Gausinu Sonatinos gerbėjų kampelį
Sonatinos receptai tikrai nepakartojami.
Gaminau:
Silkę su grietine- tikrai labai skanus patiekalas, net nesitikėjau tokio liuks padažiuko
Vištieną su daržovėmis jogurto padaže -tik nedėjau bulvių, o dėjau daugiau įvairių daržovių, morkų svogūnų, šparaginių pupelių, cukiniją . Gavosi puikiai.
Žuvies file prancūziškai- patiko visai šeimai, nors vaikai ne didžiausi žuvies gerbėjai
Marinuotą žuvį su daržovėmis - čia jau mano skonio patiekalas, o salotos tiktų prie bet ko. Tik aš aliejaus dėjau kiek mažiau (tipo kūdinuos )
Jogurtinius blynus ir varškinius blynus - jais praplėčiau savo blynų meniu. Visi valgė ir gyrė
Cukinijų blynus su krabų lazdelių padažu - man buvo labai skanūs tik gavosi kiek rieboki (bet čia jau pačios kaltė, niekaip nenusiperku geros keptuvės). Beje dar skanesni man pasirodė šalti
Na ir aišku pabaigai visų išgirtą vrškinį tinginį - dariau iš 3 pakelių varškės 1 pakelio "Ventos" sviesto su vyšniomis ir vynuogėmis. Buvo super skanu ir sotu.
Taigi sąrašėlis jau netrumpas o norai dar ką nors pagaminti dideli
Ačiū tau, Sonatina
Lolka, imra, labai smagu skaityti tokias ataskaitas
Ypač smagu, kai kas nors pagamina ką nors ne iš top patiekalų (pvz., vištiena jogurto padaže, varškinis tinginys ar žuvies filė prancūziškai ) Kažkodėl maniau, kad svogūnų sriuba tikrai niekas nesusidomės
Lolka, Šepardo pyragas galėjo gautis sausokas, jei įpylei per mažai sultinio... Reikėtų orientuotis pagal troškinio skystumą: jei per skysta - pavirti ilgiau, jei per tiršta - įpilti dar sultinio...
imra, tavo sąrašėlis irgi įspūdingas Ačiū Tikiuosi išbandysi ir kitus patiekalus
Ieva-Pieva, smagu, kad burgeriai patiko
Ypač smagu, kai kas nors pagamina ką nors ne iš top patiekalų (pvz., vištiena jogurto padaže, varškinis tinginys ar žuvies filė prancūziškai ) Kažkodėl maniau, kad svogūnų sriuba tikrai niekas nesusidomės
Lolka, Šepardo pyragas galėjo gautis sausokas, jei įpylei per mažai sultinio... Reikėtų orientuotis pagal troškinio skystumą: jei per skysta - pavirti ilgiau, jei per tiršta - įpilti dar sultinio...
imra, tavo sąrašėlis irgi įspūdingas Ačiū Tikiuosi išbandysi ir kitus patiekalus
Ieva-Pieva, smagu, kad burgeriai patiko
o aš kepiau varškės apkepą, skonis pasakiškas, tik vienas minusas - man neiškilo tešla (nors man dažnai neiškyla) tikriausiai orkaitė kalta, o gal dėl to, kad atidarius pažiūrėjau kepoimo eigoje
Siandien kepiau keksa kriausiu su sokoladu,skanumelis.
Vakarienei valgėme paukštieną...
Vištiena garstyčių padaže
4 asmenims
4 vištų krūtinėlės
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
250 ml neriebios grietinėlės
1 v. š. miltų
1 v. š. grūdėtų garstyčių
druskos, pipirų
Krūtinėles supjaustyti siauromis juostelėmis. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti vištieną bei česnaką, kol mėsa nebebus rausva. Suberti šaukštą miltų, išmaišyti ir pakepinti apie 1 min. Supilti grietinėlę, užvirti ir pavirti, kol padažas sutirštės. Įmaišyti garstyčias, pagardinti druska ir pipirais. Sudėjus garstyčias, ilgai nebekaitinti, nes padažas gali apkarsti.
P. S. turėjau tik garstyčių miltelių, tad įbėriau jų... Jeigu nemėgstate grūdėtų garstyčių, galite dėti paprastas Vietoje vištos krūtinėlių dėjau kalakutienos guliašo (Maximoje savaitgalį buvo akcija ) Tikrai labai skanu ir paprasta...
