Vakar pirmą ir tikrai ne paskutinį kartą kepiau kalakutienos zuikį. Skonis puikus
Ačiū Sonatina
P.s. Tik pirmame poste jo receptas dar neįtrauktas (o gal nematau? )
Sandriuks, Cheburashka, dažnai receptuose matydavau, kad reikia lapelių, bet pas mus jų nebuvo... O metų pradžioje radau Maximoje (dabar, deja, vėl nebėra...) ir Kaune TP parduotuvėje Savanorių pr. (Šilainiuose nėra )
Liucia, ačiū tau Labai malonu, kad troškinys patiko
imra, kaip greitai išmėginai zuikį Labai smagu, kad receptas patiko (jau įkėliau į pirmą puslapį prie maltos mėsos patiekalų )
jurginėli, tikiuosi vyniotinis pavyks ir patiks
Liucia, ačiū tau Labai malonu, kad troškinys patiko
imra, kaip greitai išmėginai zuikį Labai smagu, kad receptas patiko (jau įkėliau į pirmą puslapį prie maltos mėsos patiekalų )
jurginėli, tikiuosi vyniotinis pavyks ir patiks
QUOTE(Sandriuks @ 2006 09 14, 22:08)
Vau geras,na tu kai visada nustebini.Aš pirmą kart girdžiu apie tokius želatinos lapelius.
Ir aš niekuomet neakreipdavau dėmesio,kad tokie apskritai yra o paskui pradėjau ieškoti ir Thomas Philips radau,ten tikrai jų yra ir net kelių rūšių,tik tiksliai nepamenu dabar kuom jos skiriasi
labas merginos,kreipiuosi i jus su pagalbos prasymu
rytoj dukrytes gimtadienis,tai sugalvojau padaryt torta pati,nes cia ispanijoj man neskanus.tik problema tame,kad neradau niekur zelatinos Norejau daryti is biskvito ir jogurtinio pertepimo,bet turbut be zelatinos jogurtas nesilaikys O jei i ji ipilciau zele su maziau vandens sutaisyta :hmgal kas ka galit patart
rytoj dukrytes gimtadienis,tai sugalvojau padaryt torta pati,nes cia ispanijoj man neskanus.tik problema tame,kad neradau niekur zelatinos Norejau daryti is biskvito ir jogurtinio pertepimo,bet turbut be zelatinos jogurtas nesilaikys O jei i ji ipilciau zele su maziau vandens sutaisyta :hmgal kas ka galit patart
QUOTE(Čalykušu @ 2006 09 14, 14:42)
Šaldytuve gulėjo dvi kukurūzų burbuolės, vis neprisiruošėm ką nors su jomis daryti. Va pamačiau receptuką, paskaičiau vyrui, iškart ir išbandė. Dabar atbėgo kramtydamas ir sako: "Parašyk, kad labai skanu"
rutulyte, nepatikėsiu, kad Ispanijoje nėra želatinos Tikrai forumuose mačiau merginų iš Ispanijos gaminių su želatina... Net neabejoju, kad yra bent jau didžiuosiuose supermarketuose skyriuose su produktais kepiniams, ten kur mielės, kepimo milteliai, vanilinis cukrus ir pan.
O dėl želė nelabai galiu ką patarti, nes niekada taip nebandžiau...
Asta, perduok vyrui, kad man labai malonu tai girdėti
O dėl želė nelabai galiu ką patarti, nes niekada taip nebandžiau...
Asta, perduok vyrui, kad man labai malonu tai girdėti
Kadangi pilni namai obuolių, tad iškepiau labai paprastų smėlinės tešlos pyragėlių...
Pyragėliai su obuoliais
200 g sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinis
400 - 500 ml miltų
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
obuolių
džemo ar uogienės
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir pirštais trinti, kol gausis trupiniai. Įmušti kiaušini ir užminkyti elastingą minkštą tešlą. Suvynioti į plėvelę ir padėti į šaldytuvą.
Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis.
