iškepiau kalakutienos vyniotinį su slyvomis. Nuo slyvų gavos kiek saldokas, tačiau skanus. Šeimyna dar neparagovo, bet turėtų patikti
Elizabeht, smagu, kad keksas patiko Aš ir rašiau, kad jis gavo ne per saldus O glazūrą darei? Manau su glazūra keksas būtų gerokai saldesnis...
Varškė galėjo atsiskirti, jeigu buvo labai liesa...
Violax, o padažas buvo skystas jau iškepus pyragui? Nes visgi kiaušiniai turėjo jį sutirštinti... Gal naudojai gana skystą geriamą jogurtą? Kitą kartą tiesiog mėgink su tirštesniu jogurtu...
babouziuke, aš karštai naudoju vanilės esenciją (ji būna štai tokiuose ar mažesniuose buteliukuose ),
o kai jos neturiu - tiesiog įberiu šaukštelį vanilinio cukraus
jurginėli, tikiuosi vyniotinis patiks ir šeimynai
Varškė galėjo atsiskirti, jeigu buvo labai liesa...
Violax, o padažas buvo skystas jau iškepus pyragui? Nes visgi kiaušiniai turėjo jį sutirštinti... Gal naudojai gana skystą geriamą jogurtą? Kitą kartą tiesiog mėgink su tirštesniu jogurtu...
babouziuke, aš karštai naudoju vanilės esenciją (ji būna štai tokiuose ar mažesniuose buteliukuose ),
o kai jos neturiu - tiesiog įberiu šaukštelį vanilinio cukraus
jurginėli, tikiuosi vyniotinis patiks ir šeimynai
as vakar dariau jau antra karta varskini tingini, tik ka paragavom... SKANUMELIS gavosi tikrai geriau nei pirmas kartas, nes dejau maziau sviesto... galima rasyti 10 balu beveik puse ir beliko
sonatina aciu uz receptuka
sonatina aciu uz receptuka
labas dienas
ka tik iskeptas garuoja labai labai skanus mmmmmmmmm
kiausiniu farso viniotinis
dar kepu apkeptus kalafijorus cia sau
ir vakare kepsiu keptus varsketukus
nu vien zodz sonatina tu auksas musu aciu uz tokius skanius receptus siulau tau medali skirt
ka tik iskeptas garuoja labai labai skanus mmmmmmmmm
kiausiniu farso viniotinis
dar kepu apkeptus kalafijorus cia sau
ir vakare kepsiu keptus varsketukus
nu vien zodz sonatina tu auksas musu aciu uz tokius skanius receptus siulau tau medali skirt
Mes šiandien valgysim kepenis karališkai kotletukai jau iškepti, daržovės irgi apkeptos, laukiu kol grįš vyras namo, tada šausiu į orkaitę
o vakar dariau tuos kriauklinius makaronus - irgi labai skanu
ir keksiukų jau krūvą išbandžiau
Sonatina, ačiū tau
o vakar dariau tuos kriauklinius makaronus - irgi labai skanu
ir keksiukų jau krūvą išbandžiau
Sonatina, ačiū tau
O aš eilinį kartą įsitikinau, kad esu visiška nevykėlė keksų kepime Šiandien bandžiau Keksą su kriaušėmis iš šokoladu, tikėjausi į svečius nusinešti, ir gavosi tik namie vartojamas tešlos kratinys Nors vyras sakė, kad visai skanu, bet jam ir nekepta tešla skani būna Vienžo, ne man keksus kepti
Aš geriau ir toliau gaminsiu Sonatinos siūlomus antrus patiekalus Tie tai visada pavyksta Nors daugelį gaminu improvizuodama, bet labai daug gerų idėjų pagrindui randu čia
Aš geriau ir toliau gaminsiu Sonatinos siūlomus antrus patiekalus Tie tai visada pavyksta Nors daugelį gaminu improvizuodama, bet labai daug gerų idėjų pagrindui randu čia
QUOTE(Letta @ 2006 09 16, 15:57)
O aš eilinį kartą įsitikinau, kad esu visiška nevykėlė keksų kepime Šiandien bandžiau Keksą su kriaušėmis iš šokoladu, tikėjausi į svečius nusinešti, ir gavosi tik namie vartojamas tešlos kratinys Nors vyras sakė, kad visai skanu, bet jam ir nekepta tešla skani būna Vienžo, ne man keksus kepti
o as nesuprantu kaip gali keksas nesigaut? o viska darei pg recepta? gal per anksti is formos isemei (nes reikia atausint, kitaip subyres)? o gal nevisai iskepes buvo (as visada peili kysteliu paziuret)?
