Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

TŲ kopijų man reikia Gretos pilietybei g.gif

Gal kas turit prašymo/ pareiškimo pavyzdį dėl statuso ? Čia irgi tvarkant vaiko pilietybę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TauRe @ 2006 11 04, 09:32)
TŲ kopijų man reikia Gretos pilietybei  g.gif

Gal kas turit prašymo/ pareiškimo pavyzdį dėl statuso ? Čia irgi tvarkant vaiko pilietybę  smile.gif

Keista man gimimo liudijimo mano nereikejo del matthew pilietybes, rodziau savo ir vyro pasu kopijas lietuvisku ir amerikietisku g.gif O prasymo deja neturiu, man jo rasyt nereikejo.... tau tikriausiai reikes konsulate ji rasyt ten ir pasakys kaip jsi rasomas g.gif
Atsakyti
gal kas zinot kaip yra is tiesu jei abu tevai lietuviai,o vaikas gims uk kokia jis gaus pilietybe?aciu
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 11 04, 11:48)
Keista man gimimo liudijimo mano nereikejo del matthew pilietybes, rodziau savo ir vyro pasu kopijas lietuvisku ir amerikietisku  g.gif O prasymo deja neturiu, man jo rasyt nereikejo.... tau tikriausiai reikes konsulate ji rasyt ten ir pasakys kaip jsi rasomas  g.gif

Taigi reikia senelio gimimo liudijimo, kuris gimęs Lt iki 1940 metų. Po to reikia įrodyti ryšį su tuo seneliu, vadinasi reikia ir mano tėčio gimimo liudyjimo. Tai ar reikia tuos liudyjimus tvirtinti notariškai ar pakanka tik kopijų ?
Papildyta:
Ir dar ten rašo, kad reikia vaiko paso kopijos, bet maniškė neturi paso dar g.gif
Atsakyti
QUOTE(TauRe @ 2006 11 05, 11:53)
Taigi reikia senelio gimimo liudijimo, kuris gimęs Lt iki 1940 metų. Po to reikia įrodyti ryšį su tuo seneliu, vadinasi reikia ir mano tėčio gimimo liudyjimo. Tai ar reikia tuos liudyjimus tvirtinti notariškai ar pakanka tik kopijų ?
Papildyta:
Ir dar ten rašo, kad reikia vaiko paso kopijos, bet maniškė neturi paso dar  g.gif

Aaaa dabar supratau kodel as taip sakau, aisku man savo nereikejo, nes rodziau vyro ir jo tevo gim liudijimus del pavardziu, matai man visai galva besmegenio pasidare lotuliukas.gif
Kas delto pakanka paprastu gimimo liudijimo kopiju be notaro patvirtinimo drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif as daviau paprastas kopijas ir tiek. nes visvien archyvuose jie tikrina pagal numerius ten ir t.t.t ten info yra ar bus tvirtintas gim liudijimas ar ne nieko ta sneduoda jiem.Taip kad ramia sazine pasakyk mamai kad tik kopiju reik.
Kas del paso, tai mano vaiko irgi prase, nes LT pasa ir gimimo liudijima isduoda identiska amerikietiskam pasui. pvz. kaip mano vaiko vardas matthew su w raide, tai prase tik delto nes butu irase su v, bet kadangi amerikietiskas pasas jo su w, tai isdave su w raide. 4u.gif
Atsakyti
Mes jau 1.5 metu vis ta pilietybe tvarkome - vis ko nors truksta ar kas nors pasimeta :-)

DEL SENELIU GIMIMO LIUDIJIMU:
Atkreipkite demesi, kad jusu seneliai nebutu gime Vilniaus kraste, nes tada jus tegalesite irodyti, kad esate lenkai! Jei seneliai gime Vilniaus apskrityje ar Dzukijoje lenku okupacijos metu ju okupuotoje teritorijoje, tada tiek jie, tiek jus patys, tiek jusu vaikai yra lenkai ir jums nepriklauso jokie LR pasai! Bent jau taip mano Lietuvos Respublikos istatyma :-)
Atsakyti
QUOTE(indraa @ 2006 11 05, 17:02)
gal kas zinot kaip yra is tiesu jei abu tevai lietuviai,o vaikas gims uk kokia jis gaus pilietybe?aciu

Aha, man ir idomu is tiesu, nes girdejau UK pilietybe pagal krauja, ne pagal saule taip sakant, kaip Puiki Mamyte parase tai idomu kodel drauge kelionei vaikui LT pase dares vietoj Anglijos g.gif Ji man sake UK pilietybes vien gimus negauni...

