Praėjusią savaitę buvau grybauti ir kolegos pareikalavo pyrago su grybais, tad vakar jį ir iškepiau...
Pyragas su grybais Tešlai
100 g bulvių piurė
100 g sviesto
150 ml miltų
po žiupsnelį druskos ir cukraus
Įdarui
300 ml pakepintų grybų
2 nedidelės svogūno galvos
200 ml tarkuoto fermentinio sūrio
1 saldus raudonasis pipiras
kapoti žalumynai
druska, juodieji pipirai, citrinpipiriai
200 ml neriebios grietinėlės
2 kiaušiniai
Išvirti bulves, padaryti piurė ir ataušinti. Sumaišyti miltus su piurė, sudėti minkštą sviestą, druską, cukrų ir suminkyti tešlą.
Iškočioti tešlą tarp dviejų plėvelės lakštų, iškloti kepimo formos dugną ir sieneles bei padėti į šaldytuvą.
Šlakelyje aliejaus pakepinti susmulkintus svogūnus, kol suminkštės ir sumaišyti su grybais. Sudėti kubeliais supjaustytą pipirą, pusę tarkuoto sūrio, druską, prieskonius ir žalumynus.
Išplakti kiaušinius su grietinėle.
Kepimo formą su tešlą uždengti kepimo popieriumi, priberti sausų pupelių ir kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 5 min.
Išimti iš orkaitės, išberti pupeles ir nuimti kepimo popierių. Sumaišyti kiaušinių masę su įdaru ir supilti ant tešlos. Ant viršaus suberti likusį sūrį. Kepti 30 35 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje. Prieš išimant pyragą šiek tiek ataušinti formoje.
P. S. piurė padariau iš miltelių 80 ml piurė sumaišiau su 100 ml vandens. Į grybus įmaišiau pusę kubelio grybų sultinio. Į kiaušinių masę įmaišiau indelį Mūsų tepamo varškės sūrelio su žalumynais. Pipirą į įdarą reikia dėti nevirtą... Aš vietoje pipiro įdėjau morką ir gabaliuką cukinijos, supjaustytus šiaudeliais, kuriuos patroškinau kartu su svogūnais ir grybais... Tiesą sakant buvo labai skanu...