Vakar kepiau varshkinius blynus su grietine, gavosi super! Vyrui labai patiko. O shiuo metu ant virykles makaronu lizdeliai su farshu kepa Tikiuosi bus skanu, bent jau kvepia tai Sonatina tu shaunuole! Geriausia kulinare
Na va, jau ishkepe Truputy druskytes per daug, bet siaip tai super!
Sonatina, o gal žinai kokių salotų su krevetėmis receptėlį
Sonatina, siulau i kiausiniu - farso vyniotini nedeti druskos jei priekoniai su druska. Isbandziau ir su druska ir be jos. Geriausia be jos, nes beveik visi produktai truputi turi druskos.
Sonatina-o tu naudoji vegetą jei,taip, tai kokią?Kokios firmos?Nežinau ar aš nerandu tinkamos,bet man su vegeta patiekalai susigadina.Mieliau naudoju atskirus ingridiantus:pipirus,džiovintas žoles ,druską ir t.t.
Iš anksto persiprašau už off-topicą
Sakyk Sonatina, o kiek tavo vaikučiams metų jei ne paslaptis? Nes įdomu kaip tu viską suspėji
Sakyk Sonatina, o kiek tavo vaikučiams metų jei ne paslaptis? Nes įdomu kaip tu viską suspėji
Baisa, ačiū Džiaugiuosi, kad ir blynai, ir lizdeliai patiko
jurginėli, na nebent tiktų Viduržemio jūros salotos
tavi, supratau, ačiū
Sandriuks, yra namie indelis vegetos, bet labai retai aš ją naudoju... Man labiau patinka naudoti sultinio kubelius, o dar geriau natūralius prieskonius (ypač šviežius žalumynus)
Ingute, maniškiams 6,5 ir 3,5 metų
Shiduh, ir man kažkaip atrodo mėsa be druskos nelabai... Kitą kartą pamaišysiu geriau majonezą su grietine...
jurginėli, na nebent tiktų Viduržemio jūros salotos
tavi, supratau, ačiū
Sandriuks, yra namie indelis vegetos, bet labai retai aš ją naudoju... Man labiau patinka naudoti sultinio kubelius, o dar geriau natūralius prieskonius (ypač šviežius žalumynus)
Ingute, maniškiams 6,5 ir 3,5 metų
Shiduh, ir man kažkaip atrodo mėsa be druskos nelabai... Kitą kartą pamaišysiu geriau majonezą su grietine...
Pyragas su grybais
1 klausimas - o kiek ten tų pupelių reik dėt? visą paviršių užpildyt? o paskui tas pupeles dar galima kurnors panaudot?
2 klausimas - ar nereikia uždengti to pyrago kepant? ar geriau neuždengt? (su dangčiu)
vakar Cukinijų sriubąpati viena ir suvalgiau
vyru daviau tik vieną šaukštą paragaut (mat nesitikėjau, kad jam patiks ) o jam patiko tai gausiu antrą kart gamint
o vaikui duot kažkaip pabijojau - ten vien tik prieskoniai gal kai bus vyresnis
o gal kitos kitaip manot?
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 22, 12:43)
jurginėli, kadangi įdaras yra gana "šlapias", prieš jį dedant reikia apkepti pyrago pagrindą, kad nepermirktų nuo įdaro O pupelės beriamos tam, kad pagrindas kepdamas neišsibanguotų, t. y. jos prispaudžia tešlą prie formos ir todėl tešla pakyla tolygiai Aš pupelių neturėjau, tai pribėriau lęšių
1 klausimas - o kiek ten tų pupelių reik dėt? visą paviršių užpildyt? o paskui tas pupeles dar galima kurnors panaudot?
2 klausimas - ar nereikia uždengti to pyrago kepant? ar geriau neuždengt? (su dangčiu)
vakar Cukinijų sriubąpati viena ir suvalgiau
vyru daviau tik vieną šaukštą paragaut (mat nesitikėjau, kad jam patiks ) o jam patiko tai gausiu antrą kart gamint
o vaikui duot kažkaip pabijojau - ten vien tik prieskoniai gal kai bus vyresnis
o gal kitos kitaip manot?
Lindra, pupelėmis reikia užpildyti visą tešlos paviršių, kad tolygiai spaustų... Štai taip:
arba taip
Tiesą sakant, skaičiau, kad yra dar vienas būdas kaip apkepti tešlą, kad ji neišsikilnotų - sudėjus į formą, subadyti šakute, uždengti folija ir padėti į šaldiklį 15 - 20 min., o tada kepti... Bet pati taip daryti nebandžiau...
O šiaip manau, kad po tokių procedūrų pupelės tinkamos tik tokiam pačiam tikslui - vėl prispausti kito pyrago tešlai Ir jas reikėtų sudėjus į maišelį laikyti šaldiklyje, kad nesugestų...