as galvoju kriausiu su sokoladu keksa daryt tik vietoj konservuotu kriausiu obuolius det.. bet nenumanau kiek cia tu obuoliu tada reiketu..
QUOTE(garbane @ 2006 09 16, 15:23)
o as nesuprantu kaip gali keksas nesigaut? o viska darei pg recepta? gal per anksti is formos isemei (nes reikia atausint, kitaip subyres)? o gal nevisai iskepes buvo (as visada peili kysteliu paziuret)?
Va būtent, kad viską pagal receptą dariau... Iš formos išėmiau dar šiek tiek šiltą, bet man pats keksas gavosi toks košinis Kepiau apie valandą 175lapsn. temp. (sakau, gal karštesnėj reikėjo ) O kriaušės visos sukrito į dugną ir manau jos ir davė tą šlapumą Pagal receptą reikia dėti 2a.š. kepimo miltelių, tai jau apsidžiaugiau, kad gal pagaliau gausis purus keksas, bet nė velnio... Niekaip nesekas man su keksais Tai per sausi gaunasi, tai per šlapi
QUOTE(Letta @ 2006 09 16, 16:28)
Va būtent, kad viską pagal receptą dariau... Iš formos išėmiau dar šiek tiek šiltą, bet man pats keksas gavosi toks košinis Kepiau apie valandą 175lapsn. temp. (sakau, gal karštesnėj reikėjo ) O kriaušės visos sukrito į dugną ir manau jos ir davė tą šlapumą Pagal receptą reikia dėti 2a.š. kepimo miltelių, tai jau apsidžiaugiau, kad gal pagaliau gausis purus keksas, bet nė velnio... Niekaip nesekas man su keksais Tai per sausi gaunasi, tai per šlapi
hm.. keista labai kad sukrito i dugna.. man ne sykio nesukrito.. gal labai skysta tesla gavosi? Nes sitas keksas tikrai ne sausas, bet kad labai slapias butu irgi nepasakyciau.. gal tikrai ilgiau pakept reikejo..?
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 12, 21:08)
Šiandien ir vėl valgėme paukštieną...
Viščiukas marokietiškai su abrikosais ir obuoliais
1 viščiukas (1 - 1, 2 kg)
1/ 2 a. š. kurkumos
1/ 2 a. š. maltos kalendros
1/2 a. š. šafrano
250 g džiovintų abrikosų
3 v. š. sviesto ar aliejaus
1/ 2 a. š. tarkuoto imbiero
1 a. š. maltos paprikos
1 didelė svogūno galva
1 didelis obuolys (Granny Smith)
druska, juodieji pipirai, lauro lapas, petražolės, mėtos
Viščiuką supjaustyti nedideliais gabalais, nuimti odą.
Abrikosus užpilti verdančiu vandeniu (250 ml) ir pavirti ant nedidelės ugnies 5 min.
Svieste ar aliejuje apkepinti pusžiedžiais supjaustytą svogūną, kol suminkštės, suberti kurkumą, papriką, imbierą, kalendrą ir šafraną.
Viską gerai išmaišyti, sudėti vištieną. Apkepti iš abiejų pusių, kol nebebus rausva.
