tai dabar paaiškinkit apie ką eina kalba? ar apie tą skarbonkę kur paėmus kliunksi? ar apie tirštą? trečias variantas būtų kameralizuotas (rududu). tai iš 3 apie kurį eina kalba?
Sonatina, bo pamenu kiek išvaikščiojau parduotuvių, kol radau tirštą saldintą kondensuotą pieną ar aš etikečių nebemoku skaityti bet ankščiau (prieš kelis metus) daug papraščiau būdavo juos surasti
Nelabai seniai Marijampolės pieno konservai pakeitė kondensuoto pieno etiketes, tai kažkada ir aš vaikščiojau po parduotuves ir nervinausi, kad nebėra lietuviško kondensuoto, tik estiškas Kol paėmusi į rankas pamačiau, kad čia tas pats Marijampolės pieno konservų Tik nepirkite kondensuoto pieno produkto (čia tas pats kaip vietoje sviesto tepus riebalų mišinys ), su juo nesigauna niekas normaliai, nes jis nesutirštėja žmoniškai
o ką tada pirkti? jei galima tiksliai pagal etiketę
Štai ir dar vienas obuolių pyragas
Greitas pyragas su obuoliais ir cinamonu
100 ml cukraus
100 g sviesto ar margarino
1 kiaušinis
300 ml miltų
2 a. š. kepimo miltelių
100 g paruošto vanilinio kremo
4 obuoliai
2 v. š. rudojo cukraus
2 a. š. malto cinamono
Pagal instrukcijas ant pakelio paruošti 100 ml vanilinio kremo.
Nulupti obuolius ir stambiai sutarkuoti ar supjaustyti plonais šiaudeliais. Išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo, įmušti kiaušinį ir gerai išplakti. Persijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Atsargiai išmaišyti ir galiausiai įmaišyti vanilinį kremą.
Formą patepti sviestu, supilti tešlą, ant viršaus sudėti obuolius ir pabarstyti cukrumi ir cinamonu.
Kepti iki 170° C įkaitintoje orkaitėje 40 50 min.
P. S. vanilinį kremą padariau iš tokio mažo pakelio (Maximose būna po ~50 ct.) iš 250 ml pieno ir visą masę supyliau į tešlą, nes man pasirodė, kad tešla per tiršta... Bet pyragas iš tiesų greitas ir skanus
Greitas pyragas su obuoliais ir cinamonu
100 ml cukraus
100 g sviesto ar margarino
1 kiaušinis
300 ml miltų
2 a. š. kepimo miltelių
100 g paruošto vanilinio kremo
4 obuoliai
2 v. š. rudojo cukraus
2 a. š. malto cinamono
Pagal instrukcijas ant pakelio paruošti 100 ml vanilinio kremo.
Nulupti obuolius ir stambiai sutarkuoti ar supjaustyti plonais šiaudeliais. Išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo, įmušti kiaušinį ir gerai išplakti. Persijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Atsargiai išmaišyti ir galiausiai įmaišyti vanilinį kremą.
Formą patepti sviestu, supilti tešlą, ant viršaus sudėti obuolius ir pabarstyti cukrumi ir cinamonu.
Kepti iki 170° C įkaitintoje orkaitėje 40 50 min.
P. S. vanilinį kremą padariau iš tokio mažo pakelio (Maximose būna po ~50 ct.) iš 250 ml pieno ir visą masę supyliau į tešlą, nes man pasirodė, kad tešla per tiršta... Bet pyragas iš tiesų greitas ir skanus
Super super skyrelis. Džiaugiuos jį atradusi. Viskas vienoj vietoj, taip patogu
Dariau vištieną jogurto padaže, bet visą vištą dėjau. Super
Dariau vištieną jogurto padaže, bet visą vištą dėjau. Super
sonatina, gal gali man sklerotikei dar karta imest internetini adresa, tos parduotuves, kur perki virtuvinius rakandus...
ir dar klausimuks. gal mazdaug pameni koks gaunas sokoladinio torto su kriausemis skersmuo idomu tos normos, kur recepte nurodyta kokiems 12 zmoniu uztektu
ir dar klausimuks. gal mazdaug pameni koks gaunas sokoladinio torto su kriausemis skersmuo idomu tos normos, kur recepte nurodyta kokiems 12 zmoniu uztektu
jurginėli
Rucikai, tikrai smagu, kad skyrelis patinka
lanaa, parduotuvė yra štai čia O kriaušinį tortą aš dariau 22 cm skersmens formoje... Teoriškai 12 žmonių gautųsi po nedidelį gabalėlį... Dabar dar kartą perskaičiau receptą ir radau, kad biskvitą reikia kepti 26 cm skersmens formoje Tai žinok ir negaliu tiksliai pasakyti kokio dydžio aš jį dariau
Rucikai, tikrai smagu, kad skyrelis patinka
lanaa, parduotuvė yra štai čia O kriaušinį tortą aš dariau 22 cm skersmens formoje... Teoriškai 12 žmonių gautųsi po nedidelį gabalėlį... Dabar dar kartą perskaičiau receptą ir radau, kad biskvitą reikia kepti 26 cm skersmens formoje Tai žinok ir negaliu tiksliai pasakyti kokio dydžio aš jį dariau
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 08, 20:11)
Uždara fokača su rikota, špinatais ir kumpiu
Labai skaniai atrodo o mielinę tešlą pirktinę naudojai ar pati darei? jei taip, tai kaip ją darei? nes su mielinėm tešlom man nesiseka
oi, atsiprašau, jau radau ir mielinės tešlos receptą
ar tiks čia Močiutės mielinė tešla?
Na va, net nespėjau atsakyti Jeigu dar kam nors įdomu, šiai fokačiai mielinę tešlą dariau pagal tokį receptą