Kalmarai tešlojealiejaus kalmarams kepti
0,5 kg kalmarų, supjaustytų 1 cm storio žiedais
2 puodeliai miltų
2 v. š. džiovintų petražolių
druskos ir maltų juodųjų pipirų
2 citrinos, supjaustytos skiltelėmis
Puode storu dugnu ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Sumaišyti miltus, petražoles, druską ir pipirus. Kalmarus apvolioti miltuose, atsargiai dėti po kelis į įkaitusį aliejų ir kepti, kol apskrus 1 2 min. Kiaurasamčiu išimti kalmarus ir dėti ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius.
Patiekti su citrinų skiltelėmis. Dar pabarstyti druska.
P. S. recepto nebandžiau...
Bet keik skaičiau, visur mintis ta pati - miltus sumaišyti su bet kokiais mėgiamais prieskoniais (galima įberti česnakų miltelių, įvairių aštrių pipirų, žalumynų ir t. t.) ir kepti įkaitintame aliejuje ne ilgiau, kaip 1 - 2 min., nes kitaip kalmarai bus guminiai... Ir visur patariama patiekti su citrinomis
Saldžiarūgštis padažas su kečupu1/3 puodelio kečupo
1/3 puodelio acto
0,5 puodelio cukraus
3/4 a. š. druskos
1/2 puodelio vandens
1 v. š. kukurūzų krakmolo
Saldžiarūgštis ananasinis padažas1 puodelis smulkintų ananasų
0,5 puodelio ananasų sulčių
0,5 puodelio cukraus
1/3 puodelio acto
1/2 puodelio vandens
1 v. š. kukurūzų krakmolo
Saldžiarūgštis sojos padažas1/3 puodelio sojos padažo
1/3 puodelio acto
1/3 puodelio cukraus
1 puodelis vandens
1 v. š. kukurūzų krakmolo
0,5 v. š. aliejaus
Saldžiarūgštis slyvų padažas1,5 v. š. rūgščių supjaustytų slyvų
1,5 v. š. cukraus
1 v. š. kečupo
4 v. š. vandens
1 a. š. kukurūzų krakmolo
Paruošimas (visų padažų): krakmolą išmaišyti su vandeniu. Sumaišyti visus ingredientus puodelyje ir užvirti. Actą geriau naudoti ryžių ar obuolių, 4 5 %.