Pyrago tikrai nereikia uždengti
O dėl sriubos davimo vaikui tai net nežinau... Maniškiai vis tiek tokios sriubos nevalgytų
arba taip
Tiesą sakant, skaičiau, kad yra dar vienas būdas kaip apkepti tešlą, kad ji neišsikilnotų - sudėjus į formą, subadyti šakute, uždengti folija ir padėti į šaldiklį 15 - 20 min., o tada kepti... Bet pati taip daryti nebandžiau...
O šiaip manau, kad po tokių procedūrų pupelės tinkamos tik tokiam pačiam tikslui - vėl prispausti kito pyrago tešlai Ir jas reikėtų sudėjus į maišelį laikyti šaldiklyje, kad nesugestų...
Pyrago tikrai nereikia uždengti
O dėl sriubos davimo vaikui tai net nežinau... Maniškiai vis tiek tokios sriubos nevalgytų
Sonatina, kam šitame recepte Cukinijų blynai su krabų padažu jogurtas? Aš vakar nupirkau, bet taip ir neradau, kur jo reikia dėti
Mama_Tania, jogurtą reikia įmaišyti į blynų tešlą (paprašysiu bea, kad įrašytų recepte )
aš taip ir pagalvojau, kad gal reiktų, bet pabijojau, kadangi kai pati kepu tokius blynus, tai nededu nei jogurto, nei kepimo miltelių, nei pipirų, bet galima ir taip kepti, kaip aprašyta tavo recepte. Man išvys cukinijų blynai
Mama_Tania, jogurtą reikia įmaišyti į blynų tešlą (paprašysiu bea, kad įrašytų recepte )
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 28, 10:09)
Mama_Tania, jogurtą reikia įmaišyti į blynų tešlą (paprašysiu bea, kad įrašytų recepte )
aš taip ir pagalvojau, kad gal reiktų, bet pabijojau, kadangi kai pati kepu tokius blynus, tai nededu nei jogurto, nei kepimo miltelių, nei pipirų, bet galima ir taip kepti, kaip aprašyta tavo recepte. Man išvys cukinijų blynai
QUOTE(Laurita* @ 2006 09 27, 15:06)
labai daug prisiskaičiau gerų atsiliepimų apie "Kiaušinių-faršo viniotinį", tai žadu artimiausiu metu ir aš jį išbandyti
Tik va vienintelis dalykas, kuris neduoda man ramybės tai tas pagrindo prilipas prie kepimo popieriaus, kažkaip skaičiau, kad daugumai Jums jis lipo, tikiuosi kad man taip neatsitiks , būtinai parašysiu atsiliepimus
man neprilipo .. ir buvo labai skanu, tik tiek, kad sekantį kartą vietoj majonezo bandysiu dėti jogurtinį padaža
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 27, 15:17)
sirse, pyragus kepu vidurinėje lentynoje ir jungiu tik kaitinimą iš viršaus ir iš apačios Ventiliatorių naudoju tada, kai dedu kepti kelias skardas - vieną viršuje, kitą apačioje
O kodėl tu manai, kad mielių per daug parašyta - jei 1 kg miltų 11 g mielių, tai 250 g miltų ir reikia ~ 3 g sausų mielių Ir kaip gavosi bandelės?
nu aš irgi taip kepu, bet man kažkaip neiškepa gerai pyragai , nors orkaitė tikrai nebloga , ai, kepsiu visus drėgnesnius pyragus truputėlį ilgiau .
Apie mieles tai aš kažkais supratau, kad,- jei šviežių reikia 10 g. , o sausų mielių 1.5 a.š yra 3g. tai pagal mano matematinius sugebėjimus, kada gaučiau 10 g. reikėtų ~ 5 šaukštelių sausų mielių . Na biskį persistengiau su savo matematikos pritaikymu . Dabar aišku, kad 3 g. sausų mielių maždaug = 10 g. šviežių mielių
O bulkutės labai liuks gavosi ... mano močiutė (a.a.) panašaus skonio bulkas kepdavo , taip, kad man tai nostalgiškai skanu
O šiaip, vakar kepiau 3 Sonatinos patiekalus, nupirkau žuvį ir tešlą užšaldyta, tai kol laukiau, kol atšils, tai iškepiau blynus [attachmentid=72136]
Tik aš padažui naudojau ikrus, šiaip skonis gana neblogas, tik keistas derinukas gavosi: cukinija ir ikrai (krabų lazdelės) Šiaip taip ir nesugalvojau, su kuo galima būtų ta padažą valgyti
Bet receptai Sagutės [attachmentid=72138]
ir Žuvis prancūziškai [attachmentid=72137]
(p.s. tik žūvį kepiau ne 15 min., o 30 min.)
Sanatina
(p.s. nemoku fotografuoti )
Tik aš padažui naudojau ikrus, šiaip skonis gana neblogas, tik keistas derinukas gavosi: cukinija ir ikrai (krabų lazdelės) Šiaip taip ir nesugalvojau, su kuo galima būtų ta padažą valgyti
Bet receptai Sagutės [attachmentid=72138]
ir Žuvis prancūziškai [attachmentid=72137]
(p.s. tik žūvį kepiau ne 15 min., o 30 min.)
Sanatina
(p.s. nemoku fotografuoti )