Laba diena, pasidariau Kreminę cukinijos sriubą su kariu ir valgau dabar : niam niam skanu, ką ir bepridursi
tik norėjau paklaust - kas tie krutonai? su kuo čia ją patiekt?
Katu, smagu, kad vyrui patiko slyvos
Lindra, malonu, kad sriuba patiko O krutonai - tai paskrudinti baltos duonos kubeliai:
Jų būna jau paruoštų pirkti arba galima pasidaryti - baltos duonos riekes be plutos supjaustyti kubeliais, aptepti sviestu, pagardinti druska (galima ir įvairiais prieskoniais, česnaku, žalumynais, sūriu ir pan.) ir kepti apie 20 min. iki 160º C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Tinka salotoms ir sriuboms pagardinti
westa, smagu, kad hibridas pavyko O tu vyrui maisto duok, neduok skardų
Lindra, malonu, kad sriuba patiko O krutonai - tai paskrudinti baltos duonos kubeliai:
Jų būna jau paruoštų pirkti arba galima pasidaryti - baltos duonos riekes be plutos supjaustyti kubeliais, aptepti sviestu, pagardinti druska (galima ir įvairiais prieskoniais, česnaku, žalumynais, sūriu ir pan.) ir kepti apie 20 min. iki 160º C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Tinka salotoms ir sriuboms pagardinti
westa, smagu, kad hibridas pavyko O tu vyrui maisto duok, neduok skardų
o mes jau valgom varškinį tinginį, labai skanus O svarbiausia toks didelis
Pagaliau išsikepiau obuolių pyragą . Kepiau greitą pyragą su obuoliais ir cinamonu ir pyragą su jogurtu . Abu labai skanūs. Tik tiek, kad greitojo pyrago tešla man eilinį kartą susmego . Sonatina, o kurioje tu orkaitės dalyje kepi? (t. y. viršuje, apačioj ar per vidurį)? Ir kepdama ar naudoji ventiliatorių?
O vakar kepiau jogurtines bandeles . Tik ar tikrai tiek daug reikia dėti sausų mielių ?( - 10 g šviežių mielių (3 g = 1, 5 a. š. sausų) ) . Nes ant sausų mielių pakelio radau užrašta "pakelis (11g) - 1 kg. miltų " .
Todėl aš mielių dėjau "iš akies"
O vakar kepiau jogurtines bandeles . Tik ar tikrai tiek daug reikia dėti sausų mielių ?( - 10 g šviežių mielių (3 g = 1, 5 a. š. sausų) ) . Nes ant sausų mielių pakelio radau užrašta "pakelis (11g) - 1 kg. miltų " .
Todėl aš mielių dėjau "iš akies"
Pusryčiams kepiau varškėtukus, man jie labai skanučiai
Ryt galvoju pagaminti mėsos kukulius su sūreliu, bet turiu tik jautienos, kaži ar tiks?
Ryt galvoju pagaminti mėsos kukulius su sūreliu, bet turiu tik jautienos, kaži ar tiks?
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 25, 07:55)
siek tiek kietokas bet sako kad skanus
uzpyliau padaziuka biskiu isigere
Sveikutės
labai daug prisiskaičiau gerų atsiliepimų apie "Kiaušinių-faršo viniotinį", tai žadu artimiausiu metu ir aš jį išbandyti
Tik va vienintelis dalykas, kuris neduoda man ramybės tai tas pagrindo prilipas prie kepimo popieriaus, kažkaip skaičiau, kad daugumai Jums jis lipo, tikiuosi kad man taip neatsitiks , būtinai parašysiu atsiliepimus
labai daug prisiskaičiau gerų atsiliepimų apie "Kiaušinių-faršo viniotinį", tai žadu artimiausiu metu ir aš jį išbandyti
Tik va vienintelis dalykas, kuris neduoda man ramybės tai tas pagrindo prilipas prie kepimo popieriaus, kažkaip skaičiau, kad daugumai Jums jis lipo, tikiuosi kad man taip neatsitiks , būtinai parašysiu atsiliepimus
jurginėli, džiaugiuosi, kad tinginys patiko
sirse, pyragus kepu vidurinėje lentynoje ir jungiu tik kaitinimą iš viršaus ir iš apačios Ventiliatorių naudoju tada, kai dedu kepti kelias skardas - vieną viršuje, kitą apačioje
O kodėl tu manai, kad mielių per daug parašyta - jei 1 kg miltų 11 g mielių, tai 250 g miltų ir reikia ~ 3 g sausų mielių Ir kaip gavosi bandelės?
