Mano Garam masalos sudėtis yra kmyninis kumynas (nežinau kas tai ), kardamonas, kalendra, juodieji pipirai, gvazdikėliai, uoginės paprikos ir cinamonas. Aš ją randu tik pačiose didžiausiose Maximose, "Santa Maria" indelyje.
O aš šnd kepiau Varškės apkepą.Nu koks skanus ir gražiai iškepęs gavosi seniai svajojau apie tokį apkepą
Tik aš dariau iš 400g varškės ir viso kito truputį pamažinau,na bet masė skystoka,kaip Sonatina rašo,man tai nesigavo ir aš kepaiu beveik valandą 180 laipsnių temp. nes mano orkaitėje karščio visuomet mažiau,tai kepa ilgiau.Tik aš kažkaip tikėjausi kad gaunasi daugiau,o čia kaip tik tokiai jmano mažai formelei
Gaila kad neturiu šiuo momentu foto aparato kad parodyti kaip skanu buvo su šviežiomis šaldytomis braškėmis
Dėkui Sonatina
Tik aš dariau iš 400g varškės ir viso kito truputį pamažinau,na bet masė skystoka,kaip Sonatina rašo,man tai nesigavo ir aš kepaiu beveik valandą 180 laipsnių temp. nes mano orkaitėje karščio visuomet mažiau,tai kepa ilgiau.Tik aš kažkaip tikėjausi kad gaunasi daugiau,o čia kaip tik tokiai jmano mažai formelei
Gaila kad neturiu šiuo momentu foto aparato kad parodyti kaip skanu buvo su šviežiomis šaldytomis braškėmis
Dėkui Sonatina
QUOTE(naaringiux @ 2006 09 16, 17:12)
Sonatina arba kitos padekit
noriu dabar sita pasidaryt, bet neradau tokios prieskonio misinio ka vietoj jo galeciau det
noriu dabar sita pasidaryt, bet neradau tokios prieskonio misinio ka vietoj jo galeciau det
Yra čekų firmos AVOKADO (Maximose tikrai yra)
Štai kaip atrodo:
Šiandien trečią kartą kepiau vištieną jogurto padaže, tik mes kitokį padažą naudojam. Bet man lyg ir morkos vis kietokos gaunasi, supjaustau lyg ir nedideliais gabaliukais, gal aš ką ne taip darau, o kepu valandą 40 min, kartais ilgiau. Gal reiktų morkas prieš kepimą truputį apvirti?
QUOTE(Spurgita @ 2006 09 16, 19:27)
Šiandien trečią kartą kepiau vištieną jogurto padaže, tik mes kitokį padažą naudojam. Bet man lyg ir morkos vis kietokos gaunasi, supjaustau lyg ir nedideliais gabaliukais, gal aš ką ne taip darau, o kepu valandą 40 min, kartais ilgiau. Gal reiktų morkas prieš kepimą truputį apvirti?
Ir as kepiau si patekala ir labai mums patiko,tik vat morkos as per burokine tarka tarkavau,nes mes seimoj nelabai valgo kubeliais,skonis manau lieka toks pats!
QUOTE(Spurgita @ 2006 09 16, 19:27)
Šiandien trečią kartą kepiau vištieną jogurto padaže, tik mes kitokį padažą naudojam. Bet man lyg ir morkos vis kietokos gaunasi, supjaustau lyg ir nedideliais gabaliukais, gal aš ką ne taip darau, o kepu valandą 40 min, kartais ilgiau. Gal reiktų morkas prieš kepimą truputį apvirti?
hm.. mums tai jos nepasirode kietos.. gal pabandyt dar mazesniais gabaliukais supjaustyt..
QUOTE(Spurgita @ 2006 09 16, 18:27)
Šiandien trečią kartą kepiau vištieną jogurto padaže, tik mes kitokį padažą naudojam. Bet man lyg ir morkos vis kietokos gaunasi, supjaustau lyg ir nedideliais gabaliukais, gal aš ką ne taip darau, o kepu valandą 40 min, kartais ilgiau.
Ir pas mane tas pats buvo
QUOTE(marinulia @ 2006 09 16, 18:52)
Ir as kepiau si patekala ir labai mums patiko,tik vat morkos as per burokine tarka tarkavau,nes mes seimoj nelabai valgo kubeliais,skonis manau lieka toks pats!