Sudėti abrikosus kartu su vandeniu, supilti 300 ml vandens ar sultinio, įberti druskos, pipirų, uždengti dangčiu ir troškinti ant nedidelės ugnies 15 20 min.
Obuolį nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Sudėti į vištieną, uždengti ir dar troškinti 10 min.
Patiekti su kuskusu, pabarsčius kapotomis petražolėmis ir mėtomis.
P. S. labai skanus patiekalas... Kurkumos, šafrano ir imbiero nedėjau, bet įdėjau šaukštą prieskonių mišinio Garam Masala. Dariau iš kalakutienos guliašo
Viščiukas marokietiškai su abrikosais ir obuoliais
1 viščiukas (1 - 1, 2 kg)
1/ 2 a. š. kurkumos
1/ 2 a. š. maltos kalendros
1/2 a. š. šafrano
250 g džiovintų abrikosų
3 v. š. sviesto ar aliejaus
1/ 2 a. š. tarkuoto imbiero
1 a. š. maltos paprikos
1 didelė svogūno galva
1 didelis obuolys (Granny Smith)
druska, juodieji pipirai, lauro lapas, petražolės, mėtos
Viščiuką supjaustyti nedideliais gabalais, nuimti odą.
Abrikosus užpilti verdančiu vandeniu (250 ml) ir pavirti ant nedidelės ugnies 5 min.
Svieste ar aliejuje apkepinti pusžiedžiais supjaustytą svogūną, kol suminkštės, suberti kurkumą, papriką, imbierą, kalendrą ir šafraną.
Viską gerai išmaišyti, sudėti vištieną. Apkepti iš abiejų pusių, kol nebebus rausva.
Sudėti abrikosus kartu su vandeniu, supilti 300 ml vandens ar sultinio, įberti druskos, pipirų, uždengti dangčiu ir troškinti ant nedidelės ugnies 15 20 min.
Obuolį nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Sudėti į vištieną, uždengti ir dar troškinti 10 min.
Patiekti su kuskusu, pabarsčius kapotomis petražolėmis ir mėtomis.
P. S. labai skanus patiekalas... Kurkumos, šafrano ir imbiero nedėjau, bet įdėjau šaukštą prieskonių mišinio Garam Masala. Dariau iš kalakutienos guliašo
Sonatina arba kitos padekit
noriu dabar sita pasidaryt, bet neradau tokios prieskonio misinio ka vietoj jo galeciau det
QUOTE(naaringiux @ 2006 09 16, 17:12)
Sonatina arba kitos padekit
noriu dabar sita pasidaryt, bet neradau tokios prieskonio misinio ka vietoj jo galeciau det
noriu dabar sita pasidaryt, bet neradau tokios prieskonio misinio ka vietoj jo galeciau det
Parasyta juk recepte - kurkumos, safrano ir imbiero
As uz kad Sonatinai skirti medaliu
Sonatina siandien kepiau kiausinio-farso viniotini,nu skonis nerealus,visiems labai patiko,o jau kad mano vaikams itikti visalaika sunku buna,net darzelije ir mokykloje skundziasi kad mano vaikai nieko nevalgo:ta nemegsta,ana ir neskanu O cia stebuklas patiko Mano vyras pasake kad nors naudos yra kad tiek laiko praleidziu supermama forume,labai skaniai ir ivairiai pradejai gamynti valgit.Aciu tau!!!
Sonatina siandien kepiau kiausinio-farso viniotini,nu skonis nerealus,visiems labai patiko,o jau kad mano vaikams itikti visalaika sunku buna,net darzelije ir mokykloje skundziasi kad mano vaikai nieko nevalgo:ta nemegsta,ana ir neskanu O cia stebuklas patiko Mano vyras pasake kad nors naudos yra kad tiek laiko praleidziu supermama forume,labai skaniai ir ivairiai pradejai gamynti valgit.Aciu tau!!!