Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 3

QUOTE(Sonatina @ 2006 09 16, 22:19)
Nome, o kas būtent nepavyko? g.gif

Iš pat pradžių man prasidėjo jau nervų gadinimas, kai pradėjau maišyti tešlą. Iš tavo pastabų jau žinojau, kad miltų reiks daugiau nei nurodyta. Sudėjau vos ne trigubą kiekį miltų nei nurodyta recepte, bet apie kažkokį minkymą negaėjo būti nei kalbos-lipo prie pirštų-atplėšt negalėjau. Tai sukrėčiau viską į formą ir su šaukštu pabandžiau kraštus palipdyti. Iškepęs pyragas atrodė nuostabiai, bet kai perpjoviau-o mama mija doh.gif . Tešlos pagrindas toks net nemoku paaiškinti-na kaip šlapi suspausti miltai būtų. Apačia pyrago graži auksinė, o visa tešla susmegusi ir pilka. Nu sakau, nemoku paaiškinti. Tu gal ir nesuprasi, nes tau visada viskas pavyksta.
Oi, dar prisiminiau, kad per klaidą į tešlą įmušiau 2 mažus kiaušinius. Bet abejoju ar jie čia viską reikalą sugadino.
Atsakyti
Šiandien pagaminau netikrą Šepardo pyragą tongue.gif

user posted image

Šepardo pyragas su vištiena

500 g vištienos ar kalakutienos filė
1 v. š. aliejaus
1 didelė svogūno galvutė, supjaustyta kubeliais
1 didelė morka, supjaustyta kubeliais
200 g pievagrybių, supjaustytų riekutėmis
1 v. š. miltų
1 v. š. garstyčių
200 ml neriebios grietinėlės
druskos
pipirų

bulvių košės pagal mėgiamą receptą
200 g fermentinio sūrio

Įkaitintame aliejuje apkepti svogūnus ir morkas, kol daržovės suminkštės. Sudėti paukštieną, supjaustytą nedideliais gabaliukais, ir pievagrybius, apkepti, kol mėsa nebebus rausva. Berti miltus, druską, pipirus, išmaišyti ir pakepinti 2 - 3 min. Pilti grietinėlę ir virti, kol padažas pradės tirštėti. Pilti paruoštą masę į kepimo indą. Ant viršaus paskleisti bulvių košę, užberti tarkuoto sūrio.
Kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje 25 - 30 min., kol sūris apskrus.

P. S. naudojau kalakutienos guliašą... Buvo tikrai labai skanu smile.gif

user posted image
Atsakyti
Ir as prisidedu prie gausaus Sonatinos gerbeju klubo wink.gif
Kepiau medaus keksa, tai matyt cukraus pamazinau - galejo saldesnis but, bet visvien visi labai gyre. Skanu buvo thumbup.gif
Perskaiciau obuoliniu pyragaiciu "kalvadosas" recepta ir sugalvojau pasidaryt. Tik dabar galvoju, ar negalima to idaro pakeist namine obuoliu kose? g.gif Turiu su cinamonu.. rolleyes.gif
Ir dar, Sonatina, kaip suprast"uzdengti kita skarda"? g.gif Tai cia ant virsaus uzdet?O jei neturiu tokio pat dydzio? Ir gal galima sviestini popieriu folija ar siaip kuo pakeist.. blush2.gif baiges man jis doh.gif
Atsakyti
Kopola, ačiū smile.gif O medau kekse visą saldumą duoda sirupas... Aš pirmiausiai sulaisčiau juo kekso apačią, tada išverčiau į lėkštę ir sulaisčiau viršų ax.gif

Manau, kad tinka ir naminė obuolių košė smile.gif Jeigu darysi su alkoholiu, tiesiog įmaišyk šaukštą ir viskas smile.gif
Uždengti kita skarda ir reiškia, kad ant viršaus uždėti kitą skardą, kurį spaustų tešlą ir neleistų jai kepant išsibanguoti... Paprastai prie orkaičių būna dvi vienodo dydžio skardos, tik viena gilesnė už kitą, tad aš jas abi ir naudojau...
O kepimo popierių, manau tikrai galima pakeisti folija 4u.gif
Apskritai tai man kilo mintis, kad gal ir nebūtina vargti pjaustant tešlą ir darant piramides... g.gif Galima tiesiog iškepti tris apskritimus ir padaryti kažką panašaus į tortuką... rolleyes.gif
Atsakyti
Iškepiau pyragą su serbentais,tai yra pagaltą receptą,bet vietoj serbentų dėjau marinuotus persikus.Tikras skanumėlis 4u.gif 4u.gif Tik mano skarda galėtų biški siauresnė g.gif


user posted image
Atsakyti
Vakar dariau varskini tingini- tai buvo antras kartas. šį kartą sviestas su ckrumi neissiplake iki purumo- nujauciu kad tai buvo ne sviestas o kokis tai riebalu misinys be abejo (laiku nepasižiūrejau). taigi mase gavosis sausoka ir sunerimau jog sausainiai neisbrinks-taigi įpyliau grietinėlės- apie 250gr- tada bijojau kad nesusitings. is principo konsistencija gavosi labiau kaip torto nei kaip tinginio-toks puresnis ir sultingesnis-bet ne per skystas, formą išlaikė puikiai- žodžiu galima teigti kad pavyko puikiai.

šiuo metu orkaitėje kepa įdarytos vištų krūtinėlės- labai patiko man ši idėja
Atsakyti
Kepiau Kukurūzų burbuoles orkaitėje.
Nu buvo labai nekasdieniška ir skanu,tik ir man labai trūko prieskonių,tai ant iškepusios pasibarstėme thumbup.gif ir česnako gali būti daugiau,nei skiltelė,bent jau man blush2.gif
Atsakyti
Šiandie sukombinavau iš 2 Sonatinos pyragų 1 biggrin.gif Norėjau greito obuolių pyrago su cinamonu, bet to pudingo pakelio neturėjau, tai "pudingą" pagaminau pagal pyrago su bruknėm receptą cool.gif Labai skanu essen.gif
Atsakyti
Įdaryts vištienos krūtinėles jau suvalgėm-super thumbup.gif šiek tiek improvizavau- sudejau i inda ir uzpyliau grietinele, udzengiau dangciu ir puse laiko kepiau uzdengtas, likusi laika-atidengtas
įdarui pakepinau grybus su svogunais, cesnakas ir dėjau sūrį
labai puiku:) thumbup.gif
Atsakyti
cia mano karaliskieji kepenys princesiskai blush2.gif ax.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
user posted image

Eik tu sau kai skanu,net negalvojau ka šitaip gausis ax.gif ax.gif
Atsakyti


o kiek mazdaug yra 400 g. cukinijos? turiu keleta mazu ir dvi motinines, kiek man deti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 18 rugsėjo 2006 - 10:43