aisku mat kaip galvojau kad ligonineje duoda ta gimimo liudijima.na dabar viskas aisku.labai dekui uz atsakynus.
Sakykit prasau, koki tiksliai gim.liudijima reikia pateikti gauti apostilei? Skambintis i musu secretary of the state tikras joke, kiekvienas nezino ka kalba ir duoda skirtinga varianta... Viena moteris sake butinas state certifikatas, jis apie $25, ar tai tiesa? Ar uztenka paprasto city certifikate nusiusti ir gauti ta apostile?
QUOTE(baltic*girl @ 2006 11 10, 10:16)
Sakykit prasau, koki tiksliai gim.liudijima reikia pateikti gauti apostilei? Skambintis i musu secretary of the state tikras joke, kiekvienas nezino ka kalba ir duoda skirtinga varianta... Viena moteris sake butinas state certifikatas, jis apie $25, ar tai tiesa? Ar uztenka paprasto city certifikate nusiusti ir gauti ta apostile?
Mums sakė "certified copy". T.y. užprašai toj pačioj įstaigoj, kur išdavė liudijimą (pas mus apygardoj - county). Kainuoja tiek pat, kaip ir pirmasis, jei gerai pamenu.
QUOTE(baltic*girl @ 2006 11 10, 12:16)
Man irgi sake, kad turi buti state isduotas (su state clerk parasu). Isduotas city netinka.
ODE, tai jums uzdejo apostile ne ant state isduoto, o net ant kopijos jei gerai supratau? Man svarbu, kad Lietuvoje priimtu, kaip suprantu priims jei gim.liudijimas ir apostile ten yra, o ar by state ar by city LT juk vienodai Nes lygtais sutiko uzdeti ant paprasto varianto, state kaina dave $50 +$6 uz apostile.
QUOTE(baltic*girl @ 2006 11 10, 14:48)
ODE, tai jums uzdejo apostile ne ant state isduoto, o net ant kopijos jei gerai supratau? Man svarbu, kad Lietuvoje priimtu, kaip suprantu priims jei gim.liudijimas ir apostile ten yra, o ar by state ar by city LT juk vienodai Nes lygtais sutiko uzdeti ant paprasto varianto, state kaina dave $50 +$6 uz apostile.
Ta kopija tai praktiškai tas pat, kaip ir originalas. Atrodo identiškai. Tik kadangi išduoda pati institucija, vadina kopija. Aš taip suprantu.
Man Autentifikacijos biure liepė kreiptis į savo county clerk ir gauti tą kopiją. LT vienodai, koks dokumentas - bele Apostilė būtų, nes būtent ji įrodo dokumento tikrumą. O Autentifikacijos biuras ant bet ko jos ir nededa...
dar norejau paklaust o tas birth register office ar yra kiekvienam mieste?ir dar rasiai jei tvarkysi ambasadoje o gal dar kur galim tvarkytis ?
Tokie ofisai yra kiekvienam mieste, vadinamam City Hall. Mane kas painioja, kad buna skirtingi gim.liudijimai. Mes gyvenam kitame mieste nei kur gime mano vaikai, gim.liudijimo kopija cia galiu issiimti, bet ji kai kuriom istaigom netinka. Tenka vaziuoti i gimimo miesta ir eiti i ju City Hall issiimti certifikuota liudijima, kuris kainuoja $15 vietoj $5 ($5 tik necertifikuota kopija). Dar buna STate gim.liudijimai, nezinau kuriais atvejais jie reikalingi, bet mums dave kaina $50 uz viena
As dariau taip : Issiemiau gimimo liudijima savo lelei ir ta pati originala issiunciau kad uzdetu apostile ir po neatmenu kiek dienu gavau viska atgal . Jei tvarkysites pastu tai yra leliu gimimo liudijima ir pilietybe ( Lietuvos ) noresite issiimti pastu bunant amerikoje , tai manyciau uzteks to paties ofiso kuris isduoda originala , is ju pasiimti kopija ir ja siusti , nes pastu tai velniava dar pradings i lt oroginalo pastu nesiusciau , o jei vaziuosite i lt tvarkyti popieriuku tai uztenka ant originalo apostile uzdet , nes jie LT jo nepasilieka tik kopija padaro ir viskas. Bent man taip buvo. Dar mamos , jei esate kurios nors nevede su vaiku tevais ir nesvarbu kad tas tevas ligonineje pasirase ( USA) kad leliukui suteikia savo pavarde , vaziuosite i LT tvarkyti leliaus dokumentu , pasiruoskite jog teks nueiti pas notara kad vyras rasytu pareiskima jog patvirtina kad vaikas jo ir sutinka kad jam butu duota jo pavarde , cia nesvarbu jiems visiskai, kad ant originalaus usa vaiko liudijimo gimimo yra parasytas tevas. Cia tik toms kurios pagimde dar nebudamos vede . Bent si info yra is 2005-2006 metu pradzios. Asmenine patirtis . O apostile gavau NJ. Gal kituose statuose kiti reikalavimai.
QUOTE(indraa @ 2006 11 11, 16:13)
dar norejau paklaust o tas birth register office ar yra kiekvienam mieste?ir dar rasiai jei tvarkysi ambasadoje o gal dar kur galim tvarkytis ?
jo jis yra kiekvieman mieste na jei uk tai tik ambasadoje, na as turejau omeny gal jus turit ta identifine leave to remain in uk, ir jusu lelius gaus uk pilietybe, tuomet lt ambasada nieko bendro neturi na ir dar aisku galima is ambasados pasiimt toki popiergali kad isvykt i lt ir ten darytis pasa.