o as kepiau keksiukus su persikais labai skanu buvo
Vakar dariau kiausiniu-farso vyniotini. Gavosi skaniai ir graziai , tik surokas, nors dejau grietines daugiau negu majonezo. Gal cia kaltas suris
Vakar išbanžiau varškinį tinginį komplimentų milijonas
draugė sakė, kad skaniau už bet kokį tortą
draugė sakė, kad skaniau už bet kokį tortą
Šiandien ir vėl valgėme paukštieną...
Viščiukas marokietiškai su abrikosais ir obuoliais
1 viščiukas (1 - 1, 2 kg)
1/ 2 a. š. kurkumos
1/ 2 a. š. maltos kalendros
1/2 a. š. šafrano
250 g džiovintų abrikosų
3 v. š. sviesto ar aliejaus
1/ 2 a. š. tarkuoto imbiero
1 a. š. maltos paprikos
1 didelė svogūno galva
1 didelis obuolys (Granny Smith)
druska, juodieji pipirai, lauro lapas, petražolės, mėtos
Viščiuką supjaustyti nedideliais gabalais, nuimti odą.
Abrikosus užpilti verdančiu vandeniu (250 ml) ir pavirti ant nedidelės ugnies 5 min.
Svieste ar aliejuje apkepinti pusžiedžiais supjaustytą svogūną, kol suminkštės, suberti kurkumą, papriką, imbierą, kalendrą ir šafraną.
Viską gerai išmaišyti, sudėti vištieną. Apkepti iš abiejų pusių, kol nebebus rausva.
Sudėti abrikosus kartu su vandeniu, supilti 300 ml vandens ar sultinio, įberti druskos, pipirų, uždengti dangčiu ir troškinti ant nedidelės ugnies 15 20 min.
Obuolį nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Sudėti į vištieną, uždengti ir dar troškinti 10 min.
Patiekti su kuskusu, pabarsčius kapotomis petražolėmis ir mėtomis.
P. S. labai skanus patiekalas... Kurkumos, šafrano ir imbiero nedėjau, bet įdėjau šaukštą prieskonių mišinio Garam Masala. Dariau iš kalakutienos guliašo
Viščiukas marokietiškai su abrikosais ir obuoliais
1 viščiukas (1 - 1, 2 kg)
1/ 2 a. š. kurkumos
1/ 2 a. š. maltos kalendros
1/2 a. š. šafrano
250 g džiovintų abrikosų
3 v. š. sviesto ar aliejaus
1/ 2 a. š. tarkuoto imbiero
1 a. š. maltos paprikos
1 didelė svogūno galva
1 didelis obuolys (Granny Smith)
druska, juodieji pipirai, lauro lapas, petražolės, mėtos
Viščiuką supjaustyti nedideliais gabalais, nuimti odą.
Abrikosus užpilti verdančiu vandeniu (250 ml) ir pavirti ant nedidelės ugnies 5 min.
Svieste ar aliejuje apkepinti pusžiedžiais supjaustytą svogūną, kol suminkštės, suberti kurkumą, papriką, imbierą, kalendrą ir šafraną.
Viską gerai išmaišyti, sudėti vištieną. Apkepti iš abiejų pusių, kol nebebus rausva.
Sudėti abrikosus kartu su vandeniu, supilti 300 ml vandens ar sultinio, įberti druskos, pipirų, uždengti dangčiu ir troškinti ant nedidelės ugnies 15 20 min.
Obuolį nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Sudėti į vištieną, uždengti ir dar troškinti 10 min.
Patiekti su kuskusu, pabarsčius kapotomis petražolėmis ir mėtomis.
P. S. labai skanus patiekalas... Kurkumos, šafrano ir imbiero nedėjau, bet įdėjau šaukštą prieskonių mišinio Garam Masala. Dariau iš kalakutienos guliašo
Išmėginau receptą, labai panašų į Vapsvų lizdelių... Tik kremas čia gaunasi kur kas mažiau kaloringas ir nereikia specialių formelių...
Šokoladiniai momentai
400 g maltų sausainių
1 a. š. vanilinio cukraus
3 v. š. cukraus
3 v. š. kakavos
1/2- 3/4 puodelio vandens
Sumaišyti visus ingredientus ir palaipsniui pilti vandenį, kol gausis tešlą.
Kremas
1 skardinė virto saldaus kondensuoto pieno
1 indelis tepamo varškės sūrelio (kreminės varškės)
1 buteliukas (4 ml) romo esencijos
Mikseriu išplakti sūrelį ir nenustojant plakti sudėti po šaukštą kondensuotą pieną, supilti esenciją. Plakti, kol gausis vienalytė masė.
