Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 3

o aš jau pašoviau kept Faršo kepsnį su kiaušiniais, morkom ir slyvom. Šiaip nepadengiau indo sienelių faršu, nes man kažkodėl įdro gavosi labai daug, ir jei būčiau padengusi, tai būtų ant viršaus netilpusi mėsa, bet tikiuos, kad nesubyrės ir bus skanus žiauriai... smile.gif
Atsakyti
Šįvakar norėjosi greitos vakarienės... ax.gif

user posted image

Vištiena su apelsinų glazūra

12 vištos kumpelių
3 v. š. apelsinų džemo
1 v. š. apelsinų sulčių
1 v. š. garstyčių su grūdeliais
1 a. š. citrinos sulčių
1 a. š. maltos kalendros

Sumaišyti apelsinų džemą, apelsinų ir citrinų sultis, garstyčias ir kalendrą. Vištieną šiek tiek pasūdyti, aptepti glazūra ir kepti orkaitėje ar grilyje. Kepant karts nuo karto papildomai tepti glazūra.

P. S. garstyčias dėjau paprastas, be grūdelių. Ruošiausi kepti orkaitėje visą vištą, bet supratau, kad kalakutienos guliašas, esantis šaldytuve, rytojaus nesulauks... Tad sumaišiau glazūrą su guliašu ir viską iškepiau tiesiog keptuvėje.. Mums labai patiko – greita ir skanu smile.gif
Atsakyti
egliuke, labai malonu, kad Creme Brulee patiko smile.gif O pyrage su jogurtu. man regis, obuoliai nebuvo visiškai sukepę... g.gif Bet čia skonio reikalas smile.gif
O žuvienė atrodo įspūdingai bigsmile.gif

Sandriuks, tai ir šaunu, kad viskas pavyko neblogai ax.gif

sirduze, džiaugiuosi, kad patiekalai patiko smile.gif Sąrašas visai netrumpas thumbup.gif

Insomnia, lauksiu ataskaitų mirksiukas.gif

laurechka, tikiuosi vyniotinis ne tik atrodė gražiai ir kvepėjo skaniai, o ir buvo skanus smile.gif
Aliejų į tešlą naudoju labai retai ir renkuosi tokį visiškai be skonio... O kaip tu galėjai miltų pamažinti? g.gif Aš visada viską bent jau kepiniams kruopščiai matuoju ax.gif
1 želatinos lapelis sveria 2 - 3 g (man regis, visada šalia lapelių kiekio nurodau ir želatinos svorį...) smile.gif

Martyna, keksas atrodo thumbup.gif Šitas keksas ir man visada gaunasi šlapias smile.gif Smagu, kad ir vištieną tavo šeima įvertino 4u.gif

Katu, ir kaip vyniotinis? Ar nesubyrėjo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 26, 09:38)

Katu, ir kaip vyniotinis? Ar nesubyrėjo? g.gif


Siaip pavyko, nesubyrejo. Siaip dar labai tin gejau ji kameroj laikyt pries kepant, bet as ten taip smarkiai sugrudau viska i zele zieda, kad man is karto isvertus tas vyniotinukas laike forma.
Skanus, nors ragavau tik siandien, t.y. salta. Kita karta kai kepsiu, tai nedesiu kiausiniu, nes man jie kazkaip nelabai ten... Geriau daugiau kokiu vaisiu smile.gif
O siaip nepatiko tai, kad orkaite visa taukuota liko, bet niekos, atsveisiu. Svarbu, kad tris dienas nebereikes valgyt gamint smile.gif
Aciu uz gerus receptukus thumbup.gif
Atsakyti
Katu, o kaip sugebėjo orkaitė išsitaukuoti??? blink.gif Man jis kažkaip ramiai kepė, nesitaškė... Gal tiesiog koks ramesnis pasitaikė... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 26, 09:57)
Katu, o kaip sugebėjo orkaitė išsitaukuoti??? blink.gif Man jis kažkaip ramiai kepė, nesitaškė... Gal tiesiog koks ramesnis pasitaikė... tongue.gif


Na, as dariau is kiaulienos ir jautienos farso, tai jis ryskiai riebesnis ir spirgejo labai. Kalakutiena gal taip necirska smile.gif Tai zodziu seme tokia, kad per orkaites stikla nieko nesimate siryta. Atrodo, farsa liesa pirkau, bet, matyt, Maxima apgavo mane smile.gif
Atsakyti
Sonatina, sorry už kvailą klausimą, bet "Kekso su kriaušėmis ir šokoladu" recepte pačioje pradžioje parašyta išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo. O tai sviestas turi būti tirpintas ar kaip? blush2.gif Gėda, bet biški nesigaudau doh.gif .
Atsakyti
nereikia tirpinti, sviestas plakamas pabaltuos.
Atsakyti
Katu, supratau biggrin.gif

babouziuke, visur, kur parašyta išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo, purumo ar pan., reikia kambario temperatūros sviestą mikseriu plakti su cukrumi apie 5 min. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 26, 11:00)
babouziuke, visur, kur parašyta išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo, purumo ar pan., reikia kambario temperatūros sviestą mikseriu plakti su cukrumi apie 5 min. smile.gif

Aš tiesiai iš šaldytuvo minutę pašildžiau mikrobangėj, kad nebūtų toks kietas, bet galutinai neištirptų ir tada plakiau, bet gavosi gerai ax.gif
Atsakyti
Ką tik iškepiau obuolių pyragą su obuoliais.Aš jau buvau jį ragavusi ir man patiko,tai ir kepiau.Vyras irgi išgyrė.O jogurtą naudojau su vanile ir žaliosiomis citrinomis.Gavosi liuks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2006 09 26, 11:02)
nereikia tirpinti, sviestas plakamas pabaltuos.



QUOTE(Sonatina @ 2006 09 26, 11:00)
Katu, supratau biggrin.gif

babouziuke, visur, kur parašyta išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo, purumo ar pan., reikia kambario temperatūros sviestą mikseriu plakti su cukrumi apie 5 min. smile.gif

O aš 100 proc. būčiau ištirpinusi doh.gif . Ir dar vyras sako: aišku, kad reikia tirpinti, kaip tu kitaip išplaksi blink.gif ?
Ačiū merginos, kad taip greitai aprašėt, nes jau varau kepti wub.gif .
Ir dar norėjau paklausti ar kekso kepimo laikas nepriklauso nuo to kiokioje formoje (silikoninėje ar metalinėje) kepsiu?
Atsakyti