alina1018, nors Mille ir aplenkė mane
, sutinku, kad tinka ir juodieji serbentai, ir kitokios uogos
Ineciuk, kol kas radau ne visai tą tikrąjį, bet manau tikrai neblogą ir paprastą sluoksniuotos tešlos receptą:
Sluoksniuota tešla su grietinėle 300 ml riebios grietinėlės
650 ml miltų
1 a. š. kepimo miltelių
250 g sviesto
1 - 2 v. š. brendžio
Išplakti grietinėlę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, sudėti kambario temperatūros sviestą ir užminkyti tešlą. Sudėti plaktą grietinėlę, supilti brendį ir viską išminkyti (ilgai neminkyti). Suvynioti tešlą į plėvelę ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Rytoj paieškosiu tikrojo sluoksniuotos recepto