Va čia išeitis kuri man priimtina,nes ir aš nemėgstu morkų ir tada jų nevalgiau
naaringiux, tikrai labai smagu, kad šįkart tinginys dar geriau pavyko
O dėl prieskonių į patiekalus per daug nesukite galvos - aš dažniausiai dedu tai, ką tuo metu turiu Žinoma, patiekalas nesigaus autentiškas, bet bent jau nebus rizikos, kad neišmėgintais prieskoniais sugadinsite patiekalą
PaMeL, ačiū Bet aš tikrai ne dėl medalio visa tai darau Šaunu, kad vyniotinis patiko Tikiuosi ir varškėtukai gausis skanūs
KVN, ačiū
Letta, gaila, kad keksas nepavyko... O kokio tirštumo tešla gavosi? Šiaip kiekvienoje šalyje miltai labai skirtingi ir gali būti, kad jų reikėjo įdėti tiesiog daugiau.. Tešla turi gautis gana tiršta, bet krentanti nuo šaukšto...
garbane, manau gali įdėti 3 - 4 vidutinio dydžio obuolius Skaičiau, kad šis keksas labai skanus su ananasais
marinulia, labai šaunu, kad tavo vaikams patiko vyniotinis ir kad, laikas praleistas supermamoje, nenueina veltui
Kaliteja, labai malonu, kad apkepas patiko Ir be nuotraukos tikiu, kad buvo labai skanu
Spurgita, man retkarčiais morkos irgi gaunasi kietokos... Ir net nežinau, kodėl... Man regis taip būna, kai dar įdedu šaldytų daržovių Gal tikrai jas galima blanširuoti (kelias minutes apvirti) arba sutarkuoti...
O dėl prieskonių į patiekalus per daug nesukite galvos - aš dažniausiai dedu tai, ką tuo metu turiu Žinoma, patiekalas nesigaus autentiškas, bet bent jau nebus rizikos, kad neišmėgintais prieskoniais sugadinsite patiekalą
PaMeL, ačiū Bet aš tikrai ne dėl medalio visa tai darau Šaunu, kad vyniotinis patiko Tikiuosi ir varškėtukai gausis skanūs
KVN, ačiū
Letta, gaila, kad keksas nepavyko... O kokio tirštumo tešla gavosi? Šiaip kiekvienoje šalyje miltai labai skirtingi ir gali būti, kad jų reikėjo įdėti tiesiog daugiau.. Tešla turi gautis gana tiršta, bet krentanti nuo šaukšto...
garbane, manau gali įdėti 3 - 4 vidutinio dydžio obuolius Skaičiau, kad šis keksas labai skanus su ananasais
marinulia, labai šaunu, kad tavo vaikams patiko vyniotinis ir kad, laikas praleistas supermamoje, nenueina veltui
Kaliteja, labai malonu, kad apkepas patiko Ir be nuotraukos tikiu, kad buvo labai skanu
Spurgita, man retkarčiais morkos irgi gaunasi kietokos... Ir net nežinau, kodėl... Man regis taip būna, kai dar įdedu šaldytų daržovių Gal tikrai jas galima blanširuoti (kelias minutes apvirti) arba sutarkuoti...
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 17, 08:33)
Kukurūzų burbuolės su česnakais
4 nuvalytos kukurūzų burbuolės
4 v. š. sviesto
1 - 2 v. š. česnako miltelių (arba 4 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle)
Įkaitinti grilių arba orkaitę iki 175º C.
Dėti kiekvieną burbuolę ant atskiro gabalo folijos. Ant kiekvienos uždėti po šaukštą sviesto ir pabarstyti česnakais. Standžiai susukti burbuoles į foliją.
Kepti grilyje ar orkaitėje 20 - 30 min., karts nuo karto apverčiant.
4 nuvalytos kukurūzų burbuolės
4 v. š. sviesto
1 - 2 v. š. česnako miltelių (arba 4 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle)
Įkaitinti grilių arba orkaitę iki 175º C.
Dėti kiekvieną burbuolę ant atskiro gabalo folijos. Ant kiekvienos uždėti po šaukštą sviesto ir pabarstyti česnakais. Standžiai susukti burbuoles į foliją.
Kepti grilyje ar orkaitėje 20 - 30 min., karts nuo karto apverčiant.
