babouziuke, džiaugiuosi, kad vyniotinis visgi pavyko Iš faršo ir man pribėgo nemažai skysčio, tad manau tai yra normalu
Keksus kepu ir silikoninėse formose, ir tefloninėse, priklauso nuo nuotaikos
O rankovėje gaminamas šis patiekalas
Beje, babouziuke, Ingute, šį vyniotinį aš kepiau skardoje, esančioje prie orkaitės (tas parašyta ir recepte mano komentare) Kad omletas gautųsi tolygus, tiesiog mentele išlyginkite paviršių. Tikrai užtenka produktų, nurodytų recepte, nereikia kepti iš 6 ar 10 kiaušinių
Jutare, labai malonu, kad pyragas patiko
laurechka, labai smagu Ačiū
Niu kąąąąą... Vakar darėm su berniuku "Varškės pyragą su persikais".. Tik vietoj persikų dėjau abrikosų.. nes pardoj neradau normalios skardinės su abrikosais.. visos kažkokios nerealaus dydžio buvo..
Nu tai vo.. gavosi labai gerai, nors iš pradžių maniau, kad gausis tikras pravalas, kadangi namie buvo ŽIAURIAI liesos varškės.. anei jokios drėgmės joje nerasta.. tai maniau prapjovus pyragą ta varškė išbyrės man iš sausumo.. Tačiau pasikonsultavus su Sonatina dadėjau keletą šaukštų grietinės, ir viskas gavosi kuo puikiausiai..
Tai ant nakties prisilapnojom pyragėlio su ledais..
Ačiū, Sonatina už receptuką..
Nu tai vo.. gavosi labai gerai, nors iš pradžių maniau, kad gausis tikras pravalas, kadangi namie buvo ŽIAURIAI liesos varškės.. anei jokios drėgmės joje nerasta.. tai maniau prapjovus pyragą ta varškė išbyrės man iš sausumo.. Tačiau pasikonsultavus su Sonatina dadėjau keletą šaukštų grietinės, ir viskas gavosi kuo puikiausiai..
Tai ant nakties prisilapnojom pyragėlio su ledais..
Ačiū, Sonatina už receptuką..
na ką, ir aš vakar pagaliau prisiruošiau padaryti sukinijų pyragą su tunu (planavau jau seniai ), kažkaip vis abejojau, kad gal skonis bus ne koks... bet gavosi puikiai tikrai labai liuks pyragas, negalvojau, kad taip maumosim
ir turiu pasakyti, kad labai sotus, suvalgiau du gabaliukus, na tokius nedidelius, tai galvojau, sprogsiu ir MB labai patiko
ir turiu pasakyti, kad labai sotus, suvalgiau du gabaliukus, na tokius nedidelius, tai galvojau, sprogsiu ir MB labai patiko
QUOTE(Jutare @ 2006 09 20, 23:48)
O šiandien šeimyną pamaloninau Obuolių pyragu su jogurtu Nu laaaaabai
O gal galit isduot paslapti, su kokiu jogurtu kepat ta pyraga? As bandziau su melyniu (atrodo, Bios), tai mums kazkaip nelabai - vyras visai nevalgo, o man tai dviems savaitem uzteks
QUOTE(Katu @ 2006 09 21, 10:31)
O gal galit isduot paslapti, su kokiu jogurtu kepat ta pyraga? As bandziau su melyniu (atrodo, Bios), tai mums kazkaip nelabai - vyras visai nevalgo, o man tai dviems savaitem uzteks
su tuo, su kurio ir Sonatina . Gi net foto įdėjus yra
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 21, 09:14)
babouziuke, džiaugiuosi, kad vyniotinis visgi pavyko Iš faršo ir man pribėgo nemažai skysčio, tad manau tai yra normalu
Keksus kepu ir silikoninėse formose, ir tefloninėse, priklauso nuo nuotaikos
O rankovėje gaminamas šis patiekalas
Keksus kepu ir silikoninėse formose, ir tefloninėse, priklauso nuo nuotaikos
O rankovėje gaminamas šis patiekalas
Ačiū Sonatina, rytoj bandysiu gaminti, nes šiandien dar vyniotinio labai daug yra .
Dar reikės bandyti nusipirkti silikoninę kepimo formą keksui. Bijau, kad blogos nenusipirkčiau.
O kur Vilniuj yra Tomas Philips parduotuvė?
o kas tai per rankovė ?
QUOTE(westa @ 2006 09 21, 10:34)
su tuo, su kurio ir Sonatina . Gi net foto įdėjus yra
nea, nebuvo foto. Ji tik atrodo rase, kadgamino su naturaliu ir idejo vaniles.
Na, maniau, kad melynines labai tiks, bet man kazkaip skoniai susipjove, kita karta gal jau geriau su kokiu citrininiu bandyciau
QUOTE(Katu @ 2006 09 21, 10:56)
nea, nebuvo foto. Ji tik atrodo rase, kadgamino su naturaliu ir idejo vaniles.