Tešlą padalinti į dvi dalis. Kiekvieną iškočioti ant kepimo popieriaus (arba tarp dviejų plėvelės lakštų), ant abiejų tešlos lakštų užtepti kremo. Standžiai susukti į vyniotinius padedant popieriumi ar plėvele ir padėti į šaldytuvą.
P. S. sausainius smulkinu blenderiu, tad gaunasi labai greitai... Į sausainių masę cukraus dėjau tik tris arbatinius šaukštelius, įpyliau porą šaukštų romo ir kelis šaukštus paruoštos tirpios kavos (galima masę paruošti pagal šį receptą. Manau, kad tokia tešla netgi būtų skaniau, tik cukraus pudros dėkite visiškai nedaug - kokius 3 a. š.). Vietoje vandens pyliau pieną.
Paskaičiau, kad kondensuotą pieną galima išvirti labai greitai, tad iškart ir pamėginau reikia kondensuotą pieną supilti į puodą storu dugnu ir užvirinti ant silpnos ugnies nuolat maišant mediniu šaukštu. Pavirti apie 8 minutes. Iš esmės gavosi panašu į kondensuotą pieną, virtą su skardine apie valandą, bet nesigavo tokia sodri irisinė spalva. Bet jeigu norisi labai greitai pasigaminti skanėstą, galima pamėginti daryti ir taip. Naudojau Mūsų tepamą varškės sūrelį. Vietoje romo esencijos įpyliau šaukštą tikro romo.
Žinoma, galima naudoti jau iškart virtą pirktinį kondensuotą pieną (Rududu), bet jo skonis vis tiek skiriasi nuo to, kuris gaunasi paprastą kondensuotą pavirus kelias valandas...
Šokoladiniai momentai
400 g maltų sausainių
1 a. š. vanilinio cukraus
3 v. š. cukraus
3 v. š. kakavos
1/2- 3/4 puodelio vandens
Sumaišyti visus ingredientus ir palaipsniui pilti vandenį, kol gausis tešlą.
Kremas
1 skardinė virto saldaus kondensuoto pieno
1 indelis tepamo varškės sūrelio (kreminės varškės)
1 buteliukas (4 ml) romo esencijos
Mikseriu išplakti sūrelį ir nenustojant plakti sudėti po šaukštą kondensuotą pieną, supilti esenciją. Plakti, kol gausis vienalytė masė.
Tešlą padalinti į dvi dalis. Kiekvieną iškočioti ant kepimo popieriaus (arba tarp dviejų plėvelės lakštų), ant abiejų tešlos lakštų užtepti kremo. Standžiai susukti į vyniotinius padedant popieriumi ar plėvele ir padėti į šaldytuvą.
P. S. sausainius smulkinu blenderiu, tad gaunasi labai greitai... Į sausainių masę cukraus dėjau tik tris arbatinius šaukštelius, įpyliau porą šaukštų romo ir kelis šaukštus paruoštos tirpios kavos (galima masę paruošti pagal šį receptą. Manau, kad tokia tešla netgi būtų skaniau, tik cukraus pudros dėkite visiškai nedaug - kokius 3 a. š.). Vietoje vandens pyliau pieną.
Paskaičiau, kad kondensuotą pieną galima išvirti labai greitai, tad iškart ir pamėginau reikia kondensuotą pieną supilti į puodą storu dugnu ir užvirinti ant silpnos ugnies nuolat maišant mediniu šaukštu. Pavirti apie 8 minutes. Iš esmės gavosi panašu į kondensuotą pieną, virtą su skardine apie valandą, bet nesigavo tokia sodri irisinė spalva. Bet jeigu norisi labai greitai pasigaminti skanėstą, galima pamėginti daryti ir taip. Naudojau Mūsų tepamą varškės sūrelį. Vietoje romo esencijos įpyliau šaukštą tikro romo.
Žinoma, galima naudoti jau iškart virtą pirktinį kondensuotą pieną (Rududu), bet jo skonis vis tiek skiriasi nuo to, kuris gaunasi paprastą kondensuotą pavirus kelias valandas...
Sonatina, klausimas iš paskutinio duoto recepto (skaniai atrodo ):
1. kur dėti antrą tešlos dalį?
2. o jau pirktinis kondensuotas tirštas pienas netinka?
1. kur dėti antrą tešlos dalį?
