelyje ir užvirti. Actą geriau naudoti ryžių ar obuolių, 4 5 %.
aliejaus kalmarams kepti
0,5 kg kalmarų, supjaustytų 1 cm storio žiedais
2 puodeliai miltų
2 v. š. džiovintų petražolių
druskos ir maltų juodųjų pipirų
2 citrinos, supjaustytos skiltelėmis
Puode storu dugnu ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Sumaišyti miltus, petražoles, druską ir pipirus. Kalmarus apvolioti miltuose, atsargiai dėti po kelis į įkaitusį aliejų ir kepti, kol apskrus 1 2 min. Kiaurasamčiu išimti kalmarus ir dėti ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius.
Patiekti su citrinų skiltelėmis. Dar pabarstyti druska.
P. S. recepto nebandžiau... Bet keik skaičiau, visur mintis ta pati - miltus sumaišyti su bet kokiais mėgiamais prieskoniais (galima įberti česnakų miltelių, įvairių aštrių pipirų, žalumynų ir t. t.) ir kepti įkaitintame aliejuje ne ilgiau, kaip 1 - 2 min., nes kitaip kalmarai bus guminiai... Ir visur patariama patiekti su citrinomis
Saldžiarūgštis padažas su kečupu
1/3 puodelio kečupo
1/3 puodelio acto
0,5 puodelio cukraus
3/4 a. š. druskos
1/2 puodelio vandens
1 v. š. kukurūzų krakmolo
Saldžiarūgštis ananasinis padažas
1 puodelis smulkintų ananasų
0,5 puodelio ananasų sulčių
0,5 puodelio cukraus
1/3 puodelio acto
1/2 puodelio vandens
1 v. š. kukurūzų krakmolo
Saldžiarūgštis sojos padažas
1/3 puodelio sojos padažo
1/3 puodelio acto
1/3 puodelio cukraus
1 puodelis vandens
1 v. š. kukurūzų krakmolo
0,5 v. š. aliejaus
Saldžiarūgštis slyvų padažas
1,5 v. š. rūgščių supjaustytų slyvų
1,5 v. š. cukraus
1 v. š. kečupo
4 v. š. vandens
1 a. š. kukurūzų krakmolo
Paruošimas (visų padažų): krakmolą išmaišyti su vandeniu. Sumaišyti visus ingredientus puodelyje ir užvirti. Actą geriau naudoti ryžių ar obuolių, 4 5 %.
Sonatina, tu auksas
Sonatina, šiandien ruošiuosi virti Norvegišką žuvienę . Norėjau paklausti kiek maždaug reikia virti žuvį, jeigu aš naudosiu lašišos filė?
Šiandien gaminau mėsos kukulius su sūreliu, nu mums labai patiko Naudojau kalakutienos faršą kaip ir Sonatina
O aš šiandien išbandžiau cukinijas su grybais ir sezamo sėklomis. Man labai patiko- lengvas ir skanus patiekaliukas vakarienei.
Ačiū, Sonatina!
Ačiū, Sonatina!
Sonatina, dar norėjau paklausti ar rimtai į Žuvienę reikia tiek daug dėti saliero šaknies? Pusę?
Jos juk toks aitrus kvapas . Aš kažkada dariau pievagrybių sriubą su ta šaknim, bet ten jos reikėjo dėti vos vos, tik dėl kvapo. Ir jau nuo to vos vos kvapas jautėsi.
Jos juk toks aitrus kvapas . Aš kažkada dariau pievagrybių sriubą su ta šaknim, bet ten jos reikėjo dėti vos vos, tik dėl kvapo. Ir jau nuo to vos vos kvapas jautėsi.
Kepiau kiniškus paplotėlius "Rou bing", ir galiu tik pagirti šį receptą Suvalgius vieną pasijutau labai soti, tiesa, dar vyro nesulaukiau, tai įdomu, kaip jisįvertins. Bet aš jau traukiu į mėgstamiausių patiekalų sąrašą, nes skanu, sotu, pigu ir laaabai greit paruošiama