iškepiau grybų pyragą. Kadangi nesilaikiau proporcijų, tai bulvių įdėjau kiek perdaug, nedėjau pipiro, bet dėjau daug morkų. baigiam skaniai suvalgyt , tik mums norėtūs gal kokios dešrytės ar rūkyto kumpio kitą katr įmest
o aš kepiau Apelsininius lietinius galiu 100 proc. patvirtinti, kad puikus įdomesnis patiekalas labai labai skaniai gavosi. Tiesa, buvau supanikavusi kepdama pirmus du lietinius, kad nesigauna, nes jie man prilipo prie keptuvės ir suplyšo bet matyt keptuvė turėjo "įsikepti"...visi kiti lietiniai gavosi kaip iš vadovėlio nei kokiais riebalais bereikėjo keptuvę tept, nei miltų dadėt, nors atrodė,kad tešla per skysta
Ugnuže, gal keksas būna ne visai iškepęs, kai jį išimi iš orkaitės... Ar patikrini mediniu pagaliuku? Tavo keksų tešla būna šlapia jau juos išėmus iš orkaitės?
babouziuke, visai smagi tavo istorija Neblogai, kai iš vieno recepto gaunasi keli patiekalai
mutante, aš paprastai patepu kiaušiniu, kad tešla neatsiklijuotų... O ką su tiek pieno produktų daryti, tai net nežinau ką patarti... Tiesiog valgykite ir viskas
AIRA, malonu, kad mėsa patiko Tikiuosi ir keksiukais nenusivylėte...
jurginėli, puiku, kad pyragą jau baigiate suvalgyti O jeigu jau esat tokie mėsėdžiai, reikėjo iškart ir įsidėti mėsos
Kaja, labai džiaugiuosi, kad lietiniai pavyko Iš tiesų kuo toliau, tuo lietinius lengviau kepti, nes tešla pabrinksta ir tada lietiniai nebeplyšta
babouziuke, visai smagi tavo istorija Neblogai, kai iš vieno recepto gaunasi keli patiekalai
mutante, aš paprastai patepu kiaušiniu, kad tešla neatsiklijuotų... O ką su tiek pieno produktų daryti, tai net nežinau ką patarti... Tiesiog valgykite ir viskas
AIRA, malonu, kad mėsa patiko Tikiuosi ir keksiukais nenusivylėte...
jurginėli, puiku, kad pyragą jau baigiate suvalgyti O jeigu jau esat tokie mėsėdžiai, reikėjo iškart ir įsidėti mėsos
Kaja, labai džiaugiuosi, kad lietiniai pavyko Iš tiesų kuo toliau, tuo lietinius lengviau kepti, nes tešla pabrinksta ir tada lietiniai nebeplyšta
Buvo iškepęs ,kai patikrinau - nebelipo. Bet dabar galvoju, kad ,išties paskubėjau ištraukt - reikėjo gal dar palaikyt orkaitėj, kad labiau padžiūtų. Ir dar sudėjau varškę 18%, tai gal ir čia dar klaida.
Bet pats keksas labai skanus - bandysiu dar kartą, gal geriau pavyks
Ups... Čia Ugnužė. Tik per Giedrule parašiau.
Bet pats keksas labai skanus - bandysiu dar kartą, gal geriau pavyks
Ups... Čia Ugnužė. Tik per Giedrule parašiau.
Sonatina, norėjau pasitikslinti - Risotto su vištiena - 1 1/2 stikl. ryžius dėti nevirtus? (aiek tai būtų gramais? maždaug) nes mililitrai tai kitaip kažkaip...
ir kokio gylio turi būti keptuvė, kad per kraštus neliptų?
Silkė pataluose labai skani buvo (tik nebedėjau želatinos, nes laiko mažai bebuvo)
su želatina turbūt viskas ten gražiau turėtų atrodyt
ir kokio gylio turi būti keptuvė, kad per kraštus neliptų?
Silkė pataluose labai skani buvo (tik nebedėjau želatinos, nes laiko mažai bebuvo)
su želatina turbūt viskas ten gražiau turėtų atrodyt
Tikiuosi, mano klausimas nebus off-topic, bet tikrai labai paklausti reikia..
Sonatina (o ir visos kitos kulinarės) noriu pasikonsultuoti dėl kepimo indų.. Visada apkepus bei pyragus kepdavau metalinėse kepimo formose ir dažniausiai viskas būtų ok Bet neseniai susiviliojus nusipirkau stiklinį kepimo indą ir, nežinau kodėl, bet kažkaip kitaip man jis kepa - tarkim pyragas dar lyg ir nepilnai iškepęs, o dugnas jau pridegęs Gal stikliniai indai turi kažkokių ypatingų bruožų? Gal kepti juose kažkaip kitaip reik ar ištepti prieš kepant ne aliejumi o kažkuo kitu? Nebesuprantu, padėkit
Sonatina (o ir visos kitos kulinarės) noriu pasikonsultuoti dėl kepimo indų.. Visada apkepus bei pyragus kepdavau metalinėse kepimo formose ir dažniausiai viskas būtų ok Bet neseniai susiviliojus nusipirkau stiklinį kepimo indą ir, nežinau kodėl, bet kažkaip kitaip man jis kepa - tarkim pyragas dar lyg ir nepilnai iškepęs, o dugnas jau pridegęs Gal stikliniai indai turi kažkokių ypatingų bruožų? Gal kepti juose kažkaip kitaip reik ar ištepti prieš kepant ne aliejumi o kažkuo kitu? Nebesuprantu, padėkit
Šis nesudėtingas patiekalas patiks visiems kepenėlių mėgėjams...