Sonatita sis receptas labai mane sudomino, turetu buti skanu
O siap noriu jusu paklausti, kiek reikia virti kukuruzu burbuoles. Mano vyras megsta virtas, o as nezinau ju gaminimo laiko
Aciu
Sonatina tau turiu klausimeli viena tu kartais ne kulinarija baigus
Šių pyragaičių pavadinimas kilęs iš obuolinio brendžio Kalvadosas, naudojamo įdare. Žinoma, jei pyragaičius valgys ir vaikai, alkoholio galima ir nenaudoti...
Obuoliniai pyragaičiai "Kalvadosas"
600 g sluoksniuotos bemielės tešlos
Įdaras:
6 vidutinio dydžio saldžiarūgščiai obuoliai
1/2 st. cukraus
1 a. š. cinamono
žiupsnelis malto muskato
30 g sviesto
1 v. š. citrinos sulčių
1 v. š. Kalvadoso
Kremas:
2 kiaušiniai
4 v. š. cukraus
4 v. š. krakmolo
350 ml pieno
15 g želatinos
1/4 st. Kalvadoso
1,5 st. riebios grietinėlės
1,5 v. š. cukraus
Pagrindas
Įkaitinti orkaitę iki 200° C.
Tešlą iškočioti ir sudėti kepimo popieriumi išklotą skardą, uždengti dar vienu kepimo popieriaus lakštu ir ant viršaus uždėti kitą skardą. Kepti 15 min., tada nuimti skardą ir popierių ir dar kepti apie 5 min. arba kol gražiai pagels.
Iškepusį pagrindą ataušinti ir supjaustyti į juosteles, kurių plotis 9, 6,5 ir 4 cm (po dvi kiekvieno pločio). Ilgį galima pasirinkti individualiai.
Įdaras
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Apšlakstyti citrinos sultimis, sumaišyti su cukrumi, sviestu ir sudėjus į puodą virti ant nedidelės ugnies. Kai obuoliai šiek tiek suminkštės, suberti cinamoną ir muskatą. Virti reikėtų, kol gausis džemas su obuolių kubeliais (30 40 min.) Nukėlus nuo viryklės įmaišyti brendį ir ataušinti.
Kremas
Paruošti plikytą kremą: sumaišyti krakmolą su 4 v. š. cukraus ir kiaušiniais. Maišyti, kol neliks jokių gumuliuką. Užvirinti pieną ir nuolat maišant plona srovele supilti į kiaušinių masę. Viską vėl supilti atgal į puodą ir kelias minutes pavirti, kol sutirštės (neužvirti).
Želatiną užmerkti brendyje, leisti 1 min. išbrinkti ir šiek tiek pakaitinti, ko, želatina ištirps. Įmaišyti želatiną į plikytą kremą. Grietinėlę išplakti su 1,5 v. š. cukraus ir įmaišyti į kremą.
Pačią plačiausią tešlos juostelę aptepti džemu ir tada kremo sluoksniu. Dėti siauresnę juostelę ir pakartoti visą procedūrą. Uždėti siauriausią juostelę, aptepti džemu ir kremu, išlyginti šonus, suteikiant neužbaigtos piramidės formą. Tą patį padaryti su antra tešlos juostelių partija.
Tešlos nuopjovas sutrupinti ir jomis padengti viršų ir šonus.
Palaikyti šaldytuve bent 3 valandas, supjaustyti riekėmis ir patiekti.
P. S. stiklinė 236 ml. Vietoje Kalvadoso naudojau tamsų romą... Tešlos sunaudojau 500 g pakelį. Man kremas gavosi gana skystas ir todėl jo užsitepė tik plonas sluoksnis, o realiai jo turėtų būti bent du kartus daugiau nei džemo... Bet šiaip tikrai skanūs pyragaičiai...
Obuoliniai pyragaičiai "Kalvadosas"
600 g sluoksniuotos bemielės tešlos
Įdaras:
6 vidutinio dydžio saldžiarūgščiai obuoliai
1/2 st. cukraus
1 a. š. cinamono
žiupsnelis malto muskato
30 g sviesto
1 v. š. citrinos sulčių
1 v. š. Kalvadoso
Kremas:
2 kiaušiniai
4 v. š. cukraus
4 v. š. krakmolo
350 ml pieno
15 g želatinos
1/4 st. Kalvadoso
1,5 st. riebios grietinėlės
1,5 v. š. cukraus
Pagrindas
Įkaitinti orkaitę iki 200° C.
Tešlą iškočioti ir sudėti kepimo popieriumi išklotą skardą, uždengti dar vienu kepimo popieriaus lakštu ir ant viršaus uždėti kitą skardą. Kepti 15 min., tada nuimti skardą ir popierių ir dar kepti apie 5 min. arba kol gražiai pagels.
