Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 3

Mama_Tania, viskas atrodo tiesiog fantastiškai thumbup.gif
O dėl skonio nesiginčijama tongue.gif - mums šis padažas pasirodė labai tinkamas prie cukinijų blynų rolleyes.gif

sirse, o mintis su jogurtiniu padažu puiki smile.gif Reikės ir man pamėginti smile.gif
Džiaugiuosi, kad bandelės patiko 4u.gif
Atsakyti
o aš vakar ir vėl kepiau obuolių pyragą su jogurtu ( jau 3 k.per savaitę blush2.gif ) ir makaronus kriaukles su kalakutiena essen.gif essen.gif thumbup.gif
Atsakyti
As vis pagalvoju, gal kas jau kalmaru koki recepteli rado blush2.gif
Parejau namo tusciu skrandziu, tai pasiziurejus jusu nuotraukas uzsimaniau visko iskart ir po DAAUUGG biggrin.gif
Nezinau nuo ko ir bepradet doh.gif
Turim kalakutienos, tai bandysiu ja paruosti pagal vistienos su apelsinu sufle recepta thumbup.gif

P.S. Gal kas tuir uzslepe koki saldziarugscio padazo recepteli - labai norisi su vienais ryziais ko nors "more tasteful" ax.gif
Atsakyti
Kalmarai tešloje

aliejaus kalmarams kepti
0,5 kg kalmarų, supjaustytų 1 cm storio žiedais
2 puodeliai miltų
2 v. š. džiovintų petražolių
druskos ir maltų juodųjų pipirų
2 citrinos, supjaustytos skiltelėmis

Puode storu dugnu ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Sumaišyti miltus, petražoles, druską ir pipirus. Kalmarus apvolioti miltuose, atsargiai dėti po kelis į įkaitusį aliejų ir kepti, kol apskrus 1 – 2 min. Kiaurasamčiu išimti kalmarus ir dėti ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius.
Patiekti su citrinų skiltelėmis. Dar pabarstyti druska.

P. S. recepto nebandžiau... unsure.gif Bet keik skaičiau, visur mintis ta pati - miltus sumaišyti su bet kokiais mėgiamais prieskoniais (galima įberti česnakų miltelių, įvairių aštrių pipirų, žalumynų ir t. t.) ir kepti įkaitintame aliejuje ne ilgiau, kaip 1 - 2 min., nes kitaip kalmarai bus guminiai... Ir visur patariama patiekti su citrinomis smile.gif

Saldžiarūgštis padažas su kečupu
1/3 puodelio kečupo
1/3 puodelio acto
0,5 puodelio cukraus
3/4 a. š. druskos
1/2 puodelio vandens
1 v. š. kukurūzų krakmolo

Saldžiarūgštis ananasinis padažas
1 puodelis smulkintų ananasų
0,5 puodelio ananasų sulčių
0,5 puodelio cukraus
1/3 puodelio acto
1/2 puodelio vandens
1 v. š. kukurūzų krakmolo

Saldžiarūgštis sojos padažas
1/3 puodelio sojos padažo
1/3 puodelio acto
1/3 puodelio cukraus
1 puodelis vandens
1 v. š. kukurūzų krakmolo
0,5 v. š. aliejaus

Saldžiarūgštis slyvų padažas
1,5 v. š. rūgščių supjaustytų slyvų
1,5 v. š. cukraus
1 v. š. kečupo
4 v. š. vandens
1 a. š. kukurūzų krakmolo

Paruošimas (visų padažų): krakmolą išmaišyti su vandeniu. Sumaišyti visus ingredientus puodelyje ir užvirti. Actą geriau naudoti ryžių ar obuolių, 4 – 5 %.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 28 rugsėjo 2006 - 14:41
Sonatina, tu auksas wub.gif first.gif
Atsakyti
Sonatina, šiandien ruošiuosi virti Norvegišką žuvienę bigsmile.gif . Norėjau paklausti kiek maždaug reikia virti žuvį, jeigu aš naudosiu lašišos filė?
Atsakyti
mexica, tikiuosi kažką sau pritaikysi... ax.gif

babouziuke, manau reikia virti tiek pat, kiek ir bet kurią kitą žuvį, kokias 5 - 10 min. - tiesiog iš spalvos matysi, kada jau bus išvirusi smile.gif
Atsakyti
Šiandien gaminau mėsos kukulius su sūreliu, nu mums labai patiko thumbup.gif Naudojau kalakutienos faršą kaip ir Sonatina ax.gif
Atsakyti
O aš šiandien išbandžiau cukinijas su grybais ir sezamo sėklomis. Man labai patiko- lengvas ir skanus patiekaliukas vakarienei. smile.gif
Ačiū, Sonatina! 4u.gif
Atsakyti
Sonatina, dar norėjau paklausti ar rimtai į Žuvienę reikia tiek daug dėti saliero šaknies? Pusę?
Jos juk toks aitrus kvapas blink.gif . Aš kažkada dariau pievagrybių sriubą su ta šaknim, bet ten jos reikėjo dėti vos vos, tik dėl kvapo. Ir jau nuo to vos vos kvapas jautėsi.
Atsakyti
Kepiau kiniškus paplotėlius "Rou bing", ir galiu tik pagirti šį receptą thumbup.gif Suvalgius vieną pasijutau labai soti, tiesa, dar vyro nesulaukiau, tai įdomu, kaip jisįvertins. Bet aš jau traukiu į mėgstamiausių patiekalų sąrašą, nes skanu, sotu, pigu ir laaabai greit paruošiama thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kira: 28 rugsėjo 2006 - 18:55
AIRA, labai smagu, kad kukuliai patiko smile.gif

smike, nėra už ką 4u.gif Malonu, kad patiko smile.gif

babouziuke, jeigu nemėgsti, tai ir dėk mažiau smile.gif Man saliero šaknis labai skanu ir klaidos recepte nėra ax.gif
Atsakyti