Terinas iš vištų kepenėlių
300 g vištų kepenėlių
200 g virto kumpio
1 nedidelė svogūno galva
4 v. š. neriebios grietinėlės
1 v. š. brendžio
1 v. š. saldžių garstyčių
1 kiaušinis
1 v. š. džiūvėsėlių
druskos, pipirų, prieskonių
Svogūną susmulkinti ir pakepinti svieste, kol suminkštės, sudėti gabaliukais supjaustytas kepenėles ir apkepti, kol nebebus rausvos. Viską sudėti į blenderį ir susmulkinti. Suberti druską, pipirus, prieskonius, džiūvėsėlius, garstyčias, įmušti kiaušinį, supilti grietinėlę ir brendį. Viską gerai išmaišyti. Įmaišyti kubeliais supjaustytą kumpį.
Masę sudėti į indą, pateptą sviestu, uždengti plėvele ir kepti mikrobangų krosnelėje 450 W galingumu 15 min.
P.S. dariau iš kalakuto kepenėlių... Terinas gavosi labai švelnus ir skanus... Brendžio nepyliau, vietoje jo įdėjau kelis šaukštus ištirpinto sviesto... Į mikrobangų krosnelę kartu įstačiau ir stiklinę su vandeniu, kad nesigautų labai sausa... Vietoje kumpio galima įdėti rūkyto ar kepto viščiuko ir pan.
Terinas iš vištų kepenėlių
300 g vištų kepenėlių
200 g virto kumpio
1 nedidelė svogūno galva
4 v. š. neriebios grietinėlės
1 v. š. brendžio
1 v. š. saldžių garstyčių
1 kiaušinis
1 v. š. džiūvėsėlių
druskos, pipirų, prieskonių
Svogūną susmulkinti ir pakepinti svieste, kol suminkštės, sudėti gabaliukais supjaustytas kepenėles ir apkepti, kol nebebus rausvos. Viską sudėti į blenderį ir susmulkinti. Suberti druską, pipirus, prieskonius, džiūvėsėlius, garstyčias, įmušti kiaušinį, supilti grietinėlę ir brendį. Viską gerai išmaišyti. Įmaišyti kubeliais supjaustytą kumpį.
Masę sudėti į indą, pateptą sviestu, uždengti plėvele ir kepti mikrobangų krosnelėje 450 W galingumu 15 min.
P.S. dariau iš kalakuto kepenėlių... Terinas gavosi labai švelnus ir skanus... Brendžio nepyliau, vietoje jo įdėjau kelis šaukštus ištirpinto sviesto... Į mikrobangų krosnelę kartu įstačiau ir stiklinę su vandeniu, kad nesigautų labai sausa... Vietoje kumpio galima įdėti rūkyto ar kepto viščiuko ir pan.
Sonatina, o orkaitėje būtų galima kepti šį patiekalą "Teriną iš kepenėlių"?
Ugnuže, mėgink dar kartą, vis tiek kažkada turi pavykti
Lindra, į risotto ryžiai dedami nevirti. O kiek gramų tai net neįsivaizduoju, nes visada matuoju mililitrais ar puodeliais... Gali daryti ir ne keptuvėje, o puode storu dugnu...
Malonu, kad silkė patiko
Wild Flower, kepdama apkepus stiklinio indo niekada niekuo netepu... O pyragų jame nekepu Skaičiau, kad stiklas daug lėčiau peršyla, nei skarda, todėl stikliniuose induose maistas kepa ilgiau...
paprasta, manau, kad galima, bet jaučiu reikėtų kepti vandens vonelėje (statyti į kitą didesnį indą, į kurį pripilti verdančio vandens tiek, kad iki pusės apsemtų indą su terinu), kad nesigautų labai sausa... Manyčiau 180° C orkaitėje 15 - 20 min. turėtų užtekti...
Lindra, į risotto ryžiai dedami nevirti. O kiek gramų tai net neįsivaizduoju, nes visada matuoju mililitrais ar puodeliais... Gali daryti ir ne keptuvėje, o puode storu dugnu...
Malonu, kad silkė patiko
Wild Flower, kepdama apkepus stiklinio indo niekada niekuo netepu... O pyragų jame nekepu Skaičiau, kad stiklas daug lėčiau peršyla, nei skarda, todėl stikliniuose induose maistas kepa ilgiau...
paprasta, manau, kad galima, bet jaučiu reikėtų kepti vandens vonelėje (statyti į kitą didesnį indą, į kurį pripilti verdančio vandens tiek, kad iki pusės apsemtų indą su terinu), kad nesigautų labai sausa... Manyčiau 180° C orkaitėje 15 - 20 min. turėtų užtekti...
Nu ka tik apsiedziau zuvies omlete... Jau TAIP skanu buvo, niam.... Tik as dejau troskintu morkyciu ir poro (vietoj svoguno). Labai aciu, Sonatina, uz idomu ir paprasta receptuka Gaila, kad zuvis pas mus nerealiai brangi......
ka manot apie keksa su varskes ir apelsinu idaru
jei vietoj 2/3 kefyro ir cukraus idejau tik trecdaly
tesla gavos labai tirsta kaip plastelinas bet jau kepu nes neturiu kaip kitaip ar bus labai feeeeeee
jei vietoj 2/3 kefyro ir cukraus idejau tik trecdaly
tesla gavos labai tirsta kaip plastelinas bet jau kepu nes neturiu kaip kitaip ar bus labai feeeeeee