Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 3

iškepiau grybų pyragą. Kadangi nesilaikiau proporcijų, tai bulvių įdėjau kiek perdaug, nedėjau pipiro, bet dėjau daug morkų. baigiam skaniai suvalgyt thumbup.gif , tik mums norėtūs gal kokios dešrytės ar rūkyto kumpio kitą katr įmest biggrin.gif
Atsakyti
o aš kepiau Apelsininius lietinius 4u.gif galiu 100 proc. patvirtinti, kad puikus įdomesnis patiekalas thumbup.gif labai labai skaniai gavosi. Tiesa, buvau supanikavusi kepdama pirmus du lietinius, kad nesigauna, nes jie man prilipo prie keptuvės ir suplyšo schmoll.gif bet matyt keptuvė turėjo "įsikepti"...visi kiti lietiniai gavosi kaip iš vadovėlio thumbup.gif nei kokiais riebalais bereikėjo keptuvę tept, nei miltų dadėt, nors atrodė,kad tešla per skysta smile.gif
Atsakyti
Ugnuže, gal keksas būna ne visai iškepęs, kai jį išimi iš orkaitės... g.gif Ar patikrini mediniu pagaliuku? Tavo keksų tešla būna šlapia jau juos išėmus iš orkaitės? unsure.gif

babouziuke, visai smagi tavo istorija biggrin.gif Neblogai, kai iš vieno recepto gaunasi keli patiekalai tongue.gif

mutante, aš paprastai patepu kiaušiniu, kad tešla neatsiklijuotų... O ką su tiek pieno produktų daryti, tai net nežinau ką patarti... g.gif Tiesiog valgykite ir viskas tongue.gif

AIRA, malonu, kad mėsa patiko smile.gif Tikiuosi ir keksiukais nenusivylėte... rolleyes.gif

jurginėli, puiku, kad pyragą jau baigiate suvalgyti smile.gif O jeigu jau esat tokie mėsėdžiai, reikėjo iškart ir įsidėti mėsos mirksiukas.gif

Kaja, labai džiaugiuosi, kad lietiniai pavyko thumbup.gif Iš tiesų kuo toliau, tuo lietinius lengviau kepti, nes tešla pabrinksta ir tada lietiniai nebeplyšta smile.gif
Atsakyti
Buvo iškepęs ,kai patikrinau - nebelipo. Bet dabar galvoju, kad ,išties paskubėjau ištraukt - reikėjo gal dar palaikyt orkaitėj, kad labiau padžiūtų. Ir dar sudėjau varškę 18%, tai gal ir čia dar klaida.
Bet pats keksas labai skanus - bandysiu dar kartą, gal geriau pavyks mirksiukas.gif


Ups... Čia Ugnužė. Tik per Giedrule parašiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedrule: 23 rugsėjo 2006 - 17:44
Sonatina, norėjau pasitikslinti - Risotto su vištiena - 1 1/2 stikl. ryžius dėti nevirtus? (aiek tai būtų gramais? blush2.gif maždaug) nes mililitrai tai kitaip kažkaip... blush2.gif

ir kokio gylio turi būti keptuvė, kad per kraštus neliptų? ax.gif blush2.gif

Silkė pataluose labai skani buvo essen.gif (tik nebedėjau želatinos, nes laiko mažai bebuvo)
su želatina turbūt viskas ten gražiau turėtų atrodyt

Atsakyti
Tikiuosi, mano klausimas nebus off-topic, bet tikrai labai paklausti reikia.. blush2.gif

