o aš jau pašoviau kept Faršo kepsnį su kiaušiniais, morkom ir slyvom. Šiaip nepadengiau indo sienelių faršu, nes man kažkodėl įdro gavosi labai daug, ir jei būčiau padengusi, tai būtų ant viršaus netilpusi mėsa, bet tikiuos, kad nesubyrės ir bus skanus žiauriai...
Šįvakar norėjosi greitos vakarienės...
Vištiena su apelsinų glazūra
12 vištos kumpelių
3 v. š. apelsinų džemo
1 v. š. apelsinų sulčių
1 v. š. garstyčių su grūdeliais
1 a. š. citrinos sulčių
1 a. š. maltos kalendros
Sumaišyti apelsinų džemą, apelsinų ir citrinų sultis, garstyčias ir kalendrą. Vištieną šiek tiek pasūdyti, aptepti glazūra ir kepti orkaitėje ar grilyje. Kepant karts nuo karto papildomai tepti glazūra.
P. S. garstyčias dėjau paprastas, be grūdelių. Ruošiausi kepti orkaitėje visą vištą, bet supratau, kad kalakutienos guliašas, esantis šaldytuve, rytojaus nesulauks... Tad sumaišiau glazūrą su guliašu ir viską iškepiau tiesiog keptuvėje.. Mums labai patiko greita ir skanu
Vištiena su apelsinų glazūra
12 vištos kumpelių
3 v. š. apelsinų džemo
1 v. š. apelsinų sulčių
1 v. š. garstyčių su grūdeliais
1 a. š. citrinos sulčių
1 a. š. maltos kalendros
Sumaišyti apelsinų džemą, apelsinų ir citrinų sultis, garstyčias ir kalendrą. Vištieną šiek tiek pasūdyti, aptepti glazūra ir kepti orkaitėje ar grilyje. Kepant karts nuo karto papildomai tepti glazūra.
P. S. garstyčias dėjau paprastas, be grūdelių. Ruošiausi kepti orkaitėje visą vištą, bet supratau, kad kalakutienos guliašas, esantis šaldytuve, rytojaus nesulauks... Tad sumaišiau glazūrą su guliašu ir viską iškepiau tiesiog keptuvėje.. Mums labai patiko greita ir skanu
egliuke, labai malonu, kad Creme Brulee patiko O pyrage su jogurtu. man regis, obuoliai nebuvo visiškai sukepę... Bet čia skonio reikalas
O žuvienė atrodo įspūdingai
Sandriuks, tai ir šaunu, kad viskas pavyko neblogai
sirduze, džiaugiuosi, kad patiekalai patiko Sąrašas visai netrumpas
Insomnia, lauksiu ataskaitų
laurechka, tikiuosi vyniotinis ne tik atrodė gražiai ir kvepėjo skaniai, o ir buvo skanus
Aliejų į tešlą naudoju labai retai ir renkuosi tokį visiškai be skonio... O kaip tu galėjai miltų pamažinti? Aš visada viską bent jau kepiniams kruopščiai matuoju
1 želatinos lapelis sveria 2 - 3 g (man regis, visada šalia lapelių kiekio nurodau ir želatinos svorį...)
Martyna, keksas atrodo Šitas keksas ir man visada gaunasi šlapias Smagu, kad ir vištieną tavo šeima įvertino
Katu, ir kaip vyniotinis? Ar nesubyrėjo?
O žuvienė atrodo įspūdingai
Sandriuks, tai ir šaunu, kad viskas pavyko neblogai
sirduze, džiaugiuosi, kad patiekalai patiko Sąrašas visai netrumpas
Insomnia, lauksiu ataskaitų
laurechka, tikiuosi vyniotinis ne tik atrodė gražiai ir kvepėjo skaniai, o ir buvo skanus
Aliejų į tešlą naudoju labai retai ir renkuosi tokį visiškai be skonio... O kaip tu galėjai miltų pamažinti? Aš visada viską bent jau kepiniams kruopščiai matuoju
1 želatinos lapelis sveria 2 - 3 g (man regis, visada šalia lapelių kiekio nurodau ir želatinos svorį...)
Martyna, keksas atrodo Šitas keksas ir man visada gaunasi šlapias Smagu, kad ir vištieną tavo šeima įvertino
Katu, ir kaip vyniotinis? Ar nesubyrėjo?
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 26, 09:38)
Siaip pavyko, nesubyrejo. Siaip dar labai tin gejau ji kameroj laikyt pries kepant, bet as ten taip smarkiai sugrudau viska i zele zieda, kad man is karto isvertus tas vyniotinukas laike forma.
Skanus, nors ragavau tik siandien, t.y. salta. Kita karta kai kepsiu, tai nedesiu kiausiniu, nes man jie kazkaip nelabai ten... Geriau daugiau kokiu vaisiu
O siaip nepatiko tai, kad orkaite visa taukuota liko, bet niekos, atsveisiu. Svarbu, kad tris dienas nebereikes valgyt gamint
Aciu uz gerus receptukus
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 26, 09:57)
Katu, o kaip sugebėjo orkaitė išsitaukuoti??? Man jis kažkaip ramiai kepė, nesitaškė... Gal tiesiog koks ramesnis pasitaikė...
Na, as dariau is kiaulienos ir jautienos farso, tai jis ryskiai riebesnis ir spirgejo labai. Kalakutiena gal taip necirska Tai zodziu seme tokia, kad per orkaites stikla nieko nesimate siryta. Atrodo, farsa liesa pirkau, bet, matyt, Maxima apgavo mane
Sonatina, sorry už kvailą klausimą, bet "Kekso su kriaušėmis ir šokoladu" recepte pačioje pradžioje parašyta išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo. O tai sviestas turi būti tirpintas ar kaip? Gėda, bet biški nesigaudau .
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 26, 11:00)
babouziuke, visur, kur parašyta išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo, purumo ar pan., reikia kambario temperatūros sviestą mikseriu plakti su cukrumi apie 5 min.
Aš tiesiai iš šaldytuvo minutę pašildžiau mikrobangėj, kad nebūtų toks kietas, bet galutinai neištirptų ir tada plakiau, bet gavosi gerai
Ką tik iškepiau obuolių pyragą su obuoliais.Aš jau buvau jį ragavusi ir man patiko,tai ir kepiau.Vyras irgi išgyrė.O jogurtą naudojau su vanile ir žaliosiomis citrinomis.Gavosi liuks
QUOTE(Shiduh @ 2006 09 26, 11:02)
nereikia tirpinti, sviestas plakamas pabaltuos.
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 26, 11:00)
Katu, supratau
babouziuke, visur, kur parašyta išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo, purumo ar pan., reikia kambario temperatūros sviestą mikseriu plakti su cukrumi apie 5 min.
babouziuke, visur, kur parašyta išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo, purumo ar pan., reikia kambario temperatūros sviestą mikseriu plakti su cukrumi apie 5 min.
O aš 100 proc. būčiau ištirpinusi . Ir dar vyras sako: aišku, kad reikia tirpinti, kaip tu kitaip išplaksi ?
Ačiū merginos, kad taip greitai aprašėt, nes jau varau kepti .
Ir dar norėjau paklausti ar kekso kepimo laikas nepriklauso nuo to kiokioje formoje (silikoninėje ar metalinėje) kepsiu?