Iš tešlos iškočioti 3 - 4 mm storio lakštą ir stikline išpjauti porinį apskritimų skaičių. Ant apskritimo dėti po dvi obuolio skilteles (kad gautųsi apskritimas) (arba galima iš obuolio specialiu peiliu išimti vidurį ir tada supjaustyti ~ 1 cm storio riekėmis ir tokias riekes dėti ant tešlos apskritimų...), į vidurį dėti šaukštelį džemo. Ant viršaus uždėti kitą tešlos apskritimą ir suspausti kraštelius. Pyragėlius aptepti išplaktu kiaušiniu.
Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min. arba kol gražiai pagels.
Pravėsusius pabarstyti cukraus pudra.
P. S. naudojau mėlynių džemą, todėl pyragaičiai tokie "pamėlę" Gavosi apie 12 pyragėlių (priklauso nuo to, kokio dydžio apskritimus išpjausite...) Prie arbatos tikrai labai skanu
Pyragėliai su obuoliais
200 g sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinis
400 - 500 ml miltų
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
obuolių
džemo ar uogienės
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir pirštais trinti, kol gausis trupiniai. Įmušti kiaušini ir užminkyti elastingą minkštą tešlą. Suvynioti į plėvelę ir padėti į šaldytuvą.
Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis.
Iš tešlos iškočioti 3 - 4 mm storio lakštą ir stikline išpjauti porinį apskritimų skaičių. Ant apskritimo dėti po dvi obuolio skilteles (kad gautųsi apskritimas) (arba galima iš obuolio specialiu peiliu išimti vidurį ir tada supjaustyti ~ 1 cm storio riekėmis ir tokias riekes dėti ant tešlos apskritimų...), į vidurį dėti šaukštelį džemo. Ant viršaus uždėti kitą tešlos apskritimą ir suspausti kraštelius. Pyragėlius aptepti išplaktu kiaušiniu.
Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min. arba kol gražiai pagels.
Pravėsusius pabarstyti cukraus pudra.
P. S. naudojau mėlynių džemą, todėl pyragaičiai tokie "pamėlę" Gavosi apie 12 pyragėlių (priklauso nuo to, kokio dydžio apskritimus išpjausite...) Prie arbatos tikrai labai skanu
Kepiau sokoladini keksa su varskes ir apelsinu idaru.
Vyras gyre , bet man buvo per mazai cukraus (jauciu pati numazinau) ir kazkodel varskes sluoksnis nuo kekso "atsiskyre", buvo sunku pjaustyti. Manau, kad priezastis varskeje, nes naudojau grudetaja.
Pas mus "musu svelniosios" nera
Vyras gyre , bet man buvo per mazai cukraus (jauciu pati numazinau) ir kazkodel varskes sluoksnis nuo kekso "atsiskyre", buvo sunku pjaustyti. Manau, kad priezastis varskeje, nes naudojau grudetaja.
Pas mus "musu svelniosios" nera
Sonatina, šiandien sugalvojau kepti "Šokladinį pyragą Trupinėlį".
Bet paskaičiau sudėti ir matau, kad reikia vanilės. Tai tu man neišmanančiai paaiškink ar tai tas pats kaip ir vanilinis cukrus?
Bet paskaičiau sudėti ir matau, kad reikia vanilės. Tai tu man neišmanančiai paaiškink ar tai tas pats kaip ir vanilinis cukrus?
QUOTE(babouziuke @ 2006 09 16, 08:40)
Sonatina, šiandien sugalvojau kepti "Šokladinį pyragą Trupinėlį".
Bet paskaičiau sudėti ir matau, kad reikia vanilės. Tai tu man neišmanančiai paaiškink ar tai tas pats kaip ir vanilinis cukrus?
Bet paskaičiau sudėti ir matau, kad reikia vanilės. Tai tu man neišmanančiai paaiškink ar tai tas pats kaip ir vanilinis cukrus?
Atsakysiu as- taip, tas pats... Dar buna gi ir vaniles ekstraktas... Cia gi del kvapo dedasi