Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 3

Laba diena, pasidariau Kreminę cukinijos sriubą su kariu ir valgau dabar essen.gif: niam niam smile.gif skanu, ką ir bepridursi biggrin.gif
tik norėjau paklaust - kas tie krutonai? g.gif su kuo čia ją patiekt?
Atsakyti
Vakar kepiau vištos su jogurtu ir žuvies filė prancūziškai miksą smile.gif .. T.y bulvės , morkos ir žuvis su sūriu, majonezu ant viršaus thumbup.gif . Vyrs puse skardos suvalgė iš karto smile.gif
Atsakyti
Katu, smagu, kad vyrui patiko slyvos tongue.gif

Lindra, malonu, kad sriuba patiko smile.gif O krutonai - tai paskrudinti baltos duonos kubeliai:

user posted image

Jų būna jau paruoštų pirkti arba galima pasidaryti - baltos duonos riekes be plutos supjaustyti kubeliais, aptepti sviestu, pagardinti druska (galima ir įvairiais prieskoniais, česnaku, žalumynais, sūriu ir pan.) ir kepti apie 20 min. iki 160º C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Tinka salotoms ir sriuboms pagardinti smile.gif

westa, smagu, kad hibridas pavyko smile.gif O tu vyrui maisto duok, neduok skardų tongue.gif
Atsakyti
o mes jau valgom varškinį tinginį, labai skanus thumbup.gif O svarbiausia toks didelis biggrin.gif
Atsakyti
Pagaliau išsikepiau obuolių pyragą thumbup.gif . Kepiau greitą pyragą su obuoliais ir cinamonu ir pyragą su jogurtu smile.gif . Abu labai skanūs. Tik tiek, kad greitojo pyrago tešla man eilinį kartą susmego doh.gif . Sonatina, o kurioje tu orkaitės dalyje kepi? (t. y. viršuje, apačioj ar per vidurį)? Ir kepdama ar naudoji ventiliatorių?


O vakar kepiau jogurtines bandeles smile.gif . Tik ar tikrai tiek daug reikia dėti sausų mielių ?( - 10 g šviežių mielių (3 g = 1, 5 a. š. sausų) ) unsure.gif . Nes ant sausų mielių pakelio radau užrašta "pakelis (11g) - 1 kg. miltų " .

Todėl aš mielių dėjau "iš akies" smile.gif
Atsakyti
o as kepiau varskes apkepa gavosi labai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Pusryčiams kepiau varškėtukus, man jie labai skanučiai ax.gif
Ryt galvoju pagaminti mėsos kukulius su sūreliu, bet turiu tik jautienos, kaži ar tiks? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 25, 07:55)


PaMeL, ir kuo baigėsi graudi istorija su keksu? g.gif





siek tiek kietokas bet sako kad skanus 4u.gif
uzpyliau padaziuka biskiu isigere
Atsakyti
Sveikutės mirksiukas.gif


labai daug prisiskaičiau gerų atsiliepimų apie "Kiaušinių-faršo viniotinį", tai žadu artimiausiu metu ir aš jį išbandyti tongue.gif
Tik va vienintelis dalykas, kuris neduoda man ramybės g.gif tai tas pagrindo prilipas prie kepimo popieriaus, kažkaip skaičiau, kad daugumai Jums jis lipo, tikiuosi kad man taip neatsitiks blush2.gif , būtinai parašysiu atsiliepimus rolleyes.gif
Atsakyti
jurginėli, džiaugiuosi, kad tinginys patiko smile.gif

sirse, pyragus kepu vidurinėje lentynoje ir jungiu tik kaitinimą iš viršaus ir iš apačios smile.gif Ventiliatorių naudoju tada, kai dedu kepti kelias skardas - vieną viršuje, kitą apačioje 4u.gif
O kodėl tu manai, kad mielių per daug parašyta - jei 1 kg miltų 11 g mielių, tai 250 g miltų ir reikia ~ 3 g sausų mielių smile.gif Ir kaip gavosi bandelės?

gyteni, smagu, kad apkepas pavyko thumbup.gif (o ar darei tortą Orbita? g.gif )

AIRA, nieko negaliu patarti dėl jautienos, nes aš dariau su kalakutiena, bet man regis kažkuri mergina sakė, kad su jautiena ne itin skanu buvo g.gif

PaMeL, viskas aišku smile.gif Kitą kartą daryk viską pagal receptą ir turėtų gautis normaliai 4u.gif

Laurita*, tik nesijaudink, tikrai ne visoms popierius prilipo smile.gif O jei ir prilips, jį tiesiog sudrėkink iš viršaus ir po kelių minučių tikrai nuimsi 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 08, 20:39)
Močiutės mielinė tešla


Sonatina,o norejau paklausti kiek reikia kepti jei viduje idedi desrele,smulkiai pjaustyta paprika (nedaug) ir kecupo? blush2.gif Ir dar norejau pasiteiraut del "Sokoladiniu momentu". Ar tu kai verdi ta kondensuota piena 8 min atidarai ta skarbonke? ir ar tau jo nepritraukia? blush2.gif Ir kokio dydzio vyniotiniai gaunasi is sio kiekio produktu,ne kaip supratau gaunasi 2 vyniotiniai,tik nezinau kokio dydzio ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 27 rugsėjo 2006 - 16:39
Įsimylėjusi Boruže, manau, kad kepti reikia tol, kol tešla gražiai pagelsta (~ 15 min.) - gi dešrelė jau virta, o paprika liks traški smile.gif

O šokoladiniuose momentuose aš dariau eksperimentą - realiai ten reikėtų naudoti Rududu (aišku, jo skonis skiriasi nuo kelias valandas virto paprasto saldau kondensuoto) arba skardinę su saldžiu kondensuotu pavirti 1,5 - 2 val. Kažkur perskaičiau, kad saldų kondensuotą galima išversti į puodą storu dugnu ir ant nedidelės ugnies nuolat maišant (būtent, kad nepritrauktų) virti 8 min. smile.gif Turėtų gautis tas pats, kaip uždarytą skardinę pavirus 1,5 - 2 val. ax.gif Tad ir pamėginau sutaupyti laiko tongue.gif Konsistencija gavosi panaši, bet skonis tikrai ne toks smile.gif Tad jaučiu geriau tikrai arba normaliai virti su skardine arba naudoti Rududu...
O vyniotiniai buvo nelabai dideli - gal kokių 20 cm ilgio... g.gif
Atsakyti