Sonatina, o kepant 'Kiaušinių - faršo vyniotinį", prieš dedant pagrindą kepti į skardą, ar reikia skardą patepti riebalais? Nes biški pergyvenu, bo skaičiau, kad kažkam prilipo ir nebeatlipo .
Ir dar: koks tiktų garnyras prie šito šedevro?
QUOTE(babouziuke @ 2006 09 19, 14:26)
Sonatina, o kepant 'Kiaušinių - faršo vyniotinį", prieš dedant pagrindą kepti į skardą, ar reikia skardą patepti riebalais? Nes biški pergyvenu, bo skaičiau, kad kažkam prilipo ir nebeatlipo .
Ir dar: koks tiktų garnyras prie šito šedevro?
Ir dar: koks tiktų garnyras prie šito šedevro?
patepk . Vakar ištepiau tefloninę skardą ir neprilipo
tavi, smagu, kad kukuliai patiko
Ingute , ir aš labai mėgstu įtarkuoti obuolių į šiuos blynus
uolma, malonu, kad ir silkė, ir blynai, ir tinginys patiko Gal kartais blynus dažnai vartei, nes tokiu atveju jie prisigeria dugiau riebalų O į tinginį vietoje ananasų gali pamėginti konservuotų abrikosų ar persikų Labai tiktų ir vyšnios iš kompoto be kauliukų...
krika, šį penktadienį būtinai raštelį pasirašyk, kad nepamirštum produktų
sirse, pamėginsiu ir aš kitą kartą trumpai apvirti bulves ir morkas
Majonezo jogurtu vyniotinyje pakeisti nemėginau, bet manau turėtų gautis visai neblogai, tik tada prieskonių nepagailėk
O keksas jeigu drėgnokas ir sukrito, tikrai manau ne visiškai iškepęs galėjo būti... O kokią varškę naudojai?
Vis dėlto tikiuosi, kad pavyks išsirinkti kurį nors obuolių pyragą
TauRe, galima užpilti želė tortams arba, kaip aš ir dariau, aptepti džemu, kurį reikia pašildyti ir sumaišyti su šaukštu vandens
krika, na neturint mikserio telieka ilgai ir nuobodžiai plakti rankomis
O kiek turiu skardų? Geras klausimas Kokias 4 - 5 metalines ir 5 - 6 rūšių silikonines (įskaitant ir formas keksiukams )
babouziuke, aš riebalais netepiau, tik išklojau kepimo popieriumi... Jeigu kartais priliptų, patepk drėgnu šepetėliu, šiek tiek palauk ir tikrai atlips O garnyras tai jau pagal norus ir galimybes - mes valgėme su šviežiais agurkais ir pomidorais
Ingute , ir aš labai mėgstu įtarkuoti obuolių į šiuos blynus
uolma, malonu, kad ir silkė, ir blynai, ir tinginys patiko Gal kartais blynus dažnai vartei, nes tokiu atveju jie prisigeria dugiau riebalų O į tinginį vietoje ananasų gali pamėginti konservuotų abrikosų ar persikų Labai tiktų ir vyšnios iš kompoto be kauliukų...
krika, šį penktadienį būtinai raštelį pasirašyk, kad nepamirštum produktų
sirse, pamėginsiu ir aš kitą kartą trumpai apvirti bulves ir morkas
Majonezo jogurtu vyniotinyje pakeisti nemėginau, bet manau turėtų gautis visai neblogai, tik tada prieskonių nepagailėk
O keksas jeigu drėgnokas ir sukrito, tikrai manau ne visiškai iškepęs galėjo būti... O kokią varškę naudojai?
Vis dėlto tikiuosi, kad pavyks išsirinkti kurį nors obuolių pyragą
TauRe, galima užpilti želė tortams arba, kaip aš ir dariau, aptepti džemu, kurį reikia pašildyti ir sumaišyti su šaukštu vandens
krika, na neturint mikserio telieka ilgai ir nuobodžiai plakti rankomis
O kiek turiu skardų? Geras klausimas Kokias 4 - 5 metalines ir 5 - 6 rūšių silikonines (įskaitant ir formas keksiukams )
babouziuke, aš riebalais netepiau, tik išklojau kepimo popieriumi... Jeigu kartais priliptų, patepk drėgnu šepetėliu, šiek tiek palauk ir tikrai atlips O garnyras tai jau pagal norus ir galimybes - mes valgėme su šviežiais agurkais ir pomidorais
QUOTE(westa @ 2006 09 19, 14:31)
patepk . Vakar ištepiau tefloninę skardą ir neprilipo
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 19, 14:34)
babouziuke, aš riebalais netepiau, tik išklojau kepimo popieriumi... Jeigu kartais priliptų, patepk drėgnu šepetėliu, šiek tiek palauk ir tikrai atlips O garnyras tai jau pagal norus ir galimybes - mes valgėme su šviežiais agurkais ir pomidorais
O jeigu aš iškločiau skardą popieriumi ir dar patepčiau riebalais? Kaip manot?