TAURE, man mama viska atsiunte patvirtinta pas notara, gal geriau pasiskambink i konsulata ir paklausk del visa ko g.gif O tai paskui siusies dukart.
Papildyta:
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 11 02, 23:24)
Mano pusbrolis lietuvis jo zmona lietuve(nei vienas nei kitas nera anglijos pilietis), abu vaikai gime anglijoj anglijos pilieciai ir tik anglijos pilieciai, LT pilietybes jie neturi  schmoll.gif

Na as radau tik tiek:
Since 1982 in England any child born there is not given automatic citizenship.

Tai jei vaikai sako neturi LT pilietybes ir turi UK, tikiu tik kad kazkiek pagyvenus galimejo tai susitvarkyti, bet tikrai ne automatiskai...
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 11 06, 15:37)
Na as radau tik tiek:
Since 1982 in England any child born there is not given automatic citizenship.

Vat nezinau baltic*girl kaip jie tai padare, bet jis pradejo juoktis, savo tavo pazystami ar drauges nezino kur kreiptis todel ir nepadaro vaikam pilietybiu, nes jo vaikai tai maziukai abudu nu vienas gal 1-mokas o kitas tai isvis pusantru metuku, turi abudu anglijos pasus g.gif keista ..... tevai abudu lietuvos pilieciai, teisingai mano pusbrolis isvaziaves labai labai senai gal jau 15-17 metu kazkur ten... ir pasiprases politinio prieglobscio tenais......gal delto ten kazkas kitaip, nezinau.........
Atsakyti
nu as ir jau truputi pasiskaiciau tai daug kur raso kad jei tevai abu lt tai vaikas uk gimes negauna uk pilietybes.kiek supratau jis gauna tik gimimo liudijima ir su tuo gimimo liudijimu turi vaziuot i ambasada tvarkytis lt pilietybe.gal kas zinot daugiau apie tuos dokumentu tvarkymus tuoj ambasadoje ar ten daug reikalu yra?nes vis nesugalvoju ka daryt ar cia gimdyt ar vaziuot i lietuva.nes visko gerai nezinau kaip cia su tais dokumentu tvarkymais ar didelis reikalas ar normaliai?
Atsakyti
QUOTE(indraa @ 2006 11 07, 12:51)
nu as ir jau truputi pasiskaiciau tai daug kur raso kad jei tevai abu lt tai vaikas uk gimes negauna uk pilietybes.kiek supratau jis gauna tik gimimo liudijima ir su tuo gimimo liudijimu turi vaziuot i ambasada tvarkytis lt pilietybe.gal kas zinot daugiau apie tuos dokumentu tvarkymus tuoj ambasadoje ar ten daug reikalu yra?nes vis nesugalvoju ka daryt ar cia gimdyt ar vaziuot i lietuva.nes visko gerai nezinau kaip cia su tais dokumentu tvarkymais ar didelis reikalas ar normaliai?

jei jus abu lietuvei tai jusu lelius gaus lt pilietybe mirksiukas.gif na nebent jus jau ce daugiau nei 5 metai ir turit gave identifine leave to remain tuomet lelius gautu uk pilietybe mirksiukas.gif o jei tvarkysit per ambasada tai reikes uk gimimo liudijima issiverst i lietuviu kalba ir dar uzsidet apostile, ta balta stampa... ir viska priduot ambasadoje ax.gif seip ambasada sako pasas ateina per 6men, bet mum padare per 2men, na ce matyt kaip kam g.gif
Atsakyti
labai dekui uz atsakymus.tai viskas aisku dabar galiu but siek tiek ramesne,nes man tas dalykas nedave ramybes.aciu labai.dar tuo paciu norejau paklaust o tai is kur gaus ta gimimo liudijima ar ligonineje?
Atsakyti
QUOTE(indraa @ 2006 11 09, 14:35)
labai dekui uz atsakymus.tai viskas aisku dabar galiu but siek tiek ramesne,nes man tas dalykas nedave ramybes.aciu labai.dar tuo paciu norejau paklaust o tai is kur gaus ta gimimo liudijima ar ligonineje?

Ligonineje duos toki lapa, na kad gime vaikas jusu, o su tuo lapu reiks vaziuot i birth register office ten ir duos gimimo liudijima, mirksiukas.gif tik jei gerai pamenu g.gif reik per dvi savaites susisukt nuo vaiko gimimo del to gimimo liudijimo ax.gif
Atsakyti