Na, maniau, kad melynines labai tiks, bet man kazkaip skoniai susipjove, kita karta gal jau geriau su kokiu citrininiu bandyciau
Na, maniau, kad melynines labai tiks, bet man kazkaip skoniai susipjove, kita karta gal jau geriau su kokiu citrininiu bandyciau
nu paskaičiau - jogurtą ir aišku man vištiena su jogurtu prieš akis . Sory, ne apie tą kalbėjau
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 09 21, 10:53)
o kas tai per rankovė ?
toks maisiukas, buna didziuosiuose prekybos centruose prie kepimo popieriaus, folijos pirkti - i ji idedi dazniausiai vista, bet galiama ir bile ka (zuvi, mesos gabala, vyniotini), uzrisi maisiuko gala ir kepi
Buna ir rankves pavidalo, tada reikia uzrist du galus ir galima atsikirpt atitinkamai pagal patiekalo dydi
QUOTE(Katu @ 2006 09 21, 11:01)
toks maisiukas, buna didziuosiuose prekybos centruose prie kepimo popieriaus, folijos pirkti - i ji idedi dazniausiai vista, bet galiama ir bile ka (zuvi, mesos gabala, vyniotini), uzrisi maisiuko gala ir kepi
Buna ir rankves pavidalo, tada reikia uzrist du galus ir galima atsikirpt atitinkamai pagal patiekalo dydi
Buna ir rankves pavidalo, tada reikia uzrist du galus ir galima atsikirpt atitinkamai pagal patiekalo dydi
aš dar naujokė šioje naujojoje maisto gaminimo technologijoje
o kaip jis tiksliai vadinasi?
Praėjusią savaitę buvau grybauti ir kolegos pareikalavo pyrago su grybais, tad vakar jį ir iškepiau...
Pyragas su grybais
Tešlai
100 g bulvių piurė
100 g sviesto
150 ml miltų
po žiupsnelį druskos ir cukraus
Įdarui
300 ml pakepintų grybų
2 nedidelės svogūno galvos
200 ml tarkuoto fermentinio sūrio
1 saldus raudonasis pipiras
kapoti žalumynai
druska, juodieji pipirai, citrinpipiriai
200 ml neriebios grietinėlės
2 kiaušiniai
Išvirti bulves, padaryti piurė ir ataušinti. Sumaišyti miltus su piurė, sudėti minkštą sviestą, druską, cukrų ir suminkyti tešlą.
Iškočioti tešlą tarp dviejų plėvelės lakštų, iškloti kepimo formos dugną ir sieneles bei padėti į šaldytuvą.
Šlakelyje aliejaus pakepinti susmulkintus svogūnus, kol suminkštės ir sumaišyti su grybais. Sudėti kubeliais supjaustytą pipirą, pusę tarkuoto sūrio, druską, prieskonius ir žalumynus.
Išplakti kiaušinius su grietinėle.
Kepimo formą su tešlą uždengti kepimo popieriumi, priberti sausų pupelių ir kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 5 min.
Išimti iš orkaitės, išberti pupeles ir nuimti kepimo popierių. Sumaišyti kiaušinių masę su įdaru ir supilti ant tešlos. Ant viršaus suberti likusį sūrį. Kepti 30 35 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje. Prieš išimant pyragą šiek tiek ataušinti formoje.
P. S. piurė padariau iš miltelių 80 ml piurė sumaišiau su 100 ml vandens. Į grybus įmaišiau pusę kubelio grybų sultinio. Į kiaušinių masę įmaišiau indelį Mūsų tepamo varškės sūrelio su žalumynais. Pipirą į įdarą reikia dėti nevirtą... Aš vietoje pipiro įdėjau morką ir gabaliuką cukinijos, supjaustytus šiaudeliais, kuriuos patroškinau kartu su svogūnais ir grybais... Tiesą sakant buvo labai skanu...
Pyragas su grybais
Tešlai
100 g bulvių piurė
100 g sviesto
150 ml miltų
po žiupsnelį druskos ir cukraus
Įdarui
300 ml pakepintų grybų
2 nedidelės svogūno galvos
200 ml tarkuoto fermentinio sūrio
1 saldus raudonasis pipiras
kapoti žalumynai
druska, juodieji pipirai, citrinpipiriai
200 ml neriebios grietinėlės
2 kiaušiniai
Išvirti bulves, padaryti piurė ir ataušinti. Sumaišyti miltus su piurė, sudėti minkštą sviestą, druską, cukrų ir suminkyti tešlą.
Iškočioti tešlą tarp dviejų plėvelės lakštų, iškloti kepimo formos dugną ir sieneles bei padėti į šaldytuvą.
Šlakelyje aliejaus pakepinti susmulkintus svogūnus, kol suminkštės ir sumaišyti su grybais. Sudėti kubeliais supjaustytą pipirą, pusę tarkuoto sūrio, druską, prieskonius ir žalumynus.
Išplakti kiaušinius su grietinėle.
Kepimo formą su tešlą uždengti kepimo popieriumi, priberti sausų pupelių ir kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 5 min.
Išimti iš orkaitės, išberti pupeles ir nuimti kepimo popierių. Sumaišyti kiaušinių masę su įdaru ir supilti ant tešlos. Ant viršaus suberti likusį sūrį. Kepti 30 35 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje. Prieš išimant pyragą šiek tiek ataušinti formoje.
P. S. piurė padariau iš miltelių 80 ml piurė sumaišiau su 100 ml vandens. Į grybus įmaišiau pusę kubelio grybų sultinio. Į kiaušinių masę įmaišiau indelį Mūsų tepamo varškės sūrelio su žalumynais. Pipirą į įdarą reikia dėti nevirtą... Aš vietoje pipiro įdėjau morką ir gabaliuką cukinijos, supjaustytus šiaudeliais, kuriuos patroškinau kartu su svogūnais ir grybais... Tiesą sakant buvo labai skanu...