gyteni, smagu, kad apkepas pavyko (o ar darei tortą Orbita? )
AIRA, nieko negaliu patarti dėl jautienos, nes aš dariau su kalakutiena, bet man regis kažkuri mergina sakė, kad su jautiena ne itin skanu buvo
PaMeL, viskas aišku Kitą kartą daryk viską pagal receptą ir turėtų gautis normaliai
Laurita*, tik nesijaudink, tikrai ne visoms popierius prilipo O jei ir prilips, jį tiesiog sudrėkink iš viršaus ir po kelių minučių tikrai nuimsi
sirse, pyragus kepu vidurinėje lentynoje ir jungiu tik kaitinimą iš viršaus ir iš apačios Ventiliatorių naudoju tada, kai dedu kepti kelias skardas - vieną viršuje, kitą apačioje
O kodėl tu manai, kad mielių per daug parašyta - jei 1 kg miltų 11 g mielių, tai 250 g miltų ir reikia ~ 3 g sausų mielių Ir kaip gavosi bandelės?
gyteni, smagu, kad apkepas pavyko (o ar darei tortą Orbita? )
AIRA, nieko negaliu patarti dėl jautienos, nes aš dariau su kalakutiena, bet man regis kažkuri mergina sakė, kad su jautiena ne itin skanu buvo
PaMeL, viskas aišku Kitą kartą daryk viską pagal receptą ir turėtų gautis normaliai
Laurita*, tik nesijaudink, tikrai ne visoms popierius prilipo O jei ir prilips, jį tiesiog sudrėkink iš viršaus ir po kelių minučių tikrai nuimsi
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 08, 20:39)
Močiutės mielinė tešla
Sonatina,o norejau paklausti kiek reikia kepti jei viduje idedi desrele,smulkiai pjaustyta paprika (nedaug) ir kecupo? Ir dar norejau pasiteiraut del "Sokoladiniu momentu". Ar tu kai verdi ta kondensuota piena 8 min atidarai ta skarbonke? ir ar tau jo nepritraukia? Ir kokio dydzio vyniotiniai gaunasi is sio kiekio produktu,ne kaip supratau gaunasi 2 vyniotiniai,tik nezinau kokio dydzio
Įsimylėjusi Boruže, manau, kad kepti reikia tol, kol tešla gražiai pagelsta (~ 15 min.) - gi dešrelė jau virta, o paprika liks traški
O šokoladiniuose momentuose aš dariau eksperimentą - realiai ten reikėtų naudoti Rududu (aišku, jo skonis skiriasi nuo kelias valandas virto paprasto saldau kondensuoto) arba skardinę su saldžiu kondensuotu pavirti 1,5 - 2 val. Kažkur perskaičiau, kad saldų kondensuotą galima išversti į puodą storu dugnu ir ant nedidelės ugnies nuolat maišant (būtent, kad nepritrauktų) virti 8 min. Turėtų gautis tas pats, kaip uždarytą skardinę pavirus 1,5 - 2 val. Tad ir pamėginau sutaupyti laiko Konsistencija gavosi panaši, bet skonis tikrai ne toks Tad jaučiu geriau tikrai arba normaliai virti su skardine arba naudoti Rududu...
O vyniotiniai buvo nelabai dideli - gal kokių 20 cm ilgio...
O šokoladiniuose momentuose aš dariau eksperimentą - realiai ten reikėtų naudoti Rududu (aišku, jo skonis skiriasi nuo kelias valandas virto paprasto saldau kondensuoto) arba skardinę su saldžiu kondensuotu pavirti 1,5 - 2 val. Kažkur perskaičiau, kad saldų kondensuotą galima išversti į puodą storu dugnu ir ant nedidelės ugnies nuolat maišant (būtent, kad nepritrauktų) virti 8 min. Turėtų gautis tas pats, kaip uždarytą skardinę pavirus 1,5 - 2 val. Tad ir pamėginau sutaupyti laiko Konsistencija gavosi panaši, bet skonis tikrai ne toks Tad jaučiu geriau tikrai arba normaliai virti su skardine arba naudoti Rududu...
O vyniotiniai buvo nelabai dideli - gal kokių 20 cm ilgio...