Sonatina (o ir visos kitos kulinarės) noriu pasikonsultuoti dėl kepimo indų.. Visada apkepus bei pyragus kepdavau metalinėse kepimo formose ir dažniausiai viskas būtų ok smile.gif Bet neseniai susiviliojus nusipirkau stiklinį kepimo indą ir, nežinau kodėl, bet kažkaip kitaip man jis kepa - tarkim pyragas dar lyg ir nepilnai iškepęs, o dugnas jau pridegęs doh.gif Gal stikliniai indai turi kažkokių ypatingų bruožų? Gal kepti juose kažkaip kitaip reik ar ištepti prieš kepant ne aliejumi o kažkuo kitu? g.gif Nebesuprantu, padėkit unsure.gif
Atsakyti
Šis nesudėtingas patiekalas patiks visiems kepenėlių mėgėjams... rolleyes.gif

user posted image

Terinas iš vištų kepenėlių

300 g vištų kepenėlių
200 g virto kumpio
1 nedidelė svogūno galva
4 v. š. neriebios grietinėlės
1 v. š. brendžio
1 v. š. saldžių garstyčių
1 kiaušinis
1 v. š. džiūvėsėlių
druskos, pipirų, prieskonių

Svogūną susmulkinti ir pakepinti svieste, kol suminkštės, sudėti gabaliukais supjaustytas kepenėles ir apkepti, kol nebebus rausvos. Viską sudėti į blenderį ir susmulkinti. Suberti druską, pipirus, prieskonius, džiūvėsėlius, garstyčias, įmušti kiaušinį, supilti grietinėlę ir brendį. Viską gerai išmaišyti. Įmaišyti kubeliais supjaustytą kumpį.
Masę sudėti į indą, pateptą sviestu, uždengti plėvele ir kepti mikrobangų krosnelėje 450 W galingumu 15 min.

P.S. dariau iš kalakuto kepenėlių... Terinas gavosi labai švelnus ir skanus... Brendžio nepyliau, vietoje jo įdėjau kelis šaukštus ištirpinto sviesto... Į mikrobangų krosnelę kartu įstačiau ir stiklinę su vandeniu, kad nesigautų labai sausa... Vietoje kumpio galima įdėti rūkyto ar kepto viščiuko ir pan. smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 23 rugsėjo 2006 - 18:40
Sonatina, o orkaitėje būtų galima kepti šį patiekalą "Teriną iš kepenėlių"? ax.gif
Atsakyti
Ugnuže, mėgink dar kartą, vis tiek kažkada turi pavykti smile.gif

Lindra, į risotto ryžiai dedami nevirti. O kiek gramų tai net neįsivaizduoju, nes visada matuoju mililitrais ar puodeliais... g.gif Gali daryti ir ne keptuvėje, o puode storu dugnu...
Malonu, kad silkė patiko smile.gif

Wild Flower, kepdama apkepus stiklinio indo niekada niekuo netepu... O pyragų jame nekepu ax.gif Skaičiau, kad stiklas daug lėčiau peršyla, nei skarda, todėl stikliniuose induose maistas kepa ilgiau...

paprasta, manau, kad galima, bet jaučiu reikėtų kepti vandens vonelėje (statyti į kitą didesnį indą, į kurį pripilti verdančio vandens tiek, kad iki pusės apsemtų indą su terinu), kad nesigautų labai sausa... Manyčiau 180° C orkaitėje 15 - 20 min. turėtų užtekti... g.gif
Atsakyti
Nu ka tik apsiedziau zuvies omlete... Jau TAIP skanu buvo, niam.... Tik as dejau troskintu morkyciu ir poro (vietoj svoguno). Labai aciu, Sonatina, uz idomu ir paprasta receptuka 4u.gif 4u.gif 4u.gif Gaila, kad zuvis pas mus nerealiai brangi......
Atsakyti
ka manot apie keksa su varskes ir apelsinu idaru
jei vietoj 2/3 kefyro ir cukraus idejau tik trecdaly doh.gif
tesla gavos labai tirsta kaip plastelinas bet jau kepu nes neturiu kaip kitaip ar bus labai feeeeeee verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Dėkui, Sonatina, už informaciją, turėsiu galvoje ir... bent jau pyragų daugiau jame nekepsiu schmoll.gif O gaila, taip man tas indas patiko.. verysad.gif
Atsakyti