Sonatina,noriu tavęs paklausti, žadu kepti šokoladinį keksą su varške,tik nesuprantu kiek čia bus 3/4 puoduko ,gal gali parašyt ml.,labai ačiu
Sonatina, gal gali parašyt smulkiau kaip pašildyti džemą, kokį džemą, kiek vandens
babouziuke, jei patepsi, blogiau nebus, tik gal riebiau
pince, tai skaičiuok taip: 236 ml / 4 x 3 = 177 ml Apvalink iki 180 ml
TauRe, aš dedu į mažą indelį kokį šaukštą bet kokio džemo (abrikosų, braškių ir t. t., tik žinoma geriau su kuo mažiau vaisių gabaliukų), įpilu šaukštą vandens ir pakaitinu mikrobangėje ~ 30 sek., kol džemas ištirpsta, tada išmaišau ir šepetėliu atsargiai aptepu vaisius
pince, tai skaičiuok taip: 236 ml / 4 x 3 = 177 ml Apvalink iki 180 ml
TauRe, aš dedu į mažą indelį kokį šaukštą bet kokio džemo (abrikosų, braškių ir t. t., tik žinoma geriau su kuo mažiau vaisių gabaliukų), įpilu šaukštą vandens ir pakaitinu mikrobangėje ~ 30 sek., kol džemas ištirpsta, tada išmaišau ir šepetėliu atsargiai aptepu vaisius
QUOTE(babouziuke @ 2006 09 19, 15:01)
O jeigu aš iškločiau skardą popieriumi ir dar patepčiau riebalais? Kaip manot?
As irgi isklojaukepimo popieriumi ir tiesiai ant jo mase. Na as proporciju ganetinai tiksliai laikiausi, tai viskas kuo puikiausiai susivyniojo. O valgem su bulviu kose ir darzovem.
na vakar kepiau kiaušinių - faršo vyniotinį
1. pilipo prie kepimo popieriaus. niekuo netepiau gal todėl o gal dėl to kad majonezą keičiau majonezo+grietinės mišiniu
2. kos turi būti sūris aš ėmiau sūrio produktą (na dabar ant daugelio taip rašo )
3. kadangi prilipo tai sunkiai ir vyniojosi
4. o tikrai suvyniotą reikia kepti 40 min aš kepiau mažiau
bet koks jis kaloringas gaunasi bet vyrui tai o man tai kalorijos prieš akis stovėjo vakarienei per sotus
1. pilipo prie kepimo popieriaus. niekuo netepiau gal todėl o gal dėl to kad majonezą keičiau majonezo+grietinės mišiniu
2. kos turi būti sūris aš ėmiau sūrio produktą (na dabar ant daugelio taip rašo )
3. kadangi prilipo tai sunkiai ir vyniojosi
4. o tikrai suvyniotą reikia kepti 40 min aš kepiau mažiau
bet koks jis kaloringas gaunasi bet vyrui tai o man tai kalorijos prieš akis stovėjo vakarienei per sotus
Arinva, o kaip atklijavai popierių?
Aš vengiu pirkti sviesto, grietinės, sūrio produktus - geriau perku sviestą, grietinę ir sūrį
Sūrį praktiškai visada perkų Olandų.
Recepte buvo parašyta 40 min., tai aš tiek ir kepiau. Jei tau iškepė greičiau - šaunu (visos orkaitės skirtingos)
Kalorijas skaičiuokitės prieš gamindamos - vėliau pretenzijos nepriimamos
Aš vengiu pirkti sviesto, grietinės, sūrio produktus - geriau perku sviestą, grietinę ir sūrį
Sūrį praktiškai visada perkų Olandų.
Recepte buvo parašyta 40 min., tai aš tiek ir kepiau. Jei tau iškepė greičiau - šaunu (visos orkaitės skirtingos)
Kalorijas skaičiuokitės prieš gamindamos - vėliau pretenzijos nepriimamos
QUOTE(Arinva @ 2006 09 19, 16:23)
na vakar kepiau kiaušinių - faršo vyniotinį
1. pilipo prie kepimo popieriaus. niekuo netepiau gal todėl o gal dėl to kad majonezą keičiau majonezo+grietinės mišiniu
2. kos turi būti sūris aš ėmiau sūrio produktą (na dabar ant daugelio taip rašo )
3. kadangi prilipo tai sunkiai ir vyniojosi
4. o tikrai suvyniotą reikia kepti 40 min aš kepiau mažiau
bet koks jis koloringas gaunasi bet vyrui tai o man tai kolorijos prieš akis stovėjo vakarienei per sotus
1. pilipo prie kepimo popieriaus. niekuo netepiau gal todėl o gal dėl to kad majonezą keičiau majonezo+grietinės mišiniu
2. kos turi būti sūris aš ėmiau sūrio produktą (na dabar ant daugelio taip rašo )
3. kadangi prilipo tai sunkiai ir vyniojosi
4. o tikrai suvyniotą reikia kepti 40 min aš kepiau mažiau
bet koks jis koloringas gaunasi bet vyrui tai o man tai kolorijos prieš akis stovėjo vakarienei per sotus
man toks vaizdas kad tu per daug suskrudinai omletą man irgi prilipo, bet gi jis šlapias toks ir lengvai vyniojasi