2. o jau pirktinis kondensuotas tirštas pienas netinka?
vakar dariau balandėlių apkepą, tiesa man jis balandėlių nepriminė, bet šiaip geras patiekalas, pigūs, paprasta pagaminti ir atrodo nelabai kaloringa. tik jau kiekis kai pasidariau daržovių mėsos masę, tai pusę atidėjau į šaldymo kamerą, o dariau iš likusios pusės ir vistiek gavosi kaip vestuvėms nu nieko uz tai turesiu dabar pora dienu laisves nuo maisto gamybos
Kadangi dabar pats obuolių sezono įkarštis, siūlau išmėginti kelis pyragus su obuoliais...
Obuolių pyragas su jogurtu
Tešla
100 ml cukraus
200 ml miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. kardamono
100 g sviesto ar margarino
100 ml kefyro
Įdaras
3 - 4 obuoliai
1 v. š. cukraus
Jogurto padažas
300 ml vanilinio (arba kitokio) jogurto
2 kiaušiniai
1 v. š. cukraus
1/2 a. š. malto imbiero (1 a. š. šviežio)
Sumaišyti visus sausus ingredientus. Supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir kefyrą. Viską gerai išmaišyti ir užminkyti minkštą elastingą tešlą.
Formą patepti sviestu, sudėti tešlą ir rankomis suformuoti dugną ir sieneles.
Ant tešlos sudėti obuolius, supjaustytus plonomis riekutėmis. Pabarstyti cukrumi. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Išplakti jogurtą su kiaušiniais, cukrumi ir imbieru. Šią masę užpilti ant obuolių ir dar kepti 15 20 min. 200° C temperatūros orkaitėje.
Ataušinti pyragą formoje.
P. S. pyragas nepaprastai skanus... Vietoje kardamono į tešlą dėjau pusės citrinos tarkuotą žievelę. Obuolius prieš dedant galima išmirkyti rome... Vietoje imbiero naudojau cinamoną, kurį užbėriau iškart ant obuolių. Ant viršaus galima užberti migdolų plokštelių...
Tešla gavosi skystoka, tad dar bėriau miltų, kol praktiškai nebelipo prie rankų, bet buvo labai minkšta... Kitą kartą tešlą pamėginsiu daryti kitaip pirmiausiai išplakti sviestą su cukrumi, supilti kefyrą, o tada suberti sausus ingredientus.
Obuolių pyragas su jogurtu
Tešla
100 ml cukraus
200 ml miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. kardamono
100 g sviesto ar margarino
100 ml kefyro
Įdaras
3 - 4 obuoliai
1 v. š. cukraus
Jogurto padažas
300 ml vanilinio (arba kitokio) jogurto
2 kiaušiniai
1 v. š. cukraus
1/2 a. š. malto imbiero (1 a. š. šviežio)
Sumaišyti visus sausus ingredientus. Supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir kefyrą. Viską gerai išmaišyti ir užminkyti minkštą elastingą tešlą.
Formą patepti sviestu, sudėti tešlą ir rankomis suformuoti dugną ir sieneles.
Ant tešlos sudėti obuolius, supjaustytus plonomis riekutėmis. Pabarstyti cukrumi. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Išplakti jogurtą su kiaušiniais, cukrumi ir imbieru. Šią masę užpilti ant obuolių ir dar kepti 15 20 min. 200° C temperatūros orkaitėje.
Ataušinti pyragą formoje.
P. S. pyragas nepaprastai skanus... Vietoje kardamono į tešlą dėjau pusės citrinos tarkuotą žievelę. Obuolius prieš dedant galima išmirkyti rome... Vietoje imbiero naudojau cinamoną, kurį užbėriau iškart ant obuolių. Ant viršaus galima užberti migdolų plokštelių...
Tešla gavosi skystoka, tad dar bėriau miltų, kol praktiškai nebelipo prie rankų, bet buvo labai minkšta... Kitą kartą tešlą pamėginsiu daryti kitaip pirmiausiai išplakti sviestą su cukrumi, supilti kefyrą, o tada suberti sausus ingredientus.
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 12, 20:30)
Šokoladiniai momentai
Šį receptą galima būtų šiek tiek supaprastinti, jei vietoj paprasto kondensuoto pieno dėtume Rududu kremą. Jis parduodamas tokiose pat skardinėse ir yra jau išvirtas. Tik išėmus reiktų šiek tiek pakaitinti, kad suskystėtų .
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 12, 23:30)
Žinoma, galima naudoti jau iškart virtą pirktinį kondensuotą pieną (Rududu), bet jo skonis vis tiek skiriasi nuo to, kuris gaunasi paprastą kondensuotą pavirus kelias valandas...
Makarska, ir aš taip rašau, tik kad skonis gaunasi šiek tiek kitas