Vištiena garstyčių padaže
4 asmenims
4 vištų krūtinėlės
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
250 ml neriebios grietinėlės
1 v. š. miltų
1 v. š. grūdėtų garstyčių
druskos, pipirų
Krūtinėles supjaustyti siauromis juostelėmis. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti vištieną bei česnaką, kol mėsa nebebus rausva. Suberti šaukštą miltų, išmaišyti ir pakepinti apie 1 min. Supilti grietinėlę, užvirti ir pavirti, kol padažas sutirštės. Įmaišyti garstyčias, pagardinti druska ir pipirais. Sudėjus garstyčias, ilgai nebekaitinti, nes padažas gali apkarsti.
P. S. turėjau tik garstyčių miltelių, tad įbėriau jų... Jeigu nemėgstate grūdėtų garstyčių, galite dėti paprastas Vietoje vištos krūtinėlių dėjau kalakutienos guliašo (Maximoje savaitgalį buvo akcija ) Tikrai labai skanu ir paprasta...
O čia mano kotletai su sufle
Papildyta:
Tiesa, buvo labai skanu!
Tas silikoninis patiesalas tikras stebuklas!!!!!!!!
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 04, 20:48)
Labai ačiū, merginos, už palaikymą Ilgai dvejojau, nes vis dėlto tai užima nemažai laiko, reikia vis ieškoti naujų patiekalų, kiekviena jūsų nesėkmė nuteikia ne itin smagiai ir verčia jaustis už tai atsakinga... Ir kai reikia atsakyti žmogui, kodėl jam nesigavo ar nepatiko vienas ar kitas patiekalas, būna gana sunku...
Bet jūsų padėkos ir ypač vaizdinė medžiaga atsveria visas nemalonias akimirkas
Dikse, lizdeliai atrodo
tavi, smagu, kad kiauliena patiko
Katu, ką gi, gaila, kad nusivylei
Bet jūsų padėkos ir ypač vaizdinė medžiaga atsveria visas nemalonias akimirkas
Dikse, lizdeliai atrodo
tavi, smagu, kad kiauliena patiko
Katu, ką gi, gaila, kad nusivylei
Na Sonatina,už mūsų nesėkmes,tai labai nepergyvenk.Nepasisekė pirmą kartą,pasiseks kitą,o kas liečia skonius,tai visi jie skirtingi,kas skanu man,tas nepatinka kitam.Negalim juk vienodai rengtis,valgyti,avėti.Taip kad viskas labai gerai.Gaminam,diskutuojam,giriamės ir esam labai dėkingos.O kad neteršti temos,pasisakysiu į temą.Šiuo metu mano virtuvėje baigia gamintis vištiena jogurto padaže.Tik su daržovėm padariau šiokią tokią improvizacijądėjau be nurodytų recepte kalafiorus ir truputį šparaginių pupelių.Na manau skonio nepagadinsiu.Ir dar užtraiškiau česnako.
Sėkmės Sonatina
Sveikos,
Aš taip pat esu Sonatinos receptuku gerbėja. Smagu, kad viskas tiksliai nurodyta ir puikiai pavyksta
Skoni tikrai kiekviena sugebės priderinti prie savojo šiek tiek paimprovizuodama. Svarbu, kad turime ramentus, o toliau galime keliauti ir pačios su savo improvizacijomis.
Sonatina, ketinu išmėginti žuvį prancūziškai, tik nežinau ar galima ją būtų patiekti šaltą?
Aš taip pat esu Sonatinos receptuku gerbėja. Smagu, kad viskas tiksliai nurodyta ir puikiai pavyksta
Skoni tikrai kiekviena sugebės priderinti prie savojo šiek tiek paimprovizuodama. Svarbu, kad turime ramentus, o toliau galime keliauti ir pačios su savo improvizacijomis.
Sonatina, ketinu išmėginti žuvį prancūziškai, tik nežinau ar galima ją būtų patiekti šaltą?
Aš tai pasiguosiu...Tik tu Sonatina nepergyvenk Kepiau cukinijas su sūriu, tai man gavosi kažkaip rūgštoka, jaučiu dėl to jogurto. Nors garstyčias dėjau saldžias (pirkau kažkokias su medumi), bet vistiek nepanaikino rūgštumo. Įdomu, koks šiaip skonis turėtų būti, gal kitokias garstyčias naudoti reiktų?
Ir dar kepiau keksą su kriaušėm, tai gavosi neblogai, bet jaučiasi šiek tiek kartumas ir kai įmaišiau brendį, tai ta šokoladinė dalis man gavosi skysta, dėl to kepant viskas susimaiše ir gavosi visas keksas rusvas. Bet šiaip tai skanu
Ir dar kepiau keksą su kriaušėm, tai gavosi neblogai, bet jaučiasi šiek tiek kartumas ir kai įmaišiau brendį, tai ta šokoladinė dalis man gavosi skysta, dėl to kepant viskas susimaiše ir gavosi visas keksas rusvas. Bet šiaip tai skanu