Iškepusį pagrindą ataušinti ir supjaustyti į juosteles, kurių plotis 9, 6,5 ir 4 cm (po dvi kiekvieno pločio). Ilgį galima pasirinkti individualiai.
Įdaras
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Apšlakstyti citrinos sultimis, sumaišyti su cukrumi, sviestu ir sudėjus į puodą virti ant nedidelės ugnies. Kai obuoliai šiek tiek suminkštės, suberti cinamoną ir muskatą. Virti reikėtų, kol gausis džemas su obuolių kubeliais (30 40 min.) Nukėlus nuo viryklės įmaišyti brendį ir ataušinti.
Kremas
Paruošti plikytą kremą: sumaišyti krakmolą su 4 v. š. cukraus ir kiaušiniais. Maišyti, kol neliks jokių gumuliuką. Užvirinti pieną ir nuolat maišant plona srovele supilti į kiaušinių masę. Viską vėl supilti atgal į puodą ir kelias minutes pavirti, kol sutirštės (neužvirti).
Želatiną užmerkti brendyje, leisti 1 min. išbrinkti ir šiek tiek pakaitinti, ko, želatina ištirps. Įmaišyti želatiną į plikytą kremą. Grietinėlę išplakti su 1,5 v. š. cukraus ir įmaišyti į kremą.
Pačią plačiausią tešlos juostelę aptepti džemu ir tada kremo sluoksniu. Dėti siauresnę juostelę ir pakartoti visą procedūrą. Uždėti siauriausią juostelę, aptepti džemu ir kremu, išlyginti šonus, suteikiant neužbaigtos piramidės formą. Tą patį padaryti su antra tešlos juostelių partija.
Tešlos nuopjovas sutrupinti ir jomis padengti viršų ir šonus.
Palaikyti šaldytuve bent 3 valandas, supjaustyti riekėmis ir patiekti.
P. S. stiklinė 236 ml. Vietoje Kalvadoso naudojau tamsų romą... Tešlos sunaudojau 500 g pakelį. Man kremas gavosi gana skystas ir todėl jo užsitepė tik plonas sluoksnis, o realiai jo turėtų būti bent du kartus daugiau nei džemo... Bet šiaip tikrai skanūs pyragaičiai...
SuperTruper, pasiskaičiau dabar šiek tiek internete ir visur rašo labai panašiai kukurūzų burbuoles dėti į verdantį vandenį ir virti nuo 1 min. iki 5 min., priklausomai nuo to, kokio kietumo kukurūzus mėgstate...
Arba sudėti į verdantį vandenį, uždengti ir nukėlus nuo ugnies palaikyti 5 min. Galima sudėti kukurūzus į šaltą vandenį ir kai vanduo pradeda labai stipriai virti kukurūzai išvirę...
Vienur rašo vandenį prieš dedant kukurūzus pasūdyti, bet kitur rašo, kad geriau vietoje druskos įberti 1 - 2 v. š. cukraus ir 1 - 2 v. š. acto (nebūtinai) (nuo druskos burbuolės sukietėja)...
Patiekti burbuoles su citrinų sultimis ir druska, arba su sviestu ir aštriais pipirais...
Iš principo kukurūzų burbuolės per 6 val. kambario temperatūroje netenka 40% cukraus, kuris pavirsta į krakmolą, tad jas patartina laikyti šaldytuve...
naaringiux, deja, aš ne kulinarė, o tik verslo administravimo magistrė
Arba sudėti į verdantį vandenį, uždengti ir nukėlus nuo ugnies palaikyti 5 min. Galima sudėti kukurūzus į šaltą vandenį ir kai vanduo pradeda labai stipriai virti kukurūzai išvirę...
Vienur rašo vandenį prieš dedant kukurūzus pasūdyti, bet kitur rašo, kad geriau vietoje druskos įberti 1 - 2 v. š. cukraus ir 1 - 2 v. š. acto (nebūtinai) (nuo druskos burbuolės sukietėja)...
Patiekti burbuoles su citrinų sultimis ir druska, arba su sviestu ir aštriais pipirais...
Iš principo kukurūzų burbuolės per 6 val. kambario temperatūroje netenka 40% cukraus, kuris pavirsta į krakmolą, tad jas patartina laikyti šaldytuve...
naaringiux, deja, aš ne kulinarė, o tik